Môže sa svokra dozvedieť o mojom zdravotnom stave od spoločného gynekológa?

marcuskaaa2000
27. jan 2019

Ahojte baby
Mám problém
Môže svokra volať môjmu gynekológovi, ktorému chodíme obe, aby jej povedal niečo o mojom zdravotnom stave ?
Svokra povedala že volala mu a vsetko jej povedal.
Si myslím že lekár by mal dodržať lekárke tajomstvo a ja keď si to neželám tak by nemal rozprávať take veci, ako je moj zdr stav. Baby prosím vás ako mám postupovať?
Čo mám urobiť ? Čo by ste urobili? Vy?
Ona to urobila preto lebo má nemá rada a nechce aby som bola s jej synom.
Ja som s toho už zúfalá, ja jej nechcem hovoriť nič čo sa týka mna lebo všetko co jej poviem rozpráva ďalej :( estét j o spontánnom potrate vie cela dedina už čo si myslím že je fakt že chúlostivá záležitosť
Ďakujem za radi 🙂

lucka12399
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 lekar by jej nemal nic povedat.. nie je to tvoja mama. A ty uz si plnoleta -ani tvojej mame by nemal nic povedat ak si to ty nezelas. Ak je to pravda, ze jej nieco povedal. Stazuj si ..

logo_napady
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 lekár NESMIE povedať informácie týkajúce sa zdravotného stavu nikomu inému. Ak by to urobil, porušil by zákon a v takom prípade treba podať na lekára žalobu.

evittam
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 Aké chces rady? Si nesvojpravna? Svokre pekne povedať svoje ak to nedokaze tvoj muž-nech sa stara o seba. A lekarovi to iste a staznost, že porušuje lekarske tajomstvo.

marcuskaaa2000
autor
27. jan 2019

@logo_napady predne Tk aj urobím, ale jak mu to dokážem ?

beky1813
27. jan 2019

Minule debata o svokre, teraz zase, bud dospelá a spravaj sa tak. Zisti si, ci naozaj nieco povedal a ak ano, udaj ho. A zmen doktora
A nie je to tvoja svokra, uz minule sme ti ti vysvetľovali

marcuskaaa2000
autor
27. jan 2019

@evittam Ja som chcela len vedieť co si o tom myslia iný. Či by spravili to isté čo ja
Ale spravili a aj to spravím ďakujem za rsdu

tosomja
27. jan 2019

Ja som preto zmenila gynekológa, lebo tiez som mala toho istého. Teraz mam pokoj. Koľkokrát som volala o vysledky, toľkokrát sa poplietla sestrička a namiesto toho, aby pytala rodné cislo, vyklopila svokrinu diagnózu 🙊

marcuskaaa2000
autor
27. jan 2019

@beky1813 presne ďakujem

marcuskaaa2000
autor
27. jan 2019

@tosomja zmením dakujem

hettinka
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 zmenila by som lekára a podala trestné oznámenie.

marcuskaaa2000
autor
27. jan 2019

@hettinka áno zmením hneď zajtra
Ale jak mu to dokážem?

hettinka
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 ty nemáš čo dokazovať, dokazovať majú policajti. Ak si presvedčená, máš dôkazy od "nádejnej svokry", že vie o tvojom zdravotnom stave, že jej lekár povedal podrobnosti (lebo mohol aj synáčik), určite by som to nenechala len tak, minimálne sťažnosť by išla.

pribinak
27. jan 2019

@hettinka ale ako vies, ze jej fakt nieco povedal? Co ak mu nevolala a zakladateľka temy jej nejaku vymyslenú historku zhltla aj s navijakom
@evittam
@marcuskaaa2000 mozno si to vymyslela, aby ta dobre nasrala, ale pre pokoj duše zmen gyndosa

hettinka
27. jan 2019

@pribinak však som napísala, ak je presvedčená, že lekár vyzvonil podrobnosti ... lebo nemusel. Ale čo tu radiť, však logika dá, že ak nechcem, aby nejaká cudzia ženská sa informovala o mojom zdravotnom stave, tak urobím isté opatrenia. Na lekárske tajomstvo by som sa na Slovensku veľmi nespoliehala.

marcuskaaa2000
autor
27. jan 2019

@hettinka hej opatrenia ale aké?

marcuskaaa2000
autor
27. jan 2019

@pribinak určite to ma od doktora lebo Ján som ani len priateľovi všetko nepovedala od a po z
Čo mi povedal lekár
A moja nádejná svokra to vysypala zo seba jak básnickú od a po z

marcuskaaa2000
autor
27. jan 2019

@hettinka synacik nevedel všetko od a po z
A svokra vedela
A všetko povedala Od a po z
....

