Dobrý deň môj problém spočíva v tom, že moja mama a celkovo rodina ma odhovára od mena REBEKA
Od mala som snívala že raz to meno dám svojmu dieťaťu a teraz keď prišiel ten čas tak z každej strany nesúhlas vraj či nie je krajšie meno ale mne sa najviac paci toto neviem si pre svoje dieťa predstaviť iné meno vo svojom okolo žiadnu Rebeku nemáme význam tohto mena sa mi tiež veľmi páči... Neviem už ako s mamou bojovať vraj ona svoje vnúča ani vidieť nechce ak sa má volať Rebeka...
Neboj sa ,narodi sa mala rebeka a babka sa poserie od stastia
U nás v susedstve majú dievčatko, volá sa Rebeka, ale mne sa to meno tiež nepáči. Ale ty si urob podľa sebe.
budes matka, neries zbytocnosti...daj si meno ake chces, vari sa nebudes pozastavovat nad kazdym rozdielnym nazorom ohladm dietata...
Nehovor meno dopredu. Predstavis rodine malu rebeku a bude 🙂
😂 Neries.. Nech si hovoria.. V porodnici nahlasujes meno TY a nie tvoja mama alebo kto... Zbytocny stres.. Povedz ok a urob si po svojom🙂 nam tiez sa snazila vybrat meno moja mama ale aj tak mame po svojom 🙂
U nás bolo to isté narodila sa malá Rebeka a všetci sa išli pos*ať presne ako bolo spomenuté vyššie...Síce aj teraz ešte z času na čas počujem z okolia či krajšie meno nebolo... A vieš čo? je mi to jedno.. pre mňa je to TOP sedí jej ako riťka na šerbel..
Nech sa paci, mala inspiracia odpovedi:
- mami, ty si si mena dala detom ake si chcela, ja som ti do toho nekafrala, toto je moje dieta, tak sa mi do tohi nestaraj prosim
- je vela mien, pre mna je toto najkrajsie, ine sa mi nepaci
- uz sme sa o tom rozpravali viackrat, svoj nazor nezmenim, nemusis sa ma na to viac pytat, nebudem dalej o tomto diskutovat, lebo to sposobuje len hadky a som z toho nervozna
- pokial nechces vidiet svoju vnucku len preto, ze ma meno, ktore si nevybrala ty, ale ja JEJ MATKA tak potom sa nemusime viac bavit. Mame ti poslat sms ked sa narodi, alebo ani to?
A VIAC BY SOM NEDISKUTOVALA!!!
V niektorých castiach slovenska sa "rebeka" povie na velmi zle, neposedné, prefikane, príliš živé dievča..(to je taká rebeka....si ako rebeka...)
Mne osobne sa meno paci, ja som toto zazila pri mene Patrik, lebo susedia mali ozrana syna a bol Patrik....ja som sa na reci vykaslala a meno som si dala podla seba....ked sa narodil,nikto viac neriešil 😀
Ty si matka, ty rozhoduješ o mene. Pripadne otec.
Najlepsie urobíš keď mame budeš do nemoty odpovedať napríklad ze si sa ešte nerozhodla a meno jej dáš až v pôrodnici keď ju uvidíš.
Celkovo hovoriť druhým vybraté meno už pred porodom je podľa mňa blbosť...lebo každý má nejaké obľúbené, nejakého neoblubeneho kamaráta ci suseda s takým menom...A bude vás ovplyvňovať. A načo?
Ja meno pre svoje dieťa vybraté viac menej mám. A okoliu poviem že sa dozvedia keď sa narodi. Bodka.
Súhlasí tvoj muž? Ak áno tak sa každý iný môže dať vypchat.. 😉
Nabudúce keď to zase spomenu, priamo a úprimne povedz že je to vase dieťa a vaše rozhodnutie - tvoja mama moznost vybrať svojmu dietatu mala, teraz máš tu možnosť vybrať ty a rodina sa s tým môže IBA zmieriť..
Treba hovoriť priamo a úprimne, nie opatrne lebo to nikdy nepochopia..
Moje deti sa volajú tak ako sme s mužom chceli a rodina tiež nebola nadšená (Edgar, elma, elias) ale sú to naše deti, iba my sa o ne staráme, takže do tejto veci nikto nemá právo zasahovať.. rodina si zvykla hoci zo začiatku mali hlúpe reči, ktoré som napríklad ja nikdy neviedla ak som sa dozvedela meno nejakého dieťaťa ktoré príde.. je to podľa mňa neslušné niekomu do toho rozprávať!
Prepáč, ale nech sa aj poserie. Moja mama je tiež taka, povedala som, že ak budeme mať dievča bude sa volať Zuzana. A jej sa to nepáčilo, lebo jej sestra sa tak volá a bude si namyslat a neviem co.. Veľmi rýchlo som jej vysvetlila, že to s nou nič nemá, nám sa také meno slovenské paci a proste sa tak bude volať aj keď sa postaví na hlavu. Odvtedy ani nepipla. Nerozprávaj sa s ňou o tom, je to tvoje dieťa, bude to musieť prijať. A presne tak keď ju uvidí bude jje jedno ako sa vola.
