Muž, deti a svokra

18. nov 2022

Baby, pustili by ste malé deti (2 a 1 rok) samé s mužom k svokre ? Ja s ňou nemám žiadny vzťah, teda som znechutená z jej správania. Má sebevrazedne sklony (raz s pokúsila zabiť,vraví že dopadne ako jej otec čo s obesil),vyhráža sa zabitím keď nie je po nej, vyhráža sa inými vecami ak nebude epo jej, neustále kritizuje, robí si po svojom,nerešpektuje nič, rozreve stále ak jej niekto oponuje,alebo niečo od nej nechce . Najhoršie je však že môj muž jej na to nič nepovie,nikdy si ma nezastal pred ňou, ani deti,vždylen rýchlo treba to urobiť aby bola spokojná. A ak a jej dco povedal,n môj popud,aj tak si urobila po svojom,nerešpektuje ho vôbec. Ja som obmedzila návštevy, už sme tam neboli trištvrte roka, keď on príde,strážim deti ako oko v hlave, s ňou ich nepustam samé . Muž ich chce ísť teraz pozrieť,že aj s deťmi. e ja nemusím ísť,že ich vezme samých. Pustili by ste ich alebo ísť radšej s nimi ?
PS. Bolo mi odporucan obmedziť styk deti asi svokrou,nakoľko sú ešte malé a nevedia to tak spracovať, nevedia sa brániť.

veronika_sk000
18. nov 2022

nepustila by som ich samych

kvetinka75
18. nov 2022

nie

ukulela
18. nov 2022

Kto ti to odporucal? Ona im ublizuje? Ja by som sla. A tiez vramci moznosti sa jej snazila pomoct. Treba ju smerovat k lekarovi. Je to muzova matka, zasluzi si pomoc.

ukulela
18. nov 2022

@veronika_sk000 preco nie? Je to jeho matka, on chce, aby videla vnucata.

beata_k
18. nov 2022

Nie. Mozno na vela 2 rocne, ale 1 rocne utcite nie

melanta
18. nov 2022

Išla by som s mužom. Tá žena je chorá. Na chorých ľudí sa nehovorí, že som znechutená z jej správania. Áno, deti by som tam bezo mňa nepustila, ale ak deťom neubližuje, raz za mesiac by som tam s mužom na hodinu išla. Je to jeho mama. A mňa by zaujímalo v každom jednom príspevku, kde ženy nadávajú na svokry, či by rovnaký postoj mali ak by nešlo o svokru, ale o vlastnú mamu.

autor
18. nov 2022

@ukulela no ak sa niekto správa takto ,dokáže sa vyhrážať aj pred deťmi že sa pôjde zabiť, reve, a ešte aj skáče do svokra tak preto sme obmedzili kontakt. Bolo mi to porazené od psychológa
Pomôcť som sa snažila,mužovi som vravela a on že ona je len psychicky na dne a že je to normálne, má to ťažky život a nikde nepôjde.

h2
18. nov 2022

Veď s ňou nebudú samé, idú predsa s otcom. Predpokladám, že ten nie je nenormálny.

kaktusik007
18. nov 2022

je to jeho matka, rozumiem ze tam chce ist. Separovanie Teba a ich troch je zaciatok konca. Ak Ti k tomu nebrania vazne zdravitne dovody - isla by som s detmi aby som ich mala pod dohladom

babababka
18. nov 2022

To,že ty s ňou nemáš žiadny kontakt,ešte neznamená,že jej vnuci a vlastný syn ju nemôžu navštevovať.Aj ľudia,ktorí majú psychické-psychiatrické problémy potrebujú styk s rodinou.Ja by som tam šla s deťmi,aj s mužom.Aj navarené by som odniesla,upratala by som ,pomohla by som,deti ak nebudú so svojim otcom,tak dohliadnem na nich ja.

maryon1
18. nov 2022

šla by som s nimi. samých by som ich určite nenechala ísť. nech je, aká je, ale je to matka tvojho muža, babka tvojich detí. pár hodín s ňou prežiješ, dohliadneš na svoje deti... v rámci udržania dobrých vzťahov v rodine to nie je zasa až taká hrozná obeta. ak by sa správala neprípustne, zdvihneš sa a odídete predsa.

