Muž dobre zaraba, hovori že nemusim pracovať, ( mam pracu ktora nieje priam dobre platena a travim tam vela času) hovorí že nemusim vobec robit ze sa o nas postara, no deti ja nechcem takže žena v domacnosti byt asi teda neviem v tom pravom slova zmysle, čo by ste robili vy?
Hm asi som na tom podobne..muži by mali brať ohľad aj na nás čo my chceme..isto by som nepočúvala. A co keď zarobíš menej? Ide aj o to byť medzi ľuďmi, žiť..ja by doma dlho nevydržala 🙈
@dzulli1980 nad tym som premyšlala prave, že radsej mat nieco
No nic, rozumny rozhovor. Moj mal tiez take tiky a mal ich casto... hlavne kvoli sklbeniu deti a vozenia a kruzkov... prakticky sa mu nechcelo (uznavam, pri jeho pozicii aj velmi tazko zrealizovatelne) uprednostnovat kruzok dietata, kde ho treba odviezt miesto poradou s najvyssim sefom...
Kazdopadne sme si to rychlo ujasnili, zacala som pracovat na skrateny uvazok, ked boli deti malicke a az ked boli vacsie, tak full time. Bol to taky kompromis nevypadnut s prace, vsetko stihat a nemat stresy a nahanie.
Prakticky stacil jeden hlbkovy rozhovor, ze moj zlaty a co, ked sa ti zajtra nieco stane? Ostaneme bez prijmu s vtedy este hypotekou na krku... nemozeme stat len na jednej nohe, lepsie sa stoji na dvoch. Peniaze sa hodia, vzdy sa hodia, drvivu vacsinu mojho prijmu (po rokoch zarabam tolko ako muz, takze sa to oplatilo ist touto cestou) mozeme odlozit, nemusime nikdy nikde brat uver, ked chceme na dome nejaku mensiu prerabku spravit, hypoteku mame par rokov uz splatenu a mnoho ineho... v praci som na pozicii, kde som ani nedufala sa niekedy dostat... a dostala som sa tam sama, muz je hrdy, ze som bola taka tvrdohlava...
Urcite by sa nic "nestalo" keby nepracujem, ale kto to vie? Mne by doma sibalo, mimo teda ineho... potrebujem robit aj nieco ineho a zapajat sede bunky pocas dna...
Ja by som nevedela by zavisla na nikom. Cize nasla by som si pracu, ktora by fakt ze bavila. Mozno aj horsie platena… kludne aj na 4-6h uvazok….
@otvorena praca ma svojim sposobom aj bavi ale nie až tak, v podstate na hlavne nebavi ten čas tam, som tam dlho s ludmi sa aj tak moc nebavim, lebo kancelaria, tak to už radšej robiť z domu… neviem, nechcema by sim byt ani stale doma ale velmi ma praca unavuje, mozno keby idem na skratený len
Ak ta tvoja praca napriek tomu, ze tam travis vela casu a zarabas malo naplna a robis ju rada, tak by bola blbost ostavat doma bez prace, zblaznila by si sa doma. Ak vsak tak velmi spokojna nie si, tak ja osobne by som pouvazovala najst si napriklad nieco na polovicny uvazok a budes pracovat iba niekolko hodin a budes mat dostatok casu aj na rodinu. Nastav si to tak, aby si bola ty spokojna.
a prečo neskúsiť novú, lepšie platenú prácu, keď je možnosť ...a doma by som nezostávala, už len z dôvodu..čo keď sa mužovi niečo stane, ochorie,,,,alebo môže odísť od vás..nikdy nevieš....
@barbora0308 ano rozmyslala som ze dohoda, polovicny a podobne, nieco co ma aj bavi, muz povedal ze nemusim ak nechcem robit vobec, alebo ze mozem robit co chcem aj ked horsie platene, ze nech nepozeram na peniaze len aby som nebola nestastna nejakej fabrike
Co si muž predstavuje, že budeš doma celé dni robiť? A presne ako kočky povedali, čo keď sa mu niečo stane, ostane dlho na PN, pripadne niečo horšie a co bude s tebou? Muž chce aby si bola šťastná, porozmýšľaj nad tým, čo chceš robiť ty, skrátený úväzok, homeoffice na striedačku z prácou v kancli.
Ja by som sa snažila nájsť si takú prácu ktorá mi bude vyhovovať finančne aj časovo 🙂
muz robi zahranici, takze niesme ani moc spolu momentalne, preto by som mozno aj brala pracu z domu alebo ze pojdem robit niekde kde on, robi v jednej firme v podstate mechanika
Tak si nájdi niečo iné, kde možno zarobis ešte menej ale budeš mať viac času na seba. Doma by si sa len nudila. Ja som sa tiež tešila po materskej do prace, aj keď mám len brigádu v sklade, ale tesila som sa na návrat medzi ľudí 😀 a mam tam aj kolegyňu, čo by tiež robiť nemusela lebo jej manžel dobre zarobí, ale tiež tam išla hlavne preto ze sa doma už nudila keď bola s deťmi dlho doma
Ja mám rada samotu, ale asi by ma doma porazilo, ak by muž chodil preč a ja by som nechodila ani do práce. Nikdy by som nechcela byť na niekom závislá.
ja by som urcite nechcela ostat financne zavisla na partnerovi 🤷♀️ clovek nikdy nevie, co sa moze stat
tak si najdi pracu, ktora ta bude bavit alebo aspon polovicny uvazok a vyplatu odkladaj (alebo aspon cast)
Mozno by som sa aj odstahovala za muzom do zahranicia, nech sme spolu viac.
