Moja mama je nešťastná z môjho života a mňa to neskutočne depta..mám pocit že to je až toxické..vediem usporiadaný život, mám dobrého.muza , dom ,deti ,žijeme na úrovni, všetko je v poriadku..no ju to neteší ..minule sa nahnevala , že aj svokrovci pripravili deťom na deň detí niečo.a aj ona pripravila , boli sme u oboch stranách !!! Ale ona chcela, aby sme prišli len k nej ..nemám najhorších svokrovcov a nehodlal si to s nimi pokaziť lebo ona sa ofuci..pri ničom ju nevynechame, aj tak je zle..keď poviem že máme niečo nové, tak ,povie len hmm ..keď nepoviem a povedia deti tak sa nafuci že som nepovedala ja..
A nie je to z jej strany radsej zavist?
@pribinak mne už z toho šibe ..aj dnes je Mikuláša a zavolali nas aj svokrovci , s ňou som bola dohodnutá skôr , ale tak som jej volala že ideme aj tam aj k nej a ofucana hneď...mám malé deti na Mikuláša veria a potešia sa aj jednej aj druhej strane..prečo ich mám obrať o radosť u svokrovcov?
@barbora0308 ja neviem 🤦🤷
@barbora0308
@pribinak najhoršie je že ja sa cítim potom zle ,že tým svokrovcom idem , hoci veď idem kvôli deťom
aký mala život tvoja mama?
@pkgirl30 tak vydala sa dobre , ale jej synovi ,môjmu bratovi veľmi život nevyšiel..brodi sa vlastnými chybami a trpí celá rodina ..ale s mojím ocinom.sa zle nemajú, peniaze majú , len pokoj kvôli bratovi nie , lebo tam sú tiež malé deti ..
myslim si ze vela rodicov tak “ ziarli “ na svokrovcov … aj moja mama.. robi v rakusku tak potom chce vsetko “ dobehnut” a predstavuje si asi ze kym tu nie je tak ja u nich snad zijem alebo co 😳 pricom sa niekedy nevidime cely ten cas … a potom ked sa vrati a spomeniem ze ideme k svokrovcom tak citim ze ziarli … ale nastastie sa s tym uz snazi pracovat … ja mam este rodicov rozvedenych tak ziarli aj na otca 🤦🏼♀️ no ale viem ze aj svokrovci maju pocit ze s mojimi rodicmi su deti viac … podla mna tomu pocitu sa ubranit neda ale dospely clovek - vyzrety jedinec s tym nezatazuje svoje deti a proste si to necha pre seba … matke treba vymedzit hranice, a ano viem ze je to tazke
a to musete chodit k jednym a druhym v ten isty den? Ved s kym si dohodnuta prva, to plati, a ked vymysli niekto dalsi, tak povedat, ok, super, dakujem, ale na den xy som uz dohodnuta s tym a tym, ideme tam a tam, k vam teda prideme na dalsi den / tyzden / vikend...
Ty nevies ani svokrovcom ani vlastnej mame povedat nie. Chybicky "krasi" je tam na viacerych stranach. Neviete spolu otvorene komunikovat a riesit veci.
A rozpravala si sa s nou o tomto? Ako to ona argumentuje?
@elanor ale veď je Mikuláš , tak nech sa deti idú pozrieť aj tam ,aj tam , bývame všetci 10 minut od seba...
@barbora0308 ale áno snažila som sa..na víne som ja že si namyslam
@barbora0308 a urazila sa ešte viac
asi by som trošku obmedzila kntakt s tým, že nech sa trošku nad sebou zamyslí, či si chce zničiť vzťahy s vami.
mama je tak trochu narcistka. skus si pozriet narcisticku poruchu, ci to nesedi na nu.
@hendikep ale tu nejde len o to ,tu ide aj o výlety, dovolenky , a všetko ostatné, ona sa z nás neteší absolútne..z ničoho , a to tvrdo drieme , nemáme nadstardne platené práce , kde máme niekoľkotisicove platy
Tak jej povedz.
Prosím ta, čo sa urážas. Co ti vadí?
Moje deti majú dve babky dvoch dedkovi a pôjdem s nimi tam aj tam.
A keď sa urazí?
OK si urazená, nechám ta, ozvi sa keď ta to prejde, ja na toto nemám čas ani nervy, čau.
A hotovo, bodka.
Robí iba to, čo jej ty sama dovolíš.
Nuz, tak existuju dve moznosti:
1. povies jej o svojich pocitoch este raz naposledy. Podla reakcie zhodnotis, ci ma zmysel na vasom vztahu pracovat alebo obmedzis kontakty pre svoju vlastnu psychicku pohodu.
