Baby poradte. Zijem s mojou dcerou(8r) s priatelom a jeho dcerou(10r). Uz skoro 3roky. Dcera na mojho priatela zo zaciatku dost ziarlila.priciny ich nezhod som videla v tom.on sa vzdy velmi snazil aby ho mala rada dal by jej modre z neba ale ona nie.svojho otca ma aj k nemu pravidelne chodi.postavila obrovsky mur a ten sa ani po 3rokoch nepodarilo zburat.dokonca mi uz niekolkokrat v navale hnevu povedala aby sme isli byvat same. Pritom su chvile kedy je s nim velmi za dobre skor jeho taha hrat sa alebo ukazuje jemu kazde “bobo”.dokonca tvrdi ze vzdy ked je niaky rozbroj medzi nimi tak ja vynadam jej,vzdy. Neviem co s tym.je to sice ako niekto povie dieta ale tiez ma svoje pocity.jˇpriatel je velmi fajn dokonca sme uz zasnubeny. Odist ostat alebo co by ste robili?dokonca chcel dieta ale to som povedala nie kedze maju takito nie moc dobry vztah s mojou dcerou
priatelo by sa jej mal prestat vtierat a snazit sa viac ako treba .. proste ako pises je to dieta co ma pocity .. tak nech sa aj podla toho chova.. tiez mam 8 rocnu a hold musi sa zacat ucit posluchat a nie byt rozmaznana .. tvoj priatel jej nesupluje otca ale kamarata .. ale zaroven ma mat aj dospelacky "respekt"
@chcemradu praveze si moju dceru zastanem vzdy len pri hadkach vyslovene s nim iba niekedy pretoze on povie normalne a moja hned krici alebo nieco tak jej vynadam.a ano povie ze pri hrani a nahanacke napriklad vzdy nahana len moju. Ale nic take zavratne a vazne.ja fakt neviem ako falej.moj priatel to uz tiez vnima ze ho len akceptuje nic viac
@kissymissy podla mna je to pre nu tazke na spracovanie, kedze vtedy mala len 5r. Deti casto beru rozchod rodicov za svoju vinu...hladaj, ci nieco take neciti...ventiluje svoju zlost...zisti z coho pochadza. Priatel by sa mal spravat tak normalne...ked sa velmi snazi vytvorit on vztah, moze mat ona pocit, ze jej chce nahradit otca. Nech sa on menej snazi a da jej cas. Nastavit aj hranice.
A rozist sa s nim kvoli dcere asi nie, to by robila kazdemu.
@kissymissy
Podla mna je to pre nu velmi, velmi tazke. Doma cudzi clovek, otec - k nemu chodi na navstevy, rozbity cely svet. Chyba jej vlastna rodina, domov a ma sa teraz k tvojmu priatelovi spravat ako "k oteckovi".
Pre dieta je to velmi narocne a vzdy ho to poznaci. Rozvody, ale aj rozchody v pripade dietata, ktore si uz veci "ako tak uvedomuje" vzdy zanechaju zranenia.
Asi by mal tvoj snubenec respektovat jej rozpolozenie a nesnazit sa byt "najlepsim ocinkom".
@zmrzlinka2021 ako môžeš napísať, ak spolu žijú 3 roky, že je to pre ňu cudzí človek? veď spolu žijú preboha...
@kissymissy mala som rozpísaný veľmi dlhý príbeh, ale po skúsenosti z minula, kedy sa tu do mňa obulo niekoľko kobýl, ti to pošlem v IP.
@euka210 ako ano urcite to brala velmi tazko. Ale myslis ze to este stale subisi s tym kedze su to uz tri roky? Je pravda ze vela krat voci priatelovy prejavi zvlastnu zlost ale to by som skor pripisala k tomu ze uz jej naozaj leze na nervy
@panelacikova dobre idem precitat 🙂
@kissymissy Ja by som ju zobrala k psychologicke (nestrannemu cloveku), nech zisti, kde je problem.
Moj osobny nazor je, ze dcerka je majetnicka a ziarliva. Tieto crty si prenesie aj do svojich buducich vztahov. Urcite by mi dieta nerozkazovalo, kolko deti budem mat.
Deti maju respektovat a posluchat rodicov a nie naopak.
Co očakávaš od dcéry? Aby mala rada tvojho priateľa ako otca? Alebo ako kamaráta? Alebo aby ho akceptovala ako tvojho partnera?
Takisto píšeš ze Vždy vynadas jej keď majú oni dvaja nezhody lebo on rozpráva a ona kričí.
Áno na jednej strane je to žiarlivosť na druhej strane tam môže byť aj obava mat ho viac rada aby " neublížila" otcovi, takisto môže byť problémom aj jeho prílišná snaha o jej záujem a jej lásku.
@kornelies úplný súhlas. mňa by ešte zaujímalo, ako sa správa k dcére bio otec. mám také tušenie, že čo si ona pískne, to jej on dovolí... ale možno sa mýlim.
