Moji kamaráti nechcú môjho partnera na svadbe

4. máj 2021

Ahojte, zaujíma ma váš názor.
Mám kamarátku, poznáme sa už vyše 10 rokov. Pred 2 rokmi som mala priateľa s ktorým som bola 3 roky. Ja, môj priateľ, moja kamarátka a jej priateľ sme sa často stretávali ako partia. Po rozchode sa to nezmenilo, sme všetci 4 za dobre ako kamaráti. Lenže, oni teraz budú mať svadbu a som samozrejme pozvaná. Ja mám nového priateľa už rok, lenže jeho tam nechcú. Jednak lebo je pozvaný aj môj bývalý a hlavne majú obmedzený počet hostí kvôli pandémii.
Ako by ste reagovali vy? Samozrejme chápem kamarátku a jej snúbenca, s bývalým sú kamaráti pozvú radšej jeho a môj súčasný priateľ sa proste 'nezmestí' , no neviem či to priateľ nezaberie blbo.

kkovacovak
4. máj 2021

Vôbec by som to neriešila. Sú opatrenia aké sú a na svedbe musia mať len najbližších ľudí. To musí každý rozumný človek pochopiť.

petamich
4. máj 2021

je uplne normalne a relativne bezne, ze ak maju obmedzenu kapacitu, tak pozyvaju priatelov bez partnerov, bola som na nejednej takej svadbe aj pred pandemiou, tvojmu sucasnemu partnerovi to presne tak treba povedat - ze ste roky priatelia, kvoli obmedzenym kapacitam ta pozvali bez plus jeden a ze napriek tomu, ze ti je to luto, tam chces ist, lebo ich mas rada

to ze ho nepozvali, lebo ide tvoj byvaly je podla mna vedlajsia motivacia, hlavna budu kapacity a ja by som to v tejto dobe, na ich mieste urobila rovnako, jedine ak by vsetci sli s partnerom a tvojho jedineho nepozvali, to by sa mi asi tiez nepacilo a minimalne by som sa na to spytala, ak ale idu bez priatelov vsetci resp. viaceri, tak to asi treba pochopit

autor
4. máj 2021

Na to som presne myslela, že ak tam idú viacerí bez tak jasné okej pôjdem a partner musí pochopiť. No ak sa len on 'nezmestil' tak to je celkom divné..

petamich
4. máj 2021

akym sposobom ta pozvali? povedali ti otvorene "jeho tam nechcem" alebo skratka len povedali, ze volame bez partnerov

kazdopadne, bude uplne v pohode sa otvorene spytat, ze ako vie mas noveho partnera a nevies, ci pozvanka plati aj +1 alebo idete vsetci bez partnerov, kedze maju obmedzene kapacity, ak ste blizki priatelia 10 rokov, taketo veci asi pokojne mozes riesit otvorene

autor
4. máj 2021

@petamich napísala mi , že tvoj priateľ nebude pozvaný lebo máme obmedzený počet. Určite sa jej spýtam teda kto a ako ide a podľa toho to budem riešiť 😊

pribinak
4. máj 2021

keď sa budeš vydávať ty, tak si tiež budeš určovať koho chceš a koho nechceš na svojej svadbe

S tvojim novým priateľom ich nič nespája, tak ho nepozvali.

danieli
4. máj 2021

Isla by som na sobas, na hostinu uz nie, podakovala by som sa za pozvanie, odovzdala dat, vystiskala a pa domov

danieli
4. máj 2021

Opravujem este dat na dar😊

autor
4. máj 2021

@pribinak u mňa je normálne, že keď pozývam kamarátku tak aj jej polovičku alebo opačne. Či už na oslavu, svadbu alebo tak😊 Samozrejme to som ja, nie každý to myslí takto

petamich
4. máj 2021

za mna osobne - extremisticky pripad ak by pozvali vsetkych s partnerom (schvalne prehanam) a mojho jedineho nie, tak by sa ma to asi i dotklo, lebo pochybujem, ze partneri ostatnych su im nejako extra blizki, ak idu viaceri bez partnerov, tak by som to neriesila, to uz ale ty samozrejme vies, ako velmi ti na nich zalezi, ako ste si blizki atd. a ci teda napokon pojdes sama alebo len ako pisu baby vyssie pogratulujes a domov 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1201
4. máj 2021

Ak nejdú viacerí s partnermi išla by som, ak nepozvali len tvojho partnera a prípadne partnerku tvojho bývalého ( ak nejakú má) hľadala by som v Tom skrytý záujem dať vás dokopy. Hoci ste kamoši a stretávate sa všetci spolu ako kamoši nemôžeš vedieť či by nechceli znovu obnoviť stretnutia v pároch. Predsa len ľahšie sa stretávajú 2 páry ako pár a dvaja zadaní inde 🤣.
Ale to ber len ako konšpiráciu 😂

autor
4. máj 2021

@martina1201 zaujímavá teória 🤔🤣kto vie, .. zistím 🤣

euka210
4. máj 2021

asi tam chcu mat partiu pokope a nie "cudzich" ludi

thoughtfulweirdo
4. máj 2021

Môj muž bol na viacerých svadbách bezo mňa v prvé roky nášho vzťahu, hoci nemali opatreniami obmedzený počet, len chceli mať na svadbe len blízkych, nie relatívne cudzích ľudí. Ani raz mu nenapadlo, že by nemal ísť a mne teda tiež nie 😄 mne sa zdá normálne nepozývať frajerov a frajerky. Nie každý chce mať veľkú svadbu plnú známych aj neznámych. Ale samozrejme konečné rozhodnutie je na tebe, kľudne sa môžeš rozhodnúť neísť, keď ti je to príliš proti srsti 🙂

konikkon
5. máj 2021

Ak aj ostatní priatelia sú pozvaní bez partnerov, je to ok vzhľadom na pandemicku situáciu. Ak nie je pozvaný len tvoj priateľ, a ostatní partneri ano, je to vrchol hulvatstva a tvojim kamošom slovo spoločenská etiketa nič nehovorí. Ja osobne by som na takúto udalosť bez manžela nikdy nešla. Maximálne na obrad, podať dar a dovidenia.

