Motivačné reči

7. sep 2021

Neviem ci som len ja taka ze si to moc vsimam ale nejdu aj vam uz na nervy vsetky tie motivacne kecy? Napr ze zivot je taky aky si ho spravis a ked chces vsetko sa da a podobne. Ja nehovorim zcasti pravda zivot si clovek zcasti moze zariadit ako chce aj ked chce nieco mat moze sa minimalne o to snazit hej to je vsetko pekne ale je tam jedno velke ale..pride mi ze hlavne mladi co si vsimam pouzivaju tieto ,,ruzove" citaty to ja volam a myslia si ze svet bude hned krasny ked to budu pouzivat a co najviac. Moze si pre priklad niekto kto zije vo vojnou postihnutej krajine povedat ze svet je krasny a ake si to spravil take to ma? je to uz extremny pripad ale mam pocit ze niektori ludia si zivot moc idealizuju a nechcu vidiet tvrdu realitu. Budem sa tvarit ze vsetko je super krasne ze vidim vsade motyliky a ruzove poniky a problemy tym zmiznu alebo co? Uz len ked clovek niekomu nadhodi nejaky problem alebo nieco tak hned vytahuju na vas tieto otrepane frazy. Moze mat clovek vsetko co chce ak naozaj chce? Urcite nie vsetko je to hlupost a blud. Nechapem niekedy ake ruzove okuliare dokazu mat ludia na ociach. Co si o tom myslite?

hederamonstera
7. sep 2021

Ze mi je jedno ako druhy zmysla, pokial to mna negativne neovplyvnuje😊 ja mozno tiez vnimam svet cez ruzove okuliare, lebo si vsimam len to pozitivne. S negativnym, ktore zmenit neviem, sa netrapim. Som stastna, kde zijem, s kym zijem (krajina bez vojny, dostatok jedla a vody, celkom dobra zdravotna starostlivost (aj ked stale hrozna, ale oproti vychodu uzasna) a pod.

ella_price
7. sep 2021

A? Bývalý spolužiak z výšky pravidelne zdiela blbosti zo stránky Svet bohatých a je to na smiech, ale čo mi to má nejak trhať žily? 😀

autor
7. sep 2021

@ella_price asi preto ze ked clovek poukaze na nejaky problem alebo len tak nieco poviem tak na mna kazdy vytahuje tieto hluposti :D a ked sa spytam ze ak to podla nich tak funguje preco sa tym neriadia uz su ticho..zvlastne

autor
7. sep 2021

@hederamonstera ja si to tiez vazim ani sa nemozem stazovat ze sa mam zle alebo co ale uprimne kazdy druhy koho poznam v okoli a hovori toto by chcel mat vela penazi a ani jeden ich nemal ani nema :D napr tak naco o tom stale kecaju ked je to blbost. Ja chcem napr dinosaura a nemozem ho mat :D hlupy priklad ale tak co uz no

hederamonstera
7. sep 2021

Jaj, no ono mat motivacne kecy o zmene bez nejakej snahy, tak to je hlupost, ano☺️ Ja som myslela skor reci o aktualnom nastaveni cloveka

autor
7. sep 2021

Ale neberte to tak teraz ze som to sem hodila lebo nad tym stae premyslam som z toho na nervy a podobne. Bolo to skor take zamyslenie sa a pred chvilou akurat kolegovia nieco podobne riesili tak som sa zasmiala ze zase dalsi omg :D

ella_price
7. sep 2021

Tak vieš ako, tieto blbosti zdielajú ludia, čo tomu akurát tak chcú uveriť, alebo nemajú žiadny ďalší argument/snahu ako ti pomôcť 😀

bosorka2302
7. sep 2021

ano ide mi to strasne na nervy, velmi vela toho je...

sirka9
7. sep 2021

ja by som povedala, ze to su ludia, ktori potrebuju aspon nejaku slamku, ktorej sa chytia, lebo by ich inak problemy prevalcovali. a ked nemaju radu pre druheho, radsej pouziju toto, ako keby to mali rozoberat, lebo sa im proste nechce.

