Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .
@lady511 hm su chlapi co maju plat mensi a este tahaju hypoteky , ja mam vsetko svoje pozicku som nikdy nevzal , a odvody do zravotnej poistovne sa mi platia sak chodim sa hlasit 🙂 Len nepoberam ziadne socialne davky ani nic , dochodok ? pochybujem ze nejaky bude a ak ano v rakusku mam odrobene roky takze ak kvapne 300 € spokojnost.
@dominikdominik Tak predpokladám si robil na rakúsku zmluvu,,len neviem či tie roky budú stačiť, ,to vieš len ty. .Ja sa.o hypo nehadam, ,beriem to.ako.zdravo rozmyslajuca žena a hlavne matka,,keď by môjmu mužovi vypadol príjem pre.mňa je.trošku.problém to.ťahať všetko.sama.ale.ja.mám aj.dieťa ty o deťoch nepises, ,však.si.sadni s priateľkou a hodte reč,,čo.jej.úplne konkrétne na tom vadí,,však.ak.sú.peniaze na všetko.čo.potrebujete tak by nemalo.prekážať keď.nepracujes
@dominikdominik Pozri, ked mas z coho zit, robit nemusis. Nie som zastancom toho, aby niekto drel v praci ktora ho nebavi. Co by mi ale osobne na tebe vadilo je, ze z toho co pises mam pocit ze sedis doma na prdelke a hladis do blba. Chlapa co sa cele dni len povaluje by som nechcela ani keby mal rezidualny prijem ako to ty nazyvas 10x vacsi ako je ten tvoj. Uz sa vidim ako vysvetlujem detom: "Viete, tatko ma rezidualny prijem, preto tu cele dni lezi rozvaleny a pozera telku. Vy tiez nemusite chodit do skoly, ked budete mat stastie raz ten rezidualny prijem mozno zdedite po nom, tak naco 😅 " Aj ked clovek nerobi, moze robit nieco zmysluplne. Podla mna keby si nieco taketo robil, tak tvoja priatelka by ani necekla. Nemas ciel, nemas ambicie, pre mna by si bol totalne neatraktivny. Priatelke sa tym padom necudujem. A 600 €, prepac, ale je mi do smiechu. Skromnost si vacsinou cenim, ale toto mi pride o comsi inom...
@dominikdominik je to tvoja vec,,či budeš pracovať alebo nie,neviem ako.tvoja priateľka ale ako.píše
@libka1
Taký muž.rovnasa úplne aspoň pre mňa žiaden vzor,,žiadna perspektíva, ,čím.menej pracuješ tým menší dôchodok, ,minimálne 15rokov aby vôbec niaky bol!
@libka1 jaj cize prikladny chlap sa ide zodret ma nizke ego tak musi mat 10 cielov a take ambicie ze ide cez mrtvoly 🙂 ok som flegmatik nie cholerik z malym vtakom , nie deti nemame . Je ti do smiechu zo 600 € ? chapem milionarky maju na to asi iny pohlad ,nechapem co ma znevazujes ?
@dominikdominik Ako znevazujem? Chcel si pocut nazory, tak som ti svoj napisala. Pre mna by bol taky chlap povalac. To ze sa ti to nepaci, je mi to luto, ale zial, ja to tak mam. A co sa tyka prikladneho chlapa, ked uz chces teda mozno vediet moj nazor, tak dufam ze ta neurazi zas, ale pre mna to je chlap ktory zije preto, aby zo zivota cosi mal. Cize nie zodrat sa, ale plavat si pekne zivotom, vychutnat si ho, uzit si to co ho bavi, pritom mat svoju pohodu s rodinou a financie tak akurat, aby nemusel po kazdom cente sliedit. Milionari ma nikdy nejak nebrali, nemyslim si ze by to bola zaruka nejakej dusevnej pohody a stastia. Ak ty si stastny tak ze nic nerobis, tak si to uzi, ja ti to neberiem, ale pochopenie pre to nemam, podobne ako tvoja priatelka. 😅
@dominikdominik ona ta neznevazuje, ,pre ženy a nie.len pre milionarky to.ma.byť lákavý muz?
@lady511 ale ja som to uz pochopil pre zeny je idealny chlap pracovity co dre od rana do vecera co vyrajbe cely byt len preto ze nema co na robote , a musi mat najmenej 1800 plat kedze 600 je smiesne . Fajn nech si ide hladat takeho uz som pochopil ako zeny uvazuju nie dakujem nemam o taku zaujem.
