Moja svokra a môj manžel

mimififi
15. jan 2015

Zdravim vas mile zienky.Zacnem asi s tym,ze moj problem sa vola SVOKRA,s manzelom som 13 rokov a z toho sme 2 roky manzelia a mame 2 rocneho synceka,byvame v nasom byte spolu asi 5 rokov,to je len tak na uvod,aby ste vedeli nieco o mne 🙂 .Takze moj problem je vtom,ze vzdy sa musim pretvarovat pred svokrovcami vo vsetkom(napr.fajcim,nesmiem pred nimi nic neslusne rozpravat a nikdy nemozem povedat svoj nazor a x veci...),lebo fajcenie je u nich najvacsi hriech,ale ked sa pride ku nim na navstevu a hned nalievaju pohariky,tak asi alkohol,nie je hriech,len cigarety!No a teraz zacnem s tym,ze ak som otehotnela a oznamili sme im s mm,ze cakame babo,tak svokor na mna vybehol,ze som klamarka,ze klamem,vymyslam si a kade co a svokrina reakcia bola,ze ako si to dalej predstavujete?!!No to ma brutalne vytocili,ostala som zaskocena a manzel si z toho nic nerobil,ako stale,lebo vzdy uprednostnuje svoju mamicku predomnou.Ked som bola tehotna,sme este neboli svoji,no a potom to prislo,ihned nam nakazali zasnuby,to som bola asi mesiac tehotna,hned o mesiac rychlo svadbu,lebo,ze to na mne nebude este vidno,ihned nakazali aj mojim rodicom,ze sa musi spravit svadba,vsak svadba stoji len paru eur,nie?Cely zivot nam daco organizovali od hypoteky az po svadbu,samozrejme manzelovi to vyhovovalo,vzdy bolo aj je vsetko spravne,co robi jeho mamka.Ok,narodil sa nam syncek,uz ma dva roky,zdravy a krasny,chvalabohu.Ak som bola v porodnici,kazdy den chodila za mnou svokra a vzdy ma buzerovala,ze ci kojim,mala som velke problemy s prsnikmi,sa mi zapalili a mala som krvave az chrasty,strasna bolest,horsia nez cely porod a ona ma vkuse s tym kojenim v porodnici buzerovala,bola som psychicky na dne a ona mi vkuse smsky pisala,vyvolavala mi kazdu chvilu,ze ci kojim atd...!No napriek vsetkemu moj manzel nikdy nestal pri mne a to ma dovadza uz k sialenstvu,az to vyustilo do dnesneho dna tak,ze sa mi vyhraza s rozvodom,kvoli tomu,lebo nechcem chodit ku jeho mame na navstevu raz za tyzden,aby videli maleho.Ak ma prepustili s porodnice v ten den sa ku mne nasackovali,nedali mi ani vydychnut po porode,mala som PPD,nevedela som jest ani nic pit,nechcela som nikoho vidiet,ale moj manzel to nevedel pochopit,ze som sebecka atd.Potom neskor,to zacalo s tym,ze nekojim,ze davam kopu penazi na UM,ze ma cumlik,ze je v perinke,mam ho tak obliekat,ked mal 4 mesiace,ze uz ma toto jest,toto pit,vzdy mi klamala svokra,ze nie su chori,len aby sme prisli,zrazu sa isla z toho osalit,od kedy je maly na svete,ale co mi povedali,ak som otehotnela,nato velmi rychlo zabudli,vzdy mi kafreli do mojej vychovy,vzdy ,ked tam prideme,mi ide maleho napchavat so sladkostami,s dzusmi a kade cim,pricom som jej povedala,aby ho s nicim nenapchavala,lebo moj syn mal silny reflux a mu nerobia dobre dzusy ani sladkosti na zaludok,lebo sa zvykne z toho pogrcat,lebo ma asi z toho kyslo v zaludku,a aj tak mi to robi,vobec ma neberu vazne a robia si co chcu,uz ma to cele nebavi,nemam chut tam chodit ani raz za tyzden a maleho nepustim tam sameho ani s tatikom,lebo viem,ze on aj tak poprie,ze co vsetko napchali do maleho,a este v lete sa postavila svokra s malym na parapetu pri otvorenom okne na 6.poschodi,skoro som infarkt dostala,ked som to zbadala,a ona vsak ja ho silno drzim,ale maly ma 16 kg a moze sa jej vytrhnut a dava ho vkuse na balkon a tam su stolicky,no mam strach a manzel to nechce vobec pochopit,ze som vraj nenormalna a sebecka.A uz asi pol roka to strasne medzi nami skripe,az tak,ze sa chce rozviest,len kvoli svojej mamicke,lebo ku mojim rodicom chodim sama s malym skoro kazdy den a ku jeho rodicom nie som schopna ist ani raz za tyzden!!Prosim,co mam robit?Uz nevladzem,vzdy ma uraza a nadava mi,ked zacnem temu na jeho mamicku,ze aka je a ze nemam vobec chut tam chodit!!!Kvoli svojej matke je schopny sa so mnou aj rozviest,ved to je chore,ci nie?

