Moja 9-ročná dcéra ma psychicky zničí

29. okt 2024

Dobrý večer poradte mi prosím.
Dcéra čoskoro 9r, odmieta akékoľvek jedlo. Každý deň, je jedno čo navarim aj tak to odmietne. Nie, že nechce jesť ale ona toto nechce, je to nechce. Vždy musím hodiny vymýšľať čo jej dám jesť inak je zlá atď. Rôzny lekári jej pohrozili, že pôjde do nemocnice ak nezačne jesť, nepomáha. Vždy musí jesť to čo chce ona, a nie to čo máme doma. Možno sú poviete, že veď daj jej čo chce. Lenže ak by sme mali doma 10000 veci ona chce nasledujú vec. Mňa to ničí dennodenne krik, hnev atď. Nakoniec to skončí tak, že musím ísť do obchodu a kúpiť. Nepíšte mi,že som ju takto vychovala, doteraz to nerobila robí to rok. Vždy som sa snažila vyhovieť ale už fakt nevládzem. Mám ju nechať hladnu? Alebo, čo mám robiť ?

lilizzachy
29. okt 2024

Ja by som skúsila nechať vyhladovat

ivkav5
29. okt 2024

No akože doma ju nechať hladovať, to asi nebude moc najvhodnejšia praktika, ale nechodí do nejakých táborov a pod.? Šupla by som ju niekam tak na pár dní, čo by tam robila, či by tiež takto vymýšľala alebo len doma vie, že môže🙂

autor
29. okt 2024

@ivkav5 Všade toto robí. Jej je jedno kde je.

zuzitko74
29. okt 2024

Ja by som jej pohrozila, že takýmto spôsobom dostane do nemocnice teba a variť jej bude otec.

ivkav5
29. okt 2024

No predpokladám, že inde sa s tým veľmi nebabrú a potom čo? Neje? Uf no to bude ťažký oriešok🙈

unicornlady
29. okt 2024

Určite nie je správne hroziť jej, že pôjde do nemocnice. Strach nič nerieši, začne byť úzkostná a už duplom nič nezje.
Moja neter tak istý čas nechcela jedávať, resp. napr. len jedno jedlo cez deň, netuším, čím to presne bolo, ale častom ju to aj prešlo. Jej napr. spolužiačka (a to mala 7r) hovorila, že je tučná (a pritom neter je fakt chudá), tak možno aj toto prispelo k tomu, lebo vravela potom aj o sebe, že je tučná.
A keď jej doma hrozili, tak sa zase bála, že zomrie, že pôjde do nemocnice, atd..
Ja som jej vysvetlila, že určite nezomrie, lebo keď je hladná, niečo zje.
A časom sa to upravilo.

simsalabim
29. okt 2024

Krik, hnev, musis ist do obchodu a kupit??? No tak toto nie. Cvici s tebou ako s opicou. Nechce? Nech neje 🤷‍♀️ Vysla by som jej v ustrety spolocnym planovanim jedalnicka par dni dopredu a to je vsetko.

aandrea9
29. okt 2024

Asi by som ju už prehla cez koleno 🙈 a skúsila si spraviť nejaký jedálny lístok, že čo by madam chutilo a podla toho variť? Ak by ani to nezabralo tak potom už len cez druhé koleno🤷‍♀️ alebo by chodila do toho obchodu so mnou prší neprší.

sasenka5
29. okt 2024

No presne, naplanovať jedlá pár dní vopred, ak sa rozhodne v daný deň, že to nechce tak by som ju nechala hladnú 🙈🤷🏼‍♀️ inak sa asi moc nezmení…

colsami
29. okt 2024

Poriadne s Tebou cvici... Ak to dieta nema ziadnu diagnozu a iba trucuje (lebo si ukazala ze ano, moze s Tebou cvicit a vzdy je nakoniec po jej):

1. Nepaci sa Ti? Nejes nic. 9rocne decko sa dobrovolne nevyhladuje na smrt.
2. Nikam by nechodila, ked toto vsade vyvadza. Zacni normalne jest a mozes chodit, pobyty, tabory, kamosky, starki...

gejb
29. okt 2024

Áno, nechala by som ju jeden deň hladnu.
Keby to bolo o tom ze jej to nechuti a ma par svojich jedál ktoré dookola točí, tak by som jej vyhovela..ale takto s tebou len cvičí.
A ty nekric. Daj sa do kľudu. Postáv pred nu 3 jedla s tým ze si musí vybrať. Jedzte spoločne a keď bude slečna odmietať vy pokračujte v jedení a jej porciu nechajte na stole...možno ju práve baví ze to s tebou vždy tak zamava. Nastav sa v hlave ze jeden deň jej neublíži...

