Moje dieťa a rodičia priateľa

lilianka123456
16. nov 2021

Ahojte, zaujímal by ma vás názor na to ako sa správajú priateľovi rodičia a ci to je normálne lebo podľa môjho priateľa sú iba milujuci rodičia a teraz už starí rodičia.
Jeho matka nám od začiatku vzťahu hovorievala že už sme starí na dieťa, kedy pôjdeme potom nášmu dieťaťu na stužkovú a podobne nezmysli ako ja nemôžem byť stará babka atď mali sme vtedy 28 a 32 r. Priateľ odvtedy veľmi nechcel dieťa až kým sa stali určite veci co jeho názor zmenilo, mali sme už 32 a 36, vlastne bývanie, dobru prácu obaja tak prečo nie. V ten mesiac ako som ostala tehotná tak sa jeho mama vyjadrila, samozrejme ešte nevedela ze sa nám zadarilo, že ona vnúča nechce keď bude robiť taky bordel. No potom sme im tu novinu oznámili a zostala zaskočená a falošný úsmev nahodila ktorý ja už poznám ale môjho priateľa vie stále manipulovať. Chodili k nám ako na klavír, dokonca aj keď vedela ze sa stretla s pozitívnou osobou na covid tak to mne zatajila až keď umrel manžel tej osoby na covid nám to povedala, bola som v 7mom mesiaci a neskutočne nahnevaná lebo je to sebec prvého stupňa, v skratke po príchode z pôrodnice mi prišli na návštevu 4h, o 2 dní zase na 3h potom o týždeň znova na 3h, vypisovala vyvolávala a keď jej priateľ nedvíhal zavolala mne že čo sa stalo s malým keď nedvihame, toľko hádok co sme mali za prvé mesiace života nášho syna. Rada hovorila mesacnemu že ho ľúbi najviac na svete nikto iný, že nepotrebuje súrodenca lebo ani jejo 9tec nemal atď. Už som vybuchla a dala som ultimátum že buď im stanoví hranice on alebo ja. Samozrejme jeho otec ľúbil bozkávať na líca už 3dnoveho bábätká aj keď to mal vyslovene zakázané. Na hlavu celé, nerešpektujú ma ako matku vôbec. mmesiace života nášho syna neprajem nikomu a aby

lilianka123456
autor
16. nov 2021

A ešte doplním že sme boli dohodnutí s priateľom že 3 týždne budeme sami bez návštev, aby som. Mohla v kľude začať kojiť a bolo aj celkovo také zlé obdobie korony a nakoniec som mala aj veľmi ťažký pôrod.. Moji rodičia to rešpektovali jeho nie.

7lenka11
16. nov 2021

toto si musíte vydiskutovať medzi sebou a nastaviť si hranice... ideálne, ak by sa s ňou porozprával tvoj muž a dal jej najavo, čo si smie a čo nesmie dovoliť..

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@7lenka11 bolo to už viackrát povedané, nás vzťah to len nastrbilo

lylyjana
16. nov 2021

@lilianka123456 vas vztah akoze tvoj s priatelom alebo vztah so svokrovcami? To co robia nie je spravne, mali by respektovat vase zelania, hlavne ked su pre dobre vaseho baba a teba. Tvoj priatel by sa mal vzchopit, uz je predsa v prvom rade tvoj muz a otec , nie len "syn".

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@lylyjana s priateľom, on nevedel pochopiť prečo mi to vadí. Až keď som povedala ze odchádzam s malým lebo nepotrebujem mamickara tak im to vysvetlil ale už je neskoro.

dievcacitajucelist
16. nov 2021

@lilianka123456 a to si do vtedy nevedela, že je mamičkar??? Akože máte spolu dieťa a zrazu ti to vadí tak zbališ drobca a odídeš?? Nechápem načo ste si dieťa robili....

simca06022011
16. nov 2021

Vies co som robila ja? nedvihala MOBIL. Mohol mi volat aj sam papez z chlapovej rodiny. Do dveri som dala kluce a ak sa dobijali na navsetvu, nebola som doma. Prestali chodit... Ste dost stari, aby ste si vedeli urobit poriadky doma. Obaja. AJ ty s niekym koho nemusis, aj chlap. A ste aj spolu dost dlho, cize aj jeden s druhym. A nejde ani o to co si smie a nesmie dovolit, lebo somarinky a blbe reci sa raz za mesiac daju pustat jednym uchom dnu a druhym von, ine je to riesit kazde 3 dni. Proste mas svoj zivot, nepotrebujes jej navstevy a vybavene. A v dobe kovidovej, ked ja vyhodim aj vlastnu mamu, ze nechas ju aby ti chodila na navstevy a od pozitivnych... mama/nemama proste by som ich medzi dverami otocila aj teraz a to nemam novorodenca doma. A reci by som si nevsimala, nech ho lubi ako chce :D A do surodencov ju nic nie je tiez :D
No a ak to partnerovi nevadi, moze sa navstevam venovat sam. Ty vezmi kocik a chodte von 🙂
cely probelm je, ze ty uz spred tehotenstva neznesies jeho mamu, keby ona urobila cokolvek, povedala cokolvek vzdy bude zle... cize treba ti limitovat kontakt s nou a neriesit.