lyzzy
15. jan 2015

Tvoj problém sa nevolá svokra ale manžel..m
Asi toľko k tomu.

mimififi
autor
15. jan 2015

@lyzzy ahoj,a preco si myslis,ze manzel a nie svokra,vsetky nase hadky za celych 13 rokov vznikali kvoli svokre,aspon si myslim,vzdy to zacalo pri tom,ze lebo tvoja mama......ako to mam riesit?

natalka13
15. jan 2015

Nechodila by som k svokre na navstevy tak casto,ak manzel chce , nech si ide. Povedz mu svoje dovody, aj to ze nesuhlasis so stravovanim syna u nich.
Zo strany tvojich rodicov mas podporu?
Neboj sa nerozvedie sa, to by jeho mamicka neprezila.

To vies,svokra by nebola problem,keby tvoj muz bol chlap a pochopil by konecne ze ma svoju rodinu,ktora ma byt pre neho prvorada.

julietta246
15. jan 2015

Ja ta chapem, co prezivas.. Ale uvedom si, ze su to uz starsi ludia, viac toho prezili, tak maju pocit, ze mozu vsetkym rady rozdavat... Verim, ze aj my budeme take... Na tvojom mieste by som to brala jednym uchom dnu, druhym von... Pre pokoj v dome by som aj na tu navstevu raz za tyzden isla...

monka665
15. jan 2015

smutne ze si ta nevie zastat a nestanovili ste si spolu pravidla u jeho rodičov...ale ak uz teraz ta uraza a a vyhraza rozvodom..a uprednostnuje ICH...neviem či sa to zmeni...obavam sa ze najlepšie bude byt radsej sama s krpcom ako trpiet toto...ja som to len čitala a neskutočne ma vytačalo čo ti robia...

lyzzy
15. jan 2015

@mimififi...
Lebo správny chlap ma vedieť kedy sa zastať svojej manželky hoc aj pred vlastnou matkou..
Tvoja svokra robí to čo robí lebo vie,že môže....ty nemáš silu a jej synator jej sekunduje.

mimififi
autor
15. jan 2015

@natalka13 ja som mu nezakazala chodit ku jeho rodicom,ale ja mu maleho nedam a ja nemam chut tam ist,a on na moje pravidla kasle z vysoka,mi povedal,ze nebude pocuvat moje trapne reci,a ze ked tam nie som schopna ist raz za tyzden ku jeho rodicom,aby videli maleho,ta ze sa som mnou rozvedie a ze si mam zjest aj maleho!

