Potrebovala by som poradit.Nevie nahodou niektora z vas ako to funguje na vyssom sude?S ex priatelom sa sudime a na prvom pojednavani mu vypocitali sumu 160euro, ale jemu sa tato suma zda privelmi vysoka a tak podal odvonie na vyssi sud. Potrebovala by som vediet ako to vlastne na vyssom sude funguje ci mi mozu vypocitat aj vyssiu sumu, alebo len nizsiu.
dakujem
Dakujem.Nevies ako dlho to vsetko moze trvat,?Viem, ze je to individualne, ale kamaratka mi povedala, ze to ide rychlejsie ako na okresnom sude.
pa
michaela, 🙂 ťažšia otázka asi neexistuje. To, čo ti povedala kamarátka môže aj nemusí byť pravda. Čo súd, to rozdiel, čo sudca, to rozdiel. Takže ak to chceš urýchliť, jediné riešenie je požiadať o urýchlené konanie vo veci. Prečo chceš konanie urýchliť. Tvoj ex priateľ ti neplatí vôbec žiadne výživné zatiaľ?
Dakujem andzi.Ja som si aj myslela, ze je to individualne. Moj syncek ma 17mesiacov a moj ex mi celu tu dobu posiela na malinkeho 24,50mesacne cize 30percent zo zivotneho minima.A z toho sa vobec neda zit, preto by som to chcela mat co najskor za sebou a zacat s mojim synom normalne zit. a ty si rozvedena?ak ano kolko ti posiela ex?
michaela, nie ja nie som rozvedená 🙂 ale šťastne vydatá, našťastie. Ďakujem
pokiaľ mi je známe aj ked sa odvolal,platiť musí až do dalšieho vyjadrenia súdu,teda tak to bolo ked som sa ja rozvádzala,je to síce už 12 rokov,ale manžel sa tiež odvolal proti výživnému a odpoved mi prišla až po cca 1 1/5,že po prešetrení výšku nechávajú pôvodnú,ani sme na súde neboli
Andti,to mas stastie, ze si stastne vydata.Malo ktora zena ma take stastie v dnenej dobe.
Ahoj vika, ano ex mi plati, ale stale tu istu sumu 24,50eur.Tak dlho trvalo presetrenie?pa
a ako došiel na sumu 24,50?To mu stanovil súd?
Ja som mala výživné 2000 Sk,dcéra mala na prvom pojednávaní 4 mesiace a dokiaľ nás rozviedli mala rok a stanovili túto sumu napriek tomu,že bol exmanžel toho času nezamestnaný,ja som bola na materskej,tak som podala aj aby platil výživné aj na mňa ,ale iba v čase pred rozvodom,lebo dovtedy mi dával nejaké peniaze a 4 mesiace pred rozvodom prestal.Výživné po rozvode som vtedy nežiadala,ale keby sa to dalo vrátiť späť aj o to žiadam,lebo ten čas čo som bola doma bolo hrozných,pomáhala mi všemožne rodina,mama,sestra a bola som totálne bez peňazí,niekedy som ani na plienky nemala a hanbila som sa ísť si znovu pítať k rodine ,ale vydržala som,ked mala dcéra 22 mesiacov,dala som ju do jaslí a utekala do roboty
Ahoj,
ano tu sumu mu stanovil sud v predbeznom opatreni.On chcel este DNA testy a vobec nepreberal zo sudu postu.Moj ex pracuje v zahranici a kvoli tomu sa to vsetko velmi vlecie.Na sude vzdy velmi dlho cakaju kym sa im vrati doporucenka.
To velmi dobre poznam ako je to bez penazi, tiez som casto chodila za mamou a sestrou aby mi pomohli.On ti teraz na dceru neposiela ziadne peniaze?
ahoj,tak ako som ti písala,jemu na poslednom pojednávaní stanovili sumu 2000 skk,my sme namali predbežné opatrenie a to mi aj posielal aj ked sa odvolal.Ked mala dcéra 5 rokov,tak náhle zomrel a prvé sirotské som dostala 2012 Sk,teraz sa mi to každý rok zvyšuje podľa toho ,koľko zvýšia normálne dôchodky
Zvlastnej skúsenosti ,by som na tvojom mieste žiadala vysoké výživné,ked to aj neprejde,bude z čoho znižovať a taktiež vyživné na teba ,kedže si na materskej
Ja som aj na pojednavani ziadala vysoke vyzivne, poradila mi to tiez na socialke.Oni mi tu urcili 160euro plus zameskane, ale vsak sa odvolal, tak musim cakat. ja som myslela, ze vyzivne na matku dietata je len vtedy ked boli rodicia dietata zobraty.nie je to tak?
tak to mi je luto s tvojim ex.
a mas len jednu dcerku?
ahoj,neviem ako to je ,ked ste neboli zobratí,ale myslím,že aj tak má povinnosť platiť výživné aj na teba ,aspoň po dobu čo budeš na materskej.
Zisti si ,ale či nie je povinný platiť tú čiastku aj cez to ,že sa odvolal.
Mám bohužiaľ/alebo chvalabohu/ iba tú jednu dcéru ,s druhým manželom sa snažíme už 8 rokov o druhé ,len to akosi nejde
Ahoj,
tak sa pojdem na to opytat, mozno mam na to narok. pojdem na socialku za koliznou opatrovnickou a musim si zavolat aj na ten sud, ze aku sumu mi ma teraz posielat.
Tak nech sa vam dari pri tom druhom babatku.Dufam, ze sa ti podari otehotniet.
Dakujem za tvoje info.
Prosim Vas mohol by mi niekto pomoct napisat odvolanie na sud, ked sud zastavil sudne konanie? Vopred dakujem
Na krajskom súde sa preskúmava rozhodnutie okresného súdu po právnej i skutkovej stránke, krajský súd môže rozsudok okresného súdu
1/ potvrdiť
2/ zrušiť a vrátiť vec okresnému súdu na ďalšie konania
3/ zmeniť , neplatí zásada zákaz zmeny k horšiemu, ako je to v trestnom konaní, čiže môže dostať aj vyššie výživné