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@dievcacitajucelist zmenilo sa to po pôrode, ak si nečítala celé tak nekomentuje ďakujem.

dievcacitajucelist
16. nov 2021

@lilianka123456 po pôrode sa mení žena, kvôli hormonom...náladam...nevyspatosti...a pod. chlap sa väčšinou veľmi nezmení resp. jeho zaklad/jadro...takže "mamičkar" musel byť už pred narodením dieťaťa, avšak tým ze ty si sa narodením drobca zmenila...pozeráš sa na svojho frajera inak...a to, že je "mamičkar" nie je dôvod na rozchod...môj subjektívny názor

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@simca06022011 tak to bolo zakaždým len potom som bola ja ta zla že si chcem syna nechať pre seba a ona sa z neho nemôže tešiť. Dosť bolo keď som. Ho zakryla s plienkou a išla navlhcit plienku a nechala som ju tam s nim nech ho postrazi a ona ho fotila nahého. Sme spolu 10 rokov a za tie roky som si myslela ze môj partner ju vie dat do laty ale keď mu robila výčitky tak ho to mrzelo a ja som bola ta zla. Je to na dlho, a nedá sa to vysvetliť len v skratke.

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@dievcacitajucelist môj partner je milujuci a dobrý chlap ale po pôrode sa pozeral viac na svojich rodičov ako na nás, aby oni boli spokojní a videli svoje vnúča. Nevnímal nás ako rodinu.

dievcacitajucelist
16. nov 2021

@lilianka123456 no vidíš a to že je milujúci a dobrý chlap môže byť pravda, ale mamičkar bol stále len ty si to tak intenzívne nevnímala ako teraz...stanoviť si pravidlá kedy "milá svokruša" môže prísť a kedy nie...avšak tieto pravidlá jej povedzte keď budete spolu ty, tvoj priateľ a ona nech to počuje od vás oboch...držím prsty 🤞

simca06022011
16. nov 2021

@lilianka123456 no ja mam mamičkara doma a kadeco som si užila, tiez po narodeni dcéry. Vzťah mame na bode mrazu roky aj s chlspom aj s nimi. Ale toto som si dala do laty sama. Som si tak pre seba povedala, ze mne to nestojí za to nervovat sa kvôli návštevam. Ked su ďaleko nech si vravia co chcu, lebo cokolvek sa stalo zo začiatku ja som bola zlá a ona zranena a urazena (pritom som jej fakt takmer nic nevravela 😂 az neskor som sa uz nedala ) . Teraz dcera chodi na prazdniny tam sama - roky, stykame sa iba v rámci slušnosti.
A zase treba sa zamysliet co ti vadi, ci naozaj je to taka katastrofa odfotiť si vnuka 😁 pravidlá navstev by som si dohodla... Moze ist kocikovat sama na hodinu a mas pokoj 😁

veroniq85
16. nov 2021

Poviem to narovinu nevyzera to dobre. Ako mne by to tiez vadilo. Ako zase nie som typ co povie ze babka nesmie vidiet svoje vnuca prve tri tyzdne zivota ale tak zas vsetko ma svoje hranice. Proste zlata stredna cesta. Vies tvoj priatel je chlap a nechape to z pozicie zeny ake je to stat sa matkou. On je proste rad ze sa jeho rodicia zaujimaju. Cize asi by ani nedokazal povedat svojej mame ze skoro mesiac nemoze vidiet jeho dieta a svoje vnuca. Chapem ze si frustrovana ale bohuzial je to aj jeho dieta rovnako ako tvoje a pokial chce aby ho jeho mama navstevovala tak nic s tym nenarobis. Proste treba sa dohodnut na strednej ceste aby sa ani jedna strana necitila ukrivdena. A podla tvojho prispevku si priatelovu matku nemusela ani pred narodenim dietata cize teraz sa tvoj postoj voci nej este zhorsil. A tym ze budes priatela urazat ze je mamickar tak tym to nevyriesis.

