Ahojte žienky. Prosím vyjadrite sa, či by ste dovolili mužovi, aby šiel na týždeň sam s kamaratom do hôr. Ono by mi to tak nevadilo, kebyže nemáme náročnu 1.5r dcérku, ktora je v noci aj 3-4* hore a preto sa zvyčajne pri nej striedame, aby sme sa ako tak vyspali obaja. No už dva týždne sa starám o malu sama keďže muž je nečakane v nemocnici. Ziadna rodina mi nepomáha a svokrovci sú viac na škodu ako pomoc, čiže ani tých sem volať nejdem. Chápem že sú ženy ktoré toto zvládajú samé, ale ja to bez spánku veľmi ťažko znasam, už som psychicky aj fyzicky vycerpana. Ako by ste reagovali? Mali by sme ísť na jednu dovolenku spolu a druhú chce ísť sám.
Nech ide na dovolenku s tým ze potom si ty budeš chcieť oddýchnuť. Inak moja keď bývalá tak často hore tak som si s ňou šla ľahnúť keď spala cez den
@martinkatinka blbé je, ze nemám moc s kým ja ísť na dovcu 😁 kamošky maju malé deti a všetky trávia dovolenky s rodinami ...pozerajú sa na mňa divné že muž chce ísť sám.
Tyzden si oddychne on, potom si tyzden oddychni ty a vsetci budete spokojni.🙂
@mandzula blbé je, ze nemám moc s kým ja ísť na dovcu 😁 kamošky maju malé deti a všetky trávia dovolenky s rodinami ...pozerajú sa na mňa divné že muž chce ísť sám.
Išla by som na týždeň k vašim, kým by bol preč, keď už s ňou potrebuješ potom. A.potom.s ňou cez deň spi tiež.
Myslím že týždeň sa dá zvládnuť.
Moje deti vstávajú minimálne 5x za noc, na striedačku a spim medzitým. Cez deň sa mi nedá, manžel má náročnejšiu prácu ako ja, takže s ním v noci počítať nemôžem. A to už pomaly 5.5 roka takto fungujem. Takže tvoj problém že vstať 3-4 x k jednej mne príde ľahko zvládnuteľný. Ale samozrejme každá máme iné hranice.
A neda sa ti ist na ten cas napr. k tvojej mame, ze by si si AJ Ty odpocinula? Ja mam doma to iste a niekedy manzela posielam do obyvaku spat, Lebo to sa fakt neda, ked obaja sme KO. Takze by som to brala pozitivne - aspon manzel nacerpa novu energiu a bude ta vediet lepsie podporit.... A Ty si skus na ten tyzden nieco vymysliet 🙂...Ale hlavne zajtra by som premyslala- polievka sa nikdy nejde tak horuca, ako sa uvari 🙂 ... Zajtra to mozes vidiet uplne inak 🙂
@vilma7 zabudla som uviesť, že ja rodičov nemam. Ani žiadnu rodinu ku ktorej by som chcela ísť si ,,oddýchnuť,,... A na dovcu by som šla jedine sama, čo má neláka.
@petkavka nie, nemám rodicov, viď vyššie ...nemám od narodenia malej ani chvíľu pre seba kam by som šla ,,na únik,,,
Ja by som ho nechala nech ide, on predpokladám chodí aj do práce tak má menšiu šancu sa cez deň natiahnuť a oddýchnite si spolu s dieťaťom. Ja som mala náročné obe dievčatá na nočné vstávanie ale keď muž chodil do práce a i má len nenapadlo aby v noci vstával on keď ráno odchádzal do práce a vracal sa unavený večer. Pri staršej robil šoféra návesu tak by som neriskovala ,že zaspí za volantom a niečo sa stane. Pri mladšej zase robil raziča v tunely a tam by si tiež nemohlo dovoliť nejaký mikrospánok. Keď som unavená ľahnem si cez obed s malou a neriešim či mám upratané alebo nie
Hej, uz som sa docitala. Tak skús osloviť buď kamošku zo študentských čias, alebo možno sa nájde nejaká spolutrpiteľka z MK.🙂
@mandzula hmm, kamošky pochybujem...no jedine že pôjdem sama niekam , čo má nejako neláka ale asi to skúsim ..lebo je nefér aby som si ja vôbec neoddychla, naozaj ani 1 noc som netravila mimo malej.
A nevieš byť sama so sebou? Choď sama na víkend do kúpeľov, budeš mať procedúry, program, dobré jedlo, vezmi si knihu, bazén tam bude.... prípadne neviem čo ťa baví
A nemas nejaku moznost si zaplatit nejaku studentku na vypomoc? Bud by sa hrala s Malou, alebo poupratovala, navarila ...pripadne, ako radia dievcata, ten pobyt niekde inde by som tiez nezavrhovala. Ono ja ked uz fakt nemozem, tak si objednavam jedlo z restiky a uz som tiez premyslala-, ze si Pani na upratovanie zaplatim....Uplne ta chapem- Bez spanku, to iba take mumie sme :/....Ja uz idem tiez spat- Lebo mala Bude za 2 hodky hore 🙂 . Pekny vecer
@petkavka áno, už naozaj rozmýšľam nad nejakou obcasnou pestúnkou. Musím si nejakú nájsť , ktorá by postrážila alebo niečo pomohla doma ...a jedlo z restiky dávaš aj deťom? Lebo malej varím (sebe objednavam sem tam) ale potom nestíham oddychovať, fakt ako robot ...aj ja idem spať , detto ..ach 🙂
Ty Tvojho manžela vlastníš, keď mu chceš niečo zakazovať ?
