Môj príbeh - nevera na dvakrát

ivan222
15. jún 2017

Moj pribeh: Mam 46 rokov a sme s manzelkou spolu viac ako 20 rokov. Mame 2 deti uz vacsie v puberte. Aktualne sme dost v krize, ktoru som sposobil ja. Mal som kratku znamost s mladsou kolegynou a manzelka mi na to prisla, resp. jej “dobra dusa” o tom povedala. Nic som nezapieral mala plnu pravdu, bola to moja chyba a vztah som hned prerusil. Potom jej ta ista “dobra dusa” povedala o podobnom kratkom romaniku este s pred roka s inou zenou, ktory som vtedy ale ukoncil. Dovtedy som bol mojej manzelke verny a mam ju stale velmi rad. A urcite chcem s nou a aj mojimi detmi zostat spolu. Milujem moje deti a aj moju manzelku.
Preco som to urobil ? Na jednej strane sam neviem, za tie roky sme samozrejme mali dobre roky a boli aj zle, spolu sme to ale vzdy zvladli, klasicke manzelske problemy, ale nic vazne. Asi to co naozaj chybalo bol sex, ze tie posledne roky nas sex bol na dost nizkej urovni, ako sa hovori , kupis si balik prezervativov a vydrzia ti niekolko rokov. A sex bol asi hlavny dovod oboch mojich nevier. Cele to doplnil aj nezaujem mojej manzelky o mna. Viac sa venovala svojej praci a svojim zalubam ako mna. Urcite je to nezazlievam, len davam na stol fakty. Pocas nasich rozhovorov za posledny mesiac , potom co sa dozvedela o druhej znamosti, to aj sama priznala, ze nic nevidela a ze nemala ten dojem, ze je nieco v neporiadku. Co je aj moja chyba, ze som to dostatocne nedaval najavo. Klasicky problem komunikacie. Posledny mesiac bol viac nez dobry, boli sme dost spolu a aj sexu bolo neurekom. Az do chvile kedy jej ta ista “dobra dusa”nepovedala o prvej nevere.
Aktualne sme na bode mrazu, ked sa dozvedela o tej nevere spred roka a v podstate so mnou vobec nechce dalej zit a chce sa rozviest. Ja sa snazim nas dat opat nejako dokopy, ak to vlastne vobec ide, resp. pojde. Ja chcem zostat s rodinou. Urobil som velku chybu a je mi jasne, ze musim za nu zaplatit. Neviem ako dalej, neviem ako vysvetlit manzelke, ze to uz naozaj neurobim, a ze je mam naozaj rad. A aktualna situacia ako ponaucenie mi uplne stacilo. Samozrejme, ze mi ona neveri a ani som mnou nechce dalej komunnikovat.
Kludne ma mozete na tomto fore ukrizovat a ukamenovat, mam co som si zasluzil. Aktualne hlavne neviem kam a komu sa mam zdoverit a ani neviem ako dalej. Zvazujem manzelsku poradnu, avsak neviem ci tam bude moja manzelka ochotna vobec ist a ani neviem ci nam to moze pomoct.

narayan
15. jún 2017

... tak idem si pre chipsy a pozriem sa, ako ťa tu zožerú za živa 😄 ... ( sorry)

moonlight1210
15. jún 2017

@ivan222 poradnu mozes aj sam. Jednak sa vyrozpravas, jednak ti nikto nevynada a este ti aj poradia, ako to aspon zvladat, ak to so zenou nebudes vediet napravit.

Nediv sa, rozdychat v tak kratkom case info o dvoch neverach, to sa zena pyta: a co pride dalsie? O mesuac info o dalsej nevere?
A ked to urobil 2x, preco by nie treti, stvrty...
dovera je divna vec. Na zaciatku ju celkom lahko das, staciavzajomne sympatie a pocit bezpecia u toho druheho. Ale potom sa da celkom lahko rozbit a na druhy raz sa uz dava strasne tazko. Skoro vobec. Uz je tam blikajuci vykricnik skoro na zvysok zivota. Vzdy ked uz-uz zabudnes, staci aby vyskocilo nieco hoci aj malo divne a nezvykle a znova si spomenies a zas nedoverujes.

