Moje deti majú veľmi zlý vzťah

14. jan 2021

Obraciam sa na vás s prosbou, špeciálne na tie, čo už majú dospelé samostatne deti. Mám dve dospelé deti. Mám dvoch synov, ktorý majú negatívny vzťah jeden k druhému, každý je úplne iný odlišný, nerozprávajú sa, nechcú sa stretávať, keď sa vidia na nejakej rodinnej oslave maximálne sa pozdravia a sú si ako cudzí. Veľmi má to ako matku trápi snažila som sa vzťahy zlepsit volať ich na spoločne návštevy ale nič nezabralo. Sedeli tam ako cudzí nemali sa ani len o čom rozprávať. Jednému z nich som sa posťažovala o tom ako má to trápi a on sa snažil kontaktovať brata vymyslieť niečo, kde by utužilo vzťahy no on odmietol vyhováral sa že nemá čas a podobne. Nemal záujem. Nemám pocit, že by som medzi nimi robila niekedy rozdiely čo by mohlo spôsobiť ich nenávisť medzi nimi. Priateľka jedného z nich je veľmi komplikovana myslím, že odkedy je s ňou tak je priepasť medzi nimi ešte väčšia ako bola doposiaľ. Ako matku má to trápi, snažila som sa vyrozprávať s oboma no jeden sa na tu tému nechce baviť druhý to už vzdal. Chalani si už od malička nemali moc čo povedať ale teraz je to ešte horšie. Sú si úplne cudzí. Snažila som sa ich vždy vychovať tak aby si vážili rodinu jeden druhého pomáhali si a jedine čo sa stalo je prázdno medzi nimi. Som z toho veľmi smutná

pribinak
14. jan 2021

Ťažká situácia pre matku

Ale určite by som nerobila nejaké silene stretnutia bratov. To ešte viac pokazí vzťahy.

Čo ich otec?

1andrea111
14. jan 2021

Osobne si myslím že tam boli robené rozdiely, hlavne ten čo nemá záujem si myslím že sa cíti ukrivdeny z niečo.

0kristina0
14. jan 2021

Ked pises ze maju taky vztah od malicka tak priatelka tomu na vine urcite nebude. Nechcem byt zla ale to bude tvojou a muzovou vychovou. Nepoviem keby jeden druhemu nejako ublizil ale ak sa nic take nestalo tak je velmi cudne ze maju takyto vlazny vztah k sebe. Len pekne porozmyslaj ci si niekde neurobila chybu ty alebo ich otec. A este cudnejsie je to, ze zrazu to riesis az teraz. Taketo veci sa maju riesit hned ked ich clovek vidi a nie vtedy ked su to uz dospeli ludia s vlastnymi zivotmi.

autor
14. jan 2021

@pribinak otec to nejako nekomentuje a nerieši, trápi ho to tak isto ale určite nie tak ako mna

1andrea111
14. jan 2021

Iný prístup si k nim nemala? Na jedného kladené viac a druhý nemusel nič?

pribinak
14. jan 2021

Koľko maju rokov? Odkedy takto ochladli vzťahy?

jarmila2010
14. jan 2021

nikdy ti nepovedal jeden alebo druhy,preco je medzi nimi,taka nevrazivost?podla mna to nebude,len tak...

yollanda
14. jan 2021

Sú dospeli. Takto to je a ty sa to budeš musieť akceptovať

len_nig
14. jan 2021

Ja mám tiež zlý vzťah s bratom a neviem kvôli čomu, tiež som sa snažila to napraviť, brat nemá záujem. Aj moji rodičia sem tam utrusia že ich to mrzí, ale on sa so mnou odmieta baviť kde je problém 🤷🏻‍♀️ podľa mňa s tým nespravis nič

miss_pavlova
14. jan 2021

Ja mám taký so sestrou, sme oheň a voda, nemáme si čo povedať, nedá sa to siliť, načo. Je odo mňa staršia, ale celý zivotna mňa ziarlil a robila mi zle. Povahovo sme uplne inde a mne sa práveže konecne uľavilo, keď som sa od nej odstrihla. Strašne toxický človek.

jarmila2010
14. jan 2021

@len_nig nieco sa stalo alebo mu vadi na tebe,len ti nie je schopny to povedat...myslim...

1sally12
14. jan 2021

@len_nig u nás tiež tak, v detstve mi robil zle(ale ako normálne medzi súrodencami), a naši sa k nám naši správali rovnako. Myslela som, že keď budeme dospelí sa to zmení, ale nie. Ja som sa snažila, ale on sa furt chová tak arogantne aj k našim...takže ja som to vzdala, snaha bola.

rainee
14. jan 2021

Nič s tým nespravíš, my mame v rodine taky istý prípad. Každý surodenec je iný, nemajú si co povedať. Žiaľ, niekedy ti je cudzí clovek bližší ako vlastná rodina. 🤷‍♀️ Asi ti neostáva nič iné ako sa s tým zmieriť, nech si každý žije svoj život.

pdt
14. jan 2021

u nas presne to iste, mama robila rozdiel medzi synmi a oni sa teraz vobec nemusia.

jarmila2010
14. jan 2021

@miss_pavlova preco ziarlila?bola si uprednostnovana rodicmi?lebo aj u nas to bolo tak,ze mladsia sestra u nas nikdy nedostala a za vsetko som mohla ja...nedavno mi aj mama povedla,ze som nie raz dostala,aj ked nepravom..a ze s rokmi to videla inak...ale teda,nas so sestrou spojil otcov alkoholizmus a hned po skole sme sa stahovali z domi do podnajmu a spolu sme byvali par rokov...a mame vzdtahy dobre..je mi blizka..pomahame si..zdoverujeme sa jedna druhej...

