Môj terajší priateľ má fotky so svojou bývalou v telefóne. Je to normálne?

labela76
10. apr 2021

Ahojte viete mi povedať svoj názor na to že môj terajší priateľ ma fotky so svojou ex v telefóne. Raz som si pozrela jeho galériu a našla som tam fotky s ňou. Vadilo by Vám to alebo aký máte na to názor?

panelacikova
10. apr 2021

@labela76 predpokladám, že tu príde milión protichodných názorov. mne by to vadilo. a vôbec si nemyslím, že by šlo o prehnané pocity. naopak, je neprirodzené, ak človek našiel novú lásku, aby držal v mobile fotky s niekým, voči komu už dávno "vyhasol". pochopila by som to v prípade, ak mali spolu deti a na fotke sú prítomné aj deti. prípadne bývalá s deťmi, to sa pochopiť dá. ale nie, ak bol bez detí.

nistika
10. apr 2021

jasne ze by mi to vadilo....predpokladam ze aj tebe to vadi ked sa pytas....mozno ich tam proste zabudol ale urcite by som sa ozvala.

labela76
autor
10. apr 2021

@nistika práveže tie fotky si stiahol do telefónu už v čase keď sme my tvorili spolu pár. Pretože ona mu ich poslala a on si ich skratka uložil čo nedokážem pochopiť..

deti95060810
10. apr 2021

vadilo...

nistika
10. apr 2021

@labela76 pytala si sa ho na na to? na jeho myslienkove pochody? co na to povedal?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
labela76
autor
10. apr 2021

@nistika prednedávnom si zapol pri mne Instagram a tam som videla že ju ma stále v priateľoch tak som si otvorila ústa že čo to ma znamenať že ja si to neprajem tak po pár dňoch keď som sa k tejto téme vrátila a povedala mu o nej ju konečne zmazal teda mi to tvrdí a dnes mi to nedalo a keď bola chvíľa dostať sa do jeho telefónu som si skratka len pozrela galériu a ostala som zaskočená že môj minuly plač nestal za nič..a veľmi mi to ubližuje žiť s niekym kto sníva o minulosti a ma potrebu to mat aj v prítomnosti.

777januska777
10. apr 2021

@labela76 ved sa s nim normálne o tom porozprávaj bez vyskakovania a utočenia. Spýtaj sa ho prečo ju tam ma, či to má nejaký dôvod, ze ak ju má stále rad, tak nemáš predsa problém ustúpiť a podobne. A hlavne zas nevyskakuj, je to predsa tvoj priateľ nie tvoje malé dieťa, ktoré máš vychovať.

mondolina
10. apr 2021

@labela76
prečo nemôže mať ex priateľku v priateľoch? keď sa rozišli v dobrom?

janai1
10. apr 2021

Ja stále nechápem logiku žien zakazovať mužom furt niečo... Tak majú dobré vzťahy a čo? Však je s tebou, pozbieraj si tie zbytky sebavedomia a nesprávaj sa ako stíhačka

ndrag
10. apr 2021

Aj ja mam v pocitaci plno fotiek s ex frajermi. Obcas si ich pozriem, zaspominam, ale ze by mi bolo smutno? Ani omylom 😀

mondolina
10. apr 2021

fotky z minulosti sú fotky z minulosti, spomienky. tiež ich nevymazávam. je to moja minulosť a nebudem ich z dôvodu toho, že má niekto sebavedomie pod hranicou normálnosti proste vymazávať.

mondolina
10. apr 2021

a exfrajera mám tiež medzi priateľmi 😱🙈

sissy27
10. apr 2021

@labela76 nevadilo. Alebo teda asi záleží od okolností. Papierové fotky s ex som tiež nezlikvidovala, rovnako tak viem, že ani on. Nevidím dôvod, bol súčasťou môjho života nejaký čas, niečo sme spolu zažili, precestovali, nevidím dôvod tváriť sa, že sa to nestalo. A keďže v dnešnej dobe predsa len viac ľudia fungujú na fotkách v mobiloch, tak nevidím dôvod to mazať.
Ale ak by si 3x do týždňa naťahoval gašparka nad polonahými fotkami svojej ex, tak by mi to vadilo. Vlastne- nevadilo, už by bol ex a môže si robiť čo chce 😃

janeninka
10. apr 2021

@labela76 v mobile sice fotky s byvalym nemam lebo od vtedy uz mam novy ale fotky mam ulozene na disku, aj v nejakom notebooku by sa isto nasli. Dokonca som si nedavno všimla, ze aj na fb este nejaku spolocnu mame. Par som ich z fb asi zmazala alee inak ich neplanujem dako extra mazat. Casto su to fotky z vyletov, dovoleniek - to si chcem pamatat. Nepozeram si ich pravidelne to nie ale o 10 rokov si mozno kuknem. Ok mozno nejaké extra zamilovane by som zmazala ked na ne natrafim ale teraz tomu venovat hodiny zivota sa mi fakt nechce.