stanulienkat
18. nov 2022

Ako pustit? Tvoj muz je nesvojpravny? Ved deti tam budu s nim. Je otec, ma normalne prava ako matka. Preco ich nepustit? Keby to bolo opacne? Teba by muz nechcel pustit s detmi k tvojej mame?

thereisabear
18. nov 2022

Ak býva neďaleko tak na 1-2h by som ich nechala ísť, ak by to bolo na pár hodín, išla by som s nimi a ak na dlhšie (noc) tak by išiel sám muž.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
koniarova
18. nov 2022

Išla by som s nimi. Pár hodín by som vydržala.

prvosienka7
18. nov 2022

Nie samých by som ich po tom všetkom isto nepustila. Ak tak tam choď s nimi, v tichu si poseď daj si kávu a hotovo. No neviem, asi by som to doma nevydržala, ak by tam mali ísť len tak sami

autor
18. nov 2022

@stanulienkat
@h2 otec je normálny,to áno. Ale čo sa týka jeho matky,tak tam akoby strácal rozum,proste hneď že,rýchlo musíme to urobiť takto lebo mama plače, aj keď je to vec,ktorá je fakt blbosť,škodí to deťom. Doma to chápe a tam zrazu nie,musíme robiť tak. Ko keby bol taký že jej povie,nie mama,nebude to tak,prestaň to robiť ,tak nepoviem ani slovo a pustím ich, ale takto nad tým premýšľam,

ayanamirei
18. nov 2022

Ja neviem teda, ci tu niektore zeny zabudli citat alebo vidia len vetu "pustili by ste...", ale ta zena je psycho a robi hystericke sceny pred malicky detmi, vyhraza sa zabitim a pod... To akoze vam pride ok, aby toto deti pocuvali??? 🤦🏼‍♀️Nech sa da liecit ak chce vidiet deti, potom by som k nej s nimi isla, ale bez toho nie.

autor
18. nov 2022

@babababka to nehovorím že nepotrebujú kontakt s rodinou. Len je to pre.mna ťažké byť v prítomnosti takého človeka, ťažko to nesiem, mám z toho doslova stres. Ja si tiež chcem chrániť svoje psychické zdravie a nie si takýmto stresom niečo privodiť. A najviac chcem chrániť svoje deti pred tým, oni to nevedia spracovať, však sú to ešte deti.

kaktusik007
18. nov 2022

@ayanamirei ale stale je to matka otca jej deti. A zial, kym nie je sudom stanovene inak, aj ona ma pravo na vnucata. Ale kedze je na tom tak ako je - same deti bezo mna by tam nesli ani nahodou.

1234321
18. nov 2022

V žiadnom prípade by som ich nepustila samé. Ak ma svokra takéto správanie, tak nech to rieši so psychiatrom. Nikdy by som moje deti nevystavila niečomu takému, aby počuli, že sa niekto ide zabiť a podobne. Manželovi vysvetlí, že nie je normálne jej správanie a ja by som ani vlastne nechcela aby sa deti s takouto osobou stretávali. Len raz by si to dieta zapamätalo a ma problém na cely život. Nie Dakujem. A muž keď jej nič nepovie…čo ti na to poviem, keď to prehliada a nerieši, to ako keby ju v tom podporoval. Pretože to treba riešiť a nie byt ticho. Daj mu to prosím prečítať.

ayanamirei
18. nov 2022

@kaktusik007 smelo nech ma da na sud, dovtedy si poriesim x dokazov o tom,ze jej sibe. A kym neni sudom stanovene inak,tak za deti som zodpovedna ja a ona ma nema ako donutit,aby mala pristup k detom.

ukulela
18. nov 2022

autorka, ak sa pokusila o samovrazdu, mala nasledovat hospitalizacia a asi aj terapia - absolvovala to?
toto treba muzovi vysvetlit, ze jeho mama potrebuje pomoc, nemusia to byt hned lieky, ale terapia, sedenia .... so svokrom sa o tom neda bavit? vies, lebo zasa ked budes obmedzovat styk muzovej mamy s vasimi detmi, bude vam to rozbijat vztah. na to mysli. keby by moj muz z akychkolvek dovodov (ktore by som neakceptovala) zakazal vodit deti k nasej rodine, tak to neakceptujem. deti su spolocne a maju dve strany rodiny. o tom diskutuj s muzom.

