Dobrý chcem sa opýtať ci je pravda ze ak by som sa 2x vydala zanikne môjmu exmanzelovi vyzivovacia povinnosť na naše spoločné deti. Ma s tým niekto skúsenosť ďakujem
Nie, sú to jeho deti napriek novému manželstvu
@vikusik nie, vyživovacia povinnost bola stanovená sudom, sudom musí byť aj zrušená, a určite ju sud nezruší len preto že si sa druhykrát vydala, jedine v prípade že by si tvoj nový muž osvojil tvoje deti a tvoj muž by sa vzdal otcovstva, tak vtom prípade môže požiadať sud o zrušenie vyživovacej povinnosti, a zaroven ak by si tvoj nový muž osvojil deti, vyživovacia povinnost by bola na neho. To by bolo velmi jednoduché pre niektorých expertov, len tak sa zbaviť svojich zavazkov
@vikusik Otec deti ma nadalej vyzivovaciu povinnost voci nim.
@vikusik nezaniká, otec deti ma naďalej vyzivovaciu povinnosť kým deti nedostuduju.
Ja mam dve deti, druhykrat som sa vydala, s terajsim manzelom mame spoločné dieta a zaroven vychováva aj moje deti z predchádzajúceho vztahu. Sobasom nič nezaniká, biologický otec musi platiť, kym deti studuju, aj po dovŕšení plnoletosti. Zaniklo hynjedine v oripade, ak by sa deti vzdal a osvojil by si ich tvoj terajsi priateľ- teda uz potom manzel.
@vikusik -----nie nezaniká, povinnosť by mu zanikla len v prípade že terajší priateľ byy si ich chcel adoptovať.....tvoj ex môže akurát požiadať o zníženie alimentov z dôvodu zmeny finančných pomerov na tvojej strane(keďže budeš vydatá)...ale stále platí že ako otec má aj svoje práva, takže keď príde pre deti v termíne čo určil súd si povinná mu ich dať
@peter2404 Jasné, keď je muž chrapúň, debil, hovado... je to ženina chyba, nemala si ho vybrať.
Ale naspäť k téme:
@vikusik Vyživovacia povinnosť na deti nezaniká, iba vyživovacia povinnosť na manželku, ale to je u nás zriedkavý jav. Možno si to videla v nejakom americkom filme (alebo aj v seriáli 2 a pol chlapa 😀 ), tam je bežné, že muž platí alimenty aj na manželku, ktoré mu zanikajú, keď sa ona znovu vydá za iného.
Nezanika, jedine zeby si tvoj partner osvojil tvoje deti.
@vikusik Ja som sa tento rok vydala po 2krat a z prvého manželstva mám dieťa a nič mi nezaniklo 😀
@vikusik to by aj mňa zaujímalo...lebo mam dve deti z prvého manželstva a teraz som zasnúbená a chceme sa vziať...ale tak dúfam, že aj napriek tomu bude ex to minimum platiť :-/