Môj starý vzťah ovplyvňuje nový

25. júl 2021

Ahojte. Trápim sa veľmi. Môj starý vzťah ovplyvňuje môj novy. Som rozvedená, 2 deti, malé dieťa s novým partnerom. Veľmi sa bojím že urobí to čo ex. Nedokážem mu veriť, aj keď mi nedava žiadne dôvody. Musím mať všetko svoje, auto, peniaze, teraz riešim kúpu bytu, aby som v prípade rozchodu neostali na "ulici". Ničí ma to. Dnes je nedeľa, jeden z mala dní, kedy by sme mohli byť spolu a ja som mu povedala, že nám to aj tak nevydrží, tak nech sa radšej rozideme hneď teraz. Idem baliť veci. Neviem sa zbaviť toho. Neviem sa oslobodiť od ex. Furt to mám pred očami, čo robil, ako nás vyhadzoval.z domu...zatiaľ sa nedá, od neho oslobodiť.... riešime BSM+ deti.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. júl 2021

@hazelgracegus proste si nemôžem pomôcť

heleninamama
25. júl 2021

Záleží aj od toho koľko si po rozvode. Ak krátko, (čo zrejme si, keďže riešiš BSM), tak si vzťah príliš unáhlila a nie si ešte zrovnaná sama so sebou. Je nedeľa a nie si s ním preto, lebo nechceš, lebo to tak necítiš, lebo aj bez neho ti je dobre... Keby si ho milovala, tak si teraz s ním a nič by Ťa nezastavilo. Chce to čas naučiť sa fungovať sama s deťmi a až potom si niekoho hľadať. A hľadaj naozaj takého, bez ktorého nemôžeš žiť, nie takého, s ktorým sa žiť dá.
A k tomu, že chceš mať všetko vlastné - gratulujem, si jedna z mála, ktorá pochopila lekciu a už vie, že žena, ktorá zostane sama s deťmi, sa musí spoliehať iba na seba, nie na ďalšieho chlapa. Aby sa o pár rokov zas neocitla v tej istej situácii, len s ďalším dieťaťom navyše.

katulik123
25. júl 2021

Vyhľadaj okamžite psychológa a chod na terapie. Lebo takto môžeš si dopredu zničiť každý dobrý vzťah, ktorý by aj mohol byť. Je dobré byť nezávislá, ale povedať niekomu kto ťa ma rad, ze i tak nám to nevydrží je prisilne kafe...

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. júl 2021

Som 4 roky po rozvode, 3 roky už s novým. Mne ročne dieťa. Neviem, strašne s ním chcem byť, dnes v noci mi bude chýbať. Cítim odpor sama voči sebe. On mi povedal, že keď chcem odísť on mi nebude brániť. Že nemôže nikoho nasilu držať. Proste, keby trochu bojoval o mňa

jaskolka
25. júl 2021

Chod za psychológom. Jednoznačne. Ako nečudujem sa reakcii priateľa, lebo povedať mu v podstate bezdôvodne, že aj tak vám to nevydrží, tak je už ozaj prehnane. Tak načo by mal bojovať? Veď on nijakú chybu neurobil, problém je v tvojom uvažovaní a to môžeš zmeniť len ty, hoci. s pomocou odborníka.Je pochopiteľne, že si opatrná, ale ty vlastne "trestás" priateľa za chybu expriatela.

autor
25. júl 2021

@jaskolka ďakujem za názor

katulik123
25. júl 2021

Už si mala byť ozaj pri psychologovi či psychiatrovi, nie si za rozvodom, lebo ak máte už aj spolu dieťa asi pre niečo si s ním... Asi sa to v tebe bije. Možno strach z opustenia. Neviem.. Ale, musíš si vybudovať dôveru aj k nemu, hoc nikdy človek nevie. O tom je to láska. Dať druhému dôveru aj keď ti môže ublížiť... Držím palce

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. júl 2021

@katulik123 s tou dôverou to bude ťažko. Neviem čo mám robiť. Nedokážem veriť nikomu iba blízkej rodine

katulik123
25. júl 2021

No ved iba dobrý psychológ, psychiater. Lebo takto sa odsudis na samotu. A to je podľa mňa skoda. Kvôli jednému magorovi si nemôžeš nechať ničiť ďalej život. Vyhľadať psychológa nie je hanba.🙏🏼

strapatapupava
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
strapatapupava
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
judar
25. júl 2021

