Muž alkoholik a úplné ochladnutie citov z mojej strany

10. júl 2024

Muz je alkoholik. Sme 13r manzelia z toho 3 roky denne pije. Pije tvrde. 7dcl vodky za den. Momentalne sme rok od seba, on je u rodicov, ja v nasom byte. Mame jedno 13 rocne dieta. Vo februari prisiel o pracu, teraz ma podporu v nezamestnanosti na pol roka. Nedavam uz toto.. kontakt medzi je- musi byt - kvoli dcere.
Ze pije na vine som ja. Vraj nie som chapava, vsetci piju, preco on nemoze.. nechape ze mi to vadi, ze mi smrdi, a ze je opity debil. Uraza moju rodinu, priatelov, ziarli aj na psa, sprava sa ako decko. Ja som na vine ze pije, teraz su jeho rodicia v grecku na dovolenke a on uz 5 dni v kuse pije.. ja som zla, lebo som mu nepriniesla cigarety. Vraj som ho sklamala. A on mna nesklamal? Je mi zle z tohto vsetkeho.. rozvod nevyriesi nic, iba papierovo.. kym bude zit, ja sa nebudem vediet pohnut dalej.. uz nevladzem... povedala som mu, ze ho uz nelubim, lebo tak to aj je.. necitim k nemu nic ale zaroven viem, ze jedine oslobodenie je jeho smrt.. nezelam mu ju, ale uz pochybujem ze by prijal take riesenie ako rozvod a minimalny kontakt. 😢 bol to fajn chlap, neviem co sa stalo.. na vine som vraj ja.
Neviem co robit.😔😔😔

bublinka1426
10. júl 2024

7icku vodku kady den? to vazne? to je silna kava na pecen.
kazdy den????

pribinak
10. júl 2024

Prosím tá, rozved sa, zachráň z majetku čo sa dá, daj si určit výživné a on nech teda chlasta a je šťastný s fľaškou

Dcéra má záujem o kontakt?

dzulli1980
10. júl 2024

Dieťa máte už veľké, rozveď sa s ním ... ja by som aj neveru dokázala odpustiť, ale alkoholizmus partnera nikdy.

autor
10. júl 2024

@bublinka1426 vazne ... neviem ako dlho vydrzi.. podla mna je uz uplne pometeny.. jeho rodicia zatvaraju pred tym oci...akoby to nic nebolo.. je vychudnuty, nema uz ani zuby poriadne, toto nie je chlap ktoreho som si brala.. citim sa zufalo.. velmi zufalo

autor
10. júl 2024

@pribinak ano dcerka ho miluje.. je s nim kazdy den... aj to ma trapi, ze ho kryje.. aj ona si pred tym zatvara oci.. ale je to jej otec... co zmozem 😢

bublinka1426
10. júl 2024

pecen to dlho nevydrzi a ked schudol stratil svaly kvoli alkohlizmu lebo paradoxne alkaci su ako pavuci.

frflos_nespokojny
10. júl 2024

@dzulli1980 alkoholizmus nikdy? aspon nepis tak hrdo hluposti. nezazila si,tak si mudra !

denithestrange1993
10. júl 2024

Neprijal? Ako neprijal? Podaj rozvod,povedz mu ze takto nechces zit a nic s nim uz nemusis riesit. A dieta? Ved ked je neustale v liehu,a nezamestnani tak co tomu dietatu chce priniest do zivota. Obmedzit komunikaciu a moze sa aj na hlavu postavit.

frflos_nespokojny
10. júl 2024

@bublinka1426 to musi roky pit aby si pecen odfajcil

bublinka1426
10. júl 2024

@frflos_nespokojny nestaci 3 roky tvrdy alkohol day by day?

frflos_nespokojny
10. júl 2024

veru nestaci

frflos_nespokojny
10. júl 2024

ono zalezi od vela faktorov

marianarem
10. júl 2024

Tak ja by som povedala, ze urcite ten rozvod. On s tym nemusi suhlasit. Kontakt kvoli dcere moze byt aj len minimalny a len o dcere. Nemusis vediet a riesit, kolko coho kedy vypil ani pocuvat jeho reci o tom, ako mozes za jeho pitie. Alkoholizmus je strasna pliaga a ked clovek nema snahu to riesit, tak treba proste znizit kontakt na najnutnejsie minimum a ani o chlp viac.
Inac ale chapem, ja som mala svokra alkoholika a kym zil, tak muz sa nad to nevedel nikdy uplne povzniest, bralo mu to do sameho konca dost energie. Ale dokazal sa od neho najprv odstahovat, potom zacat zit so mnou, zalozit si rodinu a proste mat svoj zivot a velku cast zivota, ktoru otec nemal sancu pokazit a nemal na nu dosah. On sa uplne nikdy neodstrihol, takze jasne ze nam to do zivota zasahovalo, ale zaroven sme mali aj vela nasho pekneho, co bolo od neho nezavisle. Ja myslim, ze to mozes mat kludne takto aj ty.

deti95060810
10. júl 2024

od alkoholika najlepšie na druhý koniec republiky sa odsťahovať...viem že nechceš kvôli dcére, ale kým ho budeš mať na očiach tak bude stále tvojou súčasťou v živote...
určite rozvod a vysporiadať majetok...

