Môže sa agresívny alkoholik zmeniť? Neustále pije, uráža ma, klame, ponižuje ma… zakazuje mi odísť z domu. Mame jedno dieťa jeho sa vraj nevzdá ..aké ja už takto nevladzem, veľmi sa jo bojím. Chcem aby ušiel na liečenie aké on nie.
Môže keď absolvuje liečenie a úplne prestane pit
Môže, všetko sa dá. Zázraky sa deju. Ale na tom vtavať? Prosím ta, utekaj..
Nemôže. Takí musí padnúť na same dno-a aj tam je to buď si uvedomí a ide sa liečiť, väčšina si ani po páde na samé dno neuvedomí a doslova tyranizuje svojich najbližších a robí im zo života peklo, kým neumiera on alebo oni. Ale niečo s tým urobiť vieš, to je ta dobrá správa-odíst od neho a chrániť svoje dieťa ako správna matka. Máš rodičov?Súrodencov?
Nezmeni, jednou pro vzdy NE ZME NI
Kašlú na neho! Zachráň seba a hlavne dieťa kým nie je neskoro !!!
Na Slovensku je priveľa žien ktoré muž alkoholik totálne zničil a urobil z nich psychické trosky. O deťoch ktoré prežili detstvo s rodičom alkoholikom a majú doživotne traumy ani nejdem písať
Tvrdí že ma miluje a že ja som na vine že pije, zemu stále nadávam,a sim stále nahnevaná .. ale baby ako nemám byt keď jazdy sen len príde domov už je opitý , v domácnosti pomoc žiadna.. o dieťa sa stara len aby sa nepovedalo … po 5tich rokoch toto .. som unavená, na všetko som sama…keď chcem ísť k rodicom nadáva že nič iné neviem len utekať … ale ja sim už tak psychicky zničená …
Prepáčte za gramatiku ale mám dosť už dnes, mám stres a snažím sa rýchlo písať
Neustále nervy, ubližuje sebe, rozbíja nábytok, ničí moje veci… bojím sa to aj povedať niekomu, radšej trpim potichu.. myslite že naozaj je to mnou ? Že ja som nahnevá na neho ?
Prosím Ťa, toto je ako cez kopírak. Si otvor akúkoľvek tému s alkoholikom a agresorom-tvrdí, že ju miluje, ale zároveň za všetko môže jeho žena. A ešte tvrdia, že buď nepijú alebo obvinia zo svojho pitia partnerku. To je patologicky FURT to isté! Nemiluje Ťa! Podstatne sú skutky a nie slová. Ak máš rodičov zdôver sa im a priprav sa na odchod-hlavne keď bude v práci a nech Ti pomôžu zbaliť tvoje veci, dokumenty a čau. V niečom takom by absolútne nemalo vyrastať žiadne dieťa. A vidíš, ze on liečenie odmieta. Či čakáš, kedy začnú aj facky a kopance? Nielen do nábytku?
Prosím, pre psychické zdravie dieťaťa (aj tvoje ) zbaľte si veci a odídte. Mám otca alkoholika viem o čom píšem
voči tebe? nie. nezmení sa.
Nie, nie je to tebou! Je to jeho vina, nici ti zivot a tvojmu dietatu detstvo! Rob s tym nieco! Vykasli sa na neho, na kretena!
Ked to je milión veci čo treba zbaliť… nemám mi kto pomôcť okrem momentálne po operácii, mama nemá vodicak, sestry sú stále preč.. moji rodičia vedia aký je pár krát sa ukázal pred nimi.. dôvera už žiadna … tak isto aj svokrovci vedia, ešte aj tým ma vydiera že ja rozbíjam rodinu a ničím dieťa.. a že jeho otec je veľmi pracovne vyťažený a že ak s ani niečo stane ak by sommodisla tak je to moja vina.. už sa bojím všetkého…
Znicis zivot sebe aj dietatu ak neodides
Krásne tá manipuluje ….prenasa celu vinu a zodpovednosť na Teba.
Nikto iný iba ON SÁM môže za to že slope. Prestaň prijímať jeho manipuláciu, zober seba a dieťa a ťahaj preč
A čo keď mama nemá vodicak …sú autobusy vlaky taxíky
Pober najdôležitejšie veci. To stačí
Je to tak že každý druhý týždeň ma pohotovosť to znamená že musí vyť stále k dispozícii a ísť autom…ale aj tak si večer pred spaním sa pivo … a keď túto pohotovosť nemá tak každý druhý týždeň od kedy príde z roboty je opitý, zúrivý.. pije do nemoty alkohol skrýva.. nemám hanbu aj na návšteve u našich keď sme vez vikedn kúpiť si fľašu tvrdého a pivo a sám si v mojej izbe ulievat do nemoty
Moze sa zmenit, ale jedine ak podstupi liecenie a terapiu. Inak urcite len tak z nicoho nic nie, pitie je tazka choroba.