pribinak
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 tak daj na “milého” doktora sťažnosť a rychlo ho zmen

marcuskaaa2000
autor
27. jan 2019

@pribinak dam dám hneď zajtra
A tu sťažnosť kam napísať?

pribinak
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 toto by som sa poradila s právnickami tu na koni. Bud trestne na polícii, alebo staznost na doktora - urad pre dohľad nad zdrav.starostlivostou.
Druha vec je, ze ake mas dôkazy? Svokra asi dobrovoľne neprizná, ze jej doktor vyrátal co nemal

ukulela
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 prr - nemusel to byt lekar, mohla to byt sestricka predsa. ja by som sa najprv sla osobne pozhovarat do ambulancie. dobry den, pan doktor, stalo sa mi to, ze svokra (alebo matka mojho partnera) mala detainmne info o mojom zdravotnom stave, ktore nevedel okrem mna a vas v ambulancii nikto a velmi nepekne ich zneuzola. povazujem to za porusenie lekarskeho tajomstva. co vy na to? ... lebo staci, ak je setsricka klebetnica a so svokrou sa poznaju, tak vie vsetko ... nie som si ista, ci by si tretsnym podanim nieco vyriesila ... a uz vidim, ako pojde nadsena svokra vypovedat na policiu a po dedine ti to zrata este 1000x. skor by som to teda riesila pohovorom u lekara, nech vedia, ze sposobili problem. mozno potom doktor zdube sestricku, nech vie ... a teda urcite aj zmenou lekara. a ak ta svokra ohovara po dedine, ohovara aj ty ju.
inac, aj ten potrat mala tiez info z ambulancie:? pretoze ak toto bol prvypripad, riesila by som to teda len tym rozhovorom a zmenou dok, ale ak sa to dialo aj v minulosti, tak ofic staznostou asi na ten urad pre dohlad ...

ukulela
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 a este - v prvom rade by jej mal dohovorit syn, ze toto nie je normalne a nema na to pravo.

marcuskaaa2000
autor
27. jan 2019

@ukulela už nie raz si s ňou o tom pokecal ale ona je neodbytna nedám pokoj

hettinka
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 napríklad take opatrenia, že nechodím k rovnakým doktorom...

Inak, mohla to povedať aj sestrička, nielen lekár.

marcuskaaa2000
autor
27. jan 2019

@hettinka zajtra pôjdem z hned zmeniť lekára a si pôjdem pekne po vysvetlenie
Proste mňam nezaujímal to ten kto jej to dal či lekár slebo sestrička sken mňam zaujíma to ze prečo jej to dali?
Doktor má mat lekárske tajomstvo a sestrička má tiež držať hubu

ukulela
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 preco? no lebo sme jedna velka dedina a este nie sme civilizovany svet. ja len ze mozme nadavat na lekara a moze v tom byt nevinne ...
k zmene lekara - musis si najprv dohodnut noveho - a ten si bud sam vyziada dokumentaciu od stareho, alebo ti da listok a ty uz s vymennym listkom potom prides za starym a on ta vyradi z evidencie.
kazdfopadne ak aj este noveho dohodnuteho nemas, ku staremu so staznostou chod - ze si nezelas, aby sa to opakovalo.

evittam
27. jan 2019

@marcuskaaa2000 Suhlas s
@hettinka
No a ak ani synacik nevie mamičke rázne dohovoriť. Tak nádejnej svokre jasne a zrozumiteľne vysvetliť nech sa stara sama o seba a ak este raz niekde ústa otvorí tak bude mat problém. A pánovi doktorovi rovnako. Predpokladám,ze dedinsky doktor, ktorý pozna kazdu .....v okoli.
Btw.tu vies usta otvarat-povedz nadejnej svokre nech drží hubu.😉

hettinka
27. jan 2019

@evittam ak si neurobí poriadok s lekárom, tak tá žena bude vyzvedať naďalej, akurát jej to už nepovie.

evittam
27. jan 2019

@hettinka No poriadok aj s lekárom. Ale hlavne v budúcej rodine-ja by som milu "mamicku" slusne upozornila a ak by to nepomohlo tak poslala do ....a mala by pokoj do konca života od blbej zenskej. A este mozno tiež niečo rozniesla o jej "spodku" po dedine ako by sa jej to páčilo.😁😉

janinah
27. jan 2019

Vyzerá to,že toto je ešte ten najmenší problém čo ťa v ich rodine čaká....osobne neverím,že dr. cez telefon svokre vykecal info,nie je debil predsa...pred podaním sťažnosti si chod k nemu pre jeho vyjadrenie.