Ahojte je tu nejaká baba ktorá sa odsťahovala z mesta na dedinu kvôli mužovi? Dajte mi radu lebo ja už neviem… nudim sa tu veľmi. áno som na materskej (deti majú 1 a 4 roky) ale život na materskej nemusí byt nudní… na IG vidím kamošky z mesta ako chodia raňajkovať, večerať, do múzea, čítajú knihy, cestujú po Európe, atd atd a ja s manželom stále len doma 🙄 milujem ho ale takýto život som si nepredstavovala! Aj ja chcem ísť niekde! My ideme len na vyleti (s detmi), nakupovať, na prechádzku 🙄 a áno mame starkú ktorá by sa aspoň raz za mesiac postarala o deti aby sme si mohli niekde ísť ale jemu sa nechce, hovorí že jemu je najlepšie so mnou doma… inak mame dobrý vzťah všetko ok len toto má veľmi naštve… predtým ako sme mali deti nebol taký 😔 ináč raz za čas zvyknem ísť sama do mesta s kamoškami sesternicou a tak ale ja chcem ísť aj s ním a chcem aby to bolo take ako dávno ☹️
Ja vždy tvrdím,že mnoho žien na materskej potrebuje iba jednu vec - vrátiť sa do práce.
Ak by si nevidela čo robia kamaratky tiež by si bola nespokojná?jemu je dobre doma ty si doma presýtena veď si doma s deťmi, takže chápem, že potrebuješ aj vypadnúť.Raz za čas ho postav pred hotovú vec, že idete tam a tam ..
Naplánuj na piatok alebo kedy sa vám dá rande, nepýtaj sa kedy niekam pôjdete, oznamuj. Ďalej dohoda kedy budete doma, kedy všetci na výlet, kedy len vy dvaja. Čo je na tom ťažké.
Na to mas lahku pomoc: vypni IG :D ak ani to nepomoze, vsak si kup nejaku last-minute letenku do nahodneho mesta a zazi trochu dobrodruzstva (s detmi ci bez)
Na to je jednoducha pomoc. Komunikovat.
Skús mu to navrhnúť, čo si písala tu a uvidíš, že čo on na to. Resp. povedz mu o svojich pocitoch, že by si chcela ísť aj do najbližšieho mesta s ním a aj niečo zažiť také pekné, aké bolo to kedysi.
A do mesta to máš ďaleko? Máš auto? Vodičák? Chodia spoje?
Ahoj, ak ani otvorený úprimný rozhovor nepomôže, tak by som jednoducho vybavila varovku detí a niečo naplánovala, vybavila a postavila ho pred hotovú vec, že idete vy dvaja preč, čo si má zbaliť a podobne.... A kľudne mu aj nevrav kam presne idete, nech je to prekvapko.... Alebo keď je to zhurta, tak aspoň ísť spolu niekam na pár hodín....
Dohodni sa so starkou na opatrovani deti a jeho postav pred hotovu vec. Na chlapov plati, ak povies , ze ides aj sama bez neho. Hned sa prida.
Ty kokos, tak sa zober a chod aj bez neho. Ale najlepsie bude, ked sa vratis do prace, lebo uz si asi zabudla ako to je, ked sa cez den narobis a potom si rada ze mas klud vecer doma.
Ale teda naplanuj raz za dva tyzdne rande v meste, skoru veceru aj s detmi, aby ste obcas teda vybehli von spolu. Lebo ani stale sedenie doma nie je naj.
Skús inú fintu,že musíte niekam súrne,deti nemôžu ísť s vami,dohodni so starkou a daj do tašky nejaké pochutinky a pri najbližšej lavičke a velllllmi rozbolia nohy a musíš si sadnúť a na oblohe taká krása...
Zaujimavy zivot mozes mat aj na dedine. Len je otazne,keby si byvala v meste,ci by si mala financie na tak nakladny zivot,ranajky,obedy,vecere,dovolenky. Vaz si,co mas. Vytiahni muza za kulturou,wellnes a podobne. Ze zijes na dedine ti nebrani byt aktivna. Aka je vzdialnost do mesta od vas?
