Moja mama povedala, že mám tučné deti

buzz5
31. dec 2021

Dnes som volala s mamou a rozprávali sme sa o deťoch co robia ako sa majú, hovorila som co jedli a vtedy ona ze sú tučné. Sú to dvojičky majú jeden rok výška 80 a váha 10kg. Ja si nemyslím ze sú tučné, ale ani chudé. Proste deťom nemôžte dávať diétu a udržovať váhu ved ešte rastu a nemajú podľa mňa ani obezitu. Dosť ma s týmto názorom urazila, ved väčšina detí sú bacuľaté kým sú malé. Co si o tom myslite sú podľa vás tučné?

pribinak
31. dec 2021

@buzz5 nie nie sú, ak by boli, pediatrička by ti to dávno povedala

mariejenka
31. dec 2021

V tomto veku sa o tucnote neda ani baviť. Babka nech si dá studený obklad na čelo,a pred tym ako niečo vypustí z úst,aj použije šedú kôru mozgovú.
Nech je rada že má zdravé vnucatka.

mandarinka555
31. dec 2021

@buzz5 Tvoja mama rieši stupidity, tak sa tým ani nezaoberaj....Keď budú mať 6 rokov a 70 kíl, vtedy by si to mala pokladať za problém...

0silvia0
31. dec 2021

@buzz5 nie, nie su tucne. A maminka je na tom s vahou ako? 🤔

emalka
31. dec 2021

Mama nech si hlada dolezitejsie problemy na riesenie ako toto. Treba ju spacifikovat na zaciatku aby sa nestalo ze bude detom kritizovat vahu aj dalej. Mala som taku babku a sem tam este pocujem jej vycitky v hlave 🤦‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
damiana1992
31. dec 2021

cozeee

sima1415
31. dec 2021

Môj malý bude mať 4 mesiace a má takmer 8 kg :D na ročné dieťa je 10 kg ideál 🙂 no stress

zuzitko74
31. dec 2021

Môj syn mal ročný výšku 74 cm, váhu 9800gramov a pri hospitalizácii so zápalom priedušiek sa ma pýtali, či bol nedonosený, že tak málo váži. Tvoji by na tú výšku mohli mať pokojne aj o dve kilá viac.

ivangeline
31. dec 2021

Deti do 2 rokov su a maju byt buclate. Maloktore nie je. Moje v roku mali 11 a druhe 12kg. 🙂

dskjhfdlkdjhl
31. dec 2021

Male deti su zvycajne baculate a je to v poriadku. Blbe vsak je, ak clovek ani na stare kolena nema viac rozumu ako ked bol zlaty, maly a baculaty.

buzz5
autor
31. dec 2021

Diky ženy tak to som sa upokojila... Je pravda ze mama nemá čo riešiť 🤦‍♀️😁

jaroe
31. dec 2021

@buzz5 tým babkam človek nevyhovie 😁 Môj je zase chudatko moc tenký, teda podľa babiek, podľa mňa je to ešte ok, vyzerá zdravo a životaschopne. Ako mohol by mať o kilečko viac, ale čo narobím, keď jedlo do neho dostanem väčšinou len ľstou🙂 tiež 10 kg a 85 CM, o pár mesiacov starší ako tvoji...

lucia147852
31. dec 2021

Sú úplne normálne. Mohli by mat aj viac. Čo by povedala na moju? Tá má okolo 120cm, 25kg a 4 roky 🤷🏽‍♀️ Opticky jej trčia všetky rebrá 😂

sasesoe
31. dec 2021

@buzz5 dieta do 3m ma zdvojnasobit svoju porodnu hmotnost a do 1roka strojnasobit. Samozrejme, nejake odchylky su ok. Plus vela robi kedy kolko sa zacnu hybat - stvornozkovat, chodit,... teraz uz budu menej priberat a viac rast do vysky

nikpa
31. dec 2021

@buzz5 môj má 8 mesiacov a 11kg a je chutný, nie tučný 😅 tvoje dvojičky určite rovnako 😊 tvoja mama by sa mala radšej tešiť, že má zdravé vnúčatá. Nič si z nej nerob ale chápem ťa, aj mňa by sa to dotklo