lenja123
14. jan 2021

Ak sú naozaj veľmi rozdielni v povahe, majú aj chladný vzťah. Uvedom si, že človek si aj priateľov vyberá tak, aby mal s nimi spoločné záujmy, rovnaký pohľad na život. Nevychádza s každým koho stretne rovnako dobre, s množstvom ľudí si jednoducho nesadne. Ale súrodencov si bohužiaľ nikto nevyberá. Aké máte vzťahy v širšej rodine, ako vychádzaš so súrodencami ty a tvoj manžel? Možno tam nevidel dobrý príklad v detstve. Alebo sú s bratom jednoducho natoľko odlišní, že " nemajú o čom". Nemusí to byť tvoja vina. Netráp sa. Ak si nerobia vyslovene zle, neohovárajú sa, nerobia si podrazy, len proste nevedia nájsť spoločné témy na rozhovor, je to OK.

len_nig
14. jan 2021

@jarmila2010 nestalo sa nič 😊 on mal stavy že jeden krát v pohode, potom zrazu divný 😂 ale on je blbá povaha, snim si málokto vyjde. A on je schopný povedať keby mu niečo vadí, neboj sa 😂

rainee
14. jan 2021

Presne tak, rodinu ani súrodenca si nevyberies, priateľov áno. Kde je napísané, že len preto, ze su bratia musia si aj rozumieť. Áno bolo by to samozrejme ideálne, ale keď to nejde, načo to siliť.

miss_pavlova
14. jan 2021

@jarmila2010 nebola som uprednovana. Moja sestra kradla otcovi peniaze, neurobila maturitu, flakala sa po vonku do rána, neskutočne bola odporná, drza, proste škorpión 😁 mňa v izbe bila, pritom ja som ju nie raz pred rodicmi chranila, lebo moj otec je veľký nervak a doma to bol skrz ňu des. Dodnes sa mi napr občas sníva ze mi robi zle, vzdy sa zobudim vyplasena. Ja som sa dobre ucila, nepapulovala, proste normálne decko. Ale ja s nou ani nechcem byt v ziadnom kontakte. Uz ked aj na moje dieťa ziarlila a mala hnusne reči, ďakujem, o takeho cloveka nestojim. Moj muz s nou bol pat minut a povedal ze tak cudneho a neprijemneho cloveks este nestretol.

heleninamama
14. jan 2021

@rainee Predsa na Modrom Koníku existuje legenda, že súrodenec/súrodenci sú to najlepšie, čo môžeš dieťaťu dať😂😂😂

jarmila2010
14. jan 2021

@miss_pavlova
@len_nig tak,ano...su aj komplikovane povahy,ale castejsie za zlymi vztahmi je nejake pozadie...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lemra
14. jan 2021

Nie vždy si súrodenci rozumejú.mu s bratom sme mali rovnakú výchovu.Nikoho neuprednostnovali rodičia.Sme každý úplne iny.Nemáme problém a aj si vieme pomôcť.No úprimne s kamosmi mám o nnoho bližšie vzťahy.Niekedy je to len o rozdielnosti povahy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janeninka
14. jan 2021

A nie je jeden z nich ( alebo aj obaja) celkove komplikovanejsia osobnost? Ze napr celkove nema vela blízkych vztahov ani s inymi ludmi?

bubbinaa
14. jan 2021

Myslím, že ty moc nezmôžeš nezmeníš ten ich vzťah, to musia chcieť oni dvaja.

caroline_
14. jan 2021

nemozu byt uplne rozdielny , a tym padom si vobec nemaju co povedat? nie vsetci su taki ze sa budu nasilu stretavat len preto ze su rodina

andrejka1974
14. jan 2021

Ja mam toto s mojou sestrou a neriesim ona nechce jej problem

mistymay33
14. jan 2021

Moj manzel ma s bratom tiez komplikovaný vztah, ak nemusi, tak sa s nim nestretáva, ani sa s nim nekontaktuje. Rodicia nerobili a ani nerobia medzi nimi rozdiely, oboch maju radi, s obomi sa stretávajú, ale vzdy v inom case... jeden k nim chodi s rodinou v sobotu a druhy v nedelu. Maximalne sa spolu stretnú na nejakej významnej rodinnej udalosti, ale nejako extra sa medzi sebou nerozprávajú. Moj muz je na svojho brata nahnevaný, lebo zije uplne inym (neprispôsobivý) životom, proste kazdy z nich ma iny zivotny styl, vyznávajú ine hodnoty, kazdy je iny... a preto si v dospelosti nemaju co povedat... ked som sa pytala muza, ci mal v detstve pocit, ze by boli k bratovi rodicia iny, tak povedal ze nie, v detstve mali dobry vztah, ale ako sa kazdy osamostatnil, tak sa ich cesty rozisli a nemaju potrebu sa spolu stretávať.

lintu
14. jan 2021

Chápem, že ťa to mrzí, ale toto by si mali vyriešiť sami. Ak nenašli k sebe puto v detstve, teraz sa im ho bude už ťažko hľadať. Ako rodičia ste nemuseli urobiť žiadnu chybu. Niekedy je problém naozaj len v povahách.