Moja mama asi nemá rada môjho priateľa

lucka15406
6. sep 2021

Ahojte, potrebujem skôr poradiť alebo asi polutovat ja neviem. Začala by som asi takto: S priateľom som sa spoznala na strednej škole. On ma 19(čiže ešte teraz posledný ročník) ja som už skončila a mám 21. Čiže pracujem. Sme spolu už niečo cez 2 roky. Keď som bola aj ja na skole boli sme každý deň spolu, teraz je to také obmedzené. Ja som rada že ho mam aj som si na neho zvykla. Len kde je problém. Problém je moja mama. Vždy mi rozpráva prečo sj nenájdem priateľa v meste bydliska, že taký vzťah nemá budúcnosť, on je taky a onaky. proste samé negatívne reči a býva to aj horšie ja neviem čo mam robiť. Veľa krát sme sa aj hádali kvôli nej, už je z toho celkom stereotyp a neprestáva to. Stále tie isté výčitky a tak. Hlavne ze vždy mi povie ze mam svoj život ale roky mi utekajú a tu sa po zastavím. Keby sa s nim aj rozidem a kym by nájdem iného to tiež môže potrvá a nikde nie je povedané ze hneď bude ten pravý s budúcnosťou, práca a bývať spolu. Tak neviem aký to má zmysel :( ja už fakt takto ďalej nevládzem. Sme kofdseba 97km hodina a pol cesty busom/autom

ivkazba
6. sep 2021

A čo konkrétne jej na ňom vadí? Lebo z tohto ťažko usúdiť, či je to niečo relevantné alebo to netreba riešiť a nech si mama hovorí čo chce. Inak, mama môjho priateľa ma tiež nemá rada, zistili sme, že to nezmeníme, neriešim to teda ani ja ani partner.

lucka15406
autor
6. sep 2021

@ivkazba Tak vraj že nemá hygienu není vychovaný, je pre mňa mladý, nevie čo od života chce a podobne. Aj keď nič z toho nie je pravda. Ja mam pocit že mama mi to chce len prekazit

simona1998
6. sep 2021

@lucka15406 neni to pocit , ale je to pravda , že to chce “prekaziť” a ver mi , mami majú v tomto pravdu .

ivkazba
6. sep 2021

@lucka15406 a prečo si myslí, že je nevychovaný? A prečo si myslí, že nevie, čo chce od života? Ty vieš, aké má plány atd a či pre to niečo robí? Pretože možno len mame nie je sympatický a možno mama vidí niečo, čo ty ako mladá žena neotrepaná životom nevidíš.

ivkazba
6. sep 2021

@simona1998 nie vždy má mama pravdu 😉 ale pri tejto vekovej kategórii je to vysoká pravdepodobnosť.

lucka15406
autor
6. sep 2021

@simona1998 v čom pravdu konkrétne aby sa chápeme?

lucka15406
autor
6. sep 2021

@ivkazba Vraj sa nevie pozdraviť alebo to ona len nepočuje a všetko si pretáča na svoje. Aj sama povedala ze ho ešte dobre nepozná a on keď sa snaží urobiť čokoľvek len aby je dobre vždy výjde z toho najhoršie. Ale ja ho nechcem opustiť kvôli mame, ja som šťastná :(

lucka15406
autor
6. sep 2021

@ivkazba všetko si to myslí preto, že je mladší ako ja a predsa je skor akceptovatelne keď chalan je starší ako baba. Je skúsený, ma niečo prežite, po škole, vlastne bývanie a tak podobne. Ako náhle staršia baba a chalan mladší už sú predsudky a každý len to zlé a aby to zničil...

anita6666
6. sep 2021

Tvoja mama ma pravdu,mala by si ju počúvať,ale aj keď nebudeš,takýchto "vzťahov" budeš ešte absolvovať iks.

ledgerka
6. sep 2021

@simona1998 nie vzdy ma mama pravdu. Ja som od 15 chodila s manipulatorom (samozrejme som o tom vtedy nevedela). U nas bol vareny peceny a dokonaly. Ked som sa ho horko tazko po 3 rokoch chcela zbavit tak moja rodina absolutne nechapala preco, ved on je uzastny clovek. Asi takto vedia a vidia mamky vsetko.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunshine_18
6. sep 2021

Mami majú v tomto pravdu.. Nepoznám vás ale ty si uvedom ci je to muž ktorý má byť pri tebe aj o 10-40rokov a otec tvojich deti, opora v živote atď.. Nieje jediný na svete takže ak máš na výber.. Vyberaj kým je čas..

