Ahojte ja neviem či je toto normálne alebo ja len preháňam ako tvrdí moja matka v máji mam termín pôrodu mám plno detských vecičiek pár mechov všetko som si kúpila ešte pri prvej dcére a chcem to využiť aj teraz, ale samozrejeme že som si triedila veci ktoré už nechcem tak som to vytriedila a dala som to na darovanie ozvala sa mi sesternica že by si tie veci zobrala lebo je tiež tehotná teraz tak som jej tie veci posunula.. veci mam u mojej mami nakoľko sa nám do bytu všetko nestane tak som si to skovala u nich na horné poschodie kde nikto nechodí veci jej podala moja mama a dozvedela som sa neskôr od mami že si pobrala z mojich mechov čo som si nechala aj ďalšie veci a ešte som obdržala správu že mam veľa veci a mam jej odložiť to a to a to... keby si zoberie nejaké trička ale 200€ fusak bundičky nike botičky pre bábätko a podobne.. moja mama jej to samozrejeme s láskou dala a ešte mne vynadala keď som sa rozčúlila že čo veď nemajú peniaze a pritom majú už veľké deti mohli si kľudne aj oni nechať ja neviem či som lakoma alebo čo ale toto mi príde cez čiaru potrebovala som sa niekde vyrozprávať lebo môj manžel od nervou na moju mamu radšej išiel ku svokrovi aj s dcérou ja teraz ani neviem že či čo mam pýtať späť alebo čo...
Vypytala by som nazad a povedala ze nech sa nehneva ale tie veci jej nedas
@syslik81 nie nie moja mama dobre vedela kde sú potriedene veci a kde sú veci ktoré si nechávam takže vedela veľmi dobre lebo mi s tým pomáhala
Normálne si ich pýtaj nazad, sú to predsa tvoje veci
Normalne jej napis, ze tvoja mama jej dala aj veci, ktore neboli urcene pre nu a ty ich potrebujes pre svoje babatko. A uvidis ako sa sesternica zachova. Argument, lebo ona nema peniaze je chory.
Normálne zavolaj sesternici, vysvetli jej situáciu a pýtaj veci späť. Je jasné, že ich budeš potrebovať, keď si sama tehotná. Vôbec Ti to nemá prečo byť blbé, alebo trápne. Sesternica je určite rada aj za tie veci, ktoré dostala zadarmo (teraz myslím tie, ktoré si určila na darovanie).
Pytala by som naspat. A vyhovorka, ze nemaju peniaze? No tak si nemali robit dalsie dieta! Preco by si zase mala minat peniaze na nieco co mas, len ti to vzali?!
Hm tak tvoja mama usudila,ze nestradate a tak sa rozhodla robit samaritanku a rozdavat cudzie veci? Sesternici by som zavolala a ospravedlnila sa za nedorozumemie s mamou a pytala naspat veci,ktore ti chybaju.
Určite pýtaj späť
Tak toto by ma nastvalo 😳 aj ja by som si pytala vsetky tie veci naspat, to ze nemaju peniaze predsa nie je tvoj problem...
a preco skladujes svoje veci u svojej mamy? Keby si ich mala u seba, tak ostanu u teba.
@leuchtturm bože lebo ako som hore písala mame zatiaľ maly byt kde sme ja manžel dcéra a staváme si dom tak kam tie veci asi mam dať keby ich môžem mat u seba tak ich tam mam písala som to keby čítaš vieš a aj keby si ich dam ku kamarátke je úplne jedno kam si veci dám tie veci sú za naše peniaze a nemá mi na nich nikto iný siahnuť tiež by sa ti nepáčilo ak by ti niekto prišiel do šatníka a zobral ti veci ktoré nosiš
Ak sú to drahé veci tak normálne slušné zavolať a povedať že došlo k nedorozumeniu a mama dala aj veci ktoré sú pre tvoje dieťa. Mama to nemusela myslieť zle ale nebolo to dobré. Pri takých veciach by som ale chcela byť osobne predsa ide o tvoje.veci máš ich potriedené...Nemala toto tvoja.mama riešiť vôbec... Sesternica to bude musieť pochopiť.
a tvoja mama akým právom dala niečo z tých vecí, ktoré si nechcela bez tvojho súhlasu? ja by som požadovala od mamy aby ONA osobne šla za tvojou sesternicou a doniesla tie veci alebo poriešila nech ich donesie sesternica... je to maximálne nezodpovedné od nej, po tomto by som si tie veci zobrala k sebe do bytu (akokoľvek je malý) a sama predávala čo nechcem po koníkovi alebo v balíku a sesternice už vôbec nič nedala, veď má vlastné deti, tak čo si nenechala?
