Je tu niekto otakomto čase.😔 začína sa opakovať niečo po rokoch. Muž chodí na pivo so svojou partiou"a na mňa nema čas .proste my žijeme aktualne takto .pracuje do cca 18hod a potom ide von a príde po 20hod. Ja sa len pýtam či je aj niekde inde tak či len u nás . Ze máme málo času na seba teda vlastne čas by aj bol len..
@lenuska9999 Nuž neviem, ale daj si pozor, aby si strunu nenaťahovala toľko, až praskne. Ak tam nechcel ísť a ty si ho "donútila", tak pokiaľ to nie je podpapučník, začne mu to zachvíľu vadiť. A "krčmový život" nie je slovenským špecifikom, napr. UK či Írsko je toho tiež plné, niekde sú zas kaviarne a pod.
A ak si myslíš, že ho udržíš "doma" tým, že nikoho nebude poznať, nuž, každý svojho šťastia strojcom...
@lauriema a ja si neviem predstavit tvoj zivot 🙈 jeden extrem aj druhy extrem. Moj muz tiez po krcmach nechodi. Ale v zime chodi na hokej, v lete futbal. Ide na ryby a tak. Kontakt aj s inymi ludmi je dolezity. Takisto aj ja.
Bolo by fajn ked bude nieco tvoj chlap potrebovat pomoct cokolvek poslat ho za svojimi ,,kamaratmi". Uvodzovky som dala schvalne pretoze vacsina takychto krcmovych znamych je tu len ked treba chlastat. Takych by som kamaratmi ani nenazyvala ale vsak to sa ukaze casom. Ak ke tvojmu prednejsie pivo s ozranmi ako ty a deti tak to je smutne. Ja som zazila v rodine troch alkacov a poviem ti otras cele zle. Taky clovek sa nezmeni pokial sam nechce a mozes sa aj na hlavu postavit. Nemam nic proti raz za cas si vyrazit a aj spolocne no toto by som netolerovala. Neviem preco si niektori chlapi myslia ze je toto spravne ale tak kazdy podla vkusu. Ked nema iny zmysel zivota
Nie je tak len u vás. Nejedna rodina takto funguje. V niektorých žena chlapa aj dobrovoľne pustí, lebo je naučená, že tak to má byť. V inej rodine to žena časom vzdá a prispôsobí sa. Ak tak nechceš skončiť, sadnite si a hľadajte kompromis. Muža doma nezavrieš. Ak nechodí z krčmy celý týždeň opitý, nie je dôvod ho úplne izolovať od kamarátov. Ak však už raz má ženu (prípadne aj deti), určite by si mal nájsť patričný čas aj na vás. (To ale naozaj neznamená, že mimo roboty ti musí presedieť len za zadkom.)
@petulda333 ja som nepovedala ze neudrziavame kontakt aj s inými ľuďmi 😀Samozrejme ze áno. Ale najviac času trávime spolu ako rodina. Ešte aj keď deti vezme babka na víkend a poviem mm aby šiel niekam on sa len usmeje a povie ved poďme spolu 😀
@lenuska9999 čo to je slovenský krčmový život? Posudzuješ podľa svojho okolia? Lebo v mojom okolí toto nie je pre chlapov typické a napríklad môj manžel toto nikdy nepraktizoval. Tak nechápem, prečo toto hádzanie všetkých do jedného vreca. A okrem toho, svojho chlapa si si vybrala sama. A súhlasím s @hefo, žiadny normálny chlap sa nedá manipulovať a spracovávať podľa vzoru manželky, toto bol asi veľmi zlý výber partnera, ja by som toto môjmu mužovi nikdy nerobila... sme normálni, rovnocenní partneri a ani jeden z nás si nepresadzuje svoje záujmy.
@lenuska9999 takychto som poznala, chalan spolocensky ale odisiel s frajerkou byvat prec a po case mu to zacalo liezt na mozog ze stale len s frajerkou do roboty vsetkych kamaratov mal doma, rozisli sa a vratil sa spat domov ;) moc by som sa netesila na tvojom mieste...
a to kazdy den po robote ide na to pivo? Skor to ako casto to robi, by mi robilo vrasky.
Ja mojho aj kolkokrat vyzeniem, nech ide na pivo s kamosmi. Mam rada svoj cas osamote (som velky introvert) aspon raz za tyzden. Ine vecery ale travime "spolu". On hra PS alebo pozera TV a ja si pri nom citam alebo pozeram youtube. Mne to tak vyhovuje.
Ale inak, ked chlap travi cas viacej s kamaratmi ako s tebou, tak je mu proste lepsie s nimi. Toto si treba priznat a mozno zapracovat aj na sebe.
