Moji rodičia nemajú radi svokrovcov

29. aug 2023

Svokrovci su ludia spolocenski, kazdy den navsteva u niekoho, robia ludom prepadovky a mne a manzelovi ani nehovorim. Ale moji rodicia to neuznavaju, neznasaju silene vztahy a jednoducho svojich svatovcoch nemaju radi. Ale svokrovci su strasne nechapavi ani po nielkolko raznom zamietnuti mojej mamy aby nechodili na navstevu k nim, tak im stale robia prepadovky alebo im vyvolavaju (nedvihaju im uz). Svokrovci vinia mna, ze nicim medzi nimi vztahy, lebo ich nepresvecim aby snimi sli von, vinia ma, ze na otazku ako sa maju nasi odpoviem dobre. Rodicia ma poprosili aby som snimi neriesila nic co sa tyka ich. Cize ked sa nahodou svokrovci dozvedia nejaky prd, ze napriklad nasi cestuju do rodnej dedinky tak zvozia mna, preco o tom nevedia. Ako preco by o tom mali vediet ? Velakrat sa som sa to aj ich pytala, odpoved lebo sme rodina. Pokus o dohovor je ako keby o stenu hrach sme hadzali. Ja im rada poviem vsetko odhladom deti, chodime na vylety len proste nasi o to zaujem nemaju. Je to tak tazke pochopit ? Ja sa citim ako medzi dvoma kamenmi.

pribinak
29. aug 2023

Veď otvorené povedz svokrovcom, že vaši toto nemajú radi, nechcú sa navštevovať, nechcú telefonovať
Majú Radi svoj kľud a pokoj a že budeš rada ak tá prestanú z toho obviňovať

minenkak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
colsami
29. aug 2023

Nech s nimi porozprava Tvoj manzel = ich dieta. Ked to neberu na vedomie slusne a "takticky" od Teba, nech im povie on trosku raznejsie na rozum...

minenkak
29. aug 2023

Svatovci už podľa mňa ani niesu rodina a treba svokrovcom povedať, že rodičia ich neberú ako blízkych priateľov a ani asi ako rodinu a dvaja dospelí ľudia môžu sami rozhodovať kto bude v okruhu ich blizkych.Uf ale takýchto ľudí mať v rodine musí byť o hubu

denisa0504
29. aug 2023

Najlepšie by bolo, aby to odkomunikoval manžel. Keď nie, tak otvorene povedať, že nie každý má rád takých dotieravých ľudí. To, že si si vzala ich syna, neznamená, že teraz musia byť s tvojimi rodičmi najlepší kamoši. Je jedno, že sa urážajú, lebo nemajú dôvod. Tvoji rodičia sú v práve a ak im vadí správanie svokrovcov, mala by si byť na ich strane. Nie si medzi dvoma mlynskými kolesami... Nech svokrovci rešpektujú tvoju rodinu, musíš im otvorene všetko povedať aj keby sa mali uraziť. Aj tak sa urážajú a dávajú to za vinu tebe. Tak nech sa spamätajú, že to je len o nich a o ich hlúpom chovaní sa

zuzinka888
29. aug 2023

Lebo ty si zijes svoj zivot, tvoji rodicia tiez a svokrovci by mali tiez. To ze ste teraz " rodina" neznamena, ze vase zivoty musia ist v jednej linii.

autor
29. aug 2023

Jop mate pravdu zienky, ze aj manzel by sa mal zamiesat. Od mojej mamy razne nie nechapu, nechapu ani moje odmeranie a raznejsie nie lebo si to nepraju rodicia. A po dalsie su ako babky na trhu. Vsetko s kazdym a kazdeho rozoberaju. No proste toto mamka nechce aby jej napr. zdravotny stav bol rozoberany na navsteve u cudzich ludi. A hej je to sialene mat takych zvedavych ludi v rodine ...

alickapusinka
29. aug 2023

Tvoji rodičia nech im povedia na rovinu že ich neznášajú nič s nimi nechcú mať ani sa stretávať ani nič ani vidieť ani volať.

euka210
29. aug 2023

Tak nasi sa so svokrovcami a pod.vztahovo v rodine stretavaju len na oslavach, narodeninach, kde su pozyvane obe strany.
Proste to musia akceptovat, ze nemaju zaujem...nie je kazdy taky spolocensky.

tetapetra
29. aug 2023

Aká sú oni rodina tvojim rodičom 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️. Obdivujem tvojich rodičov, ale naozaj by sa mal ozvať tvoj muž. Ty však rataj s tým,že si to od nich odskačeš ty.

svetlonos
29. aug 2023

Za "spolocenskymi" sa skryva v pripade tvojich svokrovcov iny vyraz. V skutocnosti su tvojo svokrovci arogantne tupelá, ktore sa nevefia spratat do kožee a stoja si nakabli! Zrejme nevedia co od nudy a lezu inym na nervy, brr. Starat sa do vsrtkych a vsetkeho - nech im syn povie, ze sa svet netoci len okolo nich a nemate voci nim oznamovaciu povinnosť .

aniele
29. aug 2023

To mi pripomína nebohú svokru. Pred našou svadbou povedala mojej mame, že si teraz budú najbližšou rodinou. A tá jej rovno odpovedala, že ona predsa má sestry (brala to ako hlášku na pobavenie, nerozčuľovala sa nad tým). Stretávali sa u nás na oslavách, poklebetili hodinku a stačilo. Áno, aj našich volali na výlety a pod., ale nik nerobil z odmietnutia vedu. Ono, svokrovci boli trochu "rozmaznaní" svokrovcami manželovho brata. Tí sa im stále pchali kamsi. Mali na to dôvody, ktoré tu nechcem rozvádzať. To svokre, samozrejme, lichotilo. Naši zase nevideli dôvod na nekonečnú vďačnosť za to, že si ma ich syn vzal. Ale svokrovci zase veľmi nechodili po návštevách, ani k nám. Skôr chceli, aby sme chodili my k nim, sedeli s deťmi na gauči pri telke... ale my sme chceli mať aj vlastný život. Ani našich neprepadávali. Svokra žiarlila, lebo svokor často pochválil, čo mama navarila. Aj obyčajnú fazuľovú polievku 😀. Takže to nejako prirodzene odoznelo. A nevysvetľovali sme. Pôjdu? Nie. Prečo? Neviem. Bodka. Nenechávajte sa do toho emočne vtiahnuť. Nie je to váš problém, hoci sa týka vašich rodičov.

loliki
29. aug 2023

Problém nie je u tvojich rodičov. Oni si žijú svoj život. Svaťovci sú moc vtieraví. Zato, že ste sa vy dvaja s manželom zobrali, určite nemajú chodiť na neohlásenú návštevu svaťovci k vašim.

tykat
29. aug 2023

Nie su rodina, ale asi uz vsetkych z rodiny odplasili svojim spravanim tak idu po kom sa da v mene "rodiny".
Povedala by im som ze rodicia sa nechcu s nimi kontaktovat a nech to beru ako fakt. Ziju iny sposob zivota, nie su spolocenski a chcu aby to tak aj zostalo. A ked nepomoze tak jedine rodicia im to musia natvrdo povedat a nepopustit. Ked zazvonia pri dverach nepustit dnu, mame iny program, navstevy nepestujeme. Telefon dvihnut, vypocut a podla situacie ukoncit hovor s tym ze nemaju potrebu sa stretavat ani nijako "rodinkovat" a poprosit o respektovanie.

klarolinne
29. aug 2023

Ja sa teda tvojim rodičom podľa opisu svokrovcov nečudujem, že ich nemajú radi. 🤷🏻‍♀️ Čo hovorí tvoj muž? Bol by ochotní rázne rodičom dohovoriť? Alebo skrátka im odpovedz na otázku prečo o tom a tom nevedia, že skrátka lebo nie je dôvod a úsmev.

oli18
29. aug 2023

Nie su zvedavi, su netaktni a nechapavi.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliet86
1. sep 2023

precitaj si nieco o tzv zavislych vztahoch. to su oni ako vysiti. aby z niecoho obvinovali tretiu dospelu osobu a neuvedomovali si ako velmi mimo su? juj dufam ze mojendeti mi takych svatovcov neprinesu alebi ze nedajbize ja nebudem taka na stare kolena

ahhola
1. sep 2023

Vaši by sa mohli premoct a ist zo svatovcami von, majú o nich záujem, aj to je dnes Vzacnost🌺

rivini
1. sep 2023

@ahhola a preco by sa prosim ta, mali premahat? Ak im povahovo a typovo nesadli, nemusia sa premahat nasilu len preto, ze ich dcera si vzala niekoho syna. A ten „zaujem“, niekedy je to proste len taka zvedavost, ci nuda. Mne samej tiez zalezi viac na kvalite ako na kvantite vztahov a nestretavam sa s niekym len preto, ze o mna „javi zaujem“. A z toho, co tu autorka pise, pridu mne vcelku dotieravi.

zuzuliennka1
1. sep 2023

@ahhola neviem preco by moji rodicia a manzelovi rodicia mali o seba mat nejaky neviemaky zaujem..
to ze som si ja povahovo sadla s manzelom a vzali sme sa, automaticky neznamena, ze si musia ludsky a povahovo sadnut aj moji rodicia a manzelovi rodicia.
obcas sa to stane ale podla mna je to vynimka, nie vzacnost, nie je to nevyhnutne, dolezite je, aby si rozumeli spolu ich deti, ktore sa rozhodli spojit svoje zivoty 🙂

milanemila
1. sep 2023

Ja povazujem za vrchol neslusnosti a absurdnosti tieto prepadovky 🤷🏼‍♀️ ani k vlastnej mame nepridem bez ohlasenia. Ja by som ich normalne vyhodila 1x, 2x, 3x, tolko x kolko by bolo treba, aby sa konecne uvedomili.
Druha vec je, ze ked sa tvoji rodicia nechcu s nimi stykat, mali by im to otvorene povedat a vydiskutovat si to a nie teba stavat medzi 2 mlynske kamene a potom svokra obvinuje teba.

autor
1. sep 2023

Ale uz tu take bolo, aj mama razne povedala, ze si nepraje taketo prepadovky, ani nepustila dnu. Na nas sa urazili, ze niesme doma a oni dole vyzvanaju. Bohuzial.. mna len mrzi, ze mna z toho obvinuju lebo ja o nich nechcem hovorit, ja kazim vztahy. Dufam, ze nikoho neurazim ale moji rodicia su vysokoskolsky vzdelani ludia a svokrovci nemaju ani maturitu. Uroven komunikacie medzi nimi je strasna. Svokrovci netusia co za vyraz niekedy nasi vyuzivaju. Melu o niecom o com ani netusia. Nehovorim, ze som nejaka intelektualka ani moji rodicia ale jednoducho my o koze a oni o voze. Nieco vysvetlujem a oni urobia presny opak.

minenkak
1. sep 2023

@ahhola ako prečo,by sa mali stretávať s cudzími ľuďmi s ktorými nemajú nič spoločné,niesu kamaráti a ani blízka rodina

ivushaaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
29. mar 2024

@ivushaaaa ale vobec. Len nasich uz nevolaju na vylety, lebo otec 2x mal slabsi infarkt. Ale vyvolavali ako najaty mne, muzovi, mame aj ocovi. Ja a mama sme im ani nedvihali, lebo mi kecali do vsetkeho co s ockom lekari robili a boli mudri vo vsetkom. Vypytovanie stale neskoncilo, ale ja totalne ignorujem a idem prec.
Prepadovky nam neskoncili, za polrok sa nam stalo 10x, ze nam volali, ze su pod branov. 8x sme nemohli alebo neboli doma a i tak im necvakne, ze sa maju ozvat dopredu. Muz sa snini povadil neskutocne lebo ozaj raz to riadne prepiskli. Nic ... Reci typu a vsak ja som si myslel, ze budem naisto doma. A manzel odpovie ako to vies na isto ked nevolas. A vsak zavolal som :D hej pri brane je.

senticka
29. mar 2024

Ty máš mojich svokrovcov? Lebo neviem o tom, aby môj muž mal brata 😂😂😂 ale nie. Ja mám takých istých. Vyriešili sme to veľmi rázne, inak sa nedalo. Brána stále zamknutá, zvonček odpojený, telefóny stále "náhodou" na tichý režim. Moji rodičia toto isté. Iné riešenie naozaj nebolo. Môžu sa aj na hlavu stavať, ale bohužiaľ keď to nešlo podobrotky ani po zlotky. Pevné nervy prajem.

autor
29. mar 2024

@senticka ja to riesim uz 7 rokov :D nedviham, neotvaram branu, nie sme doma. A stale im to nedocvakne. K tomu nastala ziarlivost, ked niekde ideme na navstevu, nedajboze, ze idem pozriet rodicov a hlavne teraz. Vidia nas ozaj kazdy tyzden (aj 2x za tyzden) aj vnucata ale stale im je to malo. Vedia kedy sme von a tak pridu na ihrisko za nami ... Neohlasene. Nasich som videla raz za mesiac, reraz ked je situaciu insia tak 2x do mesiaca.

senticka
29. mar 2024

Ja tiež presne 7 rokov. Nevyriešiš, len si zožerieš svoje nervy. Koľko som sa narozčuľovala, naplakala a napočúvala sa od našich, že chcú pokoj. Muž sa snažil dohovoriť či po dobrom, či sa povadil. Nakoniec sme rezignovali a zvolili totálny ignor. A máme pokoj. Možno to niekomu príde hnusné, že ako sa teraz asi cítia atď... ale aj my aj rodičia sme sa rozhodli pre svoj pokoj...🙂 pár krát prepadli aj nás,či na ihrisku, dokonca sem tam keď sme sedeli niekde v podniku na terase. Manžel im povedal "prepáčte ale neviem o tom, aby sme sa dohadovali na von spolu"... mohli sa hnevať koľko chceli...

oskvarka
2. apr 2024

matka zem moja svokra tiez rada pokeca s nasimi (s kymkolvek je spolocenska) a tiez si neda lahko nic vysvetlit.. ale toto keby robi mojim rodicom tak asi moja mama skonci na psychiatrii. Ona je tazky intrvert a ak nemusi tak moju svokru (nie je to uplne osobne ale skorej povaha mojej mami.. nie je to ze by mala svokru na zozname aj ked povahovo si naozaj nesedia) nemusi stretnut nikdy :D.. a s ohladom na jej povahu sa to snazim aj normalne zariadit aby to tak bolo .. tj. ked su na navsteve u nas moji rodicia tak nevolame ku nam svokru a naopak... a prepadovky zvykla robit svokra ale kedze to nema 500 metrov peso tak odkedy par krat musela sediat pred prazdnym domom a dufat ci sa nevratime z vyletu skorej tak uz to nerobi :D