lindous
7. sep 2021

Keď to zájde do extrému, tak na to existuje pojem - toxická pozitivita...podľa mňa je dôležité prežívať aj negatívne emócie, byť niekedy nahnevaný a smutný je prirodzené a v poriadku, nie všetko zlé je na niečo dobré a treba si to vedieť priznať

sidicek
7. sep 2021

Ja som si všimla, že tieto citaty zdieľajú nešťastní ľudia. Vždy keď vidím nejakú známu toto zdieľať čakám, kedy sa ku mne dostane info o rozvode. Neviem prečo, ale vždy to sedí. Asi sa chcú presvedčiť, že bude lepšie.

autor
7. sep 2021

@ella_price asi ano 😀

autor
7. sep 2021

@lindous presne a ti motivacni kouci podla mna viac skodia ako pomahaju. Nic nie je len dobre alebo zle. Ale reci typu mysli pozitivne a bude dobre vsetko no neviem..uz som sa aj nad tym zamyslala ci to nemoze sposobit niektorym aj depku. Lebo si myslia ze negativne myslienky su zle a ked nebudu mat len tie pozitivne bude to na nic a tak. Ach cele divne mi to pride

autor
7. sep 2021

@sidicek podobne tiez takych par poznam. A este jeden znamy ktoreho uz pozname. Rodicia mu velmi pomohli ale to vie o nom malokto tak tym co nevedia rozprava ako si vsetko sam lebo zmenil svpje myslenie a tym aj zivot :D cele vtipne. A potom si niekto iny moze povedat ze mysli zle lebo jemu to tak nejde haha

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
betty_image
7. sep 2021

Ber to tak, zíde z očí, zíde z mysle...ak ti to prekáža a más pocit, že ťa irituje, tak daj jednoducho unfollow, poprípade daj unfollow na obsah toho človeka, ktorý to v tvojom okolí pridáva...Ja osobne mám rôzne zaujímavé myšlienky rada, ale tiež nemám potrebu si to čítať každý deň u každého...Ja všetok obsah, ktorý mi začne vadiť, rovno dám unfollow a hotovo :D

esteregres
7. sep 2021

Musela by si robit sebarozvoj, aby si to do hlbky pochopila, ze vsetko v nasom zivote sa deje na zaklade toho, comu verime a uverili sme (aj podvedome). Pravdaze, ak sa o duchovno nezaujimas, budu to pre teba vsetko kecy ako si sa vyjadrila a budes verit na nahody. Ze vsetko sa deje na zaklade nahod, stastia a ze o vsetko sa musis v zivote snazit.

vanda323
7. sep 2021

Vieš ja osobne si myslím že aj človek ktorý žije vo vojnou postihnutej krajine môže byť šťastný. Možno len preto že ráno vstal, možno len preto že má zdravé deti ...vieš zabudli sme sa tešiť z maličkostí. Není to dar , keď ráno vstaneš a otvoris oči? Není to super že nám tečie tepla studená voda a nemusíme chodiť do potoka niekde rajbat a máme práčku? Myslím si že motivačné reči sú fajn, nakopnúť človeka možno aj tým ok smerom. Napríklad ja som dnes pozerala Bohoslužby, presne viem čo na sebe musím zmeniť, a verím že mi Pán Boh pomôže.❤️

bosorka2302
7. sep 2021

kamoska chytila z toho depresie, robila vsetko ako kouc kazal a nedarilo sa jej
pritiahnut si co chcela

palisko
7. sep 2021

Motivačné reči neznášam, a takisto s nadhľadom pozerám na ľudí, ktorí sa nimi riadia. Väčšinu čo takých poznám to chvíľu drží, vidno to na nich, že sa chcú na niekoho podobať a postupne ich to opúšťa. Je mi z toho na smiech. A potom sa zas motivujú a tak dookola. Ako na sínusoide. Podľa mňa taký život vyčerpáva.
Karel Gott má na to pesničku Zústanu svúj. Mimochodom veľmi sa mi tá pieseň páči.

