Moje, tvoje, naše

Včera o 10:35

4roky sme manželia išli sme obaja do vzťahu z dvomi deťmi..moje deti maju 19 a 13 jeho 10 a 7 plus máme spolo dcéru.. kupili sme dom na hypotéku a zrazu ma všetko patriť celý majetok čo má iba jeho detom a našej spoločnej dcére .. mňa to zabolelo ako matku ved všetkým deťom rovnako to sa mu nepáči.. ja budem splácať ,starať sa, manžel robí na týždňovke a moje deti nedostanú nič. Bývame zatiaľ v mojom obecnom byte ale všetko sa vo mne zmenilo odkedy to povedal. 4 roky sa tváril hral na otca že všetkým detom rovnako a zrazu je pravda inde. Moja 19 ročná dcéra je šikovná býva s priateľom 2 mesiac samozrejme ze potrebuje pomoc na začiatok ale tiež sklamanie od manžela za hovädzie mäso...kupili sme mäso viac a on ze keď ľúbi jesť nech si kúpi ... úplne som ostala v šoku.. čakala som keď príde ze povie daj im 2 kilá keď ľúbi...strašný zmätok vo mne nastal až odpor. A viem ze , taky chlap sa nenarodil aby som odsunula vlastné deti. Až mam nechuť ďalej v manželstve pokračovať..

tanyan
Včera o 10:39

Nie je to len kvôli tomu, že dcéra má samostatnú domácnosť a je plnoletá? Má taký prístup aj k tomu 13-ročnému?

autor
Včera o 10:41

@tanyan To znamená ze keď je dieťa plnolete mu matka nemá dať nič...

0silvia0
Včera o 10:42

tak toto chce vážny rozhovor. Nezostávaj v šoku ale posaď si muža a úprimne sa porozprávajte. Nie je v poriadku ako sa tvoj muž správa.

autor
Včera o 10:43

@0silvia0 Rozhovor už bol podľa neho je to v poriadku všetko

0silvia0
Včera o 10:44

ako môže byť v poriadku obísť tvoje deti? Jemu by sa ako páčilo, keby si sa prestala starať o jeho deti?

lukbe
Včera o 10:44

Ak ste kúpili spolu dom, tak hádam aj ty si vlastnickou? Ak áno, tak dedia, samozrejme, aj tvoje deti. Ibaže by si nebola na liste vlastníctva.

tanyan
Včera o 10:46

Ale toto som ja nikde netvrdila, len som sa opýtala doplňujúcu otázku! Pre mňa tiež zostáva dieťa dieťaťom celý život a rovnako rodič rodičom.
Určite by Ti mal vysvetliť aký je rozdiel v "práve" medzi jeho a Tvojimi deťmi.

biba_18
Včera o 10:49

ten dom je váš alebo si súhlasila že je iba jeho??

olimuc
Včera o 10:50

Kupili ste dom spolocne, na LV ste obidvaja predpokladam takze to sa deli medzi vsetky deti - tvoj podiel dedia tvoje 2 a Vase spolocne a jeho - jeho 2 deti a Vase spolocne, cize Vase spolocne bude mat najvyssi podiel na kupenom dome. To, co mal pred manzelstvom je iba jeho a jeho biologickych deti, v tomto ma pravdu… co sa tyka toho masa a ako fungujete po uzavreti manzelstva je na rozhovor, ale to je skor o dennodennom fungovani a nie o dome. Zalezi na tom ci ste kupili dom pred alebo po uzavreti manzelstva a ci si na LV

autor

@0silvia0 samozrejme ze by sa mu nepáčilo..len dom na hypotéku chce nechať spoločnej dcére a iné majetky čo ma svojím detom.. a moje deti nedostanú nič

grof_monte_christo

Tak s tým mäsom ma ale pravdu. Preco by ste mali zo svojich financií kupovať mäso dospelej samostatnej dcere?

kavasmliekom
Včera o 10:53

Takto. Keď sa tebe niečo stane, a zároveň manželovi, tak dediť budú vaše deti. Vaše spoločne dieťa z vašich časti, tvoje deti z tvojej časti, jeho z jeho.
Môj manžel keby toto povedal, tak by som mu už nedala ani cent z mojej výplaty, dala by som mu polovicu na hypotéku, a on mne by musel platiť za nájom keďže býva u mňa. Aký požičaj, taky vráť 🙄 a nech sa stará o svoje deti a ty sa staraj o svoje. Plus by musel dávať výživné na spoločné.
Čo sa týka mäsa, nech si ho zožerie.

