Môže mať úspešný muž čas na rodinu?

jkroc
15. jan 2024

Ahojte baby,

Tie čo mate doma naozaj úspešných mužov (predovšetkým podnikateľov) ma Vás muž na vás a na rodinu dostatok času? Môj priateľ nonstop pracuje, nevyčítam mu to a ani mi to nevadí, darí sa mu, stará sa o nás a viem ze sa snaží niečo vybudovať.. čakáme momentálne aj mimi a tak mi viackrát napadlo ze či sa to raz zmení a začne mať viac času.. nechapte to zle, on sa mi venuje, vždy keď skončí ponáhľa co najskôr domov aby sme boli spolu ale teda pracuje veľa a prakticky stále.. buď v práci alebo doma 😄 no a dnes som počula názor, ze úspešný muž nikdy nebude mať dostatok času venovať sa rodine na 100%.. a keď tak nad tým rozmýšľam tak ani ja som nikdy nestretla úspešného muža, ktorý by nebol neustále zaneprázdnený.. tak ma zaujíma ako to mate vy? Poznám jedného muža, ktorý podniká a darí sa mu ale vždy po 17tej a cez víkend vypína telefón a robotu nerieši.. to by bola raz aj moja predstava, keď som to hovorila priateľovi tak ten povedal ze raz aj to bude ale celkom o tom pochybujem 😂

hipuska
15. jan 2024

Nie je to pravda. Muž, ktorý nechce, nebude mať mať čas na rodinu. Ci je úspešný alebo nie. To je cele

eliska13
15. jan 2024

@jkroc úspesny muž často neskončí v práci o určitom čase.Podnikatel určite nie a milión ďalších zamestnaní.ked sa mu narodí dieťa veľa mužov trávu ešte viac času biznisom, lebo peniaze...a ešte môže byť aj workoholik ten pracuje nonstop , až pokým nevyhori.

momoftwo
15. jan 2024

Domov chodi skoro, s dcerou ked ju vyzdvihne z druziny, dste ju ponosi po kruzkoch zvycajne tam si dovybavuje pracovne veci, jeho praca je 80% na telefone. Detom sa venuje naozaj velmi vela, aj mne sa snazi ale samozrejme nemame na seba teraz tak vela casu ako ked sme boli bezdetni kedze mame dve male deti. Niekedy musi pracovat na dovolenke, niekedy ma vecer call, ale ked nema pracu venuje sa nam a to cenim. Ze nevysedava niekde v senku alebo kde takze ano, pracovne uspesny muz nevylucuje starostlivost o rodinu

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yoxinka
15. jan 2024

Môj muž sa dá považovať za úspešného. Má firmu. Máme tri deti. Môj chlap si čas riadi sám, keď je viac roboty, tak proste robí - aj cez víkend (to nie je často, ozaj len sporadicky), aj po večeroch (ako kedy, ale často robí večer preto, lebo sa venoval deťom/rodine a večer doháňa). Sú veci, ktoré proste nevie odložiť a musí riešiť (už sa stalo, že sme šli celá rodina v aute a on telefonoval s nejakým Nemcom polku cesty, ale toto sú tiež také výnimočné situácie). On si bez problému nájde čas na šport (pláva, bicykluje, behá), na deti (hrá sa s nimi, učí sa s nimi, venuje sa im kadejako), keď mám ja prácu, aj ich zavezie do školy/škôlky, aj ich vyzdvhihne, vezme na krúžok, porieši čo treba (v tomto sa vždy dohodneme, aby obom dobre bolo, vieme sa zladiť). My si aj víno otvoríme večer a pokecáme, aj seriál pozrieme, aj si knihy spolu občas čítame a taký spoločný čas spolu trávime veľmi radi. Jasné, občas je stres a nervičky, ale nie je to ani často ani nejaké mega dramatické.

marca12
15. jan 2024

@jkroc Moj podnika,pracuje nonstop,ale vzdy sa zariadi tak,aby si nasiel cas aj na rodinu. Pri jeho vytazenosti travime dost casu spolu aj si niekam vyjdeme. Jedine,co mi vadi,ze mu vkuse vyzvana mobil. Ci sme niekde na vylete,na dovolenke. Ale to je udel podnikania. Uz sa naucil vypinat zvonenia a po 18 nedviha mobil,pokial to nie je surne. Kto chce,si cas najde a hlavne kvalitne straveny cas. Ale nikdy to nebude ako chlap,ktory skonci v zamestnani a pride domov o 17 s cistou hlavou.

