Moja matka ma ohovára

24. júl 2022

Ahojte.. takže moja mama ma ponižovali celý život, smiala sa mi , že nič nedokážem, a keď som jej hovorila čo chcem robiť a tak tak sa rozčúlila že len vymýšľam chujo....y ... Asi od mojich 14 rokov má vždy ohovarala jej kamoškami aká som neschopná a taktiež aj rodine. Keď som dovrsila 18 rokov tak som sa odsťahovala. No zistila som že moje meno spini aj naďalej, celá jej strana rodiny sa mi obrátila chrbtom a tak isto jej kamarátky ma ohovárajú ďalej po ďalších ľuďoch, až sa to dostalo k ľuďom ktorí poznajú mňa a s ktorými pracujem v robote. Teraz v práci pozerajú na mňa čudne a rozprávajú si medzi sebou čo sa dopočuli. Moja matka mi pospinila meno na totálku a ja som o Tom ani nevedela. Vedela som že to robila za mlada, no nevedela som že v Tom pokracuje aj po 7 rokoch čo už snou niesom. Spini má kde sa len dá.
Chcem sa spýtať ako to riešiť. Snou som to už preberala keď si ma do úst neberie, povedala že dobre že sa ospravedlňuje, lenže pokračuje s tým aj naďalej. Ako to mám riešiť? Mám ju udať alebo čo ? Ona je taká extrovertka a rapotacka, s každým len kecá a ja som skôr introvert ktorý ticho trpí a tak ľudia nevedia o mojich pocitoch a názoroch. Ako to mám riešiť. Vdaka

klarissa25
24. júl 2022

A chceš ju udať?? Keby si sa s nou radšej prestala stretávať..

riesska123
24. júl 2022

sekni s ňou kontakt. bavte sa čo najmenej, až vôbec. nevrav jej o svojom živote nic. či ona si bude vymýšľať svoje ?aj keď nic nebude vedieť?

pribinak
24. júl 2022

Tvrdo prerušiť kontakt, ale úprimne nemyslím si, že ju to zastaví

Odsťahovala by som sa aspoň 250 km preč

whatever1
24. júl 2022

Kasli na nu. Normalny clovek, ked pocuje zenu ohovarat svoje vlastne deti si pomysli o nej a nie o jej detoch. Prve co ma napadne pri niekom kto sa vyziva ohovaranim je drzat si od takej osoby co najvacsi odstup, lebo pravdepodobne budem dalsia na rade.

viestta
25. júl 2022

Nič s tým nespravíš, aj keby si ju dala na súd. Ona bude pokračovať. Ber to tak, že ti robí službu. Ti, ktorí jej rečiam uverili sú rovnakí ako ona a s tými nemusíš mať nič, môžeš sa im spokojne vyhýbať. Ti, ktorí jej rečiam neveria, s tými udrzuj kontakty. Aspoň nebudeš musieť riešiť blbosti.a môžeš si spokojne žiť svoj život a nikto sa ti v ňom rýpať nebude.

katkine_terapie
25. júl 2022

Autorka: pri takychto toxickych rodicoch pomoze jedine - ukončiť kontakt s ňou aj vsetkymi jej kamaratmi, znamymi, rodinou (mozu byt agentmi a donasat info o tebe a naopak sirit info od nej proti tebe). Cim menej info bude mat o tebe, tym horsie sa jej budu vymyslat klamstva, ktore by aspon trochu korespondovali s realitou (napriklad ze si bola na mieste xy a ty si realne v tom case bola na dovolenke v Dansku, co ona nemala odkiaľ vedieť). Trestne oznamenie za ohovaranie neodporucam, iba by si toxikovi v pravidelnych intervaloch dodavala palivo, pridala dovody na ohovaranie "si predstavte, ktore normalne dieta, vlaci rodica po policii a sudoch..." a nijako to toxika nezastavi ta ohovarat.

katkati
25. júl 2022

Ja poznám v rodine aj medzi známymi dosť veľa ľudí, ktorí si navzájom rozprávajú o deťoch, aj to, čo ich trápi v správaní detí a berú to tak, že sa potrebujú niekomu vyžalovať. Nie je to ojedinelé. Myslím, že sú len výnimky, keď niekto nič o svojich deťoch nikomu nepovie, alebo ich len vychvaľuje. Skôr je raritou, udať niekoho z rodiny za ohováranie. Ale tak skúsiť môžeš, len tam bude treba dokazovať, čo o tebe prezrádza a či je pravdou to, čo hovorí alebo nie.

katkine_terapie
25. júl 2022

@katkati rozpravat sa o svojom dietati so sestrou/bratom a "vyzalovat sa" ak sa dieta nesprava k rodicovi primerane je jedna vec. Druha rozsirovat osobne veci o dietati (napriklad, ze sa im nedarí otehotniet alebo ze maju financny, vztahovy, zdravotny problem) a dalsia vymyslat si na dieta veci, ktore nie su pravda. A rozsirovat to komukolvek ochotnemu pocuvat a sirit dalej. V autorkinom pripade to nevidim na nevinne vyzalovanie sa blizkej osobe.

autor
25. júl 2022

Ahojte ďakujem za odpovede. S matkou nie som v kontakte už rok práve kvôli tým veciam. Lenže som sa dozvedela v práci kde som na seba reči ktoré vôbec nie sú pravda. Moja matka vždy rada zvelicovala, prekrucala a preháňala.. odsťahovala som sa 50 km preč do iného mesta a dostalo sa to až tu. Hovorí na mňa napr také veci že keď som snou bývala - cca do 17 rokov, že som bola strašná bordelarka, drzé decko, zle , že s ničím som jej nepomáhala atď. Proste všetko zle.lenze ja mám teraz už 25 rokov a som úplne ina než v puberte . Potom mi doplo že hej bola som bordelarka ale keď sa tak pozriem na svoju mamu tak ona bola tiež. Ona mala strašný neporiadok, takže mi doplo, že ona má toho poriadku nenaucila a teraz sa na mňa sťažuje. Potom že som drzá, keď ona mi bežné povedala slová, že som ku*va, že mám napr cvičiť lebo že som mlandrava, že si mám kúpiť nejaký krém na strie lebo že to vyzerá zle a pod veci. Z mojich vlasov sa smiala že mám riadke, mi hovorila stále že mám 3 vlasy na hlave. Atd. Ja som o nej povedala len svojej rodine krsnej, ujovi a dedovi že čo je zač, lebo ma to trápilo. No nikdy by ma nenapadlo roztrubovat o svojej matke kamarátom, známym a cudzím ľuďom. Hanbila by som sa aj za seba že koľko by som musela mať v sebe zloby že mám toto za potreby, a nepríde mi to ani zrele a dospelácke toto robiť. Ja mám tiež na duši trápenia ale poviem to Max najbližšiemu človeku v rodine a nie dookola každému,že až cudzí ľudia v mojej práci o Tom vedia čo som odsťahovala od matky 50 km

izabellik
25. júl 2022

ono je len dobre ze s nou neudrzujes kontakt, no nechapem, co jej to dava, ta takto vsade ohovarat a hlavne preco ma vobec takuto potrebu nieco taketo robit

autor
25. júl 2022

@izabellik neznáša môjho otca aj mňa. Ale môj otec ju bil a psychicky týral, no bol doma raz za 3 mesiace keďže bol vkuse v zahraničí kvôli práci. Jej nový priateľ má tiež neznáša a vadila som mu. Ale myslím že keby mama nehovorila na mňa zle veci jemu tak by nemal proti mne nic. Z otcovej strany rodina má ma zase rada.