Takze smer poradna. Mozno sj manzelka bude viac verit v tvoju snahu, ked uvidi, ze tam chodis a snazis sa to u vas zlepsit. ze ti fakt na tom velmi zalezi.
Moze to pomoct pohnut lady. Moze aj sama nakoniec suhlasit, ze tam skusi ist.

ivan222
autor
15. jún 2017

@narayan : to ano bude to masaker

ivan222
autor
15. jún 2017

@moonlight1210 : poradnu aj planujem sam, nemyslim, ze ona bude aktualne chciet tam ist.. dakujem

zooeynka
15. jún 2017

@ivan222 Aaaaach ja by som ta hnala kade lahsie, je take lahke tvrdit ze manzelku lubis, ale tvoje ciny ukazuju nieco ine. Ale mozno tvoja zena nie je taka radikalna ako ja a mozno ti odpusti...pekne suchaj nohami, nos jej kvety/dary, pozyvaj ju na rande...

sasa1983
15. jún 2017

Sex a láska sa dá úplne dobre oddeliť. Mal si milenky, teraz nemáš, manželka zostane, alebo odíde. Život ide ďalej. Poradňa nepomôže.

sissy27
15. jún 2017

@ivan222 hm a čo čakáš? Recept na zázračný nápoj, ktorý tvoja manželka vypije a znova bude všetko OK?
Fakt je ten, že keby sa to nedozvedela, tak v tom pokračuješ ďalej... Neriešil by si problémy s ňou ale s cudzou ženskou / ženskými. A niečo iné je "zakopnúť" kdesi na služobke s tajomnou neznámou a niečo iné je ťahať paralelný vzťah... Dokonca opakovane... Ja som veľmi tolerantná, ale tu by som sa bez váhania rozviedla aj ja.

majkam6
15. jún 2017

@ivan222 no necudujem sa tvojej manzelke.ak sa vcitim do jej koze postupovala by som asi rovnako.a osobne ani ja ti neverim ze si pred tym nemal este ine nevery ked tak kratkej dobe mal dve.teraz ti len ostava dokazat ze rodina je vsetko nechat sa so sklopenymi usami aj okopavat od manzelky a pokusit sa aby sa tvoja manzelka znova zamilovala do teba.

cecilia68
15. jún 2017

Teším sa na pirane 😝 Je hnusné, čo si urobil, ale na druhej strane sa ani nečudujem, keď sex bol nedostatkový tovar...Kto nemá doma, hľadá inde.

irusa
15. jún 2017

no príde mi to aspoň úprimne napísané...škoda, že si nebol aj k manželke úprimný..mohlo to mať šťastný koniec

petra2245
15. jún 2017

muzska logika, mam 17 rokov moj otec bol väcsia kurva alebo aj stale je ako ty tiez robil to iste a ked ti chybal sex alebo sa ti nieco nepacilo mal si sa porozpravat to je velke riesenie zacat si s inymi ;) bodaj by ta poslala kade lahsie a verim, ze tvoje deti su tiez z toho stastne a ver tomu, ze to beru horsie, pretoze deti aj ked su v puberte a starsie beru aj tak vsetko vzdy tazsie ja mam uz 17 som skoro dospela a stale sa neviem s niektorymi vecami vyrovnat manzelke prajem vela rozumu a aby sa nenechala namotavat. kto to spravi raz urobi aj viackrat ;)

staronova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiper24
15. jún 2017

take halo z toho robite, tak si vrzol inde no a co??? mala mu dat zena nechodil by za inymi

zooeynka
15. jún 2017

@tiper24 ved ok, ale nech teraz nevyplakava ze chce zostat so zenou...nech jej ide z cesty a nadalej moze slobodne zasuvat kade-tade

tiper24
15. jún 2017

@zooeynka preco by jej mal ist z cesty? ked si to vyrozpravaju co chybalo jemu resp. jej moze to dalej fungovat

juliet86
15. jún 2017

Hmmmm a ked manzelka zas nebude sexovat tak ako si mozes verit ze to nespravis znova?????
Ako ti ma verit ked si sa jej nepriznal sam? Narusil si jej doveru a dovera je zaklad. Chod ku kvalitnej psychologicke aj sam. Napis manzelke list. Urob velke gesto/obetu/obet pre nu. Precitaj si knihu 5jazykov lasky. Robil si co si robil a toto je nasledok. Ved si s tym musel ratat ze sa to prevali.... mal si pracovat na vztahu s manzelkou nie to takto riesit... keby to bolo opacne a ona by mala 2 romaniky odpustil by si jej????

