Moja sestra je chorobne šetrná

savoya
29. mar 2024

Moja sestra mi pride az chorobne šetrna.Mame otca ,ktory byva sam v 2 izb .byte.Ked ho pride navstivit ,tak mu vypina radiatori a reguluje ich na nulu.Pritom vonku este nebyva teplo.Vsetky radiatori v byte uplne povypina.Ked som minule davala do sačkov odpad ,sacky na smeti neboli uplne plne ,tak som ich zviazala a ona ma skarhala,ze strasne plytvam.Rozmyslam ,ze to iste musi robit aj doma vo svojej domacnosti a jej deti spavaju v zime,pri vypnutych radiatoroch.Pritom ma pracu ,zaraba sice priemerne ale jej muz tri krat tolko.Tak sa cudujem ,kde je problem?Nebyvaju v podnajme,byvaju vo svojom.Nechapem…

syslik81
29. mar 2024

ani ja nezapinam radiatory - nemame radi prekureny byt .. a plytvanie sackami nieje len o setreni ale aj zivotnom prostredi ... neovplyvnuje teba a ak otocvi vadi hlad nech sa ozve

januska12323
29. mar 2024

Teba to nijak neovplyvňuje, u seba si môže robiť čo uzná za vhodné. Radiátory cez deň nezapiname už dávno a nikto nemrzne.

viestta
29. mar 2024

Aj u nas su povypinane radiatory tam kde spime, poloplne sacky so smetim vynasam len ked smrdia, ale odkedy triedime aj bioodpad, tak ich natrepem az do plna, ked su suche dokonca ich pouzijem viac krat a pritom si nemyslim, ze som chorobne setrna. Tvoja sestra asi vie, lolko usilia ich stoji aby zarobili tolko kolko zarobia, tak nebudu rozhadzovat peniaze len preto aby si sa ty nemala v com rypat

guudy
29. mar 2024

My nekurime takmer celu zimu (mame termostaty na podlahove kurenie). Chodime doma v kratkom rukave. Teraz je tak teplo vonku, ze mam dokoran vsetky okna cely den, zatvaram cast len na noc.
Poloprazdne vrecia na odpad vynasam len ked v nich nieco smrdi. Je to ohladuplnejsie k prirode.

sissy27
29. mar 2024

@savoya pre mna je v prvom rade zvlastne, ze nevies ako zije tvoja sestra, ze si to len domyslas z toho, co robi u otca. Asi bohvieaky vztah nemate…
Mimochodom, tiez nekurim na maximum, mame radsej chladnejsie ako prilis teplo v byte, sacky na smeti vyuzivam na maximum tak, aby sa dali pohodlne odniest a hodit do kontajnera, preco ich este aj viazat ?
Mozno preto tvoja sestra netrie biedu, lebo rozumne hospodari aj s drobnostami.

cookie29
29. mar 2024

nemusi byt chorobne setrna... ale napriklad ekologicky zmyslajuca? Radiatory v spalni mam vypnute uz davnejsie. U rodicov ich davam tiez na nulu, pretoze oni kuria prilis, starsi ludia predsa len inak pocituju teplo/zimu, a mne je luto otvarat okno lebo kapem teplom... sacky do smeti vyhadzujem len plne, neplne iba ak som davala nieco co zapacha...

zuzubb007
29. mar 2024

Však nech si vo svojom robí sestra čo chce, ja to raz nepochopím staranie sa do druhych

deti95060810
29. mar 2024

kto vie ako to má sestra s peniazmi..manž. môže zarobiť 3 krát toľko - len či sestre dá peniaze...

ivik4
29. mar 2024

To sa mas sestry pytat kde je problem 😄. Ako co my s tym, pozname ju?

liusa82
29. mar 2024

my napríklad kúrime tiež iba v obývačke kde sa zdržujeme najviac.A tam kde sa chodí spať si prikúrim jedine tak pred spaním. Alebo kde si chodíme čítať ako nejaká zašívareň na relax tak tiež len ak tam priamo ideme.Nehulcujeme ani v zime ked sme tam neni vždy je to vypnuté.Hádam nebudem zbytočne kúriť v celom dome

danica2711
29. mar 2024

a teraz čo? Chceš nám dať na ňu telefónne číslo, aby sme jej dohovorili? A poznáš také, že žiť a nechať žiť?

mantilka
30. mar 2024

@savoya Nerozumiem, riešiš cudzí problém na MK. Otec hádam ma jazyk. Prišla si ohovárať? Je ok, že porozmýšľať čo sa okolo teba udialo, ale prečo to vesias na MK?