pribinak
10. júl 2024

Ja by som zvazila psychologickú pre dcéru, aby jej vysvetlila, že alkohol vlastne nici vzťahy a otec má vážny problém

vilma7
10. júl 2024

Toto jeho telo dlho nevydrží. Najskôr pečeň, potom obličky...rozum už prepil dávno.
V mojej rodine bola tiež len smrť alkoholika vykúpením, keďže mama sa rozviesť nechcela. Trpela celá rodina.
Nech si ho pekne užívajú jeho rodičia, keďže ho v tom ešte aj podporujú...ale čo narobia?
Buď rada že sa aspoň odsťahoval a nemáš ho denne na očiach.

rozculena
10. júl 2024

"...pochybujem ze by prijal take riesenie ako rozvod..."

Akože prosím?? čo má on čo prijímať alebo neprijímať?!
SPAMATAJ SA!
Rozvedú vás za 5 minút.
Takto slopať môže aj 20 rokov,tomu ver.

januska12323
10. júl 2024

Dobre vieš čo máš kvôli dcére spraviť len sa ti nechce.

jumama
10. júl 2024

Okamzite si niekde precitaj, co je to spoluzavislost a vysvetli to dcere!
Laskavym sposobom, ale potrebuje to vediet aj ona aj ty.

Alkoholizmus je neospravedlnitelny. A bodka. Takto to musis vysvetlit dcere. Ze je to choroba a bohuzial, jej otec sa nechce liecit. Vysvetli jej to roznymi primeraniami - ze ak napriklad mas dochramanu nohu a neliecis ju, budes cely zivot krivat. A otec je velmi chory, ale nechce si to priznat, preto ktokolvek, kto ho v alkoholizme obhajuje, kryje, napomaha mu, tvari sa ze to nevidi, vlastne mu tiez velmi skodi. Tak ako s tou nohou docharmanou, je to aj s alkoholikom, je to choroba, ktora znici nielen alkoholika, ale poznaci zivot celej rodiny. Poznaci dceru v dospelom zivote, trebars zlym vyberom partnera, zhovievavostou a ustupovanim, ak ju bude niekto psychicky ci fyzicky tyrat, bude mu to prepacovat, ako otcovi alkoholizmus. Z lasky. bude si mysliet, ze laskou nieco vylieci. A tak to bohuzial nefunguje.

Dcerke musis vysvetlit, ze napirek tomu, ze ma ocka rada a on ju, nepomoze mu, ak ho bude lutovat a ak sa mu ona sama bude snazit pomahat. Nie je to jej uloha. Nie je to v jej silach, Pomoz jej toto uvidiet, nastav jej hranice:
Vyvsetli jej, ze kazdy mame nejaku volu a moznost rozhodovat sa. Ze kazdy bozi den ma jej otec moznost rozhodnut sa a nepist, namiesto toho on voli pit.
Vysvetli jej, ze v ziadnom priaade to nie je jej zodpovednost, aj ked ju srdiecko boli, ked to vidi, ale ze otec potrebuje pomoc odbornu. A musi sa on sam pre nu rozhodnut.
Ze mozno prave to je paradoxne, ze az ked alkoholik vsetkych strani, niekedy sa pre to liecenie rozhodne. Ale kym ma podporovatelov, tak ich z povahy tej choroby zneuziva cez spoluzavislost.

Dajte si tieto prazdniny zavazok, ze kazdy den najdes a precitas jej nejaky clanok o alkoholizme, jeho sposobe liecenia, a hlavne sa vzdelajte o tom, co je to ta spoluzavislost.

Nemoze s tym byt dcerka sama! Ak to nezvladnes ty, najdi jej aj sebe psychologa.

jumama
10. júl 2024

A naozaj, najdolezitejsie je, ked bojujes s nepriatelom, co najviac sa o tom nepriatelovi dozvediet. Tu je nepriatel alkoholizmus, je to choroba, o ktorej nic nevie tvoj muz, ale ani ty a dcerka. Muz sa zrejme vzdelavat nechce, ale vy dve mozete.

Ak budete vediet, co je alkoholizmus, ako sa lieci alkoholizmus, aky dopad ma alkoholizmus na ostatnych clenov rodiny, tak vam to pomoze nastavovat si zdrave hranice, nepadnut do spoluzavislosti, ziit sice obcas mozno smutne zivoty, ak vam pride muza/ocka luto, ale na druhej strane budete si vedome, ze to je ta spravna cesta, ktora mu moze pomoct.

Mozes to este takto uvidiet aj ty aj dcerka:
NIE hovorite alkoholizmu, nie otcovi.
Otca ako bytost nezavrhujete, mozno sa najde n vlastnosti, z minulosti, za ktore si ho mozno vazit. Ale napriek tomu, jeho alkoholizmus bezpodmienecne mozete odmietat. Je tym alkoholizmom momentalne natolko postihnuty, ze vam nic neostava, pretoze vy dve to urobit nedokazete, ten alkoholizmus od neho oddelit. To musi on.
Je to pre neho nezdrave, znicujuce, a je to aj pre vas nezdrave a znicujuce. A on v tom zotrvava z vlastnej vole.

