Moja mama celý život klame

15. jún 2022

Moja mama bola cely zivot klamar. Teraz sa to zacalo neskutocne stupnovat. Moj otec na druhej strane je clovek, ktory v zivote klamstvo nepovedal.

Vkuse za mnou chodi a hovori kto z jej rodiny co povedal o mne.
Najprv som sa prestala s nimi bavit lebo nebudem predsa s ludmi co ma nemaju radi len bolo jedno rodinne stretnutie a nesedeli mi jej informacie. Nasralo ma to a zacala som sa rozpravat o tom s tymi ludmi a zistili sme ze pravda je uplne ina. Teraz som na ta zla lebo jej rodina sa s nou nechce bavit lebo klame. Ja uz neviem co mam robit. Ked poviem nech sa nad sebou zamysli a prestane klamat o takych hovadinach tak som drza nevychovana dcera ktora si dovoluje k matke.

Pre mna je uprimnost nadovsetko. Mam malu dceru a verim ze deti kopiruju to co vidia. Neklameme pred nou aj ked to moze byt neprijemne. Dokonca aj vie kto nosi darceky na vianoce. A nechcem aby sa s nou stretavala a videla ze klamat je ok. To je zas zle lebo podla nej ma pravo na vztah s vnuckou.

Co myslite, mam este nejaku sancu na jej prevychovu? Alebo nejake rady?

pribinak
15. jún 2022

Nemá mama nejakú psychiatrickú dgn?

zmrzlinka2021
15. jún 2022

Pravdepobodne maminka je chora ako pise @pribinak alebo je to vyslovne toxicky clovek, co s nikym sa neznesie, hlada spory, je konfliktna...

autor
15. jún 2022

@pribinak je to mozne ale ja ju nikdy nedostanem k lekarovi sa porozpravat. Mne to niekedy pride ze chce byt velmi zaujimava a chce mi ublizit a vidiet ma trpiet. Lebo bratovi nikdy nehovori take klamstva. S otcovou rodinou mam uzasny vztah. Su to pre mna najblizsi ludia, aj zivot by som za nich dala. A pred dvoma rokmi po jednej svadbe mi dva mesiace hovorila, ze za nou vsetci chodia z tej strany a pytaju sa ci som leniva alebo chora ze som pribrala (pribrala ale 5kg len a nebolo to ani tak vidiet) a neverim ze oni by nieco take riesili kedze su to uvedomeli ludia a neriesia zmeny tela druhych ludi. Bratovi take veci nevymysla.

pribinak
15. jún 2022

Hm, myslím, že je chorá. Zdravý človek nemá potrebu robiť niečo takéto

andreatytler
15. jún 2022

Ak vies ze klame cely zivot, preco jej veris? Preco sa na zaklade jej tvrdeni prestanes bavit s rodinou? Ber vsetko co ti povie s rezervou... najlepsie jednym uchom dnu a druhym von.
Nemas sancu na prevychovu.
Aj pre mna je cestnost a uprimnost dolezita a tiez nikdy neklamem dietatu a vadilo by mi ho nechat s clovekom co klame. Ale zase uplne obmadzit kontakt vnucata s babkou tiez nie je dobre... podla mna dieta pochopi ze nie vsetci ludia vravia pravdu. On sa bude ucit hlavne od teba a tvojho muza. Vy ste vzor spravania, ktory bude kopirovat.