Keby ma muz takto prehovaral, suhlasila by som s podmienkou, ze chcem mat nejaku nehnutelnost v osobnom vlastnictve, vynatu z BSM (keby doslo k najhorsiemu). A potom si nasla pracu na skrateny uvazok, taku, ktora by ma bavila a netrcala by som tam vela casu. 🤪
Určite by som nebola doma ale takúto možnosť by som využila na to, aby som sa vzdelala v tom čo ma baví a robila to. Kamarátka si takto dorobila kurz a robí nechty. Tiež nemusela ísť do práce, partner ju nemal problém živiť ale ona si splnila svoj sen. Baví ju to, napĺňa ju to a teda v dnešnej dobe si aj pekne zarobí. Tento rok otvára svoje nechtové štúdio.
Argument - rozmýšľaj čo sa zvrtne, väčšinou vedie k tomu, že sa niečo zvrtne, lebo častokrát vtedy ľudia myslia na seba, nemajú čas kvôli práci sa jeden druhému venovať.
Záleží na tom, či je ti presnejší muž a rodina, alebo chces mať kariéru, lebo si taký typ že nechceš deti a rodinu ale chces pracovať a pomáhať tak spoločnosti týmto spôsobom. Porozmýšľaj ktorým smerom sa chces vydať. Je to len na tebe. Máš len jeden život. Premysli si poriadne ako ho chces stráviť 🙂
Keď píšeš, že muž robí v zahraničí - ja by som sa na tvojom mieste pobalila a šla za ním 🙂 rodina má byť spolu. A tam uvažujte čo a ako ďalej.
No mne by teda viac než to vadilo, že nie sme spolu... Prečo sa neodsťahujete do zahraničia spoločne?
Toto bolo aj u nas. Nastupila som po druhej materskej do prace. Uz nebol doma taky servis s vkuse nech dom doma, ze sa mi neoplati chodit do prace. Pekne som zostala, nevedela som si predstavit cely ddn ldn robit sluzku. Deti mam teraz uz odrastene a co by dom doma robila? Mam uz rozbehnutu karieru uz aj peniaze sluxne. Rozhodni sa podla seba. Nemusis byt cely zivot odkazana len na jeho vreckove.
U mna ex nechcel, aby som pracovala. Z vlastnej skusenosti - ked nemusis hladiet na zarobok, najdi si, co ta bavi, v com si dobra, nevzdavaj sa prace.
Jedine, co lutujem v zivote je, ze som sa po materskej nevratila do prace, ktoru som milovala. Aspon na polovicny uvazok
@lenkakravcova nesuhlasim s tym, co pises o argumente a sebectve.. a o tom, ze sa v takych pripadoch ludia viac venuju praci. Ved to spolu ani nesuvisi.
Podla mna je dolezite mat to zariadene tak, ze ked sa stane nepredvidatelna situacia, zena sa dokaze postarat o seba a svoje deti.
Bud ma praciu, ktora ich uzivi. Alebo sa zariadi inak..
To nie je sebectvo ale zdravy rozum.
Autorka - Este mi napada jedna vec. Dovod, preco muz nechce, aby si pracovala. Ak je to jeho potreba ta kontrolovat, tak by som na to nikdy nepristupila.
Ked nemate deti, dom a zahradu, o ktore sa treba starat, tak nevidim dovod byt doma a nepracovat.
Bez prace by som neostala ( rozvod, dochodok, sebarealizacia) ale nasla by som si pracu ktora by ma tesila.
Ja mam stastie moja praca ma bavi aj je slusne ohodnotena takze neviem co je to chodit do prace s nechutou aj ked niekoho by z mojej prace mozno piclo 😁
Ja na to budem mať asi iný názor ako väčśina, a ja by som doma hneď ostala. Ak naozaj zarába o dosť viac, a mňa by práca nebavila tak prečo nie. Nikde nie je napísané že sa doma musíš nudiť. Venuj sa koníčkom, alebo možes rozbehnút vlastný bizinis, kde možno hneď veľa nezarobíš ale bude ťa to baviť. Alebo si budeš hľadať prácu na polovičný, ktorá ťa bude baviť, ale možno veľa nezarobíš.
Ale premysli si čo bude ak by ste sa náhodou rozviedli. Možno by nebolo od veci aby ti každý mesiac posielal nejaké paniaze na sporenie/investovanie na tvoje meno.
V názve je, že chce, aby si nepracovala, ale ďalej v texte vidím len to, že ti ponúka tú možnosť, nie, že by ťa do nej nútil. Myslela som, že on na tom trvá a že máte kvôli tomu konflikty. Ale ak to tak nie je, zariaď sa tak, ako tebe vyhovuje.
mať tak takéto problémy🙄
@h2 ani zle som sa vyjadrila, on mi ponuka tu možnost, peniaze by mi posielal na domacnost a pre seba
Len pracuj, odkladaj peniažky, nevieš, či sa to v budúcnosti nezvrtne ... aby si nezostala s holým zadkom, závislá od manžela.