januarova
6. sep 2021

@lucka15406 a čo mama myslí tým, že nemá hygienu?

ivuska027
6. sep 2021

Ani mojej mame sa nepačil moj frajer. Mladsi o rok. On na škole, ja doma, medzi nami 200 km. Nedala som sa odradit. Sme spolu bezmála 19 rokov, 13 rokov manzelia, mame dve deti šikovné deti a je to najlepsi chlap a otec na svete. Mala som 21 ked sme sa spoznali. Nie vždy majú mamy pravdu. Vždy vám to môže nevýjsť, na vzťah nie je záruka, ale môže to aj fungovať a to dobre.

nevenka
6. sep 2021

No ja som chodila s o 2 roky mladsim, mal 17 a ja 19, ked sme zacali spolu chodit. Vztah na dialku, niekedy sme sa nevideli aj 2-3 mesiace, cez zimu, lebo on chodil ku nam len s rodicmi na chatu a v zime nechodili. Zacala som chpdit na VS, to som na vikendy vacsinou chodila domov alebo som sla ku nim, mala som to po ceste. Boli sme v cajovni alebo tak a potom ma odprevadil na bus a parkrat som bola aj u nich. Ale teda, spala som pekne v obyvacke, 3 bratia v detskej a tak. Jeho rodicia ma moc nemuseli. My sme sa lubili ako kone. Mama mi tiez hovorila, ze uz ja vysoka, on stredna, ze je take decko...on ked maturoval, tak som mu bola na stuzkovej a spoluziacky boli hotove, ze som uz v tretom rocniku na VS...bol jak kral, ze ma vysokoskolacku. Potom som skoncila, prisla som byvat do mesta, odkial je on. Chodili sme spolu 9 rokov a dalsich 9 sme manzelia. Rodicia ma prijali nakoniec uplne super a niekedy si viac rozumiem so svokrou ako mamou. V niecom teda. Je taka diplomaticka, mama mi hned vynada za hocico, ze ako som taka hlupa mohla byt alebo tak...a svokra sa nestara, poradi, ked sa spytam a ked si urobim po svojom, nema komenty. Ten zaciatok bol kostrbaty. Detaily nebudem pisat, za 9 rokov sa toho stalo dost, aj ja som sa zmenila...
Takze toto fakt zavisi od konkretnych ludi. A ze nevie, co od zivota chce? To sme ani my nevedeli. Dnes tvrdime, ze by sme na vysku nechodili, minimalne teda nie na tu, co sme vystudovali, lebo uplatnenie nula bodov. Hovorime si, ze sme mohli robit skor a uz sme davno mohli mat aj vacsie deti a dom 😅...Ale lubime sa stale ako na zaciatku. On je moj prvy a ja jeho prva aj v posteli a stale nam to klape.

nevenka
6. sep 2021

@sunshine_18 ale vsak ma 21, nema cas ci co? Ak je chalan v pohode, normalny, nie uplne decko, tak ten rozdiel 2 roky je fakt tak velky? U nas absolutne nie. Skonci skolu, najde si robotu, a po roku moze mat zmluvu na dobu neurcitu, takze dake 2-3 roky a este stale maju cas si rozmysliet, ci budu spolu byvat, ci spolocny byt, dom, svadba, dieta. Nepoviem, keby ona ma 31 a on 19...ale takyto rozdiel? 🤔😅

elizabet173
6. sep 2021

@lucka15406 pozastavila som sa nad tým, že nemá hygienu, čo tým myslela? Ostatné by som neriešila. Môj otec bol od maminy mladší o 2,5 roka a prežili nádherných vyše štyridsať rokov, vzdialenosť medzi nimi bola podobná, len boli o nejaký ten rok starší, keď sa spoznali. Možno má mama len strach, aby si sa neunáhlila, myslí si, že si ešte mladá, že máš čas. Veď jej vysvetli, že sa nejdete brať, ani deti neplánujete ešte, že sa chcete spoznávať, užívať si.

lintu
6. sep 2021

Na tom chalanovi nemusi byt nic zle, len mama ma mozno o tvojom zivote nejaku predstavu, ktoru nesplnas a preto je tak ako je. Rozchod nemusi v ziadnom pripade znamenat, ze mama sa potom upokoji. X vadnych veci sa da najst vzdy na vsetkom. Ak chces s chlapcom byt, tak s nim bud. Musis si dokazat stat za svojim. Je to urcita skuska vasho vztahu. Zmenit sa musia tie veci okolo. Pokusne by som skusila ist na mamu v niecom inak ako doteraz. Napriklad skus nebojovat, nehadat sa. Povedz mame, ze si rada, ze ma o teba strach, ale si uz velka, chces to mat takto a akykolvek jej dalsi pokus o utok na vas vztah obrat hned v zarodku na inu temu alebo ignoruj.