savanas
15. jún 2017

@ivan222

Páni, Ivan222.
Tak toto je fakt otvorenosť na úrovni. Poznám veľmi málo ľudí, ktorý sa snažia poznať obidve strany mince.
A ukrižovať ťa? Myslím, že je správne mať citlivé vedomie, vďaka ktorému som voči všetkým vôkol mňa, ale aj voči sebe úctivý, dôstojný, pokorný a láskavý.
Vôbec ti nezávidím tvoju situáciu, pretože si si to fakt riadne prešvihol. Ale ten kto by ťa chcel súdiť, tak by som fakt chcel vedieť či on sám má nielen fyzickú čistotu, ale aj vnútornú.
V mojom živote som stretnul ľudí, ktorý si dovolili súdiť druhých, ale čas ukázal u každého jedného skutočne jeho ja, ktoré nebolo až tak jasne čisté.
Mne osobne je veľmi ľúto, že v našom živote aj keď v hĺbke našej duše nechceme urobiť bolesť nikomu, a najmä tomu koho milujeme, ale naše fyzické chute keď nie sú naplnené, tak je niekedy tak veľmi ťažké čeliť skúške a byť úplným víťazom.
Nie som psychológ pre manželské poradenstvo. Ale možno niekedy pomôže pred tým než dôjde k rozvodu, žiť život oddelene od seba a zistiť aké je skutočne nielen tvoje vnútro, ale aj tvojej manželky. Aj keď si jej spôsobil niečo takmer až neodpustiteľne, tak čas bez tvojej prítomnosti jej možno trochu utlmi hnev a bolesť. A možno keď zhodnotí v pokoji situáciu, tak ti dá šancu to opraviť. Ale možno ak by si dostal od nej šancu, možno by bolo dobré vedieť, prečo prestavala mať chuť na sex z tebou. Možno aj ona má v sebe nejaký nepokoj, ktorý možno kvôli nedostatočnej citlivosti nedokázala s tebou zdieľať. A možno by bolo super, keby si našiel citlivejšiu a láskavejšiu cestu jej pomôcť uvoľniť ten nepokoj von z tvojej manželky.
Prešli ste spolu docela veľkú časť života, a je myslím dobré zvážiť, či ten rozvod by bolo najlepšie rozhodnutie.
Použil som slová ľudí, ktorý to majú z vlastnej skúseností.
Ja som sa rozviedol, pretože aj keď ma matka môjho syna milovala, tak ja som sa nikdy do nej nezaľúbil, a nikdy nedokázal milovať. Pre mňa bolo manželstvo utrpením, pretože v mojom detstve sa stali vecí, ktoré až príliš ovplyvnili moju osobu a ja som sa nemohol stať plnohodnotným manželom, a znenavidel som ju, za čo sa hanbím. Ale skrátka detstvo bolo také.
Ty Ivan sa zdá, že máš v sebe poznanie lásky voči tvojej manželke, čo ti fakt závidím. Ale v dobrom. Nikdy by som neveril jak je láska tak úžasná. Ale spoznal som aj manželov, ktorý bolí veľmi krásny vo vzťahu vzájomnej lásky.
Ďakujem za tvoje svedectvo Ivan222.
Máme sa možnosť učiť nielen z vlastných chýb, ale aj z chýb druhých. Ale zabudol som, že sa učíme aj vďaka druhým z ich výhier. A preto sú pre nás tak neoceniteľným poznaním života.

oldman50plus
15. jún 2017

@ivan222 Nemôžem hodiť kameňom hoci neveru by som neodpustil ale bol som asi 20 rokov v tvojich topánkach a viem ako strašne, strašne ťažké je odolať, doteraz nechápem ako som vydržal a ak by sa to vrátilo už by som to veru nevydržal.
Z čisto pragmatického hľadiska čas je na tvojej strane, dlhý čas prežitý spolu sa nedá hodiť len tak za hlavu. Povedz že jednoducho z tvojej strany to bolo len o sexe, nič si k nim necítil, sekaj dobrotu, buď pokorný a musíš jej poskytnúť plnú možnosť ťa kontrolovať - ďaleko nad rámec ako v normálnom zdravom vzťahu. Nebude to pre teba ľahké ale 1000x ťažšie je to pre ňu. Ak aj zostanete spolu potrvá to roky, ak nie desaťročie, kým sa to dostane +- do normálu. Rozhodne za rok-+dva sa to nenapraví ale ak vydržíte pol roka je dobrá šanca že sa to podarí. Pravda ak už nikdy nič podobné nespravíš.