Normálne mu to takto povedz, veď keď máte pekný vzťah, tak komunikujte 🙂 Ja zas nesúhlasím s tým, že je to len o tom, že nechodíš teraz do práce. To by potom nikto zamestnaný nikam nechodil. Plus chceš ísť s manželom, tak zas ísť niekam sama tiež nie je ideálne riešenie. Toto je o odkomunikovaní medzi sebou, aspoň si teda myslím 🙂 Dohodnite sa, veď ste manželia a určite k niečomu dospejete 🙂
Pocit nudy v živote je skôr o vnímaní a interpretovaní všetkeho čo sa okolo teba deje, ako o tom čo sa skutocne deje. Je to o očakávaniach, o porovnávaní sa s inými, ale aj s minulosťou, aj s myslenými možnosťami. Niektorí vojaci, ktorí sa vrátia z frontu a nezažili tam traumu sa tam chcú vrátiť, pretože sa stanú akoby závislí na tej akcii a adrenalíne. Dlhý stres ich môže zabiť, ale kým ho necítiš je im tam fajn. Ty si tú akciu stratila a chýba ti. Mesto poskytuje viac možností dedina kľud a pokoj, pre niekoho tiež potrebný. Tvoj muž je menej akčný ako ty a páči sa mu pokoj vidieka. Samozrejme že túžiš si splniť sny. V každom veku sú iné. Ja som z mesta a precestoval som svet. Spomínam ako mi bolo smutno za ďalekým krajinami keď som sa vrátil domov a aké malé mesto bol Prešov - diera. A po čase som bol rád že som tu a nie tam. Nenabádam ťa prisppsobiť sa manželovi a nevystrčil nos zo Slovenska. To si vykomunikuj s ním a povedz mu, aby obetoval niečo zo svojho pohodlia aj pre teba. A potom sa rada vrátiš do nudnej dediny. Ale ak už musíš byť doma nemrhaj čas fiktívnom budúcnosťou a prežívaj každý moment prítomnosti. Aj tej nudnej. Keď som bol chorý nudný život bol to najkrajšie čo som chcel. Kázali mi cvičiť taký cvik: pozrieť sa každý den na tú istú situáciu, na toho istého človeka na ten istý úkon ako na niečo nové. Opakujúce sa úkony robiť pomaly a preciťovať ich. Napríklad keď som si umývali zuby všímal som si pohyby kefkou v ústach alebo prítlak kefky na ruku v ktorej som ju držal. Ty nemusíš íst až do takých triviálností. Ale vieš čo by som ja dal za to mať znovu malé detičky a môcť sa s nimi hrať? Mohli by aj zlostiť. Lenže keď som ich mal, bral som ich ako samozrejmosť a práca bola dôležitejšia. Skus sa na toho človiečika pozrieť ako keby tu včera ešte nebol. Alebo ako keby zajtra mal odísť na mesiac k babke. Všímaj si aj nové maličkosti čo sa stanú. Ja som raz našiel vtacika mláďatko a zachránili sme ho s odborníkmi. Alebo teraz sa nám na strome ubytoval škorec čvikota a vidíme všetko od stavania hniezda po párenie a teraz sedia obaja na vajíčkach poctivo. Somarina ale je to zmena je to niečo čo vidíš rast a chceš vidieť aj zajtra ako to dopadne. Ísť sa prejsť do prírody po dvadsiaty krát je nuda a skutocne to treba preložiť jednou návštevou divadla. Ale tých dvadsať krát si môžeš užívať a nešpekulovať o tom že nie si v divadle. Budeš v ňom o týždeň. Naplánujte si to a tešte sa na to. Mám kamosa čo si furt kúpi dovolenku na jedno a to iste miesto v Bulharsku. Kúpi si to už v januári a od februára o ničom inom nehovorí ako o tom čo tam zažije. Keď sa vráti tak do Vianoc spomína čo všetko tam zažil. A pritom tam zaživa furt jedno a to isté. Ale teší sa lebo to môže zažiť len tam. Nestihneme zažiť všetko a navštíviť všetky krajiny sveta. Teš sa z mála a dopraj si viac. Len si dopriať viac a netešiť sa z mála to nie je ono. Prepáč veľa filozofujem ale chápem ťa a viem že niekedy pomôže aj len pouvažovať iným smerom. A toto skús.
@slovakboy presne si trafil klinec po hlavicke. Ja milujem malickosti, viem sa z nich velmi tesit. Z kazdeho kvetu v zahrade, zo spevu vtakov. Tiez mi to trvalo sa to naucit. Bohuzial sa muselo stat nieco zle, aby som sa ,, uvedomila”. Tesi ma zivot a vsetko v nom. Teraz naj tychto dni je nasa pristahovalkyna rosnicka na strome. S detmi chodime kontrolovat pocas celeho dna, ci ju este mame ;)
@uglybetty1234 to je zlaté. A rosnička na strome? Neodíde?
A presne takto mu to povedz.