dobry den,poberam rodicovsky prispevok 186e a prisla mi exekucia.chcem sa vas spytat,ci mi mozu na rodicovsky prispevok siahnut,alebo ci je mozne sa dohodnut na mesacnej splatke 5-10e?
ono ked uz sa to dostalo k exekutorovi je to horsie, ak by si sa skor dohodla zo spolocnostou kam dlzite peniazky s nimi by sa skor dalo dohodnut na kompromise ak by videli, ze mas seriozny zaujem, ale napriek tomu by som skusila zavolat exekutorovi, ze co sa s tym da robit...niektory riesia kazdy pripad zvlast a da sa dohodnut. Vela stastia. 😉
Ako to vlasne funguje pri exekucii?Moj muz si zobral pozicku s ex.Zaraba minimalnu mzdu, ona rodicovsky a rucitel 500 eur na mesiac.Po kom pijdu skor.Siahnu aj na majetok ked zarabaju.Bojim sa toho lebo vsetok majetok je len moj a neviem ako by som to exekutoovi dokazovala,akurat co mam tak list vlastnyctva kde som len ja vlastnicka lebo som ho kupila pred manzelstvom.Musim do svojho domu pustit exekutora?
podla § 7 odseku 7 zákona 571/2009 (zákon o rodicovskom prispevku) tento nemozno postihnut vykonom ineho rozhodnutia podla osobitneho predpisu.... v odvolani je tam poznamka 25, ktora zodpoveda zakonu 233/1995, co je zakon o sudnych exekutoroch - exekucny poriadok.... skus si to nastudovat, ale podla tohto na RD siahnut exekutor asi nemoze
1. Z rodičovského príspevku nie je možné vykonávať zrážky v exekučnom konaní.
2. Na splátkach sa môžeš dohodnúť, dáš si žiadosť u exekútora ale so splátkami musí súhlasiť ten, kto podal exekúciu.
3. Je možné dohodnúť sa aj na 5 eurových splátkach, ak s tým súhlasí oprávnený.
4. Najlepšie budeš mať, keď rovno kontaktuješ exekútora a vysvetlíš mu situácie. Je blbosť, tak ako ti tu ktosi radí, osloviť priamo veriteľa, pretože tak či tak musíš jednať aj s exekútorom, a budeš musiet zaplatiť aj trovy exekúcie.
Mel23: Ak pôžičku nebude splácať ani dlžník ani ručitelia, pôjdu po nich naraz a rovnako, a vymôžu dlh od toho, kto má príjem. Ty si asi uzatvorila druhé manželstvo, takže aj váš majetok patrí do BSM. Píšeš, že máš LV - takže nehnuteľnosť je asi na teba, čo sa týka hnuteľných vecí, sprav si zmluvy, že si tie veci nadobudla ešte pred manželstvom a teda patria do tvojho vylučného vlastníctva.
Exekútora do bytu /aj tam má dlžník TP, poprípade majetok/ pustiť musíš, inak si vymôže prístup do bytu s policajtmi...a to tiež nepotrebuješ.
...Zakony v SR su postavene na tom, ze policajt, sudca, prokurator..(organ cinny..aj necinny).....exekutor...minister....vladar, ci cirkevny hodnostar...moze vsetko.... ci kona alebo nekona..vela zdovodni a co nezdovodni nie je dovodne...Nedavno som sledoval ako dlznik zaplatil exekutorovi dlznu ciastku socialnej poistovni, sumu exekutor nepostupil a soc.poistovna si vymaha peniaze dalej cez ineho exekutora..a vraj chudak..sud sa a vymahaj si peniaze zalobou voci exekutorovi...a to je ta lovenska spravodlivost pre chudobu... 😀
Dobry den potrebovala by som poradit,som slobodna mamicka a poberam rodicovsky prispevok,lenze mam dlhy a tak som si svoj rodicovsky prispevok dala posielat na iny ucet a svoj som zrusila,tak sa chcem opytat ci mi moze exekutor aj tak siahnut na peniaze ked su posielane inde ako na moj ucet.Dakujem za odpoved
eneska-ja som tiež poberala a aj som im volala ze som na rodičovskej aj ma uistili že mne nesiahnu a aj tak to urobili...kludne mi z rodičovskej zobrali vtedy ešte 4000 korun a to sme sa v tom čase rozvadzali takže to boli moje všetky peniaze... v banke mi povedali ze mi mozu ponechat alikvotnu čiastku...