lyzzy
15. jan 2015

@mimififi... Tvoj muž je proste k.K.t

miadi
15. jan 2015

ach boze cele zle
a ja som myslela ze moji svokrovci su trochu oriesok...maju uz vysoky vek a hlavne svokra vie vsetko naj ale inak su to super ludia mam ich rada co je o to tazsie sa nepozabudnut a filtrovat co pred nimi mozem povedat a co nie ktora tema je bezpecna a po ktorej sa muz nastve ze naco som to vytahovala 🙂 ale tak o niecom sa snimi musim bavit ked k nim chodima na 5--6hodinove obedy ci vecere..
ked sme sa zobrali tak im nepovedal lebo sme mali sukromnu svadbu bez hosti sami dvaja-moja rodina za mnou nemohla priletiet to by som musela cvaknut letenky a jeho rodinu som nepotrebovala k tomu aby sme si slubili lasku v dobrom ci zlom (oni chceli svadbu riesit uz pri prvom stretnuti s nimi 🙂
takze teraz ked sme im oznamili najprv im povedal ze budeme traja 🙂 svokor najprv nechapal a ked mu to doslo vyskocil od stola a bezal ma vyobjimat a to ma 80rokov!stara skola..a ked sme povedali ze sme sa zobrali uz davnejsie tak bol spokojny ze to je dobre..ale svokra nebola spokojna hnet zacala vymyslat daku rodinnu party uvedenie do rodiny atd o co ja nestojim...ale nedali sme sa 🙂 keby stym manzel suhlasil tak by to bolo ci chcem ci nie...ale on tiez nechcel a tak co mohla mamka?nic..len sa zmierit stym ze nebude party
🙂 a teraz uz na to pozabudla a tesi sa na babatko. takze reakcie tvojich svokrovcou uplne cudne asi ta nikdy nemali radi a dufali ze sa rozidete alebo co? neviem co ti mam poradit ist k svokrocom raz za tyzden by si mohla prekusnut ale nech oni posluchaju teba v tom co moze a co nemoze maly jest. za tym si stoj.Clovek si musi presadit svoje. ked poriesis vztah s manzelom zmenit pristup k problemu mozes len s jeho pomocou...

jana_eyre
15. jan 2015

@mimififi uprimne, po takych reciach od vlastneho manzela by som stratila aj najmensiu chut byt s nim...

natalka13
15. jan 2015

nemozes mu zakazat chodit so synom k rodicom. Ked sa s tebou rozvedie, nariadi ti to sud. Je mi jasne,ze tebou prechadza obrovsky hnev, ale az vychladnes, prehodnot to. On pojde v sobotu k rodicom, mozno im tam daju aj obed a ty mas volno. Ked si to tak zauzivate bude doma klud. nejake tie narodeniny a vianocnu navstevuvydrzis.
Samozrejme budes trvat natom, ze ihned po obede pridu domov-mas program so synom aj ty-teda vy ako rodina.

liebling98
15. jan 2015

@mimififi súhlasím s @lyzzy, problém je v manželovi, ktorý má stáť pri svojej manželke.
Mne môj muž napríklad povedal, že ak budem mať so svokrou nejaké nezhody, nech mu poviem, on sa pôjde so svojou mamou pohádať namiesto mňa, aby on bol ten zlý. Našťastie to urobil len asi 2x dávnejšie, keď mala iný názor na stravovanie prvého syna. Proste jej povedal v skratke - naše dieťa, naše podmienky. Odvtedy si svokra nedovolí dať mojím deťom ani len cukrík bez toho, aby sa ma nespýtala. Ale ja so svokrou problém nemám, rešpektujeme sa aj pri rozdielnych názoroch a veľmi veľa mi pomáha.
Tvoja svokra by si k Tebe toľko nedovolila, ak by sa Ťa Tvoj muž zastal.

moonlight1210
15. jan 2015

@mimififi anaco chdis k svojim rodicom kazdy den?
Ci to si myslela ironicky?

mimififi
autor
15. jan 2015

Viete,ja uz som skusala sa s nim o tom rozpravat,ale on len stale stoji za svojim,ze bud tam pojdem raz za tyzden alebo rozvod,nechapem!Ja uz po dvoch rokov upozornovania svokrovcov ohladom maleho nemam chut tam chodit,uz ma to nebavi stale im hovorit,ze nech toto nerobia s nim,nech mu toto nedavaju atd...a mm on si tam u nich sedi na gauci s tabletom v ruke a robte si co chcete a ja sa tam idem zozrat od nervoch!

mimififi
autor
15. jan 2015

@moonlight1210 ak je mm v praci a ma akurat 4 dni poobednajsie smeny,tak potom poobede ak sa maly vyspinka,tak idem s malym ku nasim,tak na 2 hodky sa tam pohrat,porozpravat,atd...,lebo doma sa uz nemam ani s kym porozpravat a uz mi z toho hrabe,a tie poobednajsie smeny ma raz za 10 dni,tak len vtedy chodim k nasim.

pribinak
15. jan 2015

Otázka je, necháš sa vydierať rozvodom? Takéto vyhrážanie považujem za zbraň posledného štádia, ked dochádzajú akékolvek argumenty do diskusie

moonlight1210
15. jan 2015

@mimififi sice raz za desat dni ale styri dni za sebou - chapem spravne?
Nuz necudo ze sa mu to zda ako dost nepomer a nespravodlivost.

