Muž a jeho správanie

7. feb 2023

Ahojte. Mám muža, ktorý sa správa tak čudne. Pýtam sa, či je to láska? Uvediem zopár príkladov. Kúpi mi náramok na narodeniny, nedá mi ju iba pred ostatnými členmi rodiny. Neskutočne mu lichotí, keď ho iný chvália. Pred cudzími ľuďmi je neskutočne k nim pozorný, ale medzi 4 stenami je úplne iný. Príde k nám moja mamka začne kmitať v kuchyni, ale keď sme samy tak je to o opaku. Sedí len na sedačke s telefónom. Svoj názor vždy prezentuje v spoločnosti tak, ako sa daná spoločnosť vyjadruje. Potom medzi 4 stenami, keď poviem svoj názor, tak mi pritakáva. Keď ho na to upozorním, buď to popiera, alebo po novom si nepamätá., prípadne zmení tému, potrebuje ísť práve na wc. Máte skúsenosť s takýmto správaním? Prípadne ako mám reagovať na takéto správanie ja? Ďakujem za rady a tipy.

maxxim
7. feb 2023

Je to clovek, ktorý sa chce vykresliť v očiach spolocnosti ako jeden úžasný človek, ktorý sa stará, má vedomosti, je sikovný....a pritom je to iba hra. Mala by si mu to povedať tak, ako si to napísala tu. Nech sa uvedomí, ze či zije zivot svoj/ Váš, alebo je taký somár bez svojho nazoru. Podla mňa je to taký blbeček, ktorý zije v klamstve lebo realne sám za seba nevie nič dosiahnúť...

kristinka92
7. feb 2023

vola sa to faloš 🙂

syslik81
7. feb 2023

no nezmenil sa zo dna na den .. ud si na to zvykni alebo raz za tyzden si pozvi navstevu aby vugruntoval byt .. pripadne pred sviatkami mamu na prespanie nech aj okna umyje

yomiko98
7. feb 2023

Ako sám ti to priamo určite neprizná, možeš ho konfrontovať koľko chceš.

danielahamar
7. feb 2023

Nie je blizenec náhodou? 😬

andreatytler
7. feb 2023

To co si o nom myslia iny je pre neho dolezitejsie ako vlastna chrbtova kost. Podla mna to maju ludia co su vemi neisty, alebo boli tak vychovany ze nazor inych je pismo svate.
On vie ze svoje nazory prekruca a nie je na to hrdy, ale zmenit to bude podla mna nemozne. Ja to volam ze tito ludia neziju iba sa prezentuju. Pred publikom nahodia masku a hraju.
Kasli na to, je to jeho zivot, jeho slova, jeho pretvarka. Ak si ho koli tomu zacinas menej vazit, tak mu to povedz a mozno sa pokusi s tym nieco urobit. Ale je cudne ze ti to zacina vadit teraz, teda predpokladam ze ste spolu uz niekoko rokov kedze je tvoj muz.

viestta
7. feb 2023

Je to herec, ktory hra ked ma publikum, ked ste sami nemusi sa snazit tak je taky aky naoozaj je. S takym by som nedokazala byt.

autor
7. feb 2023

@maxxim Toto som mu už povedala a vyšlo to tak, že sa oduje. On je urazený. On jednoducho nechápe, že čo mi je. Veď nepije, nefajčí … k návšteve je iba milý, zlato kúpi a proste nechápe ma, že čo mi je. A keď mu poviem, že si mení názory, tak odpovedá otázkou, že to je chyba?! On si nemôže zmeniť svoj názor? Alebo nemôže byť k iným hosťom milý?! Rozumieš? On to takto celé obráti. Vypichne svoje pozitíva a nechápe “jadro” našej diskusie, keď sa spolu rozprávame. Proste akoby boli v ňom 2 osoby. Ja som mu povedala, že ho normálne nahrám na telefón. Preto sa pýtam už tu na názory.

autor
7. feb 2023

@kristinka92 Dá sa zmeniť vôbec takýchto ľudí?

autor
7. feb 2023

@yomiko98 Trafila si do čierneho, presne!

autor
7. feb 2023

@danielahamar Nie, Ryby. Aj tie plávajú rôznymi smermi 🙃 Aspoň na obrázku.

tykat
7. feb 2023

Nechce konflikt, tak hovori co chcu ludia pocut. A rad sa predvadza pred publikom. Tot vsjo. Nezmenis ho, povahova vlastnost, asi aj teba na toto namotal.

