Moja rodina

2. mar 2023

Čaute baby, potrebujem iný pohľad na vec a ako by ste reagovali vy... Moja mama ľúbi svoje sprve vnúča to áno (moje dieťa..) ale napríklad včera som jej volala že čo dokáže alebo čo spravil sám a jej odpoveď na to taká že nič.. mal narodeniny 1rok a dala mu súpravu.. ( toto je mne jedno ale priateľovi to strašne vadí že to je obývaný darček pre ich prvé vnúča) nehadala som sa s ním nevedela som ako mám reagovať... Napríklad keď prídeme ku našim, neopytaju sa či si niečo dáme priateľ to potom vykrikuje mne.. ja viem že ma pravdu ale tieZ je mi hlúpe keď o mojich rodičov rozpráva škaredo.. jeho rodina nas pohosti vždy.. aj ku nám keď niekto príde pohostimw hneď !! Naši nie 🤦 teraz mi volala mama žeby chcela cez víkend grilovať.. zavolala som to priateľovi ani som nestihla dopovedať vravím že mama mi teraz volala a hneď ma stopol že jeho nezaujíma moja mama ani oco.. je mi z toho strašne.. ale viem že v určitých veciach ma pravdu. Máme sa sťahovať preč moji rodičia to nechcu ale na druhej strane sa neopytali nikdy či niečo potrebujeme alebo že máme prísť na obed dajme tomu.. 🤷 priateľ chce aby sme išli z tohoto mesta kde žijeme preč.. myslím že je to aj kôli mojim rodičom ale to si nechce priznať... Moji rodičia sa o mňa nezaujíma nikdy nenapisu ako sa mám a keď aj zavolajú, tak len môjmu synčekovi

janetinka27
2. mar 2023

preco myslis, ze tvoj priatel ma pravdu?
mne to pride take, ze ocakavate, ze tvoji rodicia budu reagovat presne podla vasich predstav. a co je zle na tom darceku? a preco by vas mali vzdy vasi rodicia pohostit? je pekne, ze vy to robite a ze to robi aj jeho rodina, ale nie vsade je to tak vo zvyku. ved sa najedzte doma, navstivte rodicov, pokecajte. a urcite by som mu nedovolila takto vypinat reci o tvojich rodicoch, co si to dovoluje?

autor
2. mar 2023

Alebo včera mi zavolala, že hento dieťa a tamto dieťa koľko má už zubov, a dokáže už behať a že moje dieťa je od tých druhých staršie a on to ešte nevie 🤷 tak som sa nahnevala a povedala jej len noa ?? Tak môj ešte nieje na chodenie pripravený dokáže kopu iných veci !!! Nechala to tak a vyznávala malému lásku neviem ako mám niekedy na ňu reagovať.. však ona je strašia má mať viac rozumu na to, aby vedela že dieťa začne behať keď bude na to pripravené čo na Tom že môj je o 3mesiace starší ,😪

melanta
2. mar 2023

A keď je priateľ taký úžasný, aj jeho rodina, prečo napriek dieťaťu je to stále iba priateľ a nie manžel? Ja keď prídem k našim a chcem kávu, idem si ju urobiť a urobím ju aj našim, rovnako tak u svokrovcov. Prečo by ma mala moja mama obsluhovať? A keďže som dospelá a moji rodičia starší, volám ja im aj svokrovcom, ako sa majú. Nečakám, že to bude robiť mama či svokra. Si dospelá, máš dieťa, ale fňukáš ako decko.

ckocka
2. mar 2023

Tvoj priateľ by si mal zamiesť pred vlastným prahom.

lenkakravcova
2. mar 2023

No priateľ by sa mal zamyslieť nad tým, či má rodinu, alebo chce byť kamošom do smrti. Lebo kamoši nemajú čo mudrovat o tom, čo má niekto iný robiť.
On nemá čo svokrovcov riešiť, dokiaľ nie je členom rodiny. A to teraz ešte nie je.
Nech sa radšej zamýšľa nad tým.
A ty mu neskač okolo zadku a nikam sa nestahuj, keď si ta neváži na toľko, aby si ta s dieťaťom vzal za manželku.

autor
2. mar 2023

@janetinka27 občas ponúknu keď mama niecoo pečie opýta sa, či si dáme ale minule sme prišli a nepohostili.. tak to potom priateľovi vadilo a hneď vykrikoval mne doma že no poďme sa najesť keď vaši nevedia sa opýtať či chceme 🤦 ja sa nechcem hádať s ním proste on je tak naučený že keď raz za čas ideme ku jeho rodine tak nás pohostia... Len bývajú ďaleko tak aj cestu máme tam ďaleko čiže možno aj preto fakt neviem ďakujem za názor

autor
2. mar 2023

@melanta ja nefnukam !!! Ja chcem len iný podľa k veci !!!! A to je rozdiel.. lebo jeho rodina jemu píše ako sa máme moja nie preto mu to vadí..

autor
2. mar 2023

@lenkakravcova ďakujem

veronikaszabova
2. mar 2023

Asi som divna, ale ked idem k niekomu na navstevu, necakam pohostenie 🤦 ani od mojich rodicov. Kavu muzovi a seba caj viem urobit aj ja u nich, nenechavame sa obskakovat. A keby sa moj chlap kvoli tomu doma na mna ocapoval, vysmejem sa mu 😂 nechcela by si este, aby ti aj na tanier rovno nalozili? 🤦😂

Ked ideme k niekomu na navstevu dalej, skocime po ceste domov do restiky na obed.