@dominikdominik chlap co sa ide zodrat pre mna osobne pritazlivy nie je, tak ako som to napisala horevyssie. mam rada muzov co maju urcite hranice a nezachadzaju ani do extremu zodratia sa ani do extremu povalacstva. chcem zit, nie zivorit alebo prezivat. a nemyslim to teraz z financneho pohladu, ale z pohladu kvality zivota. chlap co ma ciele v zivote ma inspiruje, chlap co "vegetuje" ma nikam neposuva.
inac co ma s tymto celym spolocne velkost vtaka som asi nepochopila 😅
@libka1 no som stastny cely zivot som sa snazil dosiahnut tento stav , rano sa zobudim v klude si dam kavu nikam sa nenahanam idem si nakupit , navarim si , kuknem telku zahram hry , idem k susedovi pozriet a tak , no asi mame len odlisne ponimanie slova " mat cosi zo zivota " ja prave s neho cosi mam mam klud a volny cas , kazdeho naplna nieco ine .Fajn poviem jej ze to menit nebudem ze niesom pre nu dost dobry nech sa rozhodne sama co chce ak ma necha akceptujem to , lebo ak ma teoriu ze sa budem za niecim hnat ako prikladny chlap tak ani nahodou .
@libka1 ale kam sa ma prepana posuvat ? mas stabilitu , deti dobru financu situaciu co este chces ? Podla freuda je velkost vtaka primarne zodpovedna za ambicioznost chlapa lebo ambicie = nevyrovnanost potreba nieco niekomu dokazovat pripadne po sebe nieco zanechat nejaku stopu a toto je standardny model nevyrovnanosti chlapa a vecsinou to je dosledkom nevyrovnaneho sexualneho zivota , pripadne inych traum ako chudoba v detstve sikana , alebo nespokojnost zo sebou samym co ja viem . Ja nepotrebujem robit nieco preto aby som zo sebou sam vydrzal lebo iny robia a mal by som hambit alebo podobne . Proste ma nic nemotivuje po sebe nechavat stopy alebo sa niekam posuvat kam ? robit dalej ? a k comu ? co s toho mam ?
@dominikdominik super..to je múdre slovo porozpravaj sa s.ňou,,ak.je.ochotná a schopná akceptovať tvoj rytmus a.priebeh života tak ste sa.našli ale keďže si písal že to nechápe tak neviem,,môj.mu nezaraba 1800e,,nejde sa zodrat do umoru ale vie aj oddychovat a relaxovať s rodinou,,vie nám zabezpečiť čo potrebujeme. .máme dieťa a.preto PRE NAS JE 600MINIM
@dominikdominik pokial si stastny, tak nie je co riesit. ak dokazes takto zit cely zivot, preco nie... urcite najdes aj zenu, co toto bude ochotna s tebou zdielat. nebojis sa toho, ze sa ti to mnozstvo casu co teraz mas preje? urcity system v zivote nezaskodi. napriklad to ze tu teraz piseme v noci ak sa nachadzame na Slovensku tiez nie je dvakrat bezne a o niecom vypoveda 😉
@libka1 no som stastny 🙂 preco nie 🙂 a mne sa cas nikdy nepreje joj tolko filmov som este nevidel tolko hier nehral , aj zahradka ma caka , stale je cosi 🙂 No v tom mas pravdu ale bez zodpovednosti v ramci nejakych uloh v ramci dna ktore su fixne dane na rano nemam dovod ist spat 🙂 respektive ono sa to tak posuvalo od rana postupne az k 11 00 rano 🙂 no a potom sa moc spat neda hlavne este koli tomu ze je piatok .
@dominikdominik ja sa chcem posuvat, nemam nejake extra ciele do zivota, ale hladiet do blba ma fakt nebavi. rada sa ucim nove veci a potrebujem mat pri sebe partnera co ma nejak inspiruje, od ktoreho sa dozviem vselico nove a nieco sa pritom aj naucim. ja mam ambiciozneho chlapa doma a vobec nemam pocit ze by niekomu nieco dokazoval. zije si svoj zivot podla seba. kazdy ma svoje predstavy o idealnom zivote. 😉
@dominikdominik no ale ja toto moze tvojej partnerke vadit. mate iny zivotny styl. ona musi rano vstat do roboty, ty vtedy mozno len ides spat, lebo naco spat v noci, si slobodny ako vtak. ono je vzdy dobre ked ludia co spolu ziju su na aspon priblizne rovnakom stupni alebo v rovnakom stadiu zivota.
