Muž alkoholik a večné problémy

16. okt 2024

Zdravím. Potrebovala by som od vás radu, lebo je to už neúnosné. Mám muža alkoholika, z ktorým nežijem 9 rokov. Nonstop ma ponižuje a nadáva mi. Bol u nás na návšteve za deťmi a nadával mi a hulákal po mne, tak som ho vyhodila. O dve hodiny na to som hrala s mladším synom karty a niekto klopal. Boli to policajti. Poslal ich za mnou muž. Neviem ani z akého dôvodu. Povedali mi, že prišli skontrolovať deti. Bývam s deťmi na ubytovni, kde som mu dala zákaz vstupu po tomto. Na druhý deň mi zas volali z kancelárie ubytovne, že muž je tam, že či môže ísť hore za deťmi. Ja, že nie. Potom tam bol v ten istý deň opäť. Volal mi vrátnik, či môže ísť syn dole. Nechcel. Na ďalší deň včera to už totálne prehnal. Bol na sociálke a sociálka prišla ku mne domov. Syn mu totiž poslal na mobil foto modriny na nohe. Teraz k synovi. Má adhd. Nerešpektuje ma. Večer nechce vypnúť mobil a ísť spať. Keď mu chcem odobrať mobil, dokope ma. Je mu jedno kam kope. Do nôh, do rúk, do hlavy, do chrbta, do prsníka. socimmmálky mi povedal,

autor
16. okt 2024

Pán zo sociálky mi povedal, že to nieje riešenie, ze sa budeme vzájomne byť. Ale to sa mám nechať večne okopávať? Syn na mňa už viackrát vytiahol aj nožík. Chcem sa vás opýtať, či mi možu zobrať deti. Muž alkoholik denne pije. Už došiel v dôsledku pitia 5x o robotu. Teraz má od októbra novú prácu, kde zas poriadne nechodí. Celé okolie, susedia si všimli, že keď sú deti s ním, potom robia mne doma bordel. Čo mám urobiť? Už z toho nevládzem. Dá sa nejak vybaviť zákaz styku muža s deťmi?

taktotedanie
16. okt 2024

Obrat sa na pravnika, ak na to nemas kontaktuj centrum pravnickej pomoci
Ak sa nedostatocne staras o dieta a socialka to zhodnoti dieta ti mozu zobrat ak ani otec nema vhodne podmienky dieta bude umiestnene do detskeho domova

dominikamacakova
16. okt 2024

Na tvojom mieste by som asi bola rada keby mi odobrali to jedno dieťa 🙈 A ako máte súdom poriešenú starostlivosť, prečo ho púšťaš k sebe domov na návštevy?

kavasmliekom
16. okt 2024

A súdne rozhodnutie o úprave styku a výživnom mate? Tak sa treba tým riadiť. A keď sú aj tak problémy, obrátiť sa zase na súd o návrh na úpravu styku s tým, že by bolo dobre aj posudky od psychológa, že deťom neprospieva vidieť otca naliateho v alkohole.

ema22270
16. okt 2024

@dominikamacakova to je co preboha za komentar, ze by so bola rada keby ti na jej mieste odobrali to jedno dieta 😳

januska12323
16. okt 2024

Muž čiže stále manžel? Prečo ho púšťaš k sebe? Syn ťa ohrozuje a ty sa pýtaš či ho môžu zobrať? Však keď sa o neho nevieš starať urobia to oni, nemôžeš ho nechať aby ťa zabil.

sissy27
16. okt 2024

Neviem ci si sa ty zle vyjadrila alebo ja zle chapem, ale nezijete spolu a ste stale manzelia?? To preco?? Uz ti chyba ku stastiu len splacat jeho dlhy alebo co?
V prvom rade sa rozved (ak teda nie si) a styk s detmi ries sudnou cestou. S adhd synom urcite treba riesit psychologa ked je to nad tvoje moznosti.

autor
16. okt 2024

@sissy27 výživné na deti mi platí to ale neriešim.

autor
16. okt 2024

@januska12323 dnes sa mi ozvali zo sociálky. Mám dať syna do DC.

autor
16. okt 2024

@kavasmliekom hej to máme. To potvrdenie vystavuje psychológ, alebo psychiater? A kam to potom mám dať? Na sociálku?

