Môže byť nové manželstvo šťastné?

hedamaria
14. feb 2014

Vždy mi záležalo na tom, aby som s jedným človekom prežila manželstvo. Vydávala som sa veľmi skoro. Dieťa sme nečakali. Takmer rok sme pred svadbou spolu bývali a on sám navrhol, aby sme sa zosobášili. Po svadbe sa však zmenil . O všetkom chcel sám rozhodovať, začal vulgárne rozprávať, na všetko začal nadávať. K peniazom mal prístup iba on, hoci som zarábala iba ja. Vraj on sa stará o domácnosť. Nezmenil sa ani keď sa narodil syn. Po čase som musela nastúpiť do práce, lebo s peniazmi sa nedalo. On sa staral o syna, ale keď bol malý väčší a začal vystrájať, tak asi 2-ročný, začal ho biť a bol k nemu vulgárny. To už som nevydržala a práve vtedy som sa dozvedela o jeho nevere a odišla som. Dnes sa sama čudujem, že som to tak dlho vydržala. Nehľadala som nový vzťah, ale prišlo to samo od seba, dnes čakáme dieťatko a priateľ sa chce so mnou oženiť. Dokonca si chce syna adoptovať, nielen muzmeniť priezvisko. Ja mám však strach. Nezmení sa po svadbe? Sme spolu skoro tri roky. On je tiež tichej povahy a škaredé slovo som od neho nepočula. Navyše pracuje na rozdiel od bývalého, ktorý len tak sporadicky.

luba28
14. feb 2014

@hedamaria ja som zivym prikladom,ze teraz 2x vydata som stastna a nemenila by som za nic na svete,.....

mima4
14. feb 2014

@hedamaria

Nie, muz sa svadbou nezmeni 🙂

A mozes si vazit, ze tvoj priatel si ta chce zobrat...dnes vacsina muzov sa boji zavazku - manzelstva a su radi, ked maju skor svoje "druzstva"...t.j. druzky akumulovane 😉 ktore sa hraju na manzelky, ale v reale muz voci nim nema ziadne zavazky.

zutera
14. feb 2014

@hedamaria moja, byla jsem ve stejné situaci jako ty.První manžel byl grubian, po 5 letech mě po něm zůstaly jen dluhy a dcerka.Musela jsem s ní v noci utéct jen s dvě taškami co jsem v rychlosti zbalila.Musela jsem si koupit znovu všechno-vidličky, nože i spodní prádlo dcerce. V tedy jsem se zarekla Už NIKDY! Jak ale říká moje maminka:odříkaneho chleba největší krajíc 🙂.Ani né po pár měsících jsem potkala mého druhého manžela. Nepoznám lepšího chlapa.Je mít manzelem i mým nejlepším kamaradem.Je super táta jak naší dcerce, ale i mojí první dcerce 🙂.Děkuji osudu že mě ho poslal a od té doby se řídim pravidlem že NIKDY neříkám NIKDY .Přeju hodně štěstí 🙂

svano
14. feb 2014

@hedamaria každý má právo na svoj kúsok šťastia a aj ty si ho zaslúžiš. Muži sa po svadbe nemenia,to iba my ženy máme občas skreslenú optiku na toho,koho milujeme. Prajem veľa šťastia.

svetluska82
15. feb 2014

@hedamaria no moj chlap-tiez som rozvedena a mam druheho manžela, sa zmenil-k horsiemu. ALe nejako sme to ukocirovali, povedala som mu co mi vadi, on mne tak isto a nejako sme sa dohodli. Kompromis. Tiež mam dieta z prveho manželstva a moj terajsi muz sa k nemu správa uzasne, ako k vlastnemu. 😉 Ono problemy budu v kazdom manželstve, je len na VAs ako sa k tomu postavite. My sme zili v spolocnej domacnosti niekolko rokov, a az potom sme sa zosobasili, a predsa sa zmenil. No mozno sa len prestal tak kontrolovat. Mla tendencie 2 krát do tyždna s kamaratmi zajst na bowling, a ja zase som chodila na kavu s kolegynami. Nejako sme sa dohodlia kazdy si moze ist raz do týzdna, ulohy so synom sme si tiež rozdelili. Mal tendencie manipulovat s nasimi peniazmi a urcovat na co sa minu, ale to sme si oddelili ucty a teraz je to v pohode. MAm aj ja svoju slobodu, a on prehlad o svojom ucte. Podrzal ma v tých najtazsích chvilach, ked syn bol chory a nevedeli sme ci budu vysledky ok, na vsetky vysetrenia chodil s nim. Lebo ja som to nejako nezvladla-predsa jedine dieta. NAjstatie klop,klop,klop je vsetko ok. TAkze zalezi na VAs ako sa dohodnete,a ako to zvladnete. Neboj, treba vyuzit sancu, ak ho lubis, aby si potom nebanovala. 😀

maria1989
15. feb 2014

@mima4 každý sa mení, k horšiemu 😀 😀 😀

timea179
17. feb 2014

@hedamaria zazila som nieco podobne....ako sa vravi ticha voda brehy myje....vyplnilo sa to do bodky a dnes som neskutocne stastne rozvedena...... 😀

katinka71
17. feb 2014

@hedamaria ja som vydata 2x ,mojho terajsieho mm by som nedala za nic na svete, spolu sme 5 rokov

timea179
19. feb 2014

@hedamaria mne sa vyplnilo ze ticha voda brehy myje.....a poviem ti ze vymyla neskutocne......som stastna ze ex je len hororova minulost 😀