@dominikdominik tvoja vec tvoj zivot nikomu tym neublizujes .mas odrobene si sikovny.mne by skor vadilo to flakanie byt tvojou priatelkou,co to znamena flakanie?
@dominikdominik : keby si mal mesačne 1 600 eur tak by som nič nepovedala ale 600 eur tak s takým príjmom by sa žena rozmyslela viac krát či byť vo vzťahu, pretože je to málo, ak by ešte prišli aj deti tak je to mizerne málo, toľko zarobia aj cigáni čo spájajú kabliky na linke na východe
@dominikdominik ty mas len 600€ a to ti staci? No teda nic moc chlap.Podla mna sed dalej doma na riti a posli partnerku nech si najde niekoho perspektivnejsieho.Ty si absolutna nula.
@dominikdominik tvoja vec. Ked si so svojim zivotom spokojny, tak nemusis. Ak sa to priatelke nepaci, tak si bud sadnete, prediskutujete to a najdete kompromis, co bude vyhovovat obom, alebo si kazdy mozete ist svojou cestou. Ona tiez nie je nutena byvat v tvojom byte, ak sa jej nepaci, moze ist inam.
Ja si teda ale neviem predstavit, co cele dni robis 😎
@lanugo @libka1 @hameeda pise, ze je z Presova. Tam casto zo 600 (alebo aj menej) eur musia vyzit cele viacclenne rodiny. Ak jemu to staci, co vas po tom, ze je to 600 a nie 1600. Ani vas nenuti nikto s takym chlapom zit, ked sa nestotoznujete s jeho zivotnym postojom.
@maslenka47 : prosím ťa ja som ešte ďalej na východ a cigáni na linke v Michalovciach čo spájajú kabliky berú cez 600 eur.
@maslenka47 pytal sa nazor, tak som mu ho povedala. 😉 tvoja reakcia je trochu mimo.
@dominikdominik Citala som len tvoje komenty. Paci sa mi tvoja zivotna filozofia, len mal si zarobit tolko, aby aj ona nemusela pracovat a mohli ste ten volny cas uzivat spolu 😉
Este ma zaraza, ze sa vsetci ohanate tym, ze "co ked pridu deti". Pritom nikde nevidim ani zmienku o tom, ze by dotycny zamyslal mat deti. Skor si s jeho postoja myslim, ze chce mat od vsetkych svaty pokoj a do toho velmi deti nezapadaju. To je tiez tema, ktoru by ste si mali s priatelkou vyjasnit, aby ste nahodou jeden druheho nedotlacili do niecoho, s cim sa principialne nestotoznuje.
@dominikdominik stale ma zaujima, ako travis den...
@slnecnica174 inak ja si tiez myslim, ze klucovy problem je v tom, ze ona robit "musi", zatial co on je na "dochodku". Keby uzivil aj ju, urcite jej nevadi, ze nechodia do roboty. Vsak urcite je vzdy lepsie, ked ma niekto zivi.
Ak ti staci 600eur a hranie hiee ku stastiu tak do prace chodis nemusis....pises ze priatelka byva s tebou a stve ju ze musi pracovat....ako vravim vzdy bolo by fajn pocut aj drubu stranu....nepises ani kto sa u vas stara o domacnost, nakupuje, upratuje a ako sa delite o vydavky.....ja osobne by som ale s niekym kto pomaly do rana travi na nete ci uz hrami al.pozeranim filmov a potom poldna vyspava nemohla byt obzvlast ak by som chcela mat niekedy rodinu....ale kazdy ma taky zivot ako si zariadi jednemu stavi na prezitie 600e a.niekomu ani 2tis staci nebude...
@maslenka47 hranim hier a pozeranim filmov
@dominikdominik ak to vadí priateľke tak ju vymeň - bude jej to vadiť vždy. A čo potom keď prídu deti - príjem sa bude musieť poriadne deliť - deti, zostane ti málo. Pracovať nemusíš - len čo potom po 65 tke? Potom to už bude ozaj len a len horšie...
A len tak otázočka - čo robíš celé dni?
@dominikdominik Ahoj..tak neviem či.plat 600e je pre.muža a možno budúceho zivitela rodiny veľká výhra, ,teda neviem či deti máte,,alebo nie či chystáte svadbu,,čo ak vypadne napr partnerkin prijem? A budeš to chcieť utiahnuť ty??záleží od veľa okolností či máš svoj byt/ dom,,či máš hlúpo alebo ako?a čo také odvody?napr do zdravotnej poisťovne? Takto keď budeš nezamestnaný sa ti nezappcitava dôchodok to ti.nevadi?