2. akceptujes ju taka aka je, naucis sa nad tym uz iba mavnut rukou a budes jej nazor a spravanie brat s nadhladom.
Je to toxicke. Kazdy si ku tebe dovoli tolko, kolko ty dovolis.
dobre ale mam pocit ze si sa tym nechala trochu pohltit … lebo preco ocakavas ze sa bude tesit z Vasich dovoeniek? chodis na ne aby si potesila ju? No ja neviem, ja ked idem niekde s muzom a detmi tak nepotrebujem aby ostatni sa so mnou tesili alebo aby ma zato nejak uznavali … Ži tak aby si bola spokojná hlavne Ty so svojou rodinou a neupínaj sa na názory svojej matky …
Tak podľa mňa žiarli na tvoju svokru.. cíti sa neisto, boji sa že svokra bude pre teba a tvoje deti viac ako ona sama.. je to proste nízke sebavedomie a boji sa že vás stratí.. a ako vždy, človek čo žiarli, neuvedomuje že ťa stráca práve preto.. (ktovie aké zážitky má z celého života.. nemyslím peniaze a vydaj, ale zážitky detstvo, rodina, babky, svokry všetko to ovplyvňuje pozeranie na svet) ja by som ju priamo uistila o tom že ju máte všetci veľmi radi, ale máte radi prirodzene aj svokru.. úprimne by som sa vyhranila kde končí moja tolerancia a koľko som ochotná znášať a aké to bude mať dôsledky.. ale v prvom rade by som ju uistila že mama je len jedna a mám ju rada a vždy budem..
@hendikep nie nemyslím ták že bude jasat, tlieskať a oslavný tanec ,tancovať okolo ohňa...
Ale tak normálne a ( a inak mala by na dovolenky aj ona,ale dotuje a všetko dáva bratovi a jeho rodine)
no a co ked je Mikulas? To predsa neznamena, ze musite lietat v jeden den po svetkych "certoch". Kludne si mozte doma zaviest aj ine pravidla. 6.12. je Mikulas iba doma. Babke c.1 sa po mikulaske ide v najblizsiu sobotu, a babke c2 v nedelu, alebo o tyzden. Tym par sladkostiam sa nic nestane, ked tam par dni pockaju.
Ty si jednoducho nevies dupnut a povedat svoj nazor, za kazdu cenu sa chces kazdemu zapacit a s kazdym vychadzat, len aby v rodine dobre dolo, aby sa deti potesili.
Deti by sa tesili dnes, zajtra ci o tyzden uplne rovnako.
Ty si musis najprv upratat v hlave, a nie sa stale len druhym zaliecat a plazit sa tak ako oni piskaju.
@elanor ja sa nezaliecam nikomu , aj naši behali takto, tak v prvom rade nechápem prečo to ona nevie pochopiť a uráža sa ,keď u nás to bolo úplne rovnako ..
Ty sa bojíš vlastnej matky?
A čo keď sa urazí? Hádam sa len raz odurazí, nie?
A keď nie, budeš mat pokoj..
@elanor skôr si myslím ,že jej je ľúto že bratove deti toto nemaju a moje áno ..lebo úplne rovnaká reakcia je aj na to keď ideme na výlet, minule bola sklesla lebo sme boli na jednej šou pre deti ,skôr to že moje deti idú a z druhej strany nejdú..to je skôr problém si myslím osobné..už minule mi naznačila že moje sú vždy tak pekne a čisto oblečené, že prečo to nemôže byť aj na druhej strane
@mk22 vieš čo štve ma ,čo ti poviem , niekedy ma neskutočne stve
lebo sa s vami na niecom dohodla a ocaka, ze v ten den sa budete venovat ona vam a vy jej. A nie, ze sa o vasu pozornost v tej chvili musi delit s niekym inym.
Ved sa zamysli, ty si pozves navstevu, navaris, napecies, nachystas a tesne predtym ti navsetva zahlasi, ze pridu o 2-3 hodiny neskor, lebo idu este na navstevu niekomu inemu.
Bolo by ti to prijemne? Alebo by si sa tiez citila ublizene, mozno urazene? minimalne dotknuto iste.
@mk22 ona dá aj posledné ale ona je tak strašné apatická , melancholická , že to je naporazenie
@elanor nie moje deti si tam mali prísť len pre Mikuláša, tam sa o návštevu nejednalo vôbec...my utekáme ešte do práce niečo vybaviť ..a k svokrovcom tiež len zoberieme a ideme..
Daj si s mamou pauzu, treba si od seba oddýchnuť. Toto je už toxické