@miriam_s ja som dnes musela byť pri dcére lebo mi cely deň zvracala a manžel bol robiť na dome tak som slušne poprosila mamu či by jej tie veci ktoré som potriedila nedala ona vedela ktoré sú to veci bola pri mne pomáhala mi s tým ešte ich sama zvlášť odložila na iné miesto
Hm, no nič, už sa stalo, len to teraz v kľude odkomunikovať s ňou... Dnes si ešte rozhorčená (úplne ťa chápem) , zajtra sesternici zavolaj a vypytaj späť čo chceš. Netreba to odkladať lebo to bude zbytočne ťažšie...
neprehanas normalne jej zavolaj a nech ti ich vrati a mame povedz ze ci ti ona teraz kupi fusak atd ked ti to porozdavala
Ako, ked mama je taka samaritanka, tak by som pytala peniaze od nej, kolko tie veci stali a nech mi prispeje pre novy prirastok na nove, ze si ich znova pokupim. Ja by som od sesternici uz nepytala spat🙈🙈🙈
Pekne sesternici vysvetliť,že sa stal omil a tie vecičky čo si zobrala navyše nech ti vráti. A ako sa zachovala tvoja mama? To ani neviem ako mám nazvať. Ani by ma tak nestval 200€ fusak ako "podraz" od vlastnej mamy
Jasne,normalne napis sesternici ze mama dala omylomaj tvoje veci a co ti chyba,se vies ze si vzala navyse si normalne vypytaj.ved moze byt rada ze si jej kopec aj tak podavala.. 🙂
Však zavolaj sesternici, že mama sa pomýlila a povedz jej čo ti má vrátiť, že to si nechavas pre svoje bábätko ktoré sa má narodiť.
No ked to vedela, pekne by ma nasrala a veci od sestranice by som pytala späť.
Jednoznačne by som tie veci pýtala nazad. A v prípade ze by ich už nemala a predala ich, pretrhla by som so sesternicou všetky kontakty a tie mechy s vecami si okamžite od maminky vzala preč.
Tak to by som mala nervy aj ja. Tak ochotne chceš pomôcť že niečo daš ale niesu povinná dávať veci ktoré si si plánovala nechať pre svoje bábätko... Pýtala by som určite naspäť
Porazilo by ma. Zavolala by som sesternici a povedala jej, ze nedopatrením jej dala mama veci ktore budes potrebovat. Urcite by som si ich vypýtala späť lebo ťa to bude škrieť...
tak ako baby radia ale nepytala by som ja ale mama nech to vybavi
Keby mi zavolala sesternica, že omylom mi jej mama posunula aj veci, ktoré bude aj ona potrebovať pre bábätko, nemala by som najmenší problém to vrátiť, myslím to tak, že by som sa vôbec neurazila, samozrejme by som veci vrátila a ospravedlnila sa, že som nevedela. Ani by som sa necítila blbo. Takže si myslím, že jej pokojne v kľude môžeš napísať a vysvetliť, že ťa to veľmi mrzí, ale stal sa malý omyl a niečo budeš ešte potrebovať 🙂
Vypytala by som naspat veci, ktore mi chybaju, ze doslo k omylu, stane sa, ako tehotna by som si nerobila zbytocne nervy, iba vecne oznamila a pockala na vratenie, kupila sesterke cokoladu, ze dakujem, ze mi to priviezla naspat
Ty s laskou tvojej mame povedz, ked teda sesternica nema peniaze, nech jej nejake da. A trvala by som na tom, kedze to mama pokaslala nech to aj napravi a vypyta spat.
mna prekvapuje ze ti sesternica nezavolala a nespytala sa ci ti to nebude vadit 😵 ked si ich zoberie. Tak asi nie je blba, ze ked tam veci skladujes, tak ich planujes vyuzit. Zavolaj jej ze to mas pre vlastne dieta ci by bola tak mila a vratila ti ich - nieco jej mozes nechat. Ale veci ako fusak a znackove veci by som si urcite pytala spat. Tvoja mama je people pleaser - snazi sa potesit inych ludi za kazdu cenu, nie? Nie je normalne aby uprednostnila sestrenicu pred vlastnou dcerou. Moj manzel je taky, ze by dal ludom zo svojho okolia aj oblicku ... je to taky dobrak.
ak ti to chyba pytaj ... ak si mame nepovedala ze je to potrieene a to na poschodi je tvoje nemozes jej nic vycitat -odkial to mala vediet rovnako sesternica... normalne povedz ze sa stal omyl ze niektore veci cces nazad a az vynosis kludne jej to das