...u nas je to podobne, casu malo, ale zas moj muz ani nechodi ze na pivo, nastastie nepije vobec. Ale je velmi aktivny a kopec konickov takze kazdy den nieco, beh, skaly, motorka, hokej, tenis, badbinton,...na rodinu tym padom casu minimum, obcas vezme aj deti starsie, obcas ideme vsetci, vikendy sa snazime len vsetci spolu...
Čo by som ja dala za to, keby išiel manžel do krčmy a niekedy zobral aj mňa na čapovanú kofoluuuu. Ako ho poznám, nebol ani raz. Vybehal sa za "mladí"
Mňa by porazilo z chlapa ,čo mi sedí za zadkom a hra hry či je na nete ,nič nerobí.Je neaktívny .Kazdy človek má mat záujmy ,kontakty .Raz jeden a raz druhy má ist sa odreagovať .Preto toľko rozvodov ,po čase im začne liezst na nervy ,že sú stále spolu ,odrezaný od vonkajšieho sveta☹
A v iných západnych krajinách ,sú lokály ,tam to žije ,chlapi aj po robote idu na Pokec ,proste kontakty sú veľmi dôležité ,na tom nieje nič zle ,keď sa neopija,len niektoré ženské by chceli mat chlapa v klietke a aby nikam nechodil a nemal žiadne kontakty,smutne .Pokial nieje podpapučnik submisívny ,časom to chlapovi začne vadiť .
Pivo a opíjanie by mi vadilo ,keby to bolo aktívne využitie času tak nie .Moj sa ide po robote prejsť keďže cely deň sedí v práci a potrebuje pohyb a potom uteka domov kde ho čaká ďalšia šichta .Mame farmu .Potrebuje sa zrelaxovať ,zresetovat aby mohol nastúpiť do ďalšej zmeny .
@zuzulk keby išiel občas, bolo by to ok, ale tvoj chodí každý deň a domov príde o 8 večer sa najesť? Deti máte? Taký chlap by u mňa neprešiel. Ak by sme ešte nemali deti, tak čau, lebo je malá pravdepodobnosť, že deťmi sa zmení. A ak sú deti, tak je to už horšie, v tom prípade škoda, že si si s takým typom založila rodinu.
Môj do krčmy nechodí, nechodíme ani spolu na kofolu. Nebaví nás to. To ale neznamená, že nemáme spoločenský život. Každý máme vlastné záujmy, ale inak sme spolu ako rodina. Chcel 3 deti, tak sa musí snažiť minimálne tak, ako ja. To bola moja podmienka, kým som sa nechala ukecat na tretie a aj to plní. Nikdy nebol krcmovy typ, takí ma ani nikdy nelakali. Možno kedysi dávno som to neriešila. Ale ako prišlo na hľadanie chlapa, s ktorým si zalozim rodinu, som zvýšila nároky
Vadilo by mi to z dvoch dovodov
1.denne pitie alkoholu je alkoholizmus. Aj keď iba pár piv. Rastie mu brucho, ide to do peňazí, marni svoj život prostoduchymi krcmovymi rečami, nikam sa v živote neposuva, má problémy s potenciou
2. Co domácnosť, rodina? Kto u vás varieva večeru, kontroluje deťom úlohy, dá oprat, naloží umývačku? Ci klasický model žena slúžka a muž pánko velkomozny iba si užíva bezstarostny život a kamarátov?
Myslím si ze by každý mal mat okrem práce aj nejakú zábavku, koníček, čas s priateľmi a aj to posedenie pri pive, ale s mierou. Nie na úkor svojej rodiny a svojho zdravia.
@retatka
@taskataska hmm no .ja vravím že každý deň pokim ho nedonutim aby nešiel niekam somnou .takže pondelok utorok stredu musel somnou včera aj dnes a tak to ide .
@zuzulk Tak keď ide s tebou a nepotrebuje partiu v tie dni tak je to maly úspech .Snaz sa vždy niečo naplánovať ,zaujať ho lebo on keď sa nudí pôjde radšej za kamošmi .Nie každý je introvert a presedi pri telke alebo mobile po robote a prehovorí ,,tri,, slová ...Uprimne by mi taký chlap tiež vadil ,čo pasívne zabíja čas nič nerobenim ,na mobile ....
Hej poznám to.. aj preto sa chystáme do zahraničia. Jednak kvôli peniazom a životu. A napíšem to hnusné , ale teším sa , že tam nebude pod vplyvom svojich kamarátov. On ísť nechcel. Ale spracovala som ho.. nepáči sa mi tento slovenky krčmový život. Ako keby neexistovali iné spôsoby ako tráviť voľný čas.