timing
15. jún 2022

Ach jaj. Smutne co robi matka svojmu dietatu. To co robi je nutkanie, a kedze Ta ohovara dovod nato nejaky v sebe ma ( ziarlivost na vlastnu dceru)
Ma tvoja mama stastny zivot? Detstvo,dospievanie,atd... Urcute Ti nahlas nepovie : ano mam problem, neskutocne na Teba ziarlim, zavidim az tak,ze Ti vedome škodim, aby si nebola taka stastna.
Je to smutne,ale tvoja mama je toxicky clovek a to nezmenis. Tym,ze Trba zrani sa citi "lepsie" lebo si na tu chvilku nestastna tak ako ona. Su ludia,co tahaju na dno aj inym ludi, aby tam neboli sami. A to ich uspokojuje.
Zmrnit ju nezmenis, to nedas. Kontakt s vnuckou nechaj ale minimalny pod tvojim dozorom. Je velka sanca, ze ju taktiez bude deptat,nakolko to je dievca- dalsia obet pre nu, aby sa urazkami citila lepsie. Cize ak tomu chces zabranit, ja by som ju s vnuckou nenechala dlho, kratucke navstevy.
A co sa tyka rodiny, konecne vsetci vedia kto je. Nebudu uz verit ani jej lebo vedia ,ze je bajkarka. Ty ak Ti bude chciet nieco povedat stopni ju so slovami : nechcem to vediet, nezaujima ma to.
Ina moznost nie je

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
15. jún 2022

Ahoj, kedze to robi len tebe a bratovi nie, je si toho uplne vedoma. Predpokladam, aj ked ju stopnes aby ti nic nehovorila ze ta to nezaujima, aj tak ti tie bludy povie. S cielom ublizit ti. Myslim, keby to bola choriba, zrejme by takto kecala aj bratovi. Ja by som bola schopna bez pardonu pretusit kontakt. Preco by si si od nej mala nechat robit zle a este aj nechst drptst svoju dceru? A ze by k tomu isto doslo, za to by som ruku do ohna dala. Nevie sa chovat? Jej problem, nie tvoj.

kassandra25
16. jún 2022

No uviedla si tu len jeden príklad. Ale z toho, čo si napísala, sa dá krásne vidieť, že ona si vezme niečo ohľadom teba do jej hlavy, čo jej vadí a využije inú rodinu a ľudí nato, aby na teba išla psychologicky a diplomaticky, ako taký démon nato, aby ti vhlesla to, čo jej na tebe prekáža , ale vymyslí si, že to o tebe šíria iní ľudia a nádieja sa, že ty to od nich nijako nezistíš, že ty s nimi komunikovať o tom nebudeš. Možno že aj na iných ľudí skúša svoje metódy, keď Jej niečo vadí, ide nato obkľukou a využíva klamstvami iných ľudí, aby dosiahla svoje, aby viac a prefíkanejšie mohla svojmu cieľu ublížiť. Tu pomôže len strániť sa prirodzene takej osobe a keď začne, naoko s ňou súhlasiť, že dobre, aj mne to už povedali...., aby mala radosť a urobiť z nej blba. Využi metódu, ak vraj o tebe niekto niečo povedal, tak áno, ty to už vieš predsa..... a uvidíš v jej očiach aspoň záblesk, že ty si pochopila to, že ona klame a uvidíš, že vretenica cúvne, stiahne sa meter dozadu. Je to ináč zlé mať s matkou takýto vzťah a stráž si svoje, nech to raz napríklad tvoj muž proti tebe neotočí. Tá ti ešte bude intrigovať, a ver tomu, že nie si jej jediná obeť. Obete sú a nemusíš vedieť o nich. Svoje si chráň tak, že nebudeš žiaľ o nej vykladať mužovi, lebo to všetko sa jej do budúcna zíde. Ona bude taká trpiteľka a ty taká zlá dcéra a keby ťa muž raz prestal ľúbiť, tvoja dobrá a utrpiteľská mamička sa mu tak zíde....... že ako z hororu??? Ale je to realita. Chráň si svoje, stráň sa , ako sa dá a vôbec o nej nevykladaj , nikomu, najlepšie, len si mysli svoje a to nejako vydychuj zo seba von. Lebo mamička už číha na každý tvoj ďalší a hlavne chybný krok.....