stannkal
15. jan 2024

@jkroc samozrejme ze môže mať, je to len o vlastnom nastavení priorít. Keď niekto potrebuje pracovať nonstop, to pre mňa nie je úspešný podnikateľ. Úspešný znamená, že zarobí toľko za hodinu času, že mu teoreticky stačí pracovať menej než je bežné. A potom je to samozrejme už len na ňom ci naozaj aj chce menej pracovať v takých fázach života keď má napr malé dieťa. Veľa mužov má predstavu, že ich úloha ako otca je finančne zabezpečiť rodinu, a nič viac. Treba si to dopredu vydiskutovať.

jkroc
autor
15. jan 2024

Akoze ja nemám pocit ze by sa nevenoval, preto som to ani nezakladala.. tiež chodime na výlety, často chodíme na večeru alebo ak nestíha a vie ze som už z prace doma tak mi zavolá či nejdem s ním este vybaviť nejaké veci aby sme boli spolu a teda večer je vždy nás, aj ked často este vybavuje nejaké veci.. len teda je to iné ako keď som chodila s inými priateľmi.. to bolo tak ako píšete proste o 17tej skončili a už sme boli len spolu, cely víkend plánovali len spolu, 100% pozornosť, žiadne telefonaty.. a teda mne to ani nejako veľmi nevadí, rozumiem tomu a necítim sa byt zanedbávana len ma zaujímalo ako je to u iných

jkroc
autor
15. jan 2024

@marca12 ten mobil to je najhoršie 😂 niekedy ideme na večeru a ani sa poriadne neporozpravame lebo vkuse niečo vybavuje.. ale to s tým ze po urcite hodine vypne telefón by som chcela aj ja, možno raz tiež dospejeme až k tomu 😂

daniela2202
15. jan 2024

@jkroc nie, nemôže

belle_vie
16. jan 2024

Ja si myslim ze takeho mam ( poskytuje IT a biznis konzultacie ako SZCO).
Vdaka svojej sikovnosti si vyjednal HO a skrateny uvazok. A financne nam to velmi pekne vychadza aj pri skratenom uvazku (30h/t). V drvivej vacsine casu je ta praca pekne manazovatelna, ale samozrejme, z casu na cas treba nieco robit ad-hoc ( ci je noc, vikend, dovolenka).

Ale vo vseobecnosti som stastna zena, lebo manzel ma dobre nastavene priority, krasny vztah s detmi, aj so mnou, mozeme sebe i detom dopriat i nieco navyse.

duppka13
16. jan 2024

Moj pracuje cez tyzden mimo SR, to si akurat tak na chvilu vecer zavolame a ide spat, robi od rana do vecera, cez den mu uz ani nepisem nevolam lebo viem ze nema cas, iba ked je SOS situacia co vacsinou nie je a aj keby bola tak mi ju nepomoze z dialky vyriesit. Takze 5 dni v tyzdni sme v kontakte tak 15-20 minut denne. Cez vikend sa ale venuje rodinne, neriesi pracu, a aj ked nema silu moc nikam chodit a hlavne spolu travime cas doma ale nam to tak vyhovuje, co sa budeme kam stale nahanat. Takze z mojho pohladu uspesny muz isto nebude travit v praci iba 8 hodin denne 🤷‍♀️ ostatne je o jwho individualnom nastaveni, ci svoj volny cas bude venovat sebe a oddychu alebo ho stravi s rodinou.

liz_lemon
16. jan 2024

@belle_vie je SZCO, ale vyjednal si HO a skrateny uvazok? ved SZCO je zivnostnik, teda podnika, a je sam sebe panom, tak s kym si to vyjednal, sam so sebou?

martul
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eliska13
16. jan 2024

@liz_lemon môže byť aj TPP a zivnost, alebo pracuje na nelegálny schwarz system kvôli odvodom živnostník, ale zamestnanec

koniarova
16. jan 2024

Prepáč. Ale už to,že sem píšeš znamená,že ti to vadí a nie je to také idylické ako píšeš. Právom sa obávaš, čo bude. Keď sa s priateľom o tom rozprávaš, čo ti odpovedá? Nečakaj zázraky po pôrode. V drvivej väčšine prípadov to vzťahom riadne zakolíše.