Moja sesternica je z takejto rodiny tiež.A nikdy si k otčimovi cestu ani nenašla.Akonáhle dospela odišla radšej do zahraničia.A domov chodí ozaj máličko len ak musí.Tým pádom sa jej naštrbil vzťah aj s mamou.To darmo raz to nie je oco.To máloktoré dieťa rešpektuje.Ja sa im ani nečudujem ja by som bola rovnaká.Nie je taká autorita ako pokrvný otec
@panelacikova ale nie je to jej otec. Sama som si tým prešla.
@kissymissy podľa mňa skúša hranice, ak dokážu spolu vychádzať aj za dobre tak je len náladova ako jej to vyhovuje 😶...
Ak má dobrý vzťah s otcom, tak samozrejme otec je otec , chýba jej..
Prečo by si mala odchádzať zo vzťahu, kde si štastna a spokojná? Ste zasnúbený, funguje vám to, tebe raz dcéra odide a ty ostaneš na ocot sama a len tak zahodiš nefunkčný vzťah?
Porozprávaj sa s dcérou, zacina jej obdobie puberty... Ale komunikácia je velmi dôležitá
@sense presne toto napadlo aj mna ze by si sama vycitala ak by ho mala viac rada alebo co. Ozaj sa v tom uz stracam. Ja by som si pruala aby ho mala aj tada aby vedela ze sa na neho moze vo vsetkom spolahnut lebo ono to tak je. Lebo aby zila s clovekom ktoreho len akceptuje lebo ja som happy to sa mi tiez nezfa zrovna dobre.
@panelacikova s bio otcom ma dobry vztah velmi. Nepatri medzi tozmaznane deti a ani jej vsetko on nedovoli.je ovela viac prisnejsi ako ja.
@liusa82 a presne tomuto sa chcem vyhnut nepokazit si vlastny vztah s jedinou dcerou kvoli chlapovi
@kissymissy mam niečo podobné doma len moja je o rok staršia a môj partner deti nemá.... Musíš to nechať na ňu, nevnucivat aj keď nepriamo tvoju túžbu po tom aby ho mala rada ako otca... Ona ho ma rada podľa toho čo píšeš ale nie ako otca. Ak chceš napíš ss
@kissymissy ja som začala žiť so svojím terajším keď mala dcéra cca 7 rokov našťastie si rozumejú doteraz dcéra už ma 23 nikdy medzi nimi problém nebol ani ziarlivost
@kissymissy táto moja sesterka mala ešte 2 bratov ale ani oni nemajú bohvieaký vzťah s otčimom.Stále sa len ku svojmu otcovi pýtali tiež ked boli decká.Jeden už býva u frajerky a druhý je ešte doma.Potom teta mala ešte 2 synov s týmto jej druhým chlapom.Ako on nie je zlý.Aj ja ho mám rada lepší ako jej prvý chlap.Len škoda že radšej tohto nestretla ako prveho muža a mala by pokoj.Tie deti to berú inak ako dospeláci
@elizabet173 ja som myslela ze tu dcers bude stastna. Venujeme sa detom,dovolenky,vylety. Ja som mala pocit ze sme ako jedna rodina len ano nie je to jej otec ani jej sestra. Vzdy mojej hovorim ze ju lubim najviac ale proste nerozumeju si s priatelom.. len sa bojim aby to nepokazilo moj vztah s nou aby mi to raz nevycitala
@kissymissy nerozumiem … odist, ostat? To sa pytate ci mate zostat s priatelom? Ved pisete ze je to v pohode medzi vami… to 8 rocne decka takto cvicia s rodicmi?
@kornelies presne tak. Chyba tam respekt. Dnesna moderna vychova je taka, ze rodic je kamarat a nie autorita. Takto to potom vyzera. Decka rozkazuju rodicom a ti sa klepu len aby dobre bolo. Radsej si pokaslu funkcny vztah. A decko aj tak raz z domu odide a rodic ostane sam.
@zmrzlinka2021 niekedy nevlastný otec vychová omnoho lepšie, než vlastný
@morgane1975 presne pre tento názor som autorke poslala radšej IP 😀 a už čakám, kedy ťa rozdupú 😀
@morgane1975 pockat pockat moje dieta nie je ani rozmaznane ani si nic nedupe. Netreba sa nato pozerat len takto. To ze je nestastna a nerozumeju si zato si dupe? Bohuzial to prinasa sam zivot. Nie je jej povinnostou drzat hubu a krok len zato ze ja som si ho vybrala
@panelacikova ano toto je tiez pravda. U nas nie moc podstatna ako nevlastny tak aj vlastny su fajn
@kissymissy no ved o tom hovorim… moderna vychova. Tak s nou diskutujte, aj tak nerozumie o co ide. Chudak priatel…
@kissymissy dávam IP...
@kissymissy porozprávaj sa sama s dcérou, možno ani nevieš, čo jej vadí, ako sa k nej práva keď pri nich nie si. Možno žiarli na jeho dcéru, že sa správa ináč. Možno vidí, že k jeho dcére si milšia a ju si nezastaneš.
Samozrejme, že má city. Ale zase ani rozchod len kvôli tomu, že jej sa niečo nezapáci, nie je tá správna voľba. Bude ti tak odháňať všetkých partnerov.
Aj s partnerom sa porozprávaj, osamote, ako si to predstavuje.