autor
29. okt 2024

@unicornlady Moja dcéra má 23kg tiež je chudá. Ale tu nejde k to,že neje ale nechce jesť to čo je doma, hneď ako jej dám to čo si zmyslí, tak to zje a je spokojná.

autor
29. okt 2024

@aandrea9 Na jedálnom lístku by bolo...Ja neviem, var si čo chces, aj tak to nebudem jesť vezmem si buchtu a salámu atď atď

dzulli1980
29. okt 2024

A to ani v škole neje? ... u nás sa točí furt dookola perkelt, boloňské špagety ... na desiatu už tretí rok obložený chlieb, plnený rožok ... ja s tým nemám problém, pre mňa je dôležité, že sa naje ... ale zas moja v škole obed zje - niekedy viac, niekedy menej ... ťažko povedať, prečo to Tvoja robí - či z rozmaru, či má nejaký psychický/fyzický problém ... každopádne by som sa nevyhrážala, nenechala ju vyhladovať, nevrieskala po nej, viac škody ako osohu to urobí ...

sasenka5
29. okt 2024

Prepáč, viem, že si to uvedomuješ, ale keď sa s tebou takto baví, ako uvádzaš vyššie, tak by som menila nie len to stravovanie, ale asi komplet prístup k nej 🙈 trochu menej benevolentnosti…fakt ti skáče extrémne po hlave

autor
29. okt 2024

Napríklad je uvarená večera, bežné to jedlo jedla už zrazu nie. Všetci sa najeme, ona zje rožok, všetko poupratujem, osprchujem sa ľahnem a ona hneď chod mi upiecť hranolky som hladná. A ja musím vstať a ísť a keď nemáme doma hneď krik

autor
29. okt 2024

@dzulli1980 Na obed pôjde, ale nezje nič. Sem tam trošku polievku a odchádza

ivkav5
29. okt 2024

Tak sa musíš ty asi viac obrniť na pár dní a nechať ju takto vykričať sa..veď ak zje hoc len ten rožok tak sa nevyhladuje…

autor
29. okt 2024

@sasenka5 Ja si to uvedomujem asi preto lebo je jedináčik.

ukgirls
29. okt 2024

nedam jej ba vyber ,, bude jest co je .. a bude sa podielat aj na riprave.. zapoj ju do chystania ,varte a robte vecere spolocne ...

simsalabim
29. okt 2024

Musis vstat??? Nie, nemusis. Ty nie si sluzka a ona nie je pani velkomozna. Nech si pokrici. To vazne, toto? Ty ako rodic mas aj vychovavat a v tomto komplet zlyhavas.

gejb
29. okt 2024

Ze chod mi upiecť hranolky... 🙈🙈🙈 dosť ti skáče po hlave a to len preto ze si to necháš. S kľudom Angličana by som jej strčila do ruky druhý rožok a poslala ju spat.

koniarova
29. okt 2024

Vážne vstávaš a robíš jej v noci hranolky? Prepáč, ale šibe ti?

autor
29. okt 2024

@gejb Ja to chápem, lenže potom si pomyslím na jedno príslovie. Sýty hladnemu neverí. A je mi jej ľúto ale už nevladzem

autor
29. okt 2024

@koniarova Ako nerobím ich, šupneme ich kúpené do fritézy

koniarova
29. okt 2024

To je úplne jedno. Ale vstaneš z postele. 🤦

mareka49
29. okt 2024

Zle zle zle.
Cele zle.
To bude asi len vrchol ľadovca toto "nejedenie"

sasenka5
29. okt 2024

Verim ti a moc ma to za teba mrzí, ale poviem ti jedno- čím skôr s týmto sekni, lebo to bude len horšie…naozaj by som sa ani nepohla a nešla robiť to čo si zmyslí…keď nechce, nech nepapá, keď sa zduje, nech sa zduje, aj nech si pokričí…viem, že jej chceš byť tou najlepšou matkou, vidím, že si evidentne až veeľmi obetavá, ale takto ťa dostane do hrobu o chvilku, lebo ty budeš robiť úplne všetko, až sa z toho zblázniš..

autor
29. okt 2024

@koniarova No musím, keď začne, že je hladná a chce jesť, že my sme jedli a ona nepôjde späť kým sa nenájde atď

koniarova
29. okt 2024

Môj syn je totálny nejedák. Ale že totálny. Ale toto by som teda neurobila, ani keby si zmyslel zjesť niečo čo 5 rokov odmietal.