https://www.youtube.com/watch?v=MgpsvcO4RnM
autor
7. sep 2021

@esteregres nie nie naopak praveze ma to zaujima. Mam par kniziek ktore akoze m e osobne pomohli napr 4 dohody to je uplne najjednoduchsia kniha pre zlepsenie istych veci v zivote. Ale niektore su naozaj kecy..a ked to clovek zle pochopi ako to s pozitovnym myslenim len myslim ze to moze uskodit. Mne je jasne ze myslienky atd maju svoju moc. Vela chorob si clovek moze sposobit iba negativistickym pristupom k zivotu. Ja to beriem tak ze rovnovaha ma byt v zivote a volim pokial tp ide taky zlaty stred. No ti motivatori niektori mam pocit ze davaju falosnu nadej ludom a ti potom ziju casto v sebaklame aj na zaklade takych kecov

autor
7. sep 2021

@vanda323 ano suhlasim. Netvrdim ze to je cele a vsetko zle. Niektore maju naozaj nieco do seba. Len ze to niektori uz prehanaju s tym a ked vies ze podla toho ani neziju no naco..take to zatvaranie oci pred realitou niekedy a domnienky ze vsetko je len pekne a pozitivne a ruzovucke. O tom pisem. A tiez som toho nazoru ako pises ze vdacny mame byt za co a za vela kazdy den. No podla mna nikto nedokaze byt nonstop pozitivny a vysmiaty.

autor
7. sep 2021

@vanda323 a este by som dodala ze ti prajem aby sa ti to splnilo co si napisala 🙂

autor
7. sep 2021

@bosorka2302 no ved presne o tom pisem ze oni hovoria o tom ruzovom co je sice fajn ale kto nejde viac do hlbky vidi len tie myslienky a pozitiva a neberie ze su aj tie zle dni tak lahko prepadne do depky..nie je to sranda

bosorka2302
7. sep 2021

vsetko treba brat s nadhladom a zdravym sedliackym rozumom

autor
7. sep 2021

@palisko ano aj mne sa paci ide z nej dobra energia 😀

autor
7. sep 2021

@bosorka2302 suhlasim ☺

vanda323
7. sep 2021

Áno, máš pravdu. Z tvojho príspevku sa mi páči viac veci napríklad aj to že veľa ľudí vodu káže a víno pije....a ďalej že nikto sa nedokáže nonstop usmievať. Včera som pridala príspevok, aká som smutná že sú na seba ľudia zlí. Bola to veľmi milá diskusia kde sme si pekne vymenili skúsenosť, názor. Myslím si že všeobecné vo svete je veľa zla, a ak aspoň pár ľudí ešte nezabudlo na milotu, dobrosrdečnosť, láskavosť.....tak si myslím že sme na Tom stále celkom fajn. Môj manžel mi vždy povie že som naivná ....že každému všetko verím ....áno možno som ale ja verím že ešte dobro existuje ❤️

autor
7. sep 2021

@vanda323 dobro aj zlo bude vzdy ale aj to je relativne kazdy to moze vnimat inak. Ale ano aby sa nam zilo lepsie na nasej krasnej zemi stacilo by keby sa kazdy nad sebou zamyslel a spravil minimum. Co mu nic neurobi. Napr usmev. Ja chapem kazdy ma nejake trapenie ale preco sa len tak neusmiat? Vsimam si dost ludi ked idem po ulici vacsina hlava dole zamraceny pohlad v poslednej dobe ludia maju niekedy problem aj odzdravit sa akoby ani nevnimali. Je to celkom jednoduche a netreba na to ziadne poucky motivacne. Len byt k sebe o nieco lepsi. Ja som tiez byvala naivna neboj ze ked budem k ludom dobra a mila vratia mi to a casto to bolo prave opacne a ked som bola mladsia aj ma to trapilo ze preco su ku mne hnusni ked ja som mila. Casom som pochopila ze to nie je kvoli mne. Ale to dobro stale v ludoch je ja tiez tomu verim tak ci tak

simca06022011
7. sep 2021

ano, keci su o nicom, ked nie su nasledovane cinmi :D cize od niekoho kto vesia na fb jeden citat za druhym a viem, ako zije a kto to je, je to dost otravne :D