biba_18
Včera o 10:53

@grof_monte_christo a prečo nie, keď má 19 a peňazí asi nazvyš nemá? pomáham aj ja svojmu dieťaťu, čo je na tom pomáhať aj dospelým deťom ak to potrebujú???

autor
Včera o 10:54

@kavasmliekom presne to cítim ako píšeš... Jedna matka ktorá ľúbi svoje deti nedopusti aby sa robil rozdiel..

asdfka
Včera o 10:55

Tak ale preco by mal svoje majetky nechavat aj tvojim detom? Tie jeho majetky su jeho, co mal pred tebou zrejme.
Deti budu dedit dom, ktory je vas spolocny. Logicke

autor
Včera o 10:55

@biba_18 presne tak.. véd býva 2 mesiac odomna...aj mne mama pomáhala aj pomôže stále

autor
Včera o 10:56

@grof_monte_christo Lebo normálna mama pomôže svojím deťom..

autor
Včera o 10:57

@asdfka áno logické...len mojim detom nič z ničoho

zojazoja
Včera o 10:58

Komu patrí ten dom co ste kúpili? Bez toho ti tu nikto neporadi ak nám neodpovies.

letfenixa

@autorka ty chceš, aby z majetku, ktorý získal pred manželstvom, dedili aj tvoje deti?

grof_monte_christo

@anonym Ale vo vašej rodine sú ďalšie 4 deti. Ako ste na tom celkovo finančne? Akým dielom prispievas ty?

autor
Včera o 10:59

@asdfka tie majetky áno sú jeho zdedil ich po mame ale my splacame pôžičku čo ostala po nej ..

lucylaw
Včera o 10:59

Základná otázka je to,či je ten dom váš spoločný,figuruješ aj ty na liste vlastníctva? Od toho sa to všetko odvíja,kto má na čo nárok..

martinka13
Včera o 11:00

No hlavne Ty s tým nemusíš (a verím, že nebudes) súhlasiť. Teda ak ste spoločný dom nadobudli počas manželstva.

summer23456

A inác štyri roky sa ako správal k tvojim deťom?

nikoleta999

@grof_monte_christo Pane bože to nemyslíš toto vážne ??? Môj syn má síce len 3 roky, ale raz, keď príde ku nám domov s manželkou a keby aj s 5 deťmi, tak nakúpim aj 10 kg masa na obed, preboha veď je to moj SYN a vnúčata a nevesta, ktorá patrí už do rodiny a tak isto, keby prišlo manželovo dieťa na obed spravím to do bodky rovnako BEZ ROZDIELU ... To keď prídu Tvoje deti na obed si očividne asi v dozičkach nosia jedlo, lebo však Ty nebudeš podporovať svoje vlastne dieťa, keď zarába ??Veľmi zvláštny prístup ...

autor
Včera o 11:02

@lucylaw Tu ide iba o charakter...bral si ženu z detmi . Vedel ze ich mám.. mne nejde vôbec o majetok..nech sa aj zadrhne..

dj1616
Včera o 11:02

No je to viac ako zaujímavé a divné. Ako určite ked išiel do vzťahu s tebou a do manželstva tak vedel, že si ťa berie aj s dvoma deťmi. Takže ako jeho chovanie nedáva logiku. To s tým mäsom to už bolo úplne cez čiaru...ešte by som chápala, keby napríklad išlo o nejaké dedičstvo zo strany jeho rodičov napríklad...že jednoducho tvoje deti nie sú ich vnúčatá tak prečo by mali dediť po nich. tvoje deti majú svojich starých rodičov z oboch strán rovnako ako jeho deti. to by som ešte chápala, že prečo by mal ísť povedzme nejaký starorodičovský dom medzi 5 detí keď vnúčatá majú tri. to beriem. ale zas píšeš, že splácate po nej nejakú pôžičku...a pokiaľ ju splácaš aj ty tak tiež máš nárok na nejaké dedičstvo...a hlavne všetko čo ste spolu nadobudli za tie štyri roky nech sa aj rozkrája je vaše spoločné tým pádom majú nárok aj tvoje deti.

grof_monte_christo
Včera o 11:04

@nikoleta999 Nakúpiť maso na oběd je nieco ine. Ale kupovat maso dospelej samostatnej dcere mi nepríde nevyhnutné.

michelle567
Včera o 11:04

No podľa mňa za 4roky nič moc nenadobudli keď bývajú v obecnom byte. Podľa mňa na LV bude len muž lebo to zdedil...žiaľ má pravdu. Po ňom budú dediť len jeho deti. Tvoje budú po tebe.