Moja neter sa zbláznila do starého basistu a feťáka

smutnybrat
23. nov 2015

Moju sestru strašne ľúbim ,je to skvelá žena ochotná ,láskavá ale teraz je to iné .Moja neter inak veľmi pekná a chytrá (v minulom čase) sa buchla do starého feťáka a človeka čo bol 19rokov vo vezení .Odišla za ním do iného mesta žijú v dome bez tep.vody jeden ohrievač no hrôza .Ale ona je spokojná asi preto že aj ona začala brať drogy .Sestra zostarla o 10rokov ale s mladou sa nedá ,radšej bude hladná a v zime ako doma a v práci .Sestra je taká šťastná keď sa mladá vráti, že ju obskakuje len aby si uvedomila že jej je doma lepšie .Ja sa na to nemôžem pozerať stále klame že sa s ním rozišla a že si nájde prácu dokončí školu ,vodičák ,no len čo si popere ,pospí ,napapá sa zbalí oblečenie aj také čo môže predať a zdrhá za starým feťákom .Sto krát som segre vravel -ser na ňu nech skúsi aj život na ulici v zime bez jedla ,keď ju chuj zmláti a popáli jej veci ,nech vie že Ty nie si hotel kým sa uzmieria .Ale ona si nedá povedať stále jej naletí a mladá sa o 2_3 dni uzmieri cez SMS Fb a už zdrhá zas .Ako mám dať mladej príučku aby otvorila oči !Toho Ch..a som bol doma vytrieskať ani Vám nejdem opisovať aké všetky tr.oz.na mňa podal ,mal som ho radšej niekde vonku vyplieskať .Mladá ho ošetrovala a ľutovala a mňa neznáša a jeho ešte viac akože ľúbi .Kočky poradte ako na ňu .všetci vieme že je to na nič, len ona nie .Segra sa bojí že keď povie nie -dosť tak mladá skončí v bordeli alebo na ulici ,alebo že sa zabije :Každá rada dobrá Ďakujem

sardinka335
23. nov 2015

@smutnybrat čo ti poviem : komu neni rady tomu neni pomoci...samozrejme ze najjednoduchšie by bolo aby tvoja sestra povedala ,,dosť, stačilo, takto sa nedá ziť a vyber si,,. a prestala jej poskytovať utočisko. Znie to kruto, ale pokial sa ma kde najest, vyprať a koho využiť tak načo by niečo menila no nie? Ale na to zrejme sestra nema gule.aby zavelila STOP. .Každy si svoj zivot nejako zariadil a chce ho tak ziť - sam pišeš ze radšej bude hladna a v zime tak čo? Ja nelutujem ludí, ktorým sa nuka pomoc a nechcu ju ze ostavaju na ulici. Bezdomovectvo a ,,tulactvo,, je aj zivotny štýl ...x ludom sa uz ponukala pomoc a oni dali prednost ulici, kanalom, vymenikovým staniciam atd...ja osobne by som neriešila - ty to nezmeníš, si na to malý pán a ze segra sa bojí ze skončí tak či onak? Ved uz aj tak skončila zle...mozno práve pád na same dno a do ešte väčších sračiek by jej pomohol otvoriť oči a spamätať sa a zvlášť ak sa dala na drogy tak tam nepomoze ,sucit,,.

tijana
23. nov 2015

Komu niet rady, tomu niet pomoci. Nespraviš s tým absolutne nič. Sestra bude musieť sama si to prežiť, rozhdnuť sa ako bude smerovať jej život. Tvoja snaha asi bude len deštruktivná. Zmier sa s tým.

smutnybrat
autor
23. nov 2015

Ja to viem ,ale segra stále -že to nepochopím tú bolesť, pokiaľ nebudem mať vlastné deti .Ale ona už má 19 a ten jej 42 tak o akých deťoch sa bavíme ! Ja už dostávam paniku z toho čoho ja sa dožijem .Keď neter bola dobrá žiačka ,klavír ,tanečná a zrazu spozná CH..a a koniec školu skončila tak že zmat.SJ a AJ a už sa tam neukázala odsťahovala sa k tomu feťákovy .Za vodičák si vypýtala peniaze od inšt.lebo sa sťahuje ,zo 480e jej vrátil 60e mala tesne pred skúškami .Keby bola moja dcéra tak ju asi neviem čo !!!A segra trpí a plače .