Otoc si to. Styri dni po sebe k svokrovcom, ale k tvojim rodicom ani za nic. A nepovoli a nepovoli. Rozdrapilo by ta.

Najdi si inu zabavku. Nemusis u vasich sediet.

Alebo bud ferova. Chod aj k svokrovcom.

mimififi
autor
15. jan 2015

@pribinak neviem,ja uz nevladzem psychicky,som z toho vsetkeho zdeptana a neviem co mam s tym spravit,a nemam chut sa s nim uz ani hadat,lebo moj maly je uz z toho vydeseny a nevplyva to dobre na drobca,zacal sa mi aj pocikavat,pricom uz nema ani plienky,ako ho mam zmenit?Kedy si uvedomi,ze co chcem ja a nie jeho matka?

mimififi
autor
15. jan 2015

@moonlight1210 pokial by mi nerobili naprieky s malym,tak by mozno nebol problem,ale oni mi stale robia zle a ja uz nevladzem ich za kazdym v niecom upozornovat,lebo si uz pripadam jak papagaj!A co ja nemozem si urobit program podla seba,ked mm je v praci?Predtym,ked ja som chodila do prace a on mal akurat volno,tak tiez bol vkuse u svojich rodicov a nikdy som mu to nevykrikovala!

nana36
15. jan 2015

@mimififi. Ja ti nebudem radiť, ale mi sme spolu 9rokov a máme každý svoj názor na rodičov - svokrovcov, ale mi DRŽÍME SPOLU!!!! Držím ti palce aby ti to dobre dopadlo či už s ním alebo BEZ neho!!!!!! Drž sa 🙂

blahowoman
15. jan 2015

@mimififi rada pre teba a tvoju psychicku pohodu???? ROZVOD!!!!!!!!!!!!!!!!! Nehlad na to,ze dieta potrebuje otca teraz!!! Hlad na to,ze TY trpis,Ty mas zbytocny stres ( chces mat problemy so zaludkom?) TY nie si v pohode a stastna! obrovska chyba,ze si ta manzel manzel nezastane!!!! Nezufaj! Samej ti bude lepsie,ver mi! Ja vyhodila svojho ex ked mala dcera cerstve 2r ,teraz ma 10r a NIKDY som neolutovala,ze som vtedy podala o rozvod! Teraz som opat vydata,svokru mam nieco take ako ty,rok som s nou neprehovorila,ale muz stoji na mojej strane. Takze sa neboj a este nieco-myslim,ze rozhovor s manzelom ci svokrou k nicomu nevedie! Uz je to cele zle!drz sa!

caoli
15. jan 2015

s muzom si si, ci chces alebo nie, vzala aj jeho rodinu. tak ako on tvoju. preco on ma bez slova respektovat, ze ty vnucika das len tvojim rodicom, kazdy alebo skoro kazdy den, a tym jeho nie ani raz za tyzden? nie je on vnucikom rovnako jednym aj druhym starym rodicom? ma sa tvoj muz bez protestov pozerat na to, ako su jeho rodicia to najhorsie a neberies na vedomie, ze aj oni maju pravo vnucika lubit? ze mu davaju to a ono… no asi ze by mu modre z neba dali a podla nich je to prave dzusik trebars. uz ho priotravili niekedy? pogrcal sa u nich po tom dzusiku? asi nie, inak myslim, ze by mu ho viac nedali. jedine ze by mu chceli ublizit, a to snad tvrdit nechces.

janinah
15. jan 2015

to ozaj si každý den u rodičov a nechceš ísť ku svokre? ty ho teda riadne provokuješ a ešte sa čuduješ,že to u vás škrípe...zatni zuby a k svokre choď a správaj sa normálne,nie ako odutá ufrflaná nevesta,lebo ozaj dôjdete k rozvodu...príp. sa choď radiť do manž.poradne-sama

laila22
15. jan 2015

@mimififi nikdy si to neuvedomí... a ked uz nemas chut sa s nim ani hadat, je to zaciatok konca.. ked som sa ja prestala hadat, prestalo mi u z na nom zalezat...