@ayanamirei matka ale nemoze manzelovi = otcovi deti zakazat ich niekam vziat. nemoze. keby sa roizviedli, vezme ich na vikend kam chce, aj ku psychicky chorej mame.

basska_b
18. nov 2022

Ja by som sla AK, tak urcite s nimi. Preboha, nepustim si deti "do jamy levovej" k takejto cudnej zene! Este k tomu take malicke! Ak ma ist o zdvorilostnu navstevu, daj si magnezium, ak nekojis, tak poldeci a das to

autor
18. nov 2022

@1234321 nie je problém len v nej, ale aj v mužovi ako to berie. Keby to vedel stopnúť, že pred nami nie,tak by možno naše vzťahy inak vyzerali.
A veď to,že to dieťa si ľahko veci zapamätá,najmä dvojročný teraz, a potom to môže dopadnúť ako tá téma čo tu bola,že vnukovi zomrela babka a on chcel zomrieť a ísť za ňou, skočiť z balkóna alebo autom s nechať prejsť.
Ako o mňa až tak nejde,najmä o tie deti, viem že úplne samé u nej nikdy nebudú, ani na prázdniny alebo len také päťhodinové postrazenie, či kocikovanie , alebo ísť na ihrisko.

ukulela
18. nov 2022

ja by som tam asi sla. ale to som ja, sla by som s nimi, lebo stari rodicia si zasluzia vidiet vnucata, ak chcu .... no pri prvom naznaku nejakych natlakov, alebo psychickeho vydierania, by som povedala, ze starka, stop, ideme sa bavit o inom. a ak by neprestala, tak muzovi, ze odchadzame, a ak nie spolu, tak sama s detmi. bez scen, dame starkej papa a ideme.
s tym prikladom o mrtvej starkej uz prehanas,

ukulela
18. nov 2022

@babababka paci sa mi tvoj postoj, ano, aj psychuicky chori su rodina, mozno naozaj, doniest kolac, navarit kavu, pobudnut hodinu a nedat cas na nejake konflikty. a na druhom fronte riesit potom muza a lekarsku pomoc pre svokru.

netti87
18. nov 2022

Ahoj, ja by som take male deti urcite nepustila! Co ak dieta najde neake lieky ? Co ak najde nieco s cim sa moze poskodit ? Ved deti behaju vsade, a tvoj svokra je chora. Nie, nie v ziadnom pripade

autor
18. nov 2022

@ukulela veď preto o Tom rozmýšľam riadne, že doteraz tam muž nechcel ísť,bol pokoj,neriešila som, prišla párkrát tu, mne nič nehovorila,deti len kukla a bolo. Toto mne vyhovovalo,tu u nás si nejako nedokazovala svoje, iba ak tak v súkromí mužovi,a to mne je jedno. Ale ento jeho návrh na zaskočil,lebo viem že ak ja budem rpoti jeho máme a nepustím tam deti že vôbec ,tak to nebude medzi nami robiť dobrotu a tomu s chcem vyhnúť,on je skvelý muž a aj otec,ale v tomto m nechápe,už som mu to raz vysvetľovala.
A predávkoval sa liekmi, volala mužovi,on ešte na výšku chodil. To bolo nejakých 8 rokov dozadu. N terapie nechodila a ani hospitalizovaná nebola. Neriešila to vôbec. Potom počas chodenia rozprávala o Tom,ako skončí ako jej otec,čo s aobesil,že ju to nebavi,hrozný život a iné veci. A to hovorila tak popri upratovaní,alebo jedení. Vtedy také scény nerobila a začalo to ako e sa vzali a rprestahovali do vlastného.

autor
18. nov 2022

@ukulela a svokor je v pohode, ale on radšej nie je doma kvôli nej, oni sa odcudzili. Ten keď príde k nám,tak s ním nemám žiaden problém, pohrá sa s deťmi,porozpráva ,občas pomoze mužovi ak dačo treba urobiť,opraviť. A on ho nenávidí, hada sa s ním, a už aj svokrova rodina ho nenavstevuje dom kvôli nej, radšej idú do reštaurácie