sardinka335
23. nov 2015

@smutnybrat tak povedz segre ze ked je sprostá tak nech plače... 🙂
A čo ty riešiš jej zivot? Ked nie je schopná počuvnuť rady tak nech skučí ako pes na mesiac - nelutujem ju.
Dobrá ziačka sa zrazu odtrhla z reťaze ...boh vie ake to ma cele pozadie, ako vyrastala, ako bola vychovavana, aka je neter povaha atd. Sestra aj neterka sa musia popaliť a padnuť obe na hubu aby precitli. Chce to čas a sestre dojdu sily, argumenty, zostarne ešte o dalších 10 rokov a potom možno si uvedomi. Ty bud pre nu oporou ale zaroven ju nelutuj...musi na to prist sama ze robi chybu. Ludi nasilu nepresvedčíš...tak načo hadzať hrach na stenu a bojovať s veternými mlynmi?

ajkava
23. nov 2015

Tak tu nepomôže nič. Nato musí prísť sama. Napíšem ti toto. Mám veľmi dobrého kamaráta. Rozviedol sa so ženou. Neviem, či jeho dcéra mala nejakú traumu z toho, alebo nie, ale začala brať drogy. On bol dosť vysoko postavený, ale super chlap. Naozaj férový, vôbec nie povýšenecký. Snažil sa dcére pomôcť. Hrozil, prosil, plakal /áno, chlap plakal/, chodil do poradní, k psychológovi s ňou, zaviezol ju na liečenie, odkiaľ zdrhla.... Potom mu psychologička povedala, že sa musí od nej odstrihnúť, pokiaľ nechce sám prísť skoro o život zo žiaľu a zdr. problémov. Samozrejme, že mu to trhalo srdce. Ale urobil to. Trvalo 4 roky, kým mladá sama prišla na to, čo sú drogy, čo je život, čo je rodina. Dnes je mladá v celku úspešná v práci, spokojná v živote a s otcom je stále v kontakte. Už je to hádam aj vyše 10 rokov, čo to takto funguje. Ale MUSELA CHCIEŤ SAMA!!! To, čo robí tvoja sestra je ako sa to ľudovo nazýva "opičia láska". Čím viac chce pomôcť, tým má dcéra väčšiu istotu, že môže robiť čokoľvek, aj tak bude stále ona na 1. mieste. a to je zle. Držím palce, aby sa to čo najskôr na dobré obrátilo.

smutnybrat
autor
23. nov 2015

@sardinka335 Vieš nebolo to tak dávno a skučal som ja .Stála pri mne a hamovala ma keď som začal rozchod riešiť po svojom -alkohol ,kamoši a samozrejme veľa kamošiek .My chlapi skučíme po svojom 🙂 Ona ma dala do laty ako malého Joja a vlastné dieťa nedokáže ?!

mateson
23. nov 2015

@sardinka335 sú prípady, že možeš vychovávať aj najlepšie na svete. Ak sa niekto zblázni do nejakého cvoka tak nepomáha nič.

operaphantom
23. nov 2015

Preboha, co su toto za pribehy. Ako z inej reality 😀

tijana
23. nov 2015

@operaphantom To nie je z inej reality, to je bežný život.

sardinka335
23. nov 2015

@smutnybrat pozri ...ponuknut pomoc je jedna vec a tu pomoc prijať je druhá a ta najdolezitejšia časť. Ty si zrejme sestrinu podporu a hamovanie spravne pochopil, vyuzil a spamätal sa....a pomohlo. Ona nie.
Ona je tvrdohlavejšia a zanovitejšia. Neda si povedať. Ty sa teraz neciť preto vinný, ze ona mne pomohla a ja? Aj ty si ponukol pomoc....ale ona neprijala. Na vlastné dieťa hladí asi inou optikou, ťažko povedať. Nerob zo seba ,,spasitela,, aj ked chapem tvoju uprimnu snahu o pomoc. Nemozeš riešiť veci za druhých. ak oni nechcu, niekedy ich treba nechat tak lebo do toho svojho marazmu stiahnu aj teba. Každopadne čakaju ju ,,per(k)né,, vianočné sviatky...

magmolatus
23. nov 2015

@smutnybrat Je to ťažké, ale asi najlepšie je ju nechať tak.
Bohužial musím súhlasiť so @sardinka335 "ak sa budeš do toho moc angažovať vtiahnu aj teba do toho".
Tvoja neter je v podstate dospelá a pokial si to sama neuvedomí čo robí, tak jej pomocť nemožeš a na liečenie ju bez jej vole nedostaneš.
Raz som sa snažil pomôcť jednej známej, dosť pila až moc, aj napriek tomu že manželke sa to nepáčila a vystríhala ma že na to doplatím. Neposlúchol som. A doplatil som. Stalo sa. Nakoniec som bol ja za najvačšieho blbca a nepriateľa.
Niekedy je lepšie to nechať tak. Musí sa sama z toho nejak dostať, alebo ju musíte dostat na liečenie, iná možnosť nie je.

smutnybrat
autor
23. nov 2015

Viete ona pomoc odo mňa ani nechce ,lebo vie že mladá si nedá povedať .Ešte bola naštvaná že som s tým CH...m riešil ,chcel som po dobrom -nezvládol som to .:( ja len chcem aby ju nepúšťala domov vždy keď sa jej zachce .Nech si začne vážiť ,lebo ona si nič neváži .A keď som sestre povedal čo by mala urobiť tak mi povedala .Fajn ale ty sa mi zaručíš že keď ju nabudúce nepustím i keď viem že zasa zdrhne ,nič zlého sa jej nestane ,nenájdu ju niekde predávkovanú ,znásilnenú .Ak áno tak to tak spravím ,ale ak sa niečo stane neprežijem to !Tá nevďačnica musí dostať riadnu príučku .Viem že jej nikdy nič nechýbalo aj rodina v pohode ,tak čo to s ňou je !Ten človek vyzerá tak že ja byť ženou na ulici ho stretnúť nechcem.Takže ani pekný ani bohatý aj jej tresne ,nepracuje !!!Asi jej to vyhovuje len sestry mi je ľúto .

enia74
23. nov 2015

no, stary 42-rocny si narazil mladu hlupu naivnu neskusenu, ktoru moze dobre ovladat. Dievca este asi nezazila pad na uplne dno, az ked ju bude nutit k prostitucii a ked neposluchne dostane par po hube, otehotnie s kto vie kym, asi az potom pride s prosikom k mame. Ani si to nechcem predstavit a priala by som si aby k tomu neprislo. Ale taketo byvaju skutocne osudy. Sestra s tym nic neurobi, nema vplyv na nu aby ju ochranila, uz je plnoleta. Mala by urobit hrubu ciaru, vymenit zamky aby jej nemizli veci, a najst si nejakého konicka aby sa netyrala myslou kde je jej dieta a co asi robi. Urcite jej to trha srdce, ale nema ju ako prinutit aby zmenila svoj zivot k lepsiemu. V mladosti robievame hluposti, dnes je zla doba ze su dostupne drogy - nie ako ked sme vyrastali za sociku a mali sme ine priority. Kazdy si zijeme svoj zivot. Neter uz nie je dieta aby mala tvoja sestra potrebu ju za kazdu cenu chranit, aj ked je rodic a berie to ako svoju povinnost. Tvoja sestra by mala skusit zacat zit svoj zivot, tak ako sa rozhodla jej dcera zit svoj zivot..

cecil36
23. nov 2015

@smutnybrat teraz nemozes spravit nic, sestra este nie je v stadiu riesenia situacie. Je to tazka cesta, kym sa tam rodic dopracuje. Prejde tazkymi vycitkami, ze sa vyprdne na svoje dieta, ze sa jehi dietatu nieco stane atd. Kym jej mama pochopi, ze tymto spravanim paradoxne dcere ublizuje a predlzuje agoniu tohto stavu, prejde este vela casu. Vies, niektori fataci prezuiju a par rokov kym ich to neodrovna ziju, ini sa predavkuju rychlo, treti skoncia v base, stvrti padnutim na zem sa z toho dostanu.... Ale nepoznam jeden jediny pripad ked na zachranu dietata pomohlo to, ze rodicia skakali ako fetak piskal. Toto kym tvoja sestra nepochopi, ty sa mozes iba pozerat a byt jej oporou...

skoupilka1
23. nov 2015

@smutnybrat tu nemôžeš robiť nič ani ty a ani tvoja sestra. Mladá je teraz zaĺúbená a všetko vidí krásne. Treba len čakať, kedy očarenie vyprchne a mladá začne vnímať všetko reálne. Vtedy príde čas na návrat, lebo, keď ona nechce, tak sa všetci môžete aj na hlavy stavať, ona sa nevráti. Takže čakať, čakať a čakať....

hankm
23. nov 2015

zeny, pytam sa teraz uplne seriozne, co sa odohrava v hlave dievciny. ako sa mohla takto zalubit do niekoho takeho. co ju na nom pritahuje? cim je pre nu taky vynimocny. co jej on da viac ako niekto iny, relativne normalny. pretoze urobit toto, ist z relativne pohodlneho zivota do niecoho takeho (beriem do uvahy, ze sa do nho zalubila este ako nefetujuca a fetovat zacala az pri nom) ak najprv fetovala a az potom sa zalubila, tak ten proces je uz uplne iny. Ako sa moze, vybudovat taky vztah, to naozaj stacia nejake "spravne" slova z jeho strany, alebo ju jednoducho vie tak pretiahnut, ze je ona z toho takto mimo ? prosim, snazte sa veci pomenovat jasne. nie, ze laska, zalubenie,,pobluznenie a ine eufemizmi. jasne, pragmaticky, k veci. ak to tu niekto nechce pisat. tak sukromnu spravu. dakujem.

cecil36
23. nov 2015

@hankm feromony su svina 😀

jeannna
23. nov 2015

@hankm nechcem tu nejak zachadzat do psychologie, ale ja za tym zcasti vidim nefunkcný vzťah s vlastnym otcom, nieco si pri nom kompenzuje a mysli si, ze ho miluje.

sardinka335
23. nov 2015

@hankm tiež sa priklanam k @jeannna ...@smutnybrat spomina len sestru - nikde jej manzela. Takze dieva mozno ani vzor muza (aspon ako taký) nikdy nezažila, nevidela, mozno aj s mamou mala problémy....ťažko povedať čo imponuje bývalej jednotkárke na ,,starom,, seladonovi niekde v zahradnej chatke...

jeannna
23. nov 2015

@sardinka335 Pokial bude mat stastie v tomto obdobi "hladania sa" sa a nic zle sa jej neprihodi, tak to vidim na navrat k rodine. Nasilu by som sa ju nesnazila prinavratit, ale ako matka by som stale chcela byt informovana, co je s nou. Tazko povedat, co sa v nej odohrava .... ale dufam, ze to bude navrat stratenej dcery.

cecil36
23. nov 2015

@jeannna a ako chces zabezpecit byt informovana ako matka? Inak k tomu nefunkcnemu vztahu s otcom. Mam niekolko kamosiek co maju o dost starsich partnerov a len jedna jedina je ma "problem" s otcom aj to len ten, ze su rodicia rozvedeni. Inak s nim vychadza v pohode. Takze zas by som v tom hned nevidela problem s otcom. I ked ten moze mat, ale nemusi byt pricinou, ze si nasla debila.

jeannna
23. nov 2015

@cecil36 Neposkytovala by som jej doma full servis, ale mohla by mi kedykolvek zavolat, aby nemala pocit, ze ma uplne stratila, ze sa moze kedykolvek vratit. Tu ani nejde o to, ze je ovela starsi, ale poskytuje jej nieco, co doteraz nepoznala, pocit prijatia druhou osobou, alebo pocit slobody, ze uz nic nemusi, cokolvek.

cecil36
23. nov 2015

@jeannna ale to nemusi suvisiet s otcom...ja proste nema rada toto kategorizovanie, zlyhal otec alebo zlyhala matka, tak to ma zasadne vplyv na toto a toto. Ludska dusa je tak individualna, ze co jednemu ublizi na cely zivot, iny si ani nevsime. Btw situaciu moze sa kedykolvek vratit fetak vie krasne vyuzivat. A ty ked ho ako matka prijma, on place, prosi, slubuje, tvari sa ako obet vsetkeho ani len netusis ci to mysli uprimne a uz je naozaj na dne alebo potrebuje prelasovat dalsiu zasuvku.

jeannna
23. nov 2015

Ja mam asi len jednu kamosku, co sa zblaznila do stareho, vtedy este zenateho a vyrastala bez otca, ale suhlasim, ani ja nemam rada pausalizovanie, len ma to v tomto pripade napadlo, kedze brat sa stavia do pozicie otca v tejto rodine. Ale za tym si stojim, ze toto nie je z jej strany skutocna laska, ale kompenzacia.

jeennyv
23. nov 2015

@smutnybrat berie drogy, ked bude najblizsie u sestry nech sa segra poinformuje ako je to na protidogrovom atd. a co a jak popozera nejake poradne a nech ju zbalia a podme na liecenie....ja by som sla tymto smerom... aspon na zaciatok... cista hlava, cistejsie myslenie....

cecil36
23. nov 2015

@jeennyv ma 19 rokov, nemozu ju zbalit a poslat na liecenie
@jeannna pokojne to moze byt len v tom, ze je dobry v sexe alebo co ja viem je s nim bohovska sranda, je to cool a oni to maju pod kontrolou 😀

jeannna
23. nov 2015

@cecil36 rebel bez priciny mozno 😝

zuzka0605
23. nov 2015

@smutnybrat och ako keby si o mne pisal ked som bola mladsia.zajtra popisem viac ak zaspim vobec teraz budem stale spominat .do prcic ze ja toto citam

kleofaszkutya
23. nov 2015

Celkom presvedcivy pokus, dojali ma najma konzistentne medzery pred interpunkcnymi znamienkami.

zuzka0605
24. nov 2015

@kleofaszkutya to reagujes na mna? to som pisala z mobilu, zle sa mi na tom pise.