sunshine_18
6. sep 2021

@nevenka nehovorila som o vekovo rozdiele ale o tom ze keď sa s ním bude ťahať ešte zopár rokov a ten vzťah nebude mať budúcnosť stratí možnosti a "mladosť" väčšina normálnych chlapov okolo 30-35 bude už zadaných ale je to jej vec jej život nech sa rozhodne ako chce ja som napísala len svoj nestranny názor

simona139469
6. sep 2021

Môj názor? Píšeš, že ty si šťastná… nerozchadzaj sa s ním ak si šťastná a mame to buď skús vysvetlit alebo sa dohodnite s priateľom že si mamine poznamky nebudete až tak brat k srdcu.
Na druhu stranu, tvoja mama vás asi lepšie pozná ako my tu na MK. Možno ma v niečom pravdu a ten vzťah nemá zmysel, a tak s tým mozno rátaj, že aj to sa môže stať. Ale nerozchadzaj sa s ním ak to tak necitis. Možno práve zaňho sa vydáš a budete mat deti a nakoniec si sadnú aj s mamou…

miadi
7. sep 2021

A ake mà on plany? Ked dokonci strednu skolu pojde pracovat alebo na VS? Ak pojde robit mohli by ste o rok uz byvat spolu v podnajme. ( az potom sa ukaze jeho hygiena 😜) si mlada aj keby si “ stratila” 5 alebo viac rokov v tomto vztahu a nevysiel by ., vzdy stihas najst ineho mat rodinu a vsetko. Ak ho milujes tak snim bud. Ale nie preto ze vrabec v hrsti je istejsi ako holub na streche.Mame sa nemusi pacit ona snim zit nebude. Ked nema nic viac proti nemu len vek a hygienu ( hej je on este take decko ale sak dospeje) myslim tym ze nema nejake ozaj zavazne charakterove vady., tak neries.

ivkazba
7. sep 2021

2x som sa ťa pýtala, čo mama myslí pod tým, že nemá hygienu a že je nevychovaný. Pýtali sa ťa to aj iné ženy. Bez tvojej odpovede. Tak buď nechceš povedať, aby sme nedali mame za pravdu, alebo to nie je pravda a preto nemáš čo povedať. Ťažko sa potom radí. Určite by som neradila, že mamu nepočúvaj. Ale ani opak by som neradila. Keď dáš len polovicu informácii, tak všetky rady sú len kecy.

nikk3y
7. sep 2021

@lucka15406
co tak nedavat na reči mami a ísť a riadiť sa vlastnými pocitmi? vlastným rozumom? vzťahy možno nemajú istu budúcnosť ak neviete si predstaviť že budete už navždy spolu... ale iné by som ani neriešila...
ja keby dám pred 5rokmi na moju mamu ... tak teraz nemám toho najdokonalejsieho chlapa ktorý môže existovať ❤ a tiež o pár dni (možno hodin) už dokonalejsim tatinom pre naše bábätko 👍❤
...takže nechápem čo riešiš ak ho ľúbiš a vieš jednoducho že chceš byť snim, tak sa zariadi podľa seba ... len mi nejde do hlavy ten popis... 2 roky spolu a už si si zvykla na neho? ... zaujímavé 🤷‍♀️😳 ...
to by si malá vedieť kde máš svoje priority a nie rozmýšľať nad rozchodom a že čo bude potom ... či potom ten vekovy rozdiel medzi vami je oveľa väčší? Alebo opačný? Lebo toto asi nieje normálne zmýšľanie... 21r baby 👍
veľa šťastia teda

nevenka
7. sep 2021

@sunshine_18 neviem, 2,3,4 roky, mozno bude stacit, ze bude s nim podnajme a uvidi sa. Stale bude mat 25, nic stratene. Akoze rozist sa, lebo mamke sa nepaci, lebo co ak...? Preventivne? Sesterka mala nestastie na chlapov, az tesne pred 40-jou nasla toho praveho a maju aj dieta, porodila nesiac po 40-ke. Zase sa netvarme, ze jej uteka vlak, ze sa musi chytro rozhodnut. Ved nech tomu da cas, kym skonci skolu aj mlady a uvidi sa.