nistika
10. apr 2021

@labela76 te instagram by som MOZNO este prekusla...ale stiahnute fotky v telefone??? akokolvek, toto nieje o nas....ak to vadi tebe mala by si to riesit....vztah ma plno nepisanych pravidiel a nie vzdy obe strany su o nich dostatocne informovane....ale treba to urcite vykomunikovat.....normalne mu vysvetlit ze toto je pre teba no go a ak to nepomoze je cas premyslat nad tym co vsetko si ochotna akceptovat a prekusnut....

vroni
10. apr 2021

No, ja by som kopla volakam partnera, ktorý by mi lasoval v mobile, kontroloval, ake fotky a s kým.... Nasral by ma do nepríčetnosti. Doslova. A co ze ma fotky s bývalou v mobile? To ma akože fakt ma trápiť? No, ani náhodou.

sissy27
10. apr 2021

@labela76 no dievča ako tak čítam, o chvíľu budeš ex ty... čo ti šibe, robiť scény že ju má v priateľoch na insta??? Nájdi si nejakého panica bez minulosti alebo sa daj liečiť.

nistika
10. apr 2021

priatelstvo medzi muzom a zenou je velmi kontroverzna tema, a ani psychologovia dnes sa jednoznacne nemozu zhodnut na tom ci to moze fungovat bez nejakych vedlajsich umyslov alebo nemoze.....ja osobne nemam skusenosti o tom, ze by to mohlo fungovat bez toho aby jeden z dvoch aj v buducnosti nechcel nieco viac...chapem ze su pribehy vseliake a urcite ma tu vela zien bude presviedcat o tom kolko priatelov maju, ale z mojich skusenosti vyplyva ze to proste nefunguje....a ak by to aj fungovalo priatelka by mala byt na prvom mieste a pokial ma obavy v tak chulostivej oblasti, asi by tem partner to mal pochopit a nejak jej vyhoviet.....ja nevravim o nejakych fotkach z dovolenky a neviem coho.....ale aby ex priatelka po rozchode mu poslala fotky a on ich drzal v telefone?????aka spolocna minulost sa uz len k tomuto viaze? je na nich aspon on?

julie19
10. apr 2021

Fuuu, tak vadilo by mi keby si posielali nejaké zamilované spoločne fotky a on si ich ukladal to hej... ale nechápem prečo by malo byt zle mat bývalú v priateľoch na sociálnej sieti... aj ja mám bývalých v priateľoch aj môj muž má bývalé v priateľoch ... fakt tomuto v dnešnej dobe by som neprikladala žiadnu dôležitosť, zvlášť ak patrí k ľuďom ktorí majú na sieťach stovky kamarátov s ktorými sa reálne videli 10 rokov dozadu 🤷‍♀️😅 ... no ale hlavne by mi veľmi vadilo (z pohladu toho druhého) keby mi partnerka/partner liezli do telefónu a lustroval... 🙄 na jednej strane chápem že ta to trápi a zaujíma ale na druhej strane byt ním a riesit tvoj plač za to že ty si mu vyliezla do jeho súkromia a našla si si sama dôvod na hádku, tak to ho asi tiež nebude motivovať aby sa kvôli tebe nejako menil

annamarin
10. apr 2021

@labela76 Ja by som povedala, že som celkom dosť žiarlivá. Ale že by mal bývalú v priateľoch má vadiť? Veď sú to len sociálne siete a prežili spolu niečo. Nie každý si hneď maže bývalých od vsadial. Ani fotky v mobilr by mi nevadili, keby na nich nečumí dajak často. Ja mám tiež v mobile fotky s bývalými a to k ním už nič necítim. No keby ma priateľ pýtal ich vymazať, tak to asi neurobím - pripadne ich ulozim niekam inam. Proste človek si niekedy rad zaspomína aj nad minulostou a nemá to nič spoločné s tým, žeby ju chcel vrátiť späť. A že ju má v priateľoch? To už dupľom nič neznamená podľa mňa. 🤷🏻‍♀️

komplikovana
10. apr 2021

volakedy za mojich mladsich cias, by mi to prekazalo, ale teraz, ked som uz velka 😀 mi to vobec neprekaza. Kazdy clovek ma nejaku minulost. On nie je tvoj majetok, aby robil presne to, co mu ty prikazes. Stale je slobodnym clovekom a ma pravo na svoje sukromie. Ja mam fotky s ex, kde sme na svatbe mojho bratranca napriklad. A nezmazem ich a sem tam obcas pozriem, lebo to bola super zabava s rodinou. Skor sa zameraj na vas, aby ste vas vztah posuvali a rozvijali.

danulicek
10. apr 2021

Kedysi by som ti napisala, že áno, vadilo. Ale pravdu? Dôvodom by bola hlavne moja žiarlivosť, moje nesebavedomie, resp.komplexy zo seba. Teraz ti napíšem, že život prináša rôzne veci, rôzne udalosti, ktoré partneri musia spolu riešiť a sú naozaj v porovnani s tymto vážne.