autor
7. feb 2023

@andreatytler Vieš, ono to časom zistíš, že aký je ten človek. Zistíš, keď začnete spolu žiť. Potom potrebuješ zažiť situácie s ním a veeeeľa situácií, aby si si overila a vôbec zistila, že debilom nie si ty. Ja som bola ako manželka, ktorá začala sledovať jeho reakcie, slová akoby bol neverný, či je to naozaj tak. Chcela som sa presvedčiť, že to si nenamýšľam ja, ale naozaj sa tak správa. Totiž on to vždy tak otočil celé proti mne.

autor
7. feb 2023

@andreatytler A inak naozaj mám akoby pocit, že si ho menej vážim, to je pravda.

andreatytler
7. feb 2023

No to je mi luto ze sa ti otvorili oci az po manzelstve. Nemyslim si ze toto zmenis. To ako to popiera a obracia proti tebe je koli tomu ze sa jednoducho nedokaze pozriet pravde do oci. On vie ze nema chbrtovu kost a ze meni nazory len preto aby sa ludom zapacil. Ale ak by to priznal, musel by prestat s tou pretvarkou... to by sa musel od zakladov zmenit. Toto sa nestane len tak. To chce sedenia s psychologom. Halvne musi zistit preco ma taku potrebu hrat.
Pre neho je bytostne dolezite aby si o nom ini ludia mysleli ze je skvely a pracovity a pozorny a ty mu nastavujes zrkadlo a nutis ho vidiet jeho pravu tvar. To nebude fungovat.
Ako funguu jeho rodicia? Nie su nahodou taky isty?

maxxim
7. feb 2023

Ja ťa rozumiem, a samozrejme i chapem moc dobre čo sa snaziš vyjadriť.
Mne to skôr pride źe on nechce konflikty , preto sa naladí na stranu tich, ktorí su v nejakej diskusi...
Ale, co ty... preco to robí. Veď spolu tvorite par, a mne je divne ze nazorovo je ako hojdačka...
Ak raz povie tak, inokedy inak, tak to znie že chce byť zaujimavý a neproblemový. Ale druha strana môže teba vnimať ako rebela. Teba ako tú zlú, a nevďačnú. Ze nedabojze keby ze si stazuješ, tak on je v ich ociach zapisany ako slušák a správny clovek.
Ja by som sa na tvojom mieste do neho trocha obul. Ze ci si vôbec uvedomuje aký je, ako sa pretvára. Opytaj sa ho či je sám zo sebou spokojný, keď nevie zdielať svoj nazor verejne, ze ako sa máš citiť v jeho spolocnosti keď sa iba opičí po druhych, keď nevidí bežné dni, preco sa ukazuje...
A hrá na niečo keď kazdodenný zivot hrá na inú strunu...ktovie či to nieje sučasťou nejakeho plánu, a co od neho mozes v buducnosti este cakať...

maxxim
7. feb 2023

To silno pochybujem. Je to ako krasny obal na vyhorenej duši"... a k tebe, milá autorka, k Tebe by mal byť otvorený v pravej miere. Nie keď príde návsteva.

simonettasimonova
7. feb 2023

Roky toto budeš znášať?

viestta
7. feb 2023

Ja sa spytam takto. Jemu samemu nie je trapne, ked si ludia za jeho chrbtom hovoria, ze je falosny, kde vietor tam plast, herec, kadi si do huby? Lebo ja neverim, ze by sa mu nestalo, aby ho prehliadli aj ti mimo jeho vlastnej domacnosti. On si naozaj mysli, ze ho nikto neprecital, neprekukol a ma ho v lepsom pripade za blazna, v tom horsom za krysu falosnu?

kristinka92
7. feb 2023

myslím že nie, je to povahová črta. akurát by zacal falošne hrať aj pred tebou- tebe povie niečo a za chrbtom spraví druhé. ak to už teraz náhodou nerobi

ariesi
7. feb 2023

Môj ex je k cudzím vyslovene až servilny, takisto pritakava, je spoločenský, milý, tiež keď bola návšteva, tak pomáhal, obsluhoval..... Spočiatku bol taky aj vo vzťahu ku mne, neskôr sa to otočilo ale ze o 180 stupňov, nikdy by som neverila. On proste potrebuje uznanie aky je úžasný a takisto nie je schopný náležite a vcas argumentovať, takže radšej bude pritakavat. Chce urobiť dojem.