Tento podľa toho čo píšeš sa nezmení.
panebože, ber ohľad na dieťa, bude mať traumu roky, kým sa z takého detstva spamätá 😢
Určite nie, alkoholici to sú len sľuby a obvinovanie všetkých naokolo. Never mu ani slovo a radšej utekaj.
Dohodneš sa na dní, povieš sestrám, aby prišli, kamarátom. Nepotrebuješ zobrať polovici domu, zoberieš potrebné papiere, oblečenie a dovi. Ty si nevieš predstaviť, čo to spôsobuje detskej duši, zažívať agresívneho alkáča. A za nič z toho ZODPOVEDNÁ nie si, on ma problém a toto sa volá manipulácia. Si zodpovedná LEN za svoje dieťa a to nemá vyrastať v domácnosti s ožranom, plnom nadávok, agresie a obviňovania matky. Jedného dňa Ťa môže začať nenávidieť, že si neodišla alebo sa z neho stane podobný tyran. Nerieš alkoholického dementa, rieš, kto Ti príde pomôcť s taškami. A mimochodom, rodinu si už dávno rozbil on, pretože pije a ubližuje. Prepitý mozog.
To ako keby si opisovala môjho otca. Ak si chceš o tom bližšie popísať, kľudne mi napíš. Úplne viem, ako sa cítiš. Môj oco sa išiel liečiť až keď mu dával doktor cca 3 týždne života, zlyhávali mu organy. V januári bude rok, ako išiel na proti alkoholické. Ale je to ťažké, tie nervy, stresovanie všetkých okolo seba, výbuchy, abstaky....
@lenicka298 ako to zvláda? Drží sa?
Daj dieťaťu najlepší darček jeho života a odíď! Potrebuješ len úplne najnutnejšie veci, ktoré sa vojdú do kufra, nie pol domácnosti to nech si nechá. Za vaše zdravie psychické aj fyzické to stojí.
Prečo riešiš jeho a nie seba a dieťa? Si myslíš, že nejaký súd sa bude "agresívneho alkoholika" pýtať, či môže s jeho láskavým dovolením nechať starostlivosť o dieťa na matku? 🤷🤷🤷
Keď zobrazí sme len krátko s všetci naokolo že aká hanba to bude najmä svokrovci že koľko úsilia dali do svadby a že malej sa nevzdajú.. ale veď ja im ju neberiem.. len sj ja som žena, aj ja potrebujem byt milovaná, pohladena, dostať pusu len tak, len tak dostať objatie, mám len 25 .. stále my ponižuje vyčíta všetko aj to ako sa obliekam.. mimochodom baby už aj instagramwove nevery boli čo som našla ..takže moje sebavedomie nula bodov … chyba mi to ako to bolo na začiatku .. nemáme sa zle mame vlastný dom, byt , žiaľ prácu som pred materskou stratila ale po materskej budem naplno hľadať.. len ten alkohol a hádky nás zničia ..
Tvoje rozhodnutie odísť je správne. Potom, ako odídeš, tak mu oznám, že sa vrátiš len ak podstúpi liečenie a bude po ňom bez alkoholu aspoň pár mesiacov. To spôsobí to, že bude menej agresívny, lebo v podstate este o nič neprišiel, odchádzaš len dočasne. Samozrejme, že bude rozprávať, ako on teraz kvôli tomu ešte viac pije, lebo je smutný. Na to mu vždy len odpovedz, že kľudne môže ísť na liečenie a zmeniť sa, a potom rada prídeš. Presne takýto prípad som zažil pred pár rokmi v našom okolí. O jej manželovi nikto ani netušil, že je alkoholik... Bol párkrát na liečení, potom naozaj vydržal nepiť a teraz sú opäť spolu, celá rodina. Ono ho tým odchodom, vlastne prinútiš ísť na to liečenie. Má na výber. Treba si uvedomiť, že to je veľmi ťažká diagnóza a môže byť potenciálne nebezpečná. Ak by si potrebovala, môžeš zavolať linku pre ženy zažívajúce násilie (zdarma) 0800 212 212. Oni ti poskytnú aj právne informácie a tiež, ak ti bude treba, možno nájdu v tvojom regióne nejaký útulok... atď...Prajem vela stastia a odvahy ;)
NIE