Ahojte, idem sa Vás opýtať alebo aj sa po sťažovať. Muž chce druhé dieťa, ja stále nie som pripravená... nemám dobré psychické obdobie, som typ človeka ktorý sa všetkého bojí mávam lepšie a horšie dni. No a ide o to že on by aj chcel druhé ja netvrdím žeby som nechcela ale tým že si prechádzam teraz takým blbým obdobím bojím sa otehotnieť.
Čo sa týka nášho vzťahu všetko je super, a vôbec na mňa netlačí len to zvykne spomenúť žeby sme už mohli mať aj druhé bábo. No a ja neviem čo robiť... aj chcem aj nie... neznášam samu seba zato že som taka bojazliva 😂 a že stále myslím na zlé veci... poraďte alebo napíšte či sa vám stalo niečo podobné či aj vy ste mali takéto pocity a ako sa ich zbaviť 🙂
Ved tomu daj cas. Ci musis sa rozhodnut do konca tyzdna? Kolko ma teraz tvoje dieta rokov? A ty? To je dolezite.
Ako som ostala tehotna s prvým od vtedy sa bojim všetkého . Aj poondiatej húpačky, ako naozaj ..
Teraz čakam tretie a môj strach sa znasobil ale to je skor vplyvom hormónov, aspon si myslim 😃 pokym sa na dieťa necítiš, nemaj ho a o svojich pocitoch rozpravaj s mužom
Mám pred 30tkou, syn má 5 rokov... presne o to ide že ja som strašne bojazliva, všetko si tak v hlave riešim že čo keď niečo sa stane mne malému mužovi a ešte príde ďalšie a ten strach sa zväčší... A samozrejme pri druhom už viem do čoho by som išla a neviem sa zbaviť toho strachu z pôrodu a celkovo z tehotenstva.. s mužom sa o tom normálne rozprávame netlačí na mňa len to tak spomenie žeby už bol čas...dskujem že ste vyjadrili svoj názor baby, asi sme všetky dosť podobne a je to asi prirodzené že máme strach 🙂
Ani nie, bojíš sa az priliš...
Skús to riešiť so psychológom , popracovať na tých strachoch. Čo sa za nimi skrýva atď...
Az ,keď Ti bude lepšie ,tak ďalšie dieťa.
Drž sa! 🙂
Z tej tvojej logiky strachu mas len jedno dieta jedno jedine . Keby sa mu nedaj Boze nieco stalo nemas nic . Vsetok svoj strach tuzby nadeje vsetko smeruje k jednemu. Ak si taka mega ustrachana nie je to dobre ani pre dieta . Ale mas pravdu ked sa psychicky necitis ok tak tehotenstvo nie je dobry napad . Najprv sa Daj do poriadku. A muzovi vysvetli ako to citis nech s tym chvilku da pokoj.
Tvoja vlastna tuzba po dietati by mala byt silnejsia ako strach. Ale Hlavne by to mala byt tvoja tužba nie splnovanie niekoho tuzob.
Psychológa som už riešila aj chodím... lieky ani nič neberiem... len tie strachy sú niekedy strašné presne preto sa necítim ok na dieťatko aby som to ne preniesla nedaj bože nejak na neho... ano presne tak to cítim aj ja žeby to mala byť aj moja túžba 🙂 nie len mužova... ale skúsim popracovať na tom strachu skúsim si u triediť myšlienky aké by to bolo... ďakujem dievčatá
Druhy porod som mala v 18tt drobecek mal geneticky syndrom a prestalo byt srdiecko. Cize ten strach ze sa zas nieco stane bol obrovsky. Ale tuzba bola obrovskejsia. V tomto musi chciet Hlavne zena -matka. Lebo ty budes tehotna hormonalna ty budes rodit ty sa budes starat najviac ., a ak sa ani nikdy nebudes citit na dalsie dieta nechod sama proti sebe. Nasleduj svoj instinkt.
@miadi áno presne takto to cítim 🙂 že musím chcieť hlavne ja, ja niekde v pozadí túžim mať druhé dieťa ale ten strach je zatiaľ väčší a tá taka neistota, to je najhoršie... človek nikdy nevie čo bude a psychika je hnusná záležitosť... par mesiacov nie som vo svojej kozi a preto musím sa najprv ja cítiť dobre hlavne psychicky a potom príde verím aj druhé bábo 🙂 vrela vďaka aj za také povzbudenie človek sa lepšie cíti že nemá sam takéto názory a pocity 😂
@romanadam1626 Ďakujem 🤗 psychológa riešim ale nieje to to čo by som zrovna potrebovala od neho počuť, potrebujem nakopnúť ale to musím hlavne sama chcieť veľa je v hlave a potom ide život akosi ťažšie 🙂
Ja som si hovorila, ze druhe dieta mat nebudem ani za svet... az po 5 rokoch sme mali druhe... uz ked mal prvy syn tak 2-3 roky prisli prve myslienky, ze mozno by som predsa chcela aj druhe...ze zvladnem aj druhy cisarsky... atd...
Lebo povedzme si uprimne prve dieta je vzdy sok, aspon pre mna to bol totalny, ze zrazu mas dieta a musis sa o neho starat takmer stale... a aj ked ti je zle, stale tam to babo je a musis sa o neho postarat... a kocik vsade brat a kojit a krmit a vsetko 🤣 a ockovanie a strachy, aby sa mu nic nestalo a tak 😁
Urcite sa Daj najprv do pohody. Tehotenstvo porod dojcenie.. je narocne nje len fyzicky ale aj psychicky. Hormonalne zmeny je to fakt napod a idealne ked si na to pripravena a chces to. Vtedy sa to lepsie zvlada. Lebo vsetko je to cena ktoru platis za splnenie svojich tuzob pp dietati. Mozno tvoje uzkosti maju racionalby dovod a je ozaj lepsie pockat . Daj na svoje pocity. Nic nie je dobre robit nasilu.
Tvoje telo, tvoj zivot. Urobis si dieta ked ho budes 100% chciet a budes pripravena. Nerob si dieta ked to necitis len preto lebo niekto druhy chce. Ked bude vhodna doba a tvoje pocity budu lepsie , sama uznas za vhodne kedy bude správny cas. Ved ty ho vynosis, v prvom rade musis byt s tym okej ty , nie niekto iny 🙂 moj priatel tiez do mna huci ze chce dieta, ale ja sa na to necitim. Bohuzial, nebudem robit radosť len jemu, ked sa na to necitim tak ho skratka mat nebudem 🙂
Ja som celkom odvážna osoba, vždy som v živote išla od výzvy k výzve. Až kým neprišli deti. Celé tehotenstvo som sa bála a bojím sa o ne každý deň. Mávam až šialený strach, ze sa im alebo mne niečo stane a o čo s nimi bude.
Chcem tým povedať, ze strach ženy matky je asi prirodzený a nie je menší, keď máš len 1 dieťa a ani nie je väčší, keď máš deti dve.