Môže mi exekútor siahnuť na rodičovský príspevok?

eneska
24. aug 2010

dobry den,poberam rodicovsky prispevok 186e a prisla mi exekucia.chcem sa vas spytat,ci mi mozu na rodicovsky prispevok siahnut,alebo ci je mozne sa dohodnut na mesacnej splatke 5-10e?

mamina31
24. aug 2010

eneska-ja som tiež poberala a aj som im volala ze som na rodičovskej aj ma uistili že mne nesiahnu a aj tak to urobili...kludne mi z rodičovskej zobrali vtedy ešte 4000 korun a to sme sa v tom čase rozvadzali takže to boli moje všetky peniaze... v banke mi povedali ze mi mozu ponechat alikvotnu čiastku...

mychaella
25. aug 2010

ono ked uz sa to dostalo k exekutorovi je to horsie, ak by si sa skor dohodla zo spolocnostou kam dlzite peniazky s nimi by sa skor dalo dohodnut na kompromise ak by videli, ze mas seriozny zaujem, ale napriek tomu by som skusila zavolat exekutorovi, ze co sa s tym da robit...niektory riesia kazdy pripad zvlast a da sa dohodnut. Vela stastia. 😉

mel23
27. aug 2010

Ako to vlasne funguje pri exekucii?Moj muz si zobral pozicku s ex.Zaraba minimalnu mzdu, ona rodicovsky a rucitel 500 eur na mesiac.Po kom pijdu skor.Siahnu aj na majetok ked zarabaju.Bojim sa toho lebo vsetok majetok je len moj a neviem ako by som to exekutoovi dokazovala,akurat co mam tak list vlastnyctva kde som len ja vlastnicka lebo som ho kupila pred manzelstvom.Musim do svojho domu pustit exekutora?

kaktusik007
4. sep 2010

podla § 7 odseku 7 zákona 571/2009 (zákon o rodicovskom prispevku) tento nemozno postihnut vykonom ineho rozhodnutia podla osobitneho predpisu.... v odvolani je tam poznamka 25, ktora zodpoveda zakonu 233/1995, co je zakon o sudnych exekutoroch - exekucny poriadok.... skus si to nastudovat, ale podla tohto na RD siahnut exekutor asi nemoze

victory1
1. mar 2013

1. Z rodičovského príspevku nie je možné vykonávať zrážky v exekučnom konaní.
2. Na splátkach sa môžeš dohodnúť, dáš si žiadosť u exekútora ale so splátkami musí súhlasiť ten, kto podal exekúciu.
3. Je možné dohodnúť sa aj na 5 eurových splátkach, ak s tým súhlasí oprávnený.
4. Najlepšie budeš mať, keď rovno kontaktuješ exekútora a vysvetlíš mu situácie. Je blbosť, tak ako ti tu ktosi radí, osloviť priamo veriteľa, pretože tak či tak musíš jednať aj s exekútorom, a budeš musiet zaplatiť aj trovy exekúcie.

Mel23: Ak pôžičku nebude splácať ani dlžník ani ručitelia, pôjdu po nich naraz a rovnako, a vymôžu dlh od toho, kto má príjem. Ty si asi uzatvorila druhé manželstvo, takže aj váš majetok patrí do BSM. Píšeš, že máš LV - takže nehnuteľnosť je asi na teba, čo sa týka hnuteľných vecí, sprav si zmluvy, že si tie veci nadobudla ešte pred manželstvom a teda patria do tvojho vylučného vlastníctva.
Exekútora do bytu /aj tam má dlžník TP, poprípade majetok/ pustiť musíš, inak si vymôže prístup do bytu s policajtmi...a to tiež nepotrebuješ.

didi44
5. mar 2013

...Zakony v SR su postavene na tom, ze policajt, sudca, prokurator..(organ cinny..aj necinny).....exekutor...minister....vladar, ci cirkevny hodnostar...moze vsetko.... ci kona alebo nekona..vela zdovodni a co nezdovodni nie je dovodne...Nedavno som sledoval ako dlznik zaplatil exekutorovi dlznu ciastku socialnej poistovni, sumu exekutor nepostupil a soc.poistovna si vymaha peniaze dalej cez ineho exekutora..a vraj chudak..sud sa a vymahaj si peniaze zalobou voci exekutorovi...a to je ta lovenska spravodlivost pre chudobu... 😀

jeyn
29. okt 2013

Dobry den potrebovala by som poradit,som slobodna mamicka a poberam rodicovsky prispevok,lenze mam dlhy a tak som si svoj rodicovsky prispevok dala posielat na iny ucet a svoj som zrusila,tak sa chcem opytat ci mi moze exekutor aj tak siahnut na peniaze ked su posielane inde ako na moj ucet.Dakujem za odpoved