jennky13
16. jún 2022

@kassandra25 trosku prehnane, nemyslis ? Niekedy si urobime svoje zavery tak komplikovane a tazke. Mozno mas pravdu že matka je manipulativna a nevie svojej dcere povedat pravdu a tak ju povie okľukou. Nepovie, ja si myslim, ale tí druhí mi to povedali. Nemusi to mysliet zle, mozno to mysli aj v laske. Autorka - preco sa o tom neporozpravas so svojim otcom, ved on ju pozna najlepsie a mas s nim dobrý vztah ?
Je dobre hovorit pravdu a tvoje deti rozpoznaju babkine vymysly a mozno ked jej to raz povedia oni, tak si to babka dost uvedomi.
Netrhaj vztahy, zvazuj , co ti mama o kom hovori a ked pouzije druhych, ze si nieco o tebe myslia, skus sa spytat : Chces mi povedat nieco, co sa ti nepaci? Nepouzivaj tych druhych, povedz mi to priamo.
proste hladaj cestu ako spolocne by ste to zvladli.
Aj deti vychovavaju svojich rodicov a aj oni musia hladat sposob ako im to povedat. To, ze sa mate je stale vzacne aj ked to nie je idealne.

kassandra25
16. jún 2022

@jennky13 kazda milujuca matka , povie svojej dcere inac a inym sposobom, alebo sa jej to iba nejako jednoducho opyta, ci pribrala. Ano, maju sa. Este ziju. Ale preco autorka vidi, ze jej mama stale v niecom klame. Preco vidi to a zaziva to, co zaziva. Ono to tam je. Preco vidi u otca a otcovej strany to, vo u matky nie? Lebo ona naozaj nieco citi a vidi. Autorka nema zamestnanie robit psychokouča svojej matke a ucit ju, ako ma k vlastnej dcere spravat a ze nema pouzivat spinave praktiky takym sposobom, ze co vraj o nej druhi hovoria. Jedna matka, aj keby to bola pravda, by nechala svoju dceru samu zistit, co vraj by jej udajne povedali druhí. Ale ona sa správa ako wamp. Jedna matka má byt svojej dcere napomocna a ta dcera má mat u nej pocit bezpecia a nie to, co zaziva autorka s tym, ze este ona má nieceho ucit svoju matku. Sorry, ale tato mamicka sa tu nejako vymyká. Tu nieco nesedí a nehraje. A nemá nato doplácat jedna dcera, ktora uz ma svoje, svoju vlastnu rodinu, zivot a svojich starosti cez hlavu, lebo starosti vzdy nejake casom pridu. Len by nemali od jednej matky a babicky v jednom takéto chodiť...... tam by malo prísť niečo cosi iné. Nie su dobré ani prehnané mamickarky a opicie lasky, ale toto je zas druhý koniec..... tiez nepristojny k zivotu a tazky na zitie.

jennky13
16. jún 2022

@kassandra25 mas uplnu pravdu ak hovoris o zrelej a spravne nastavenej zene. Takto by sa mala spravat jedna spravna matka. Ale hold autorka nema zrelu matku a potrebuje sa naucit s nou jednat.
vzdy je problem v tom, ze my niekde ocakavame , ze nasi rodicia sa maju spravat spravne, zrelo a ked sa to nedeje, tak je problem. Naozaj je problem, ale v tomto pripade ma problem matka a nie dcera. Dcera na pocudovanie sa naucila hovorit pravdu, ale je naozaj jedine riesenie odstrihnut sa ?
mam proste dojem, ze vsetko sa tu riesi- odit, odstrihni sa, preruste kontakty.
Ale vztahy su vzacne a treba o ne stat aj ked nie su ok. (samozrejme nie vsetky, ale ta hranica nie je tak blizko ).

alexandramb
16. jún 2022

Je to strašne mat takúto osobu v rodine, ja mam takú hnusnu klamarku svokru, ona každého proti sebe stve môjho muža s jeho bratom celý život proti sebe, vlastná mater svoje deti proti sebe štvala a aj isto štve nadalej a tak isto aj svokra proti jeho vlastnej rodine stvala celý život. Aj proti mne poštvala muzovho brata, si navymyslala a ten sa mi potom vyhrážal. Pritom ja som ani nevedela ze o co ide, s takýmito osobami je najlepšie sa nestretavat vôbec, ja som moju ,,svokru" nevidela už skoro 3 roky a ani moje dieťa a o nič sme neprišli ani jeden, naopak získali pokoj v rodine. Takýto ľudia sú zlí ľudia a nič dobré sa od nich nedá čakať, len faloš, klamstva a podrazy.