luccija
16. nov 2021

@lilianka123456 mám podobnú svokru aj podobného muža.Ale ja som vypenila dosť skoro, ale to by bola story, keby som to tu písala🙂momentálne sa nestretávame a je klud.Iba sme sa kvôli tomu hádali doma...takže 5 r je doma kľud a ja som najhoršia, lebo po 10 r som si otvorila ústa.Svokra Ta neznáša nemá právo Vám diktovať kto bude mať kedy dieťa a či jedno stačí.Muz sa nikdy nepostaví svojej mame tomu ver.Poradit neviem...vždy budeš zlá, lebo sú ľudia, ktorí si myslia, že môžu dirigovať druhých a idú cez mŕtvoly.Uz máš aj dosť rokov, aby si sa bála ozvať, keď to nechce spraviť muž musíš ty.
Môj muž tam ide s vnučkou už je teenegerka, takže je to o inom a teraz kvôli pandémii malo, ale roky už nikto spať nevráti aj ja som smutná, že vždy som chcela súdržnu veľkú rodinu čo už...
Moja svokra sa hada s každým s kolegyňami, sestrami vždy si presadzuje svoje, takže iná cesta nebola.

mogaa
16. nov 2021

@lilianka123456 prepáč ale bude to vždy problém....vzala si si jedináčika a bohužiaľ jeho súčasťou je aj jeho rodina.....ono skús si to prehodiť, ak by mal on podobné výhrady voči tvojej mame....ak s ním jednoducho chceš zostať a on nemá an tieto veci rovnaký názor ako ty, tak jednoducho obmedz kontakty so svokrou.....ale vzťahy lepšie nebudú....ideálne nasmerovať priateľa tak aby ste v budúcnosti bývali čo najďalej od svokry🙂ale mysli na to že ejj pomoc budeš ešte potrebovať, ve´d nebudeš nasledujúcich xy rokov doma, ale pôjdeš aj do práce, dieťa do škôlky, do školy.....

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@dievcacitajucelist už to bolo, všetko sme vyskúšali teda ja som. Ho musela k tomu postrcit a ten extrém s odchodom iná možnosť nebola lebo by sa nezobudil.

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@simca06022011 jasne ale fotiť ho stále nahého? Myslím si ze je to trochu divne nie?

panelacikova
16. nov 2021

@dievcacitajucelist no tak to tak nevnímala. bola zaľúbená, verila, že je pre neho všetkým.... to už nevráti späť...
@lilianka123456 to tvoje teátro (nemyslím to v zlom) s odchodom bude prd platné. na chvíľu ho vystrašíš, bude sekať dobrotu a strašne sa tváriť, ako preňho veľa znamenáte (ty a dieťa) a po chvíli bude zas hľadieť, aby vyhovel rodičom... ja som od takého už 4,5 roka odsťahovaná a rok pred sťahovaním som s ním už ani nežila (intímne). a tiež som raz odišla od neho, bolo to cca pred 8-9 rokmi. bola som preč 6 mesiacov s dcérou, chodil za nami ako na klavír, sľuboval, staral sa a neviem čo.... po návrate, asi tak ďalších 6 mesiacov po šlo všetko do starých koľají. a to mal v danom čase on cca 28-29 rokov... a "neohla" som ho, ako sa hovorí. tak ty tvojho v tomto veku už fakt nemáš šancu zmeniť. zmeniť jeho zmýšľanie, aby pochopil, že máš byť prvoradá ty a dieťa. a ak môžem v dobrom poradiť, ozaj ti neodporúčam mať s ním viac detí. lebo si ťa tým ešte viac pripúta k sebe (ak nie si sebestačná a absolútne nezávislá na chlapovi) a prípadný odchod, keď ti vypení aj posledná bunka v tele, bude podstatne zložitejší...

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@veroniq85 kvôli tomu to boli 3 týždne lebo ona dost tajila keď niekde bola v čase korony tak som sa bála kvôli malému keď vtedy za tajila že môže byť pozitívna a aj tak prišla na návštevu. Iné by to bolo keby sa správa ako žena ktorá tiež mala malé dieťa.