bambi_i
7. feb 2023

Ja by som ho asi neriešila nech má názor aký chce. Možno by som sa priamo spýtala,, prečo upratuješ len vtedy keď tu niekoho máme?,,
Ale neviem či by som takému človeku verila,keď sa vie hrať pred inými. Príde mi, že má nízke sebavedomie

ali12377
7. feb 2023

neviem ako by som sa ja spravala ku nemu, nestrpim taku falos vedla seba, asi by som sa rozviedla, takeho cloveka sa prevychovat neda, asi to nebol celkom idealny vyber partnera a mozno na zaciatku vztahu sa tiez tak pretvaroval ako teraz pred cudzimi, a teraz ked uz nemusi sa pretvarovat, je si s tebou isty, tak sa ukazuje vo svojej "uplnej krase" ani pre deti to nie je dobry vzorec spravania, ked v tomto vyrastaju a vidia to, tak dakujem pekne

andreatytler
7. feb 2023

@viestta Vies co, myslim ze vela ludi co ho nepozna velmi doverne o tom nevie a skutocne veria ze je obetavy a pozorny a potom napriklad jeho rodina to vie ale myslim ze su rovnaky a preto im to nevadi. Ze su vsetci herci a je pre nich dolezitejsie budovat dojem a dekorum ako byt uprimny a otvoreny.
Moj muz je v splocnosti velmi zhovorcivy, zabavny ale dome nepovie ani slova.. normalne aj cele dni nic ak ja nezacnem Vsetci ludia z prace si myslia ze ake ja mam terno mat takeho cloveka za muza.

ildiko36
7. feb 2023

Keď bude tak ďalej pokračovať dlho vas vztach nevydrži😏to iste robyl moj exmanzel, ešte aj vlasy mi bozkal pred navštevou a ked sme boli sami tak to bol terror.Ani ku telke som si nemohla večer sadnúť, s tanierom a s utierkou stala medzi dverami že niečo robím, aby som mohla pozriet niečo., a mohla by som o tom litanie napisat..
Teraz som sama a som max spokojna, robym nieco keď sa mi chce, idem kde chcem s detmi , a nikto mi nič nevykriči a nemusisim sa prispôsobovať 🥰🥰🥰

danielahamar
7. feb 2023

Ale nie až tak, aby hrali takúto hru 😉

viestta
7. feb 2023

@andreatytler ale tak napriklad medzi kolegami si myslis, ze nehra divadlo? Vsak to by musela byt aka nazorova ekvilibristika aby sa to neprevalilo. Myslim si, ze prave ti ludia z roboty, ktori mu nie su pribuzenstvo, tak ti ho maju precitaneho. Alebo susedia, nahodni znami. Staci ak sa s tym clovekom stretnes par krat v roznych debatach a zistis, ze cosi tu nesedi. Ale zas tak ako to "vysvetluje" zene, tak to "vysvetli" aj tym, co ho budu konfrontovat. Vsetci su blazni, len on je lietadlo.

petedea
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petedea
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petedea
8. feb 2023

Z vlastnej skusenosti viem, ze pisane slovo ma niekedy ovela vacsiu moc, nez hovorene slovo, obzvlast v pripade, ked je niekto, komu chces nieco povedat taky, ako tvoj manzel.
Napis vsetko, co sa ti na nom nepaci a daj mu to s tym, aby si to precital, ked bude sam a nech sa nad tym velmi vazne zamysli.
Mozno to zaberie, mozno nie.
Moja skusenost je vsak taka, ze predtym, ako som jednej nemenovanej osobe napisal, som jej nieco vyse roka opakovane hovoril a to, akoby som hrach na stenu hadzal a este k tomu, som bol ja ten zly.
Potom, som tej osobe napisal velmi dlhy list, na styri A4 a slusne a uprimne som v nom vyjadril vsetko, co som tej osobe vyse roka hovoril.
A ta osoba, po precitani mojho listu otocila o 180 stupnov a problem, o ktorom som vyse roka hovoril a nedokazal ho vyriesit a potom o nom aj napisal, sa odrazu, v priebehu niekolkych dni vyriesil.
Ta osoba mi po nejakom case povedala, ze si moj list casto cita, zrejme preto, lebo som na to isiel lisiacky a v tom liste, som tej osobe aj vydatne zalichotil a zaposobil na city.
Proste, odhalil som slabinu tej osoby a udrel na nu.
Ked som o zalezitosti, ktoru som chcel s tou osobou riesit, vyse roka hovoril, nechcela ma pocuvat a len stale dookola hudla svoje a ked som jej to iste napisal, citala si to stale dookola, sama od seba.
Zaujimave, ze?
Ked mu napises a precita si tvoj list, ked bude sam, nebude mat pred kym zatajovat, nebude sa mat pred kym vyhovarat, ani prekrucat, ani klamat.
Bude len sam a proti nemu, budu tvoje tazke argumenty