Vobec to s nikym neries a ak niekto opat zacne rozpravat o mene tak len strucne povedz ze tato tema je uzavreta a tuto vetu opakuj. Je to tvoja vec ake das meno, nemusis ho pred nikym obhajovat.
Co ma tvoja mama a ostatna rodina s menom tvojho dietata?
Vy ste matka, bude to VAŠE dieťa, budete ho vychovávať, žiť s ním 24 hodín 365 dní v roku. Hlavne Vy musíte mať dobrý pocit z mena, ktoré dáte svojmu dieťaťu, lebo to meno do dňa vyslovíte nespočetnekrát. Ak sa Vám páči Rebeka, tak svojej dcérke to meno dajte. Mimochodom, mne sa tiež páči😉
Mne sa tiež nepáči práve preto “to je taká rebeka” ale pokial je to Tvoje vysnívané meno, nerieš. Tvoj vyber (Vás s mužom) zvyšok rodiny do toho nemá čo hovoriť. A neboj sa, keď uvidí vnucatko určite nebude riešiť.
Ani u nás nezožalo meno Oliver veľký úspech, prekrúcanie očami a stále či si to nerozmyslíme... a teraz Olivera nedajú za nič 😉
mne sa meno Rebeka z celej duše nepáči, ale keby raz moja dcéra prišla s tým, že chce mať Rebeku, možno by som si v duchu povedala "Jéééžiši Kriste!", ale bolo by to dcérino dieťa, nie moje a keď ona po tom túži a bude s tým menom dieťaťa šťastná, tak čo mi viac v živote treba? A také, že nechcem ju ani vidieť, keď bude Rebeka, no pri všetkej úcte, ale takú matku by som poslala kadeľahšie...
@danica2711 tu poslednú vetu v úvode som si nevšimla 😲😲 ako toto niekto môže povedať, to je vrchol..
Ta posledna veta aj mne zdvihla tlak. Babka sa ta snazi citovo vydierat a zmanipulovat, kedze ty sa nedas po dobrotky presvedcit. O 300% viac by som bola presvedcena o tom mene po tomto vyroku...
Meno, ktore ja idem dat synovi, sa tiez malokomu paci (ja krava som ho povedala). Ale to je mozno aj generacny problem, mamina svokra tiez vraj vystrajala, ked zistila ako sa bude moj brat volat. A to nie je Winnetou, ale Adam 🤷♀️
Daj ai meno ake chces Ty, nedaj si do toho kafrat
minule tu jedna pisala, ze si chce zmenit aj svoje krstne meno aj priezvisko, lebo ju rodicia supli do decaku. Zhodou okolnosti chcela meno Rebeka. Nie si to ty?
Čo máš za matku, keď povedala, že keď sa malá bude volať Rebeka, nechce ju vidieť. Panebože hanbila by som sa za taku matku a bola rada, že ju už neuvidim.
Nenechaj sa odradiť, co je ich do toho? Mojej mame sa tiež nepáčilo meno Timea..fuuuurt sme to pocuvali, ona chcela iné meno.. mala aj vybraté konkrétne.. vytacalo.ma to, absolútne ma nezaujímalo ibe meno . ako vôbec môžu toto riešiť? To je čisto tvoja a muzova vec. Ked sa mi mala narodila ,dali sme meno Timea a bolo ticho a myslím ze za takéto správanie sa dospelá žena,babka môže aj hanbiť..
Výber mena je na rodičoch, ostatní môžu akurát vyjadriť názor, ale aj tak im to možno nepomôže
Mne sa meno Rebeka nepáči
keď je to tvoje vysnívané meno od mala tak jej to daj; ja osobne by som sa nedala odradiť; babka si zvykne; mne osobne sa to meno páči
Je to tvoje dieťa, daj meno aké chceš ty. Mne sa meno Rebeka veľmi páči.
Aj moja mama komentovala výber nášho mena, každý deň mi posielala nejaké iné mena, že či nedáme radšej také alebo také.. Tak som jej vysvetlila, že my sme už rozhodnutí a zbytočne s tym stráca čas. Zvykla si a minule mi povedala, že malého si už ani nevie predstaviť s iným menom.
A Rebeka je podľa mňa veľmi pekne meno 🙂
ani mojej mame sa meno nepáčilo a stále ho komolila len aby sa nám nepáčilo. robí to doteraz (2,5) a malý jej proste na tie skomoleniny nereaguje a to ju vytáča ešte viac kým ho neosloví ako ho voláme my proste nereaguje 😂
Pardon preklep--Odhovára nie ohovára