A btw... Suprava - co to je nejaky podradny darcek?

melanta
2. mar 2023

Veď dala som ti iný pohľad na vec, si dospelá a si matka, tak sa tak začni správať. Zavolaj ty mame, ako sa majú. Je staršia, vychovala ťa, tak sa primerane tomu správaj. A partner, niekto cudzí, keďže nie je manžel, by raz pindal na mojich rodičov. Raz by si to dovolil.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. mar 2023

@veronikaszabova jasné že nie.. ale keď prídeme, tak priateľ by čakal aspoň od mojej mami nedáte si to alebo to??? Aj keď by nebol hladný ide o slušnost ! Pretože je tak on vychovávaný ! Keď by sa to moji rodičia opýtali, ja nemám problém ísť mu nabrať!!! Ale nebudem hádam ja za nich sa pýtať či si on niečo dá keď ani neviem čo varili ide len o ten princíp... A súprava no vraj je to obyčajný darček k prvému roku.. že čakal viac.

jesenzima
2. mar 2023

Nechápem ľudí, ktorí od druhých stále niečo očakávaju a keď nie je podľa nich, hneď frflú a paprčia sa.. a plus tvoj priateľ je trapák ako hrom ..

katkine_terapie
2. mar 2023

Autorka: Pohostit navstevu ked pride, je tak trochu slusnost (jasne, ze to nemusi byt 5 chodeve menu, ale spytat sa na kavu, caj, vodu...je asi taky zaklad). ALE! Tvoj priatel ta dava do triangulacie s tvojimi rodicmi a takymto sposobom ta tresta, dehonestuje/devalvuje (si z rodiny, ktora sa podla neho nevie spravat a tym padom si horsia ako on a jeho rodina). Takze daj si pozor na to ci nejdes z jedneho toxickeho vztahu do druheho (od rodicov k priatelovi).

autor
2. mar 2023

@mamula20 tak to sa naozaj pekne zachoval dakujem pekne porozpravam sa s tým mojim..

kristinapetronela
2. mar 2023

Priateľ je teda ukážkový manipulátor

h2
2. mar 2023

Je mi z tvojho príspevku veľmi smutno. Rodičia nič moc, priateľ tak isto. Ja chápem, že mu vadí, akí sú vaši. Ale aby mi chlap skočil do reči s tým, že jeho nezaujíma moja mama a otec?! Ani nevedel, čo si mu išla povedať. Pokojne to mohlo byť "Teraz mi volala mama, že otec dostal infarkt a odviezla ho záchranka." Ale to by nezistil, lebo ťa zastavil s tým, že ho to nezaujíma.
K tomu ostatnému: keď si u vašich, tak si tam snáď tiež do istej miery doma. Povedz mame, nech vám aspoň kávu urobí, prípadne sa ponúkni, že urobíš ty. A po návšteve jej medzi 4 očami povedz, že aspoň niečo mohla mať nachystané a ponúknuť, keď už ste prišli na návštevu. Že by sa to patrilo.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danulicek
2. mar 2023

napíšem ti možno niečo, čo sa ti nebude páčiť. ale nemyslím, že problémom sú tak celkom len tvoji rodičia, ale je to viac optika tvojho priateľa. a to viem, o čom píšem. rodičov si poznáš, asi nie sú nejakí náhle iní, ako keď si s nimi bývala, čo by ťa malo prekvapiť. začínaš sa však na to pozerať názormi tvojho priateľa, lebo inak si ty pred ním tá zlá. akože kvôli rodičom. ale v skutočnosti si svojprávna osoba, ktorá rodičov nezmení a to musí on akceptovať. žije s tebou, nie s rodičmi. na druhej strane - nemôžeš od rodičov čakať, že budú z vás padať na zadok, ak prídete s takýmto prístupom. a nebudú padať na zadok ani z prvého vnúčatka, hoci je prvé... isteže, chápem aj teba, že by ťa potešil väčší záujem, ale každá minca má dve strany. možno sa brzdia práve kvôli povahe/prístupu priateľa. možno sú také povahy (moji rodičia sú takí, ale celý život, čiže ja neočakávam, že budú chalanov objímať a bozkávať. robím to ja ako ich mama, ktorej toto chýbalo).

ale ak tvoja mama navrhne grilovanie a prístup je takýto, potom je to zbytočná snaha, na ktorú by som sa druhý raz vykašľala. to, že nie sú takí "akční" ako jeho rodičia, neznamená, že sú zlí. znamená to len to, že ťa priateľ dosť ovplyvňuje a časom si uvedomíš, že možno aj celkom neoprávnene. a to som človek, ktorý v prvom rade pozerá na "svoju rodinu" (akože deti a muž), až potom rodičov a ostatných - ak chápeš, ako to myslím. len mám akosi pocit, že priateľ speje akurát k tomu, že ťa stavia do zvláštnej pozície, až ťa časom akurát tak izoluje od rodiny, potom kamošiek a spraví na svoj obraz, lebo len on a jeho rodina sú najlepší v každom smere.

