Moja matka už 20 rokov nepracuje

23. aug 2023

Naši sú rozvedený vyše 10r. Moja mama nikdy nepracovala a otec ju živý aj po rozvode a ja začínam mam strach čo s ňou bude ďalej. V podstate ani nemá strechu nad hlavou. Otec ju vyplatil ale stále sme sa len sťahovali a peniaze ani neviem kde skončili. Otec nám platí dovolenky, Otec mi platí školu, oblečenie, všetko
Bývame v zahraničí v podnájme kde študujem na vš. Mam priateľa (24r, ja mam 20) a spomínal, či by sme neskúsili spolu žiť. Lenže čo s mamou? Otec ju živy kým sme spolu a už roky jej opakuje aby si našla prácu lebo ju nebude živiť donekonečna. Mám ju rada ale je ako parazit a každého frajera mi odhovara len aby neprišlo k tomu čoho sa najviac obáva

autor
23. aug 2023

Aj otcovi odhovarala každú frajerku len aby jej neohrozila príjem. Napriek tomu sa otec oženil a má druhu rodinu. Kvôli mame som tam už nebola skoro 3roky.

doriiis
23. aug 2023

Si dospelá..ži svoj život a mamu nechaj padnúť na dno.To jedine si zaslúži a pomôže jej to ( možno)

autor
23. aug 2023

@doriiis ruku na srdce - nechala by si mamu zo dňa na deň na ulici?

doriiis
23. aug 2023

Ak by bola ako tvoja tak áno.20 rokov nepracovat a nechať sa vydrziavat je úbohé.
A z mojej skúsenosti si myslím,že keď raz tvoj otec zavrie kohútik a prestane ju dotovat,tak sa nalepí na prvého,kto to robiť bude....aby si to nebola ty

lenuska9999
23. aug 2023

Deti nie sú zodpovedné za život svojich rodičov. A ty alebo tvoj otec sa nemôžete prispôsobovať matke. Máte svoje zivoty. Ako píšu vyssie- treba ju nechať padnúť, inak sa nenaučí. Ja by som ju nechala- je to aj pre jej dobro, že bude nútená začať so svojím životom niečo robiť. To by mohol každý tak urobit - sedieť doma na zadku a všetci ma ľutujte a živte. Nič v zlomz ale čo je to za matku, že bráni šťastiu vlastnej dcere tým, že jej zo života odháňa mužov , ktorý ju milujú. Myslím tým aj priateľov aj otca

sissy27
23. aug 2023

sadnúť si s otcom aj s mamou, otcovi vysvetliť, že to čo robí, je kontraproduktívne. Ja sa aj čudujem jeho novej rodine, že toto tolerujú. A mame jasne povedať, že od dátumu xx sa kohútik s financiami zastavuje a bude sa musieť starať sama. A rovno jej povedz, že jedného sa mieniš vydať a založiť si vlastnú rodinu, ale práve preto, že ju ľúbiš, tak jej nedovolíš viac parazitovať na druhých a bude sa musieť začať starať sama o seba. Pretože ani ty, ani otec tu nebudete večne. Takže buď do práce, alebo nech si hľadá iného koreňa.
Blbé je, že za 20 rokov dávno stratila pracovné návyky, tipujem, že má okolo 50 rokov, takže nie je atraktívna na trhu práce (nie kvôli veku, ale kvôli dlhoročnému ničnerobeniu). Ale tak keby aj mala upratovať, tak to bude lepšie ako nič. Niekde začať musí.

0silvia0
23. aug 2023

Oznam jej, ze do polroka sa stahujes na 100% a nech sa zariadi. A urobit to. Nic viac sa tu poradit neda. Pocitam, ze ma cca 40+ rokov. Mlada zena, tym jej velmi pomozes, ze ju nechas zodpovednu za seba.

deti95060810
23. aug 2023

čo robí celé dni? to sa musí strááášne nudiť - to si neviem ani len predstaviť nechodiť do práce...

negymama
23. aug 2023

ake nechanie na ulici? Predpokladam, ze nie je chora invalidka?
Nedostane peniaze od ex, dva dni ju bude boliet hlava, ze co dalej. Potom vstane a pojde hladat pracu... Za upratovacku ci umyvacku riadu ju zoberu aj bez praxe a kvalifikacie.

negymama
23. aug 2023

autorka, aj kebz si nemala frajera, s ktorym chces byvat... o 2-3 roky ci kolko, skoncis VS, zamestnas sa a otec uz nebude mat dovod posielat mame peniaze "na studentku".
Ci to bude teraz ci o tri roky, raz k tomu pride. Mama sa tomu nevyhne.

