Ahojte. Mam taku sutuaciu ,ze vcera som nastupila do prace do potravinm prevadzky ale skoro vobec sa tan neplnaju opatrenia ohladom korona virusu. Mam strach ,ze nieco chyzin ,alebo rodina. Preto uz nechcem ist vobec do prace ,pre vlastnu bezpecnost. Ako mam postupovat ?
@miriam11 nemam ziadne dieta, a rodicia nechapu ,ze sa bojim ,je tam kopu ludi a mali kto ma rusko.
@ahoj0 a ako to mam nahlasit ,ze uz nejdem ? lebo mam obavy o svoje zdravie? dnrs chcem ist este tam pre veci cize dnes este pracovst budem ,ale od zajtra uz nie...
@dominikatomas ak si v skusobnej dobe, tak prides po veci a nadriadenemu povies, ze koncis.
@dominikatomas Prepac ale hadam si svojprávna osoba. Normálne oznam ze zajtra neprídeš. Poslat pisomne ukoncenie PP v skúšobnej dobe.
@miriam11 Zdravy človek na PN? Z akeho dovodu?
@evittam som cez agenturu takze aj im to treba oznamit ale asi telefonicky..
@dominikatomas Tak ak mas zmluvu s agentúrou tak výpoveď agentúre-tomu kto je uvedeny na PZ.
Ja nechápem načo si ludia hladajú prácu v tomto období a ešte ktomu nastúpia do práce keď sú dosratí z vírusu ...
To je tak ked ludia z jedneho extremu (absolutna ignoracia) prechadzaju do druheho (panika). Do prace nepojdu, ale po vonku, obchodoch, navstevach budu behat v pohode.
1) Pravdepodobnost nakazy v praci a ze to dostanes od niekoho vonku, lebo nesedis doma, je skoro rovnaka.
2) Si mlada, na vacsine mladych sa to prejavi ako viroza, kaslanie, mozno 1-3 dni horucky a hotovo. Problem je ak nakazis niekoho starsieho, alebo choreho na nieco ine.
Daj si rusku, rukavice, umyvaj si ruky, nedotykaj sa tvare, nenavstevuj starych ludi a debilov, co boli niekde lyzovat, alebo na dovolenke za posledne 4 tyzdne a si v pohode. Alebo daj vypoved bez udania dovodu.
Ani dostat corona virus nie je koniec sveta. Ziskas protilatky pri dalsej vlne nakazy. Len to dotycni nesmu sirit coraz dalej a dalej.
@miriam11 vacsina, kedze nemaju kde kuoit potrebne pomocky. Pelle sa sice tvari, ze vsetko zvlada, ale nezvlada absolutne nic.
@majkeel vies sa nakazit aj druhykrat, ziadne protilatky 😜
@dominikatomas akože malo kto nosí rúško? Snáď je to v obchodoch už povinne nariadené, či si to s niečím mýlim?! Treba to nahlásiť, nech si to prídu policajti skontrolovať a dohovoriť nadriadeným.
@nikpa nechapes, ze nemaju tie ruska kde zohnat??? Ani vlada ich este nema??
@queen_mary Na chripku ma clovek protilatky, vie ju chytit zase (mutuje kazdy rok), ale nemusi ju chytit zakazdym.
O corone vieme zatial iba to, ze (skoro) nic o nej nevieme.
https://www.sav.sk/index.php?lang=sk&doc=servic...
@miriam11 mozes sa ponuknut, ked mas na to cas. Tipujem, ze ludia, co chodia do prace, tolko casu nemajum
@queen_mary nie, nechápem, toto naozaj nechápem!!! Stačí kus latky ihla, niť a aj ten najnesikovnejsi človek si dokáže vyrobiť aspon provizórne rúško alebo sú dám na ten xicht šál, šatku trojhrannu z autolekarnicky len obviazem okolo hlavy a mam zakryté celé usta, bradu aj nos. Proste je tolko možnosti ale slovač sa bude len vyhovárať nemám a nedá sa to a ešte sa nájdu aj takí ako ty co si ich zastávajú. Takže myslím, že jediná ty tu nechápeš...