adusska1209
15. jan 2015

@mimififi.dalsi chudacik ktoremu zabudli pri narodeni prestrihnut pupocnu snuru. 😠 .jajaj mas to tazke.no po tolkych rokoch musis vediet ako na nich.manzel sa ti vyhraza ze sa rozvedie tak tomu never.nechod k svokre na navstevu posli ho s malym a ty si urob den pre seba.o maleho sa neboj ved nebude s nou sam bude tam tvoj manzel.

mimififi
autor
15. jan 2015

@natalka13 prepac,ale ja mu nemozem dat maleho,lebo on kasle na vsetko,co sa tam deje okolo maleho,on ma nohy vylozene a tablet v ruke,a maly je vecne vystaveny niejakemu nebezpecenstvu,ako je balkon,statie na parapete pri otvorenom okne na 6.poschodi a o jedle a piti ani nehovorim,ale ja vzdy podla neho vsetko prehanam,tak asi som potom jeb.....ta!

moonlight1210
15. jan 2015

@mimififi ale nebol tam s vasimspolocnym potomkom (nebol na svete).'tu ide o to dieta, nie o teba. Teba tam az tak zase nepotrebuju.

A kedze to ty si s malym a ides k vasim s nim (ako inak, ked si MD), vytvaras dojem nepomeru. Chapes?

Co sa tyka napriekov od svokrovcov, to je dalsia kapitola.

Ale co sa tyka zrovnopravnenia oboch starorodicovskych rodin, tam mozes nieco urobit.

Ostatne vasich si este uzijes dost, ak sa nahodou rozvediete. Budes u nich dost a dost a neskor si mozno vnuka uziju vyse prava az ako slobodna matka budes v praci a on chory a ty nebudes moct sediet s nim doma, lebo dostanes vypoved.
Skus aspon daco pre mnazelstvo (pokial uz nie ste na takej vojnovej nohe, ze ustupit zo svojho naroku znamena "prehrat") a uvidis.
Suhlas ze teda na tie dve hodiny raz za tyzden u svokrovcov a obmedz navstevy vasich. A uviidis, ci aspon dakw napatie opadne.

laila22
15. jan 2015

@moonlight1210 necch su ferovi jej svokrovci a manzel, potom moze byt ferova aj ona kui nim.. nechodí tam zrejme preto, lebo sa tam necíti dobre, lebo nie je respektovana a nie je respektovane jej dieta.. A preco by nemohla chodit k rodicom aj kazdy den, pokial to nie je na ukor rodiny? Kym je muz v praci? O nic ho neochudobnuje..

jolly84
15. jan 2015

@mimififi Noooo nezavidenia hodné. V prvom rade mal ísť na materskú on, keďže si podľa neho úplne neschopná ( čo si ja nemyslím ). A rozvod by bol pre vas fajn, vsak toto je psychické týranie. Moc sa držte........

moonlight1210
15. jan 2015

@laila22 z praktickeho hladiska nerobi nic zel.
Ale z jeho subjektivneho hladiska ona nosi vnuka k svojim rodicom cca 8x mesacne a k svokrovcom ani parom zeleznycn koni.
Takze z jeho hladiska svojich rodicov uprednostnuje a jemu este vycita, ze on si svojich zastava.

Ak ma zmysel este nieco naprAvat, nech skusi. Rozviest sa moze aj potom.

A byt tam len dve hodiny nie je zas tak vela. To mozno vydrzi aj s ich ignorantstvom.
Navyse bude mat po ruke argumenty, takze je tu aj ista sanca, ze ked preukaze ustretovost, aj muz zo svojich postojov polavi.

Ale ano, vec sa da vzdy postavit aj tak ze: najprv ty, az potom ja. Preco by som mala prva ja?
A tam uz je vysledok vopred jasny. Tento postoj hovori: aj ja sa chcem rozviest. Hoci by nahlas hovorila, ze nie. Vopred by si tak postavila iba jedinu cestu von.