autor
16. okt 2024

@dominikamacakova lebo došiel za deťmi.

kavasmliekom
16. okt 2024

Najlepšie podať na súd neodkladne opatrenie vo veci styk s maloletymi, dôvody rozpísať a doložiť dôkazy. Stačí psychológ. Podľa mňa.

autor
16. okt 2024

@kavasmliekom ďakujem.

autor
16. okt 2024

@sissy27 lebo rozviesť sa nemôžeme. Ale rozvod tu neriešim. Riešim v prvom rade nonstop napiteho muža, čo mi robí zo života peklo..

kavasmliekom
16. okt 2024

Tak ale to je podľa mňa záväžný problém, že sa nemôžete rozviesť. Hádam máš aspoň po riešené majetky a opatrenie voči dlhom. Aby ti neprepil aj strechu nad hlavou.

autor
16. okt 2024

@kavasmliekom majetok nemáme žiadny. Mám poriešené iba výživné a deti sú v mojej starostlivosti.

autor
16. okt 2024

@kavasmliekom strechu nad hlavou vlastnú nemáme. Bývam s deťmi na ubytovni. On býva u svojich rodičov.

kavasmliekom
16. okt 2024

A prečo sa teda nemôžete rozviesť?

sissy27
16. okt 2024

tak kým je stále manželom, tak ti to peklo aj zo života robiť bude. Podľa mňa neexistuje dôvod, prečo by si sa nemohla rozviesť, tak ale ok, počkaj, kým narobí prúsery a dlhy, ktoré budeš potom splácať ty...
Zákaz styku s deťmi nie je jednoduché dosiahnuť, budeš musieť preukázať, že ubližuje priamo im (fyzicky, psychicky). A keďže ani nemáš záujem sa rozviesť, tak to bude vyzerať tak, že to vlastne nie je také hrozné...

kavasmliekom
16. okt 2024

@sissy27 presne tak

rozculena
16. okt 2024

a kto ti zakázal sa rozviesť?

janickacrazy
16. okt 2024

Prečo sa nemôžete rozviesť? Veď spolu ani nežijete..

mk22
16. okt 2024

Ako prvý krok rozvod.
Alkoholik ti narobí také dlhy, že ich budeš splácať ty aj tvoje deti.
Načo ste manželia?

autor
16. okt 2024

@janickacrazy lebo sme zobratí v kostole. Také manželstvo sa cirkevne rozviesť nedá, iba anulovať. Fakticky žijeme akoby v odluke.

autor
16. okt 2024

@sissy27 dlhy si už narobil. Splácať si ich bude on. Ja som nič nepodpisovala a je dokázateľné, že spolu 9 rokov nežijeme.

sissy27
16. okt 2024

Uz som pocula kadejake stupidne dovody “preco sa neda rozviest” ale tento tvoj jednoznacne vedie 👌
Fakt mi je luto tvojich deti, co za zivot si im pripravila len preto, ze kostol ti je prednejsi…
Skoda tu drat klavesnicu a plytvat energiou.

ema22270
16. okt 2024

Kde mas dat dieta? Co ti povedala socialka?

autor
16. okt 2024

@sissy27 rozvodom by sa nič nezmenilo. Absolútne nič. Aj tak by chodil nonstop opitý za deťmi.

autor
16. okt 2024

@ema22270 že ho mám mať do diagnostického centra.

cacianka
16. okt 2024

9 či 25, ak ste manželia, dlhy visia aj nad tvojou hlavou. Niečo sa mu stane, čokoľvek čo mu zabráni splácať, dlhy padnú na teba.
Takže vyhovárať sa na kostol je naozaj infatilne a nedôstojné zrelej ženy ktorá by mala brániť záujmy svojich detí a aj svoje. Exekútorov nezaujíma cirkevný status, ale podľa zákona štátu ste manželia a hotovo.
Okrem toho si odkladaj dôkazy, zabezpec svedkov, zápisy z polície a podaj návrh na súd vo veci zákaz styku, zákaz kontaktovať , zákaz priblíženia. Ak tvoje dôkazy budú dostatočne máš vysokú šancu že ti to súd odklepne. Rozvodom by sa zmenilo dosť, úrady by videli silnú matku, ktorá uprednostní deti a nie kostol.
Potom naozaj platí, škoda drat klávesnicu.