belle_vie
16. jan 2024

@liz_lemon pracoval ako zamestnanec. Kedze ho casto kontaktovali predchadzajuci zamestnavatelia kvoli konzultaciam na projektoch, otvoril si zivnost. Hlavny zamestnavatel mu potom vysiel v ustrety, skratil uvazok, upravil zmluvu na SZCO.
Po tom, ako prisli deti, manzel vyrazne obmedzil bocne projekty a skresal ich na minimum ( nic nove neberie, len konzultuje udrzbu/ updaty veci, ktore mal na starosti on).

zuzinabila
17. jan 2024

@belle_vie uprava zmluvy na SZČO teda nie je vyhra.robila som aj ,aj,neporovnatelne

kubkovamama
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
belle_vie
17. jan 2024

@zuzinabila zavisi od podmienok. Pokial si niekto plati minimalne odvody a zamestnavatel mu dava na zivnost 10 e/ h, tak to nie je terno.

Moj muz si plati odvody vyssie, zvysok riesime dobrou poistkou ( PN) a investovanim ( dochodok). Kontrakt u toho hlavneho klienta ma dohodnuty tak, ze v nom ma i 4t dovolenky. Okrem toho ma dalsie vyhody.

espeo
17. jan 2024

@belle_vie tvoj muž nie je podnikateľ. To, že mu nerobí mzdarka rozcne zúčtovanie, ale podáva si daňové priznanie typu B ešte z neho podnikateľa nerobí. Nech sa vám darí.

zuzinabila
17. jan 2024

@belle_vie len zo zvedavosti.preco sa mu viac oplati zivnost?

viky173
17. jan 2024

Pozri, ak je stale takto casovo vytazeny, tak necakaj, ze po narodeni dietata sa zrazu otoci o 180° a bude venovat cas Tebe a dietatu. A odpoved na otazku, ano mam takeho muza doma, ale pred tym som mala priatela, ktory bol presne ako Tvoj nonstop vytazeny, az som ho vymenila za menej vytazeneho s tym, ze mi musel slubit, ze na prvom mieste budem ja (neskor rodina) a nie praca a zatial nam to vychadza 🙂

belle_vie
17. jan 2024

@espeo ja sa nehadam, ze je podnikatel, odbprveho momentu pisem, ze je SZCO ( hoci mal aj sro par rokov dozadu). Otazka bola na uspesnych chlapov a ja ho tak vnimam. Nielen z dovodu pekneho zarobku pre rodinu , ale ma aj vyborny work life balance a nastavene priority.
Viac detailov o nasich pracovnych zmluvach, majetku a uctovnictve tu pisat nemienim. To nebola otazka diskusie.

vsetkounas
17. jan 2024

@belle_vie podľa mňa áno úspešný muž ktorý má po boku manželku ktorá ho podporuje má čas aj na rodinu .Ak má svoju firmu a ty ho podporis a pomôžeš mu tak si viete veľa veci rozdeliť a potom aj vypnúť po tej 17.00 telefón 😉 prípadne ten telefón vypnete spolu .

jkroc
autor
18. jan 2024

@koniarova ved jasne ze by som bola radšej keby bol viac doma.. ale zase nie je to vec ktorá by mi nedávala spávať, ja mám program tiež dosť vyplnený, takže mi to do určitej miery aj vyhovuje a teda jeho práca prináša aj veľký komfort do našej rodiny.. mne nejde o to nieco meniť a ani to nečakal, ja som spokojná so všetkým ako je, každý vzťah ma svoje plusy aj mínusy, žiadny muž nie je dokonalý a ani ja nie som.. len ma zaujímalo ako to mate v tomto ostatné nakoľko som počula ten názor od nejakého známeho človeka v telke tak som bola zvedavá :D

espeo
18. jan 2024

@belle_vie hej. Autorka napísala (predovšetkým podnikatelov) pochopila som, že sa pýta na to. Nie na to, či muži, ktorý majú dobrý hodinový prijem a part tíme, majú cas na rodinu. Pre mňa pojem úspešný muž /podnikateľ neznamená freelancera, čo si faktúruje dobru hodinovku. Úspešný podnikateľ pre mňa je človek, čo po ňom niečo ostane, čo svojim podnikaním buduje obchodný majetok, človek, od ktorého sú závislí iní ľudia, nie len žena v domácnosti a deti. Ale je to určite uhol pohľadu.