Dobrý den,
Môže ma partner (neboli sme zosobaseni) odhlásiť ako majitel nehnuteľnosti bez mojho vedomia z trvalého pobytu?
Ako to funguje?
S dcérkou sme od neho odišli (utiekli), pretože je silný alkoholik a ma nebezpečne stavy. Ako sa ho možem “zbavit”?
Je to čerstvá situácia, od pondelka mierim na Okresný Sud aby som požiadala o zverenie malej do starostlivosti, ale zatiaľ neviem, co ďalej.
Momentálne súrne hľadám podnájom v Trnave alebo v Galante, keďže nemám auto a som na to sama.
Môže odhlásiť, potom to myslím dva týždne musí byť na úradnej tabuli.
Ja tomu trochu nerozumiem, na 1 strane od neho utekáš, na 2. strane sa cudujes, ze ti odhlásil pobyt?
Ano moze ti odhlásiť pobyt ako majiteľ, nie vsak dcérke.
moze ta aj bez tvojho vedomia odhlasit. Je to uplne jednoduche..len celkom nechapem tomu, ze "zbavit sa"..ved ked teba odhlasi, vymeni zamky tak fakticky on sa zbavil teba.
Na sude, zverenie do vychovy, plus vyzivne a hotovo, nasledne najst si podnajom, utajit adresu pred tekym agresorom, ziadna resp minimalna komunikacia a to je zbavenie sa...pokial by bolo tak zle, ze ohrozuje zdravie-zivot tak osobne by som kaslala aj na vyzivne a radsej sa zbavit natrvalo takeho cloveka.
moze ta odhlasit. ak by ste boli manzelia tak nie... ale takto ano. a pokial nemas ako dokazat ze tie veci su tvojectak sa s nimi mozes mentalne rozlucit....
este ti radim pozriet si stranku pomocobetiam.sk aj slovne nasilie je nasilie. pripadne poradna alexis. drzim palce
Su aaj azilove domy pre matky s detmi ak nemas kde byt tak kym najdes podnajom bolo by to aspon prechodne riesenie
Môže ťa odhlásiť mne sa to stalo tiež, boli sme manželia. Ale urobil to tak, že dom prepísal na rodičov a oni ako majitelia mi zrušili trvalý pobyt. Našťastie som si stihla odsťahovať väčšiu časť vecí.
@lubkavargova1 “zbavit” sa to som myslela aby ma neprenasledoval, lebo som zistila ze mi dal do mobilu aplikáciu, kde ma sledoval - kde som...bojím sa ho, bola som na polícii, ale policajt tvrdil, ze oni môžu zasiahnuť az keď sa niečo stane
@maminka to ako sa vola ta aplikacia?
@lubkavargova1 family lokátor to bola jedna, ďalšia bola nájsť iPhone, a tretia nejako cez Google účet prepojene
Sustred sa na dôležité právne veci, hľadanie bytu, svoju psychickú pohodu a nezaoberaj sa nepodstatnými materiálnymi vecami, čo ti tam ostali. Áno, zamrzí, ale nestojí za to dávať do toho mentálnu energiu..
nemôže ti zrušiť trvalé bydlisko, pokiaľ ste manželia... aj keď je jediný vlastník... vyplýva to z rodinno-právnych vzťahov... až po rozvode... riešim niečo podobné a toto mám od právnika...
@mondolina aha, to som nepostrehla.. ale pokiaľ žije v spoločnej domácnosti, kde je aj spoločné maloleté dieťa a ona je ako matka oprávnená sa oňho starať, tak podľa mňa nemá právo jej trvalý pobyt zrušiť... ja som v rovnakej situácii... akurát že sme manželia, takže do rozvodu v byte zostávam....
@maminka odhlasit z pobytu ta moze,pokial nie si vlastnik akebo spoluvlastnik bytu/domu...vlastnik budovy zajde na mestsky urad a vybavene