Baby, manželstvo je o dohodách, či skôr o kompromisoch.
Na to nikdy nezabúdajte, inak si zničíte manželstvo.
a príčina prečo sa malá toľko v noci budí? je hladná?
môj 13 mes. sa tiež začal v noci budiť, veľa krát, len pocuckať, keď dostal miesto prsa vodičku tak prestal, a spal celú noc.
@paulinam99 presne tak , tiež má zarazilo hneď v úvode či by “sme mu dovolili “ preboha živého ženy obrucka neznamená že toho chlapa vlastníte a niečo dovolujete alebo prikazujete zakazujete . …. Verím že to musí byt ťažké ale naozaj si zober že sú ženy ktoré du úplne bez chlapov bez rodiny samé nonstop na dieťa … nech si ide oddscjnut a potom chod ty
Ved choď sama niekam na dovolenku, ked mas auto a vodičak, ja by som nevahala,keď partner chce si oddychnuť nech ide , tak si zapraj aj ti na par dni, spolu s dieťaťom (aqvapark, kupaliska, zoo alebo do prírody)
uplne bez problemov by som manzelovi vyprazila rezne a pomohla mu zbalit sa 🙂 mame rocneho maleho, tiez sa manzel aktivne zucastnuje starostlivosti a tiez spi s malym cez vikendy, aby som sa vyspala ale napriek tomu, by som mu tu dovolenku dopriala, tiez to nema jednoduche a nehnevaj sa ale argument "ze ty to bez spanku tazko zvladas" je za mna trosku sebecky, lebo ak sa ja pozriem na nas, tak manzel chodi do roboty, ktoru ma psychicky narocnu, po praci je s malym a zasluzi si vypnut (a rovnako aj ja a preto mam svoje vlastne sposoby psychohygieny a oddychu) a predpokladam, ze dieta ti cez den spi, ked len hodinu, vzdy si mozes pospat s nim, to moj manzel nemoze
a teda moj manzel napr. cez tyzden spi v obyvacke a k malemu vstavam ja, nevidim dovod, aby sme boli obaja nevyspati a on zasa chape, ze aktualne pri malom sa neda robit poriadne nic, takze nie vzdy je navarane alebo tip top upratane, obaja sa prisposobujeme situacii, aby ani jeden z nas nepadal unavou
A keby mal prácu, že chodí na týždeň na služobky, tak čo urobíš? Vydržíš. Pekne ho "pusti". Ty keď nemáš s kým, ja sa ta ujmem🤣, už dávno chodím sama po vyletoch😉
Dievčatá ja neviem ale ja som si nikdy takto od detí nepotrebovala oddýchnuť a to sa staršia do 3 rokov bidikaiaj 6 x za noc, Max som išla s kamoškou do kina vypnúť a potom na pohár vína a po pár hodinách som sa tešila k nim domov
Kazdy rok chodi muz s kamaratmi na cyklo dovolenku. Tiez ma pravo na oddych. V pohode to zvladam , a to mame syna autistu. Druhu dovolenku potom ideme spolu.
No pardon zeny asi budem za divnu. Ako prečo by mal ísť ženatý chlap, otec 1,5r dieťaťa SAM na dovolenku???? Wtf?! Nie, nedovolila by som mu a našťastie, môj by nemal ani odvahu opýtať sa. To co je za rodinu? Bežné sa takto funguje vo vašich domácnostiach? Sme rodina? Máme spolu dieta? Tak aj relaxovať a dovolenkovať budeme ako RODINA. Užívať si s kamošom hory mal vtedy, keď bol slobodný, alebo sa nemal ženiť, ak nezvláda rolu otca a manžela.
Potom sa čudujme, prečo sa toľko rodín rozpadá, ak je pre iekoho normálne aby išiel chlap sám na dovolenku a potom žena.
Úžasný priklad pre dieťa ako funguje (NE)normalna rodina
Ja môjho muža v noci nebudim. On sa kvalitne v noci vyspi, taktiež ho nechavam dospat cez víkend. A sme veľmi radi, keď má konečne dovolenku, ktorú si spolu užívame.
@simona20201309
aj ja idem sama na dovolenku, a?
a nejdeme sa rozpadnúť ako rodina.
to už akože do konca života budem na dovolenke s mužom či ako?
🤦♀️
Ked chce ist on sam aj ja by som isla sama. Mozes nejake kupele, wellnes hotel. Vyspis sa, prejdes sa, precitas knihu a spokojna sa vratis domov.
@simona20201309 a čo je na tom nenormálne? Prečo by sa mal človek po sobáši vzdať niečoho čo má rád a vie sa pri tom zrelaxovať? Ak jej manžel miluje hory a mňa nelákajú prečo by som mu ich mala zakazovať? Rovnako ako môjho muža nebaví wellness tak ho nenutim chodiť tam so mnou. To ešte neznamená, že sme nenormalna rodina.
Tak aj on si chce oddychnut, tiez sa zrejme nevyspi plus zdravotne problemy(kedze bol v nemocnici). Ale mavrhla by som mu, ze teda aj ty si niekam na vikend zajdes a on sa postara o dieta(uz oddychnuty po svojej dovolenke).