zooeynka
15. jún 2017

@tiper24 Keby si sa dozvedel ze tvoja manzelka/partnerka pocas vasho vztahu 2x dlhodobo sukala inych muzov, a teraz by ti fnukala ze vlastne lubi teba, tak by ste si to vyrozpravali a zostal by si s nou? Nebud smiesny...

lubkavargova1
15. jún 2017

uprimne, mna vzdy dojme k slzam to tvrdenie...ze ked sa prevali nevera, tak odrazu nejaka vyssia moc osvieti dotycneho/dotycnu a uuuuzasne miluje manzela/manzelku...hej, len dovtedy bola ina postel nejako lepsia....teraz neviem, ci si viac nasraty na zenu ze ta kopla do prdele, alebo na tu dobru dusu....uprimne co si cakal? Domaci komfort a suchnutie si s kolegynkou a inou zenou tiez predtym?

tiper24
15. jún 2017

to neviem to by som musel byt v takej situacii, vravi sa ze nesudme niekoho ked nezijeme jeho zivot

zooeynka
15. jún 2017

@tiper24 jasne, odsudzovat sa nesmie nikto, suhlasim. Ale nazor na situaciu mat mozme

tiper24
15. jún 2017

to ano 🙂

lusswinki
15. jún 2017

Jajaaaj... me itam vsetky prispevky, takze mozno budem opakovat co uz odznelo...
karhat ta istotne uz pokarhali....
teraz riesit problem. Manzelka sa s tebou nechce rozpravat.., tak jej napis list. Normalne rukou. A vylej si tam cele srdce. Napis jej pravdu, skutocnost co ta mrzi, atd... uz len ty najlepsie vies, co jej chces povedat.
darceky??? Ja nvm, ale ked som ja nasrata na manzela, tak velmi od neho nechcem ziadnu darcekovu pozornost... (ale kazda zena je ina a iba ty najlepsie vies, co zabera na tu tvoju)
mas dva moznosti... dat jej list priamo do ruku (no moze sa ti stat, ze ho v hneve ani neprecita a hned roztrha)
alrbo jej ho poslat doporucene, do vlastnych ruk... za odosielatela neudavaj svoje meno a priezvisko (nie o one si vymysli, aby bola zvedava a otvorila ho)
manzelska poradna?? Nvm ci pomoze

Zenska logika a viac menej v 99% aj skutocnosi -urobil raz, urobi zas- ju stale bude dohanat... budes musiet sakra sekat dobrotu... aj ked by si ju dokazal zlomit, aby to z tebou skusila znovu, ziaden dalsi preslam ti uz neodpusti

tt247
15. jún 2017

Ou, ou. Po pravde? Ani ja by som ti už neverila. Sorry. Problémy si mal riešiť so ženou a nie klátiť inde. A ešte jedno šťastie, že sa našla tá dobrá duša (neviem prečo si tam dal tie úvodzovky), pretože z tvojej manželky už aspoň viac nebude podvádzaná chuderka, ktorú si z nej pred svojimi známosťami aj ostatnými oboznámenými urobil.

sasa1983
15. jún 2017

A čo je na tom, že si chcel chlap zasexovať? Nemal doma, skúsil inde, no a čo? Ani neviete, kolké Z vás, kto by tvrdil, že mne sa to nestane, nebude V podobnej situácii.

cecilia68
15. jún 2017

@petra2245 Väčšina chlapov sa nudí, keď musí niečo riešiť so ženou a ubíja ich to😢 Ale si veľmi mladá, aby si to chápala, keď si ešte ničím neprešla. Chlapi rozmýšľajjú ináč, ako ženy a chcú len zasunúť 😅 v podstate ich nič iné, ešte okrem jedla a peňazí nezaujíma.

tiper24
15. jún 2017

nie je to len o zasunutí, pre muza je dolezite ako sa k nemu zena sprava

ivan222
autor
15. jún 2017

@savanas toto je dlha cesta predomnou a viem, ze som urobil to najhorsie co som mohol a len cas ukaze co bude dalej. Vsetkym co pisu a ma odsudzuju, beriem a je mi to jasne. Necakam ze sa tu najdem zazracnu fomulku a vsetko bude ok. Taka nie je.

ivan222
autor
15. jún 2017

@sasa1983 : pisem to aj ako ponaucenie pre inych, nerobte blbosti, ono sa to pomsti. A kazdy z nas sa moze dostat do podobnej situacie, keby sa ma niekto spytal pred par rokmi tak by som odsudil aj aj asi .