Otec si alkoholizmu nie je vedomy, hovori mu ANO. Dokial sa teda od toho alkoholizmu neoddeli, dokial sa toho alkoholizmu nezbavi, bohuzial sam si je zodpovedny za to, ze mu hovorite NIE.

anna777115
10. júl 2024

Cirhoza pečene nevznika, za dva roky pitia, ale dvadsať. Samozrejme, záleží, odokolností, zdra votneho stavu. Jednoznačne rozvod, lebo toto bude mať negatívny vplyv, do budúcnosti, aj pre dceru.Je, v puberte a bude si v buducnosti vyberať podobnych partnerov, ako je jej otec, kedže nikde, vo svojom okoli, nevidí negativny postoj k alkoholu. On nemá čo súhlasiť, alebo nesúhlasiť s rozvodom, je to tvoj živoť a rozhodne si ho nenechaj zničiť, nejakým alkoholikom.Alkohol meni úplne celú osobnosť, človeka. Dala, by som mu na vyber, buď sa pojde liečiť, alebo, bez váhania, rozvod. A nech si ho ešte jeho vydareny rodičia užijú, veď oni ešte zbadajú čo je to alkoholik v dome.

enmery
11. júl 2024

@frflos_nespokojny Alkoholik sa ozval?Keď tak vehementne obhajuješ litráky chlastu denne!Alkoholizmus nikdy!A postav sa aj na mihalnice alkáč!🤗

enmery
11. júl 2024

@jumama Lepšie by som to nenapísala. TOP!

cacianka
11. júl 2024

@enmery kde obhajuje alkohol ?! Iba potvrdil že pár rokov užívať alkohol nevedie k cirhoze, smrti.
Je to naozaj dlhodobý proces, ktorý záleží od viac faktorov. Napr. práve pečeň na veľmi dobrú regeneračnú schopnosť

enmery
11. júl 2024

@cacianka Na to nereagujem. Reagujem na to, že jedna komentujúca napísala alkoholizmus nikdy-"aspoň nepíš tak hrdo hlúposti". Keď sa niekto vyjadrí k alkoholizmu takto, tak fakt neviem🤷‍♀️On vie asi viac ako Aleš Kuda, ktorý závislým celý život pomáha.

crazy_cat_lady
11. júl 2024

pochybujes, ze by prijal riesenie, ako rozvod? autorka, zobud sa prosim ta, si svojpravna osoba a jeho pozehnanie na rozvod naozaj nepotrebujes, myslim si, ze v momentalnej situacii by ten rozvod bol relativne rychly. pre dceru by som mozno odoporucila navstevu odbornika, lebo ocividne aj nato, ze uz je starsia nerozumie, co zle otec robi a aky vplyv to ma na nu, teba a celkovo Vasu rodinu. je to to najlepsie, co mozes pre seba a svoje dieta spravit

ahhola
11. júl 2024

Ďalšia.. podobna ako v teme Umele manzelstvo.

Ty memusis nic. Ani si za cely den na neho spomenut. Rozvod vyriesi vela, nie ze nie. Preco si nechas na seba kydat, ze mozes za jeho alkoholizmus? Stari ho nechaju u nich a idu si do Grecka, keby aspon vnucku vzali. Ti sa neseru, preco sa mas ty? Mas nejake prasule naviac? Uz len presťahovaníe 50 km od neho ta vylieci. Ked si na neho spomenies, bude uchlastany u tych cestovatelov. Rozvod. Ty slobodu, on 🍾🍷🥂🥂🍷🍾🍾🍷😈🍷🍾

mk22
11. júl 2024

Prečo by si sa nevedela pohnúť ďalej??
On si vybral cestu do pekla, tak prosím.. Nech si ide.
Ty môžeš užiť a žiť ešte krásny život.

cacianka
11. júl 2024

prečítaj si témy " závislé deti alkoholikov"
Práve preto nedoser život svoje dcére

mississ
13. júl 2024

Situáciu presne túto istú ako opisujes milá autorka, zažívajú skutočne presne takto isto ženy alkoholikov. Túto situáciu spôsobil alkohol, a človek ktorý ho pije.
Skutočne najťažšie je aby si on problém priznal. Niekedy priznanie si z jeho strany problém trvá dlho, až keď sa niečo stane. Áno strata práce, zdravia , vodičáku, rodiny.
Jeden skutočne trefny znak alkoholizmu opisujes, a to : racionalizácia pitia. Za jeho pitie viní teba. Že si sa stala subjektom jeho racionalizácie pitia ty, je znak, symptóm alkoholizmu. Ty za to nemôžeš, len alkoholik hádže vinu , a svoje zlyhanie vždy na druhého. Hľadanie pseudo dôvodov na pitie k alkoholizmu patrí. Alkohol je tvrdá psychoaktívna látka. Pijem preto lebo zlá žena - je úplne najbežnejši znak alkoholizmu - racionalizácia pitia. Za svoje zlyhanie viní ženu - úplne typický znak alkoholizmu.