čo sa týka toho porovnávania - toto je vec, ktorú nemám rada ani ja, takže ti rozumiem. ale tu je na tebe, aby si si ty bola istá tým, že si s tým ok, ak napr nechodí a iné dieťa v rovnakom veku chodí. potom ťa nerozhodia porovnávačky od nikoho iného, ani od vlastnej mamy. a to ti píše tá, ktorá polroka mala šoky, aká je hrozná, lebo jej deti nevedia to, čo susedove 😉 teraz to už moja mamina ani neskúša 🙂

autor
2. mar 2023

@h2 veď to ma urazilo že ma ani nevypočul.. ďakujem skúsim to teda nabudúce tak 🥰

klarolinne
2. mar 2023

Mne príde zvláštne, že prídeš domov a správaš sa ako v cudzom. Však sa opýtaj mamy, čo dneska varila? Ja s tým nemám problém, veď som tam stále doma 🤷🏻‍♀️

tykat
2. mar 2023

Mne z popisu viac vadi tvoj priatel ako tvoja rodina.

klarolinne
2. mar 2023

No priateľ keď bude mať najbližší sviatok kúpiť knihu, alebo kurz slušného správania. Ofrflal darček, že obyčajný 🤦🏻‍♀️ a čo si predstavoval? Je chyba, že si ticho. Veď sa tých rodičov zastaň, veď musíš vedieť ako to majú s peniazmi. Prvé narodeniny sú síce kúzelné, ale najmä pre rodičov. Veď ten malý nechápe význam. Raz v dospelosti ocení rodinné fotky.

ruzoveokuliare
2. mar 2023

Tak komentár k darčeku bol fakt na úrovni ješitného dieťaťa 🤦‍♀️ nie aby sa poďakoval a povedal, načo si robili starosti...

lentak1223
2. mar 2023

Ideš na návštevu k rodičom a bývate v tom istom meste, tak vás asi nemajú potrebu hostiť ako návštevu, čo sa ohlási raz za pol roka. Možno to berú tak, že si doma a zoberieš si čo chceš, ako keď si tam bývala. Ja teda u našich fungukojem samostatne. Chcem piť - naberiem si vodu, chcem kávu - idem si spraviť, som hladná - spýtam sa,čo môžem zjesť. A to bývam od maminy 300 km a chodíme tam raz za dva mesiace. Keď máme prísť, tak sa opýta,či ma chystať obed. Alebo nakúpi veci a keď prideme večer, normálne urobím večeru ja všetkým a ju nechám potešiť sa s deťmi. Jasné, že nakúpi viac blboliniek, aj obskakuje trošku,ale to je tým, že sme vzácni🙂Písala si, že sa ti nepáči porovnávanie a ty sama porovnávaš svojich a priateľových. Tiež sú to 2 samostatné rodiny, iné zvyky, iné priority. Ale to neznamená, že sú to horší ľudia. Aj moja rodina má svoje špecifiká, ale nikdy by som nedovolila, aby na ňu môj muž kydal, ale on je našťastie slušne vychovaný a toto som nikdy nemusela riešiť. Súdiť ľudí skrz darčeky a miery obskakovania je o čo lepšie ako nespýtať sa či si dá milosťpán kávu? Máš rada rodičov, mala si pekné, normálne detstvo? Ak áno, zastaň sa ich. Oni sú tiež tvoja súčasť.

akiana
2. mar 2023

Skor mi to pripada tak, ze tvoj priatel je zaujaty voci tvojim rodicom, a teba manipuluje, aby si si postupne aj ty myslela o nich zle. Suprava pre rocne babatko je krasny a uplne adekvatny darcek, najma pri tych cenach dnes. A co to znamena pohostit? Drzia vas o hlade a o smade, alebo len nie su v obyvacke pri kazdej prilezitosti kila chipsov a litre coly? Neviem, nepripada mi na tvojich rodicoch nic divne.

kristinapetronela
2. mar 2023

Keď tam pôjdeš nabudúce ,sama alebo s ním zoberte nejaký kúpený koláč a dajte si .kávu spravíš . Proste každý je nejaký ... Netreba súdiť tvoju mamu

autor
2. mar 2023

@lentak1223
@danulicek ďakujem vám baby veľmi pekne ❤️ máte pravdu !!! Porozpravam sa s ním neprajem si aby sa ku nim tak správal.. krásne ste to napísali ďakujem ešte raz !!!

autor
2. mar 2023

@kristinapetronela 🙏🙏❤️

dskjhfdlkdjhl
2. mar 2023

Tvoj priatel Tebou manipuluje, to je cele.