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@luccija vždy som si povedala a bola som zla a on mal iba výčitky za mojim chrbtom nikdy mi do očí nepovedala iba jemu, kúpila som nam do nového bytu niečo a ona sa odula že nám to chcela ona kúpiť že som to spravila naschvál, povedala by si toto synovi?

simca06022011
16. nov 2021

@lilianka123456 nie, nie je to divne, dakedy sa to vobec neriesilo, nahe babatka = rozkosne, a vela babiek / mam to ma doteraz tak...
Ako netvrdim, ze je v poriadku pani, a ty sa spravas zle. Urcite si daco kompenzuje, jednak cez vnuca, teraz aj tu prehnane riesenie syna, co vam chce kupit atd... ak doteraz take veci nerobila... Ja neviem, mam taky pocit, ze to bude caste pri mamach jedinacikov :D tiez bolo zduvanie sa folklor. Neries, nevsimaj si... chlapovi by som povedala, ze vy ste teraz rodina, ako sa dohodnete tak ma byt, a ty nemas preco sa prisposobovat so vsetkym mame a viac sa nechces o tom hadat a dohadovat. Kludne mozu tvoji rodicia chodit v takej frekvencii, videla by si ako sa mu to strasne bude pacit :D

panelacikova
16. nov 2021

@luccija ja odkedy som prenechala synáčika mamičke, tak zrazu ona so mnou relatívne dobre vychádza. bavíme sa len o dcére (čiže jej vnučke). o jej synáčikovi nie. ja to nepotrebujem a ona asi ani nechce (aby som ho nebodaj znovu neukradla) 😀 čím chcem reagovať aj na tvoj príspevok
@mogaa že práve naopak, vzťahy s ňou môžu byť fakt časom lepšie, hlavne keď autorka od muža odíde 😀

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@mogaa nejako to zvládneme tak ako doteraz, ona chodí do práce a dôchodok ma ďaleko, mala ho v 18tich.

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@panelacikova to nie, jedno stačí a som sebestacna nie som závislá od neho

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@simca06022011 mami a nie babky potom ukazujú kade tade na internete

simca06022011
16. nov 2021

@lilianka123456 tak to je zase druha vec, to nech si ocko vyriesi ze hole fotky dietata nechcete aby vesala kade-tade... 🙂

lilianka123456
autor
16. nov 2021

@simca06022011 len časť som napísala sem, je to na dlho.

lilianka123456
autor
16. nov 2021

Ďakujem vám ženy za rady a zdieľanie vašich skúseností. Len som chcela vedieť ci to ma doma tiež niekto podobne a dosť ma to aj prekvapilo.

ivca88
16. nov 2021

Preprac, budem asi zlá, ale ty máš riadne hormóny asi.
Prosím uvedom si, že dieťa nie je tvoj majetok. Je tvoj a rovnako je aj tvojho muža. Mne skoro oči vypadli, keď si pisala že ich dal do laty až keď si odišla, ale to je neskoro.
Ty si kazis vzťah kvoli tomu, že svokra príde raz za týždeň. ? Alebo že si ho odfotí holeho? .. no bože.. teší sa.
Sama isté veci pochopíš, keď ti syn vyrastie.
Ja mám ešte len 6 ročnu, ale plne si uvedomujem, aká som bola po pôrode niekedy nespravodlivá k rodine. Oni sa proste tešia a rovnako na tom budeš aj ty, keď budeš jedného dňa babka.
Len aby ti to nevesta nespocitala, že ti dovolí vnúča prvý krát vidieť po mesiaci a potom kedy, po pol roku ?

Ale nejdem len frflat, idem dať riešenie.
Muža by som objala, povedala prepáč, že to takto proste nechceš a strácas preto nervy.
Dohodnite si vy dvaja pravidlá a tie on potom povie svokre. Pravidlá budú samozrejme o kompromise.

My máme napríklad vždy v nedeľu návštevu u babky. Prídeme k nej na obed.
Robíme to takto už roky.
Je to skvelé, lebo ideme my k nej, nie ona k nám ( prídeš a odídeš kedy to vyhovuje tebe a dieťaťu - keby prídu oni k vám, tak budú aj do 19 tej )..
Tak isto si vieš plánovať sama program a úplne sa vyhnes nejakým prepadovkam..

Mužovi povedz, že naozaj by bábätko nemali bozkávať na tvár, ale na kus oblecenia - napr na rukáv alebo takto, je to už také menej nebezpečné.
Ale na tvár a na ruky ozaj nie, najmä ak majú herpesy..
Tak isto, ak boli v kontakte s pozitívnym, alebo chorým ,tak nech sa vam vyhnú, že malý by mohol mať kašeľ a teploty, a to samozrejme pre neho snáď nechcú.

Ale celkovo naozaj, uvoľni sa.
Pochop sama, že aj ty budeš raz babka a budeš mať vnúča a budeš sa tešiť... Nie je na tom nič zle...
Ja by som takto chlapovi peklo nerobila... On má len rád svoju mamu a rovnako má radosť z toho, že máte dieťa.
Len ty by si asi momentálne chcela žiť na opustenom ostrove - že len ty a dieťa... A nie je to fer