Absolutne ti nemas v hlave v poriadku...ze "Nedokážem mu veriť"...a este mu trepnes aj tak vam to spolu nevydrzi ....ale vies co mi pride na tebe absolutne smiesne?...ze si s prepacenim spi*a...ty nieze sa bojis toho co tebe spravil ex ale ty to zacinas aplikovat na tomto novom chlapovi, este ktomu nohy si mu teda vedela roztiahnut ked uz rocne dieta...ako lutujem ho lebo zametas snim skrz tvoje komplexy

katulik123
25. júl 2021

@strapatapupava To je totálna blbosť čo si povedala, správny psychológ, terapeut, ťa vie nasmerova. A aj pomôže zmeniť vzorce správania, ale to človek musí chcieť zmeniť.
A pracovať na sebe. Nejde to zo dňa na deň. Ale stojí to za to.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
25. júl 2021

A mať s ním dieťa si mu dôverovala?veď to je väčší záväzok ako spoločný vzťah s novým mužom.Mas z toho traumu čo Ti spravil bývalý a rieš to u psychológa máš z toho postraumaticky stres.Preco mu to hovoríš potrebuješ od neho uistenie, že Ťa má rád a nič také nespraví?nie si vyrovnaná nerob hlúposti žiadne balenie

autor
25. júl 2021

@strapatapupava tak súhlas. Ja som mala už 2. K jednej psychologicke aj chodím len už to nie je pravidelné. Tak 2x za rok momentálne. Nový ma tiež svoje chyby. Ako každý vzťah. Ja teraz aj ťažko znasam že deti sú s ex. Už som rozmýšľala či by to nemohla byť maniodepr. Keďže niekedy som úplne šťastná, že sme sa s deťmi vykopali z toho, kde sme boli a v inom okamihu...že som mala ostať s deťmi sama. Včera sme boli na stretnutí so starou partiu. 10-15 ročne manželstva. A ja rozvedena, moje deti si musia prechádzať tým, čo iné deti nie, majú neúplnu rodinu.

autor
25. júl 2021

@luccija presne. Chýba mi uistovanie každý jeden deň. S deťmi sme si užili fakt svoje (azylak a tak ale o Tom nechcem)

sense
25. júl 2021

Predpokladám ze dieťa s novým partnerom nebolo plánované... Keď jemu neveríš, si si istá ze aj tak ta opustí. Určite by som vyhľadala odbornú pomoc ak ti nepomohol psychológ tak psychiatra.
Žiadny chlap nebude o teba nonstop bojovať keď mu budeš nonstop vravieť že vám to aj tak nevydrží... Možno prvých par krát ale potom ti už povie to co ti povedal, že nasilu ta držať nebude...

Úprimne ani ty by si niekomu nonstop nevyzná ala lásku ak by si na oplátku dostala studené sprchu v podobe "Aj tak nám to nevydrží", pretože si to kľudne môže vysvetliť aj tak nemá záujem tak načo sa stále snažiť...

autor
25. júl 2021

@sense áno, dik

luccija
25. júl 2021

Vidíš to čierne nevieš čím prechádzajú tie 10-15 r manželstva.Ved môžeš byť na seba hrda, že si zvládla odchod od tyrana.Deti sú v pohode, ked je aj mama máte novú rodinu.Teraz Ti je určite ťažšie, lebo deti sú u exa na prázdninách.2x ročne ísť k psychologicke nemá význam.Zvladla si také ťažké veci a teraz vymýšľaš muža to nebude baviť počúvať.Vies sa mu zdôveriť s tým čo Ťa trápi?možno by to viac pochopil, že máš obavy, aby sa znova nesklamala.Nikto Ti nedá 100%istotu myslíš, že mať ďalšie dieťa s ním bola chyba?či to je len taký momentálny stav?

autor
25. júl 2021

@luccija skúsim sa s ním porozprávať. Ale je ťažké to vyjadriť keď ja som zmätená. Nie, dieťa nebola chýba.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
25. júl 2021

Lenže uistovat ta každý deň o láske, alebo o com má? Ako ta ma uistovat? Veď píšeš, že nie je nijaký problém, teda zrejme sa stará o vás, nepije, nie je agresívny, stará sa o rodinu, pracuje... Ciny sú viac ako slová, on vie o tom ze aký je problém? Lebo nijaký človek nemôže ta urobiť šťastnou, ak v prvom rade to nebudeš chcieť ty. Tvoj partner nie je tvoj psychológ ani doktor, a keď budeš takto sa správať, a vlastne ho obviňovať bezdôvodne, posielať preč, že aj tak to nevydrží, tak ver tomu, že to nevydrží... Možno som tvrdá, ale takto sa odsudis vlastne na celoživotnu samotu, lebo aj keby si mala najlepšieho chlapa na svete, budeš sa trápiť kvôli minulosti

autor
25. júl 2021

Takže, už sme pokecali. Balím a zajtra idem k rodičom.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubkavargova1
25. júl 2021

A rodicom aku rozpravku povies? Respektivne ktoru verziu im povies?

jaskolka
25. júl 2021

Ako sorry, že tak poviem, ale urobila si veľmi dobre pre neho... Môže si nájsť normálnu ženu, ktorá nebude vymýšľať a robiť somariny...