suzitok
23. aug 2023

Záleží od toho, čo robí doma. Pamätám si, že voľakedy aj moja mama bola doma, snáď aj 15 rokov, kým sme boli deti. Volakedy sa to volalo "zena v domacnosti". Ale ona napríklad doma mala na starosti celu zahradu, velké foliovniky, ovocny sad a sama to robila počas toho, kým sme boli v skole. Samozrejme vtedy sa zelenina a ovocie odpredávalo a tiež napríklad strikovala na zákazku svetre. Do pracovneho zivota sa zaradila bez problémov, hoci mala už takmer 40 rokov a pracovala az do odchodu do dochodku.
Tvoja mama si neuvedomuje co sa deje? Mozno robi aj otec chybu, ze ju podporuje a myslim si, že rata s tym, že niektoré z jej deti ju prichýli. Co robí vlastne cele dni? Ja si tiež myslím, ze ju to dobehne raz, neviem kolko ma rokov, ale ako si to predstavuje dalej? Nebavite sa s nou o tomto?

negymama
23. aug 2023

@suzitok no presne ja som tak bola 13 rokov na materskej /nechcem pisat ye dovolenke 😅/ so styrmi detmi, z toho jedno problemove s poruchami. Dom, velka zahrada, vecer som padala od unavy vystavena. Praca? nasla som si pracu normalne vo svojom obore, kde som pracovala 10 rokov pred MD. Do tej som si chodila oddychnut. Klepat uctovne doklady do PC bol pre mna uplny veget... a to ticho!😉

gemerka17
23. aug 2023

Hlavne si nepokaz vzťah s otcom. On je ten kto sa TEBA JEDINY STARÁ. Spoznaj aj jeho novú rodinu a trav s nim čas. To je tvoja záchrana a vzor do budúcnosti aký by mal byť človek a rodič. Nie tvoja mama - parazit. Je to síce hnusne ale pokiaľ ma obe ruky zdravé tak ju na dno padnúť nechaj. Len sa nenechaj od nej citovo vydierať. Ona ti kľudne pokazí aj vzťahy s chlapcami a ešte ju budeš živiť ty. A mat na krku takýto ťažký prívesok, fakt si potom nezalozis normálnu rodinu.

autor
23. aug 2023

Samozrejme že to novej rodine vadí. Jeho žena nám robila neskutočne peklo zo životou. Niekedy sme vychádzali dobre ale ako sa im narodilo dieťa a zacala klásť podmienky tak som ju znenavidela. Mojej mame vypisovala, nadávala a zakázala jej vstup do ich domu. Preto tam už nechodím ani ja. Mam tam svoju izbu ale nevkročim viac do toho domu. Možno sa jej nečudujem, ale mamu mám len jednu a nikoho okrem nej už nemám.
Ona pracovať nebude. Doma leží, číta ide si zabehať a popíja s kamarátkami

0kristina0
23. aug 2023

Uprimne, za taku mamu by som sa hanbila a zenu tvojho otca uplne chapem

negymama
23. aug 2023

ze "ona pracovat nebude?",...no bude, ked bude musiet. Zda sa, ze sa jej dost zastavas. Tvoj otec absolutne nema povinnost ju zivit po rozvode, aj kebz mala 10 studujucich deti doma. Jediny narok mas na vyzivne ty ako nezaopatrene dieta.
Novu zenu svojho otca neries. Paradoxne je podobna tvojej mame, obe bojuju o peniaze tvojho otca.

Mame zastavanim nepomahas. Bud prijmes, ze ju budes nakoniec ty alebo na koho sa ona prilepi do konca zivota zivit, nedostane ani dochodok, ked nema odrobene roky, mozno nejaku min. nahradu, neviem, ake su podmienky v krajine kde zijete. Alebo potom podporis, aj ked to bude pre mamu kvazi bolestne, jej start do REALNEHO zivota, ktory nie je len o popijani s kamaratkami za cudzie peniaze, ktore niekto zarobi v praci.

Ty ked skoncis skolu a zacnes pracovat, az vtedy uvidis, kolko treba obettovat a dat namahy aby si dostala slusnu vyplatu a mohla si z toho nieco kupit.

luccija
23. aug 2023

Raz to muselo prísť, že sa budeš chcieť osamostatniť to, že mama nepracuje s tým nemá nič spoločné.To je jej život a otcova starosť, že ju podporuje.stretavas sa s otcom aspoň mimo domu?
Mama holduje alkoholu či má psychické problémy, alebo je otec tak štedrý, že nemusí pracovať?

ahhola
23. aug 2023

Tvojho tatka by mali blahorecit za svätého. 10 rokov platí mamke.... 500 €minimálne, však? Sú takí, co by neplatili tebe, decku), nie ešte vydržiavat bývalku.... To prečo robí?
Pritom tatko keby jej neposlal v septembri čiastku... asi by sa musela ponizit prácou Ci pôjde pod most?
Ty si chod svoje, byvaj s frajerom, aj keď to bude brat ako zradu, ale ty nie si strom, ktorý musí uniesť ťažké staré imelo. 🍃

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
suzitok
23. aug 2023

Nehnevaj sa čo napíšem, ale prečo by mala dovoliť nová manželka tvojho otca, aby jeho bývalá žena vstupovala do ich domu? Snáď nebudú žiť v trojici a snáď tvoju matku nebude živiť ešte aj otcova nová žena, beztak je už dotovaná podľa všetkého z ich spoločných peňazí viac než dosť.
Ale beriem to ako názor 20 ročného dievčaťa, čo tu píšeš, sama mám syna v tom veku a druhý je starší od tvojho priateľa, takže ťa chápem ako matka, že v tom máš city, emócie, dopad rozvodu atď. , pevne ale verím, že časom na to začneš pozerať aj viac s rozumom a logicky a uvidíš veci aj z opačnej strany.

chillibubble
23. aug 2023

ze ona pracovat nebude... tak si zmierena s tym, ze ked otec prestane zivit tvoju mamu zacnes ty? a tvoji buduci partneri ci manzel myslis ze ti to budu tolerovat?

luccija
23. aug 2023

Mali spolu firmu, alebo aký je dôvod, že vám dáva na podnájom, stravu bežný život tebe aj jej?
Alebo vie, že sa mama nepostara, tak mu iné nezostáva?Otec je veľký dobrák mohol povedať, že máš prísť bývať k nemu a nedať nič okrem vyzivneho či platenia školy neviem ako to je v zahraničí...

luccija
23. aug 2023

@ahhola tak to pridaj nájomné, strava, škola...
Tvoja mama je pekný manipulátor a narcis otec zavrie kohútik nájde si nového sponzora.Budes to mať ťažké

negymama
23. aug 2023

mama sa smeje že ja si nájdem bohatého frajera ktorý kúpy dom aj jej."

dievca, dievca...teba smiech prejde. Podla toho kde zijete ale aj tu na slovesku na uhradu najmu a stravy da aj 1 clovek minimalne 500-600 eur. Plus tvoje naklady,... ked otec rokz necaloval eur 600+ , tak ani cent. A este dovolenky a vsetko na studium platil. Sorry ale dobre ho tvoja mama vyciciavala.
a zrejme planuje presedlat na buduceho zata... aby ju zivil a DOM jej kupil. aka to nenarocna svokruska 😲 Uz vidim nadsenie hocijakeho muza, ktory v praci drie nielen na svoju rodinu ale este aj na vyzierku svokru. Sorry, ze to tak napisem, ale aby jedna dospela zdrava zena zila takym marnym lenivym zivotom, pritom ma len jedno velke sebestacne dieta, coskoro zarabajuce. tak to je velka hanba a vychcanost.

enya00
23. aug 2023

keby moj muz zivi byvalu, lenivu, neschopnu zenu, zbalila by som mu kufre a hnala ho ku nej 🤦‍♀️ chapem, ze je to tvoja mama, ale prepac, je to obycajna leniva vyciciavacka…tvoj otec nie je povinny ju zivit a novej manzelke sa vobec necudujem… kokos, ze zivit byvalu zenu, az nechapem 😂😂😂 otec sa o teba stara s ty kasles aj nanho..no aka matka, taka Katka

0silvia0
23. aug 2023

No jasne, bohati frajeri sa uz trasu aby kupovali starej babe dom. Tvoja mama sa mi nezda psychicky ok, nema nejaku poruchu osobnosti, ked sa jej bojis?
Preco ju otec opustil?

autor
23. aug 2023

@negymama nikdy doteraz som sa na to takto nepozerala. Moja mama s tým asi počíta že ju otec bude živiť už navždy. Ona verí že s jeho ženou dlho nevydržia. Doma skúša nejaké mágie, má kopu kníh a tuto tému a stále vraví ze je to otázka času a budeme mat späť ocka len pre seba. Ja týmto veciam neverím ale ona je stále taka nad vecou. Nikdy si nerobí z ničoho ťažkú hlavu a život je ružový. Zato ju aj obdivujem a ten postoj sa mi doteraz páčil.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liusa82
23. aug 2023

@autor to je sila toto tak ona odišla sama od seba a on ju ešte aj dotuje🙂 Fakt že aké sú ludia všelijaké povahy

226lenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz