Ahojte,
s mojim už snúbencom sme spolu 3 a pol roka, je odo mňa starší o 8 rokov, bude mať 30. Ja aktuálne študujem na výške a problém, ktorý je riešim je hlavne ten, že už dlhšiu dobu mám pocit ignorovania z jeho strany.
V našom vzťahu sú hl. 3 problémy: Po 1) pracuje od 7 rána do noci, cez týždeň je v práci na víkend cestuje domov, no soboty je už od mála zvyknutý robiť, ten deň sa nevidíme. A kdeže je veľmi vyťažený celú nedeľu prespí, takže sa v podstate ani nevidíme, alebo max. na 2 hodiny. Stretávame sa iba v podvečere. Nebývame spolu. Je to workoholizmus? Taktiež nemá predstavu o čase, vždy mešká na rande, mýli si hodiny a pod.
Po 2) býva s rodičmi, čo (možno) není problém. No chce aby som bývala s ním po svadbe, ja ale ešte ako-takú predstavu o budúcností nemám a neviem či chcem bývať s jeho rodičmi pod jednou strechou. Má sestry, no je jediným synom a preto vidím, že jeho matka na ňom lipne a v podstate mám pocit, že svoju rodinu ma radšej ako mňa, že aj cez ten víkend uprednostni ich a návštevu u ich babky. Nie je to na takmer na 30 ročného muža už trochu moc? (Mala som už pár nevhodných situácií s jeho rodičmi, ktoré by som nerada rozvíjala, lebo je toho moc). Keď vravím, že nemá na mňa čas a nevenuje sa mi, tak len vraví, že to robí pre nás atd., alebo že je rád že to chápem, no ja skôr mlčím a trápim sa sama v tichu. Ked so mu vravela, že by som rada bývala oddelene od rodičov (mojich i jeho), tak len vravel že na nový dom nemáme (v byte bývať nechce) peniaze. Mám pocit, že sa od svojich rodičov oddeliť nechce (ani časom) a že uprednostňuje ich, hoci my takmer nie sme spolu. Myslím, že som až príliš tolerantná, rešpektujem jeho prácu, rodinu, no nechcem sa celý život prispôsobovať.
Po 3) a posledný problém je ten že je milý, láskavý, všetko sa zdá fajn, no mám pocit, že je to ešte horšie. Lebo mate na povrchu pocit, že ste milovaná a vo vnútri cítite, že sú to len sladké reči ako si vás udržať.
Možno to preháňam, nejde všetko opísať a napísať. Som rada, za každú radu aj kritiku či už na mňa/neho alebo na náš vzťah.
@bedik12 určite nie bývať spolu s rodičmi a čudujem sa, že si ho chceš vziat na krk keď spolu ani čas netravite a po ďalšie máš ešte len 22 rokov a takto viazať by som sa neviazala
Vobec by som v tomto pripade netlacila na svadbu. Si mlada, v klude si dostuduj a uvidis, ako sa to cele vyvrbi. K svokre by som nesla, to uz vo vasom pripade bude na definitivny koniec.
a keď nebudete mať celý život peniaze na dom, tak kde budete bývať. Stále u rodičov? Pri predpoklade, že budete stále spolu
Velmi rychlo sa odzasnub.. ides sa vydavat za niekoho, koho vidis par hodin v tyzdni? V 22 nemozes byt este taka zufala ale uz ani taka naivna, aby si si taky divny exemplar priviazala aj s rodicmi na krk. Z neho mam skor pocit, ze hlada mladu trubu, ktora bude skakat ako on a mati piska. K tomu milemu a sladkemu, tu na MK pise vela zien o manipulatoroch, co sa zmenili po svadbe … oni sa nezmenil i, tie zeny boli iba slepe… Zena v jeho veku s normalnym zamestnanim a stojaca na vlastnych nohach by ho aj s buducou svokrou poslala kade lahsie. Dostuduj, setri si na vlastne byvanie a poctivo ber antiku aby si si neznicila zivot…
ale vy vztah nemate ... vztah je o tom byt spolu , rozpravat sa chodit spolu von , respektovat sa , planovat vlastnu buducnost , robit stastnym toho druheho ... vy sa nevidite , nechodite von, nemate spolocnu VLASTNU buducnost,nerespektuje teba,nevidi,ze si nestastna a hlavne niesi pre neho prvorada ..ta za kt ma prist hned ako ma cas ta na kt sa ma tesit ze ju obime ...
@bedik12 ked tak vela pracuje, a nema peniaze na dom, tak co s nimi robi? Ci malo zarobi? A co konkretne vlastne robi pre vas, ako travi ten cas, co nie je s tebou? Tiez suhlasim s vyssie napisanym, urcite nie byvanie s jeho rodicmi. A tiez si myslim, ze neberie vazne tvoje argumenty a nazory. Vo vztahu mate rozhodovat spolu. Na tvojom mieste naozaj zvazim, ci pokracovat dalej ma vyznam.
@bedik12 keby mi 30 rocny chlap ponukol byvanie v jeho detskej tak by som mu asi treskla po cele..
Ak byva stale u rodicov, vyuziva mamahotel a tolko akoze pracuje a nema peniaze, nie je on trochu neschopny? Nehlada on len niekoho kto tu mamu vystrieda?
Ak sa 3,5 roka vidate iba v nedelu, su to zahodene 3 roky.
A načo si sa s ním vôbec zasnúbila? Veď toho človeka ani nepoznáš, alebo?
@bedik12 Nehnevaj sa, že to napíšem takto, ale z tvojho príspevku viem povedať len jedno, ak máš zásnubny prsteň tak ho rýchlo vráť. Neverím rozprávkam, že niekto pracuje od siedmej do večera a nemá čas stretnúť sa teda ak ste cez týždeň v tom istom meste. Si mladá máš celý život pred sebou a nežijes na dedine v 18 tom storočí aby si sa musela prispôsobovať chlapovi a jeho nepríjemnej rodine.
študujem v KE, on pracuje na strednom SK, ale pravdou je, že sme z rovnakej dediny, kde teda bývame. Stretávame sa aj iný deň okrem Nedele, no pravdou je, že je toho biedne málo. Ked nie sme spolu pracuje (ako som už písala), povedala a ked sme spolu tak málo, alebo pri tom spí, lebo je unavený. Ja ho netlačím, aby pracoval stále a ani si nemyslím, že ma málo peňazí. Pravdou je že si dal postaviť nie veľkú budovu vedľa rodičovského domu (aj pre svoje podnikanie). Žeby to ho držalo pri rodičoch? Čo si myslíte? Cením si každé rady, určite zvážím!
Jemine v 22 rokoch takéto veci riešiť. Pekne mu vráť prsteň, ak si na teba nájde viac času môžte sa pobaviť o pokračovaní chodenia. Ak nie tak buď rada, po svadbe by sa to určite nezlepšilo, užívaj si študentský život.
@bedik12 pre mladých manželov je samostatne bývanie základ. Keď nechce bývať v byte, nech sa posnaží a nasetri na dom. Hlavne keď začneš aj ty pracovať, budete si môcť viac dovoliť. Hlavne nesuhlas s tým, ze ako nevestu si ta odvedie do detskej izby k rodicom, kde nebude nic tvoje a svokra bude za dverami počúvať ci pracujete na vnucikovi...lebo to je začiatok konca . Stačí dat do lupy tu na modromkonikovi slovo "svokra" a "byvanie" a pochopíš prečo tak radíme..
@bedik12 mne sa kvoli ex svokre a takemuto vztahu, ze uprednostnoval rodicov, kt. chceli diktovat rozpadlo manzelstvo. Uz by som do takeho nesla. Ty musis vediet co chces a co nie. Vyjasnit ai to hned a bud najdete riesenie alebo sa rozidte hned. Jednu vec si uvedom, ze nie je jediny chlap na svete. Ak by ste mali neskor deti, moze sa stat, ze sa aj tak rozidete a to bude horsie. Chlapi vedia zenu po rozchode znicit z pomsty cez sudy a deti.
Trocha si dupni, ze si musi najst cas aj na teba, ked ho ma na babku, rodinu, pracu.Je pekne, ze maju dobre vztahy, ale aj ty si tu.K svokre byvat urcite nie ved pises, ze ma aj sestry…to, ze ma pri rodicoch budovu na podnikanie neznamena, ze nemoze byvat inde.Neviaz sa si este mlada , ale zaroven uzurpuj si cas pre Vas
@bedik12 a kam dava peniaze ked ma 30r vkuse pracuje, byva u rodicov a tvrdi ze na vlastne byvanie nebudete mat peniaze?
A ty co robis vo volnom case? Teda okrem tych 4 hodin tyzdenne co ste vedla seba? V 22r som mala kopec kamosov, zaujmov, spolocne akcie... 2x2h tyzdenne by ma vo vztahu neudrzalo.
Ty máš riešiť štúdium, cestovanie, spolužiakov, plánovať pracovné uplatnenie, a nie sa zahadzovat so starým trulom, čo sa mamičke od riti a cecku neodtrhol. Je pekné že pracuje, ale všetko a všetci sú mu prednejsi ako ty. Mama babka robota budova.
Veď sa nemáte ani ako spoznávať, tých pár hodín roztrúsených cez týždeň, keď pritom unavený drieme/spí ? Mám pocit, že prsteňom si ta iba priviazal, mladú vzdelanú hubu držiacu čo ako ovca dolezie pod svokrinu fertuchu.
Mala som a aj mam manzela workoholika/perfekcionistu. Ale nikdy sa za tych 14 rokov, co sme spolu, nestalo, aby si na mna nenasiel cas. Ci uz na rande, wellness vikend, dovolenku. Proste sme vzdy mali na seba cas, sli do kina, na veceru a on pracovsl trebars po nasom rande, kludne aj o polnoci.
Ak ti na tom druhom zalezi, neexistuje, aby si si na neho nenasiel cas. To su len vyhovorky tej druhej osoby, lebo v skutocnosti s tebou az tak vela casu travit nechce a mozno je s tebou len zo zvyku...
A teda by som nikdy nesuhlasila s tym, byvat u rodicov a je uplne jedno, ci u mojich alebo jeho. Mladi maju byvat zvlast, tam nie je o com dalej debatovat.
Na tvojom mieste by som ozaj velmi zvazila, ci tento kvazi vztah ma zmysel a ci neprichadzas o najkrajsie roky zivota vedla takehoto chruna
Tak toto urcite nie.. nastahujes sa tam a co potom? Bude pracovat este viac, ved to kvoli tebe, detom, aby ste sa mali lepsie, cez vikendy bude spat a ty budes so svokrovcami? S detmi ti bude pomahat? Pochybujem..
ty mu obetujes a prisposobujes vsetko a vyzera, ze on by nebol schopny sa co i len trochu prisposobit tebe . trpela by si velmi do buducnosti
@bedik12 ukončiť
To načo Ti je takýto vzťah? ... a je to vôbec vzťah? ... dievča zlaté, si mladá, lepších mužov sú mrte, ber nohy na plecia, utekaj ... z toho, čo si napísala, nemám pocit, že by mu na Tebe záležalo ... tak naozaj záležalo ... lebo "reči sa hovoria, chlieb sa je".