kataina
31. dec 2021

vypočítaj BMI tvojej mamke a oznám jej to 😀 pridaj dobré rady, čo s tým teraz...
ako vyzera tvoja mamka? len pre zaujímavosť, či je štihla, normalna, nadvaha,,,

nevenka
31. dec 2021

@buzz5 hahaaaa 🤣🤣🤣...nas ma 12 mesiacov a ma ledva 9 kil, 2 starsie deti mali okolo 10 kil v 12 mesiacoch. A svagrina ma chlapceka 7 mesacneho a ma 12 kil, nevladze ho nosit 😅🤣.
Takze nie, nemas tucne deti, ale uplne normalne 😊

danielahamar
31. dec 2021

Môj najmladší ma rok, 10.5 kg ma už 3mesiace a veruže tučný nie je

nerko
31. dec 2021

@buzz5 Nemaj ziadne obavy. Nemas obezne deti. To by museli mat daleko vyssiu vahu, a nie 10kg. A urcite by to s Tebou lekarka riesila. Mamine sa to asi zazdalo, taketo male deti su buclate. Moja mladsia dcera mala len 8,5 kg v jednom roku a volali sme ju bublinka 🙂. Aj na svoju nizku vahu vyzerala ako gulka. A teraz je z nej krasna stihla mala dama. Faktom ale je, ze je daleko viac obeznych deti v skolach, ako bolo za mojich skolskych cias.

uhnakova
31. dec 2021

moje deti obe mali v roku 80 cm a 10 kg a teda absolutne nevyzerali tucne. Moja mamicka mi vtedy hovorila, ze v pohode by mohli mat aj nejake to kilo navyse. Ale co uz, neboli to papkaci 🙂

uhnakova
31. dec 2021

@nerko tie obezne deti su v skolach aj vdaka okresanemu telocviku uz tretim rokom. Dokonca aj ked maju ist cvicit, pani ucitelka radsej urobi slovencinu namiesto telesnej, osobna skusenost a deje sa to opakovane, takze namiesto dvoch telocvikov maju len jeden.

mandarinka555
31. dec 2021

@jaroe Babičky sú totiž všelijaké.....jedna rozum má a iná zas nemá.....jedna ten generačný rozdiel nevie rozdýchať a druhá má "u prdele" a nerieši chujoviny 😝 Mňa by ani vo sne nenapadlo riešiť hmotnosť vnukov 😝

nerko
31. dec 2021

@uhnakova Dcera je prvacka. Tento rok im zrusili telocvik posledne 2 tyzdne pred Vianocami, ale aspon chodili na miesto toho do prirody a na ihrisko. Obezitu si deti doniesli uz zo skolky. Malo pohybu a zla strava. Bezne odchadzali deti zo skolky s balikom cukrikov od mamy.

mandarinka555
31. dec 2021

@nerko Obezitu zo škôlky ? Sranduješ ? Tam majú také prísne kritéria, čo sa týka stravy, že sa to len tak nevidí.....zase netreba veriť všetkých srandám premotivovaných mamičiek....

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loliki
31. dec 2021

@buzz5 Mne to povedal otec: Na Slovensku je každé štvrté dieťa tučné. Aj ten tvoj, nie je tučný? Vravím: Môj?? Má 179cm a 54 kg. To asi ťažko.
Asi ho už dávno nevidel bez vetrovky.

nerko
31. dec 2021

@mandarinka555 nemyslela som, ze za to moze skolka. Ale, ze uz skolkari nastupuju do skoly s obezitou a to je holy fakt.

majulino
31. dec 2021

@lucia147852 ach tie rebrá nešťastne. Moj syn 10r. 4m a 143cm/30kg 🙈 este aj bledy ako stena. Napriek tomu vkuse čosi žuje. So žiadnym jedlom (okrem maku) nema problém

eriksonka1234
31. dec 2021

@buzz5 Bože, veď sú to bábätká, vôbec by som sa tým nezaoberala. Možno to tak ani nemyslela.