ivkazba
5. máj 2021

Ja by som nešla. Toto je akcia kam by som išla buď s partnerom alebo vôbec. Inak ja toto nechápem, pozývať na svadbu ľudí bez partnera. Tak ak nemám rozpočet, tak radšej urobím malú svadbu ako pozývaťudi bez partnerov.

anjelicek26
5. máj 2021

Obmedzeny pocet ludi je obmedzeny pocet ludi. Keby nepozvali tvojho manzela, asi by sa ma to dotklo, ale priatela, ktoreho asi ani nepoznaju? Sla by som tam, lebo je to tvoja kamaratka a nehrala zdutu kozu... je to jedna oslava. Pre nu najdolezitejsia. Ked neprijdes, bude ju to mrziet.

nttnnt
5. máj 2021

No pokial vynechali len jeho tak by som ich milych zlatych poslala pekne do prdele...obrad zablahozelala a caute....chodite spolu rok nie tyzden aby ho nebrali vazne ako tvojho partnera

zuvelyn
5. máj 2021

Niektoré ženy musia chodiť vsade s príveskom 🤷🏼‍♀️ my sme manželia a mame veľa známych a kamaratov a veru aj pocas manželstva sme boli na svadbách osamote, preco? Lebo naco by sa ten druhý silou mocou trepal tam kde ho za a) nechcú, za b)nikoho nepozná c) sme samostatné a individuálne osobnosti a nie sekundovým lepidlom spojeny par kde sa jeden nepohne od druhého. Co by tam robil? Svadba nie je spoločenská udalosť, nie jej to ples v opere ako si niektoré myslia. My sme tiez pozývali aj bez detí a niektorých aj bez partnerov. Do miestnosti sa nas zmestilo 50 a chceli sme tam ľudí ktorých poznáme a mame a radi, našťastie sa pohybujeme v kruhu rozumných ľudí a nitko sa nad tým ani nepozastavoval.
A este dupľom tetaz pocas korony, cim menej (cuzdich!) Ľudí tym lepšie. Ked nechceš ísť bez frajera, nechoď, ale ja byt tvoja dlhoročná kamoska už druhý krat by som ta asi nikde nepozvala.

kiki68
5. máj 2021

Nepojdes a vybavene. S podakovanim by som odmietla.

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. máj 2021

Ďakujem baby za názor. Nemám problém ísť bez priateľa ak naozaj sa jedná len o to, že sa nezmestí. No ak som jediná ktorej sa partner nezmestí, pravdepodobne to celé zvážim. Ak tam bude mať každý partnera len môj nie je žiadany, pravdepodobne nepôjdem. Nie kvôli tomu, že sa ma to dotklo ale kvôli tomu, že v tom prípade vyžadujem úprimnosť a povedať, že pre nich nie je blízky, nemajú s ním vzťah a nebolo by im to príjemné.

zuvelyn
5. máj 2021

@tayla je to úplne normálne že každý si myslí, ze jeho nazor ja správny, bolo by divné keby niekto správal podla nejakého "vzorca" o ktorom by si myslel ze je nesprávny, nemyslíš? 😅

liljana
5. máj 2021

Pozyvaju obmedzeny pocet ludi, tvojho byvaleho poznaju lepsie a dlhsie. Naco tam chces zbytocne tahat noveho? Aby sa tam citil pri byvalom ako piate koleso na voze? Posli ho vtedy na chatovicu s partiou, to si uzije viac. A byvaly tam ide s partnerkou? Lebo ak tiez nie, tak ste minimalne dvaja v tejto pozicii.

gabika128
5. máj 2021

My sme mali obmedzenú kapacitu v mieste konania hostiny a veru najbližšie kamošky (7ks) išli s partnermi iba tie, čo mali dlhodobý vzťah a partnerov sme poznali. Jednoducho sme tam mali cca 40 najbližších ľudí v našich životoch a nikomu nenapadlo sa urážať.

autor
5. máj 2021

@liljana tu sa jedná o to kto každý je pozvaný. Ak tam každý bude mať partnera JA sa budem cítiť nepríjemne hlavne ak aj bývalý tak bude mať priateľku ale ja svojho nového nemôžem

liljana
5. máj 2021

Kamaratka ma urcite radost. Miesto uzivania si svadby a zabavy so vsetkymi bude riesit, kto sa kedy (ne)urazil. Ta svadba je hlavne pre mladomanzelov, nie pre hosti a riesenie ich ega.

autor
5. máj 2021

Zabudla som dodať, že som družička. Ešte kebyže "obyčajný" hosť nemôže tak okej, ale ak družičke sa priateľ nezmestí a každý iný partner áno tak to je cez čiaru pre mňa

malva123
5. máj 2021

Trapna situacia...ty by si to mala tiesit a dat najavo kto je tebe na prvom mieste.....cim sa mozes s terajsim priatelom zblizit...alebo mu ukazat svoju pravu tvar.