Čiže nie, ak by to boli len fotky alebo priateľstvo na sociálnej sieti, nevadilo by mi to. Predpokladam, že prežili spolu nejaku cast života a to sa nedá vymazať. Ak by však spolu komunikovali viac ako je bežne alebo sa naďalej stretávali, asi by som trosku zdvihla obočie 😅

zuvelyn
10. apr 2021

V telefóne nie, lebo sme ich menili niekoľko krát, ale v spoločnom PC máme každý svoj priečinok s fotkami ked sme ešte neboli spolu a su tam aj fotky s našimi ex, z dovoleniek a tak. Nevadí mi to, prečo by malo, bolo to pred tym nez sme sa poznali. Ja si ich niekedy raz za rok aj pozriem a pospominam ze jej aka pekna plaz bola bola tam a tam a tak.
A to s tými priateľmi na sociálnych sieťach ktore navštevujeme tak raz za mesiac, ako parodon, sme dospelý ľudia,keby mi muž povedal ze si nepraje aby som niekoho mala v priateľoch asi ho vysmejem ze ci mu šibe ze uz dávno nemá 15 rokov(a on mna tak isto)😅
A nie nesnivam o minulosti, ale je to moja súčasť, nevymazem ju zo svojho života.

kitycat
10. apr 2021

Ja mam spolocne fotky s ex na FB... V telefone nir lebo mam novy telefon, moj frajer ma tiez nejake rotky s ex na FB... Ani jeden z toho nrmame mindrak ale ani sme sa o tom nrbavili neviem, comu by to prospelo... Ak sa citis ohrozena fotkami jeho ex prehodnot vas vztah a co ti dava tu neistotu. Preco by nemohol mat fotky svojej ex ulozene ak sa nerozisli v uplne zlom? To, ze do neho zacnes hustit, ze moze toto a nemoze tamto ti prejde iba ak je rad pod papucou...

soraya004
10. apr 2021

Nevidím dôvod prečo by nemohol mať spomienku na svoju bývalú, zvlásť ak sa nerozišli v zlom.

makova333
10. apr 2021

Autorka: A v detstve ti fungovalo, ze ked si si poplackala, tak ti boli priania splnene?

andreakg
10. apr 2021

Ja som vydatá 12 rokov ,ale ani netuším aké fotky v mobile má môj manžel,tak buď mu veríš alebo nie,tebe by sa páčilo ,keby ti snoril v mobile?

potvorka88
10. apr 2021

Ja ti to napisem takto. Pre nieco je ex. A pre nieco je s tebou. Ked sa nerozisli v zlom, tak ju kludne moze mat v priateloch na insta a aj jej fotky. Ja mam tiez vsetkych ex v priateloch. Skusil by mi nejaky partner spravit za to scenu. Hned by som ho poslala do teplych krajin. Preco palit mosty s niekym, s kym si clovek rozumel a rozisiel sa v dobrom? To mi pride detinske. Ex su ex lebo to ma dovod. Keby chceli byt spolu tak su, ale zjavne nechcu a on je s tebou a ona ma tiez mozno niekoho. Koniec koncov scenami a placom za take blbosti si ho neudrzis. Mozno prave naopak. Laska je na baze dobrovolnosti. Bud bude chciet byt s tebou bezohladu na to koho ma v telefone, alebo nie a neudrzis ho ani ked by si ho priviazala o radiator. Uvedom si ze nikto nikoho nevlastni a davat mu podmienky, vyhrazky a slzy kvoli tomuto? Co mas 15? Alebo sa tak hrozne o neho bojis a neveris si? To nie je pre muzov sexi. Ked je zena zakomplexovana, nezdravo ziarliva. Neries sproste socialne siete a skor popracuj na sebe a vasom vztahu aby nemal dovod pochybovat a ani hladat za teba nahradu. Mimochodom chlapi to maju vsetko inak (vacsinou uplne jednoducho) a ono to moze byt iba o tom, ze jemu to pride normalne kdezto ty si si uz v hlave vytvorila 100 roznych katastrofickych scenarov a vyzeras teraz pred nim ako hysterka.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz