Môj priateľ sa rozvádza a ja mám z toho obavy

jaselena
17. máj 2014

Začnem asi tým, že niesom dôvodom priateľovho rozvodu. Poznáme sa už dlhšie, preto som o jeho niekoľkoročných problém v manželstve vedela. Boli sme vždy len dobrý kamaráti. Teraz sa to však zmenilo. Milujem ho a on mňa tiež. Neprezentujeme sa však na verejnosti ako pár. Chceme počkať na to, keď budú oficiálne rozvedení. V súčasnosti ešte žije spolu s manželkou v jednej domácnosti, pretože nemajú vyriešenú otázku bývania ( sexuálne nežijú už vyše roka). Majú 2 deti, ale tie sú už staršie (nad 15r.) Moje obavy spočívajú v tom, že mám strach, ako to vezme okolie. Jeho žena má bude nenávidieť (aj keď nemá dôvod, ona sa chcela rozvádzať prvá), a neviem si celkom predstaviť, ako budem vychádzať s jeho deťmi, si myslím, že ma budú všetci brať tak, že môžem za to, že sa im rozpadla rodina. Moji rodičia tiež nebudú nadšený, že budem mať rozvedeného partnera, ktorý má už deti, sú veriaci. Prosím, nieste niekto v podobnej situácii? Ako vás vnímajú bývalé manželky vašich súčasných partnerov, alebo ich deti? ďakujem

eli74
17. máj 2014

A Ty si slobodna, ci rozvedena? Vies do coho vobec ides? Lahke to asi nebude.

zita19
17. máj 2014

Obavy su na mieste. Ty sa musis rozhodnut, ci ti to stoji za to a ci si prirpravena na to, co bude nasledovat az sa to prevali... a musis vediet ci to ustojis.

haslerka27
17. máj 2014

nesla by som do toho....nikdy som nevyhladavala takyto typ muzov i ked osobne proti nikomu nic nemam..proste je dost slobodnych bez zavazkov....neviem sa vyjadrit..vela stastia

jaselena
autor
17. máj 2014

@eli74 Ja som slobodná. Veľmi ho ľúbim, on mi stále rozpráva, že spolu všetko zvládneme. Nemám rada konflikty a preto sa obávam, či to potom v príde problémov zvládnem. Ešte som nebola v takej situácii.

luciferkax
17. máj 2014

Nebudú nadšení... ale ak ľúbiš ty jeho a on teba, tak to zvládnete.. ak nie si príčina rozvodu, jeho bývalaá ťa nemá prčo nenávidieť.... ked sa rozvádzajú?
Netráp sa vopred, síce nemám skúsenosť s týmto, ale viem, že čas vyreiši všetko postpune

jaselena
autor
17. máj 2014

@haslerka27 Máš pravdu, je dosť slobodných bez záväzkov, neplánovala som to. Mi sa poznáme už dlho, vždy sme si rozumeli, ale nič viac sme spolu nemali, kým sa nezačali rozvádzať. 😒

adri266
17. máj 2014

@jaselena nechapem, preco sa uz dopredu trapis takymi vecami. Nebudes ani prva ani posledna, ktora si nasla cloveka, ktory sa rozvadza.
Ale v prvom rade, pockaj s uverejnenim vasho vztahu, kym nebude po rozvode. POtom je uz exmazelke a vsetkym ostatnym prd do toho, ci budete spolu chodit, ci nie.
Ak su vasi veriaci a planujes s nim aj svadbu, a on mal sobas v kostole, nech si vybavi aj cirkevny sobas. Trva to dost dlho, ale stoji to za to. Aj medzi veriacimi su rozvedeni a slobodne matky, a nikto ich neposiela do jaskyne za mestom 😉
Co sa tyka deti, su v puberte, tam to lahke nebudes mat, ale aspon nie su male, takze sa zatvoria do izby a mas po probleme.

Teraz si hlavne Ty ujasni, ci ho fakt lubis, ci s nim vidis realnu buducnosti, a ci stoji za to pockat na neho.

jaselena
autor
17. máj 2014

@luciferkax ďakujem, snáď máš pravdu. Včera mi rozprával, že nás spolu videla kamarátka jeho ešte ženy, tá mu potom doma robila scény, že ju podvádza už rok (nieje to pravda) a že mu tu radosť nespraví, že sa nerozvedie... ☹ som z toho smutná

luciferkax
17. máj 2014

@jaselena :( hm, budeš to mať ťažké... už majú podanú žiadosť o rozvod? mslím, že byu bolo najlepšie, ekby sa odsťahoval čo najskôr, aby sa to nekomplikovalo

stefka33
17. máj 2014

@jaselena Počúvaj a nerobí si z teba náhodou dobrý deň? Kopec chlapov tvrdí milenkám, že sú tesne pred rozvodom, že so ženou už nechrápu a bla, bla, bla...

jaselena
autor
17. máj 2014

@luciferkax s bývaním to bude problém. Máju spoločný byt, ktorý je písaný na jej meno a on ho chce aj tak nechať jej a deťom, nemá sa ale zatiaľ kde odsťahovať, preto ostáva tam. Ja nemám byt.

jaselena
autor
17. máj 2014

@stefka33 Nerobí, to viem na 100%

eli74
17. máj 2014

@jaselena Znie to tak romanticky, lubis ho atd. , no neviem aky je vekovy rozdiel medzi vami, mala by si to skusit zit najprv so slobodnym a nie hrnut sa do vztahu so zenatym ci rozvedenym , s dvomi pubertakmi a este mat nahnevanu exmanzelku v patách. Naco si takto nicit zivot!? Chod od neho co najdalej, najdi si ineho slobodneho. To ze spolu vsetko zvladnete.... take narozpraval aj svojej zene a volako sa nedari. Nemusis vsetkemu verit, co ti zenaty muz natára. Nestracaj svoj vlastny rozum kvoli nejakemu citovemu vzplanutiu. Treba vytriezviet cim skor. Mozno ti k tomu pomoze aj jeho manzelka. Bud jej za to vdacna.

jaselena
autor
17. máj 2014

@eli74 Vekový rozdiel 15 r. 🙂 predtým som mala slobodného priateľa,tiež bol odo mňa starší, boli sme spolu 6r. ale som šťastná, že sme sa nevzali a nemali deti, ináč by som už bola rozvedená. Posledné 3r. sa ku mne správal strašne, ignoroval ma, vôbec sa o mňa nezaujímal, žiadne prejavy lásky, bozky nič, keď sa hneval a to ani nemal dôvod, tak sa so mnou vôbec nerozprával, aj celý deň...ja som si stále myslela,že sa to zmení, nezmenilo, tak som sa sním rozišla.

adula12
17. máj 2014

no niektore tu radite take kraviny, ze az... nesla by som do toho, a je to risk, a budes sa trapit a blabla... a co ked sa zalubila do zenateho muza? nieco ti poviem... ja som priklad toho, ze to zato stoji. vzala som si o 20rokov starsieho muza a mame spolu 1,5rocneho syna a je to ten najlepsi manzel a otec na svete... ziaden 30rocny slobodny, bez zavazkov sa mu nevyrovna... my sme sa spoznali v praci, boli sme kolegovia, tiez som vedela, ze doma im to skripe a ze to nebude mat dlhe trvanie. nasa robota nam poskytuje rozne dovolenky a pobyty a tak sme sli partia v zime do Vysokych Tatier. podotykam, ze sme neboli sami, bolo nas viac a boli sme tam este ako kamarati. jeho vtedajsia zena sa mu hrabala v taske a nasla fotak s fotkami a neviem ako si ma nasla na azete a zacala mi vypisovat aka som stetka a podobne... o tri mesiace na to boli rozvedeny a v sudnom rozhodnuti je napisane, ze z dovodu nevery!!! ta krava normalne dala na sud fotky, kde som ja a tvrdila, ze mame spolu pomer a ze na tej dovolenke som si uzivala so vsetkymi co tam boli... moj muz je dnes rad, ze sa rozviedol a bolo mu jedno kto mu co povie. jednoducho ked ti s niekym nie je dobre, tak s nim nebudes... ma dceru, o dva roky mladsiu odo mna. :D nestretavaju sa, ale je to uz 26 rocna slecna takze... posiela jej len darceky ale sama to tak chcela, mrzi ho to ale co uz. sme spolu uz 5 rokov, z toho 3 roky manzelia s 1,5rocnym synom. moji rodicia tiez neboli na zaciatku nadseny ale teraz ho maju radsej jak mna. :D moja mama mu furt vari na zelanie ked k nej ideme a kupuje mu kolaciky, takze vsetko prehrmi. KED SA LUBITE, NIE JE CO RIESIT...

eli74
17. máj 2014

@jaselena Dobre si spravila, teraz si najdi dalsieho slobodneho ale lepsieho. 15 rocny vekovy rozdiel???? Si mlada, tak si hladaj seberovneho.

hrianka88
17. máj 2014

Ja mam tiez priatela ktora je rozvedeny, ma 2 deti.Ked sme sa dali do kopy on uz bol rozvedeny.Aj ked nam jeho manzelka viac krat zneprijemnila zivot, ale co uz :-/ Je medzi nami 6 rocny rozdiel a teraz cakame spolocne dieta 🙂 jeho deti ma miluju a ja ich tiez.Bohuzial neziju s nami, ale velmi by sme chceli.jeho byvala ma uz tiez 3 deieta s inym, ale aj ten ju nechal.Ona sa stara len o seba ako vyzera......A deti by chceli tiez s nami zit.

jaselena
autor
17. máj 2014

@adula12 VEĽKÉ ĎAKUJEM 🙂

jaselena
autor
17. máj 2014

@hrianka88 to je pekné, že s jeho deťmi, vychádzaš dobre, dúfam, že časom si s nimi budem tiež rozumieť.

kveta
17. máj 2014

@jaselena Prepac, ale jeho zena sa snazi o zachranu manzelstva. Ja na Tvojom mieste by som sa stiahla a pockala ci sa ta rodina neda zachranit.

adula12
17. máj 2014

@eli74 rozpravate ako 60 rocna zena preboha. preco by si mala hladat seberovneho??? vy si myslite, ze kazda co ma starsieho priatela je zlatokopka alebo co? ze to neni mozne, aby sa mlada baba zalubila do starsieho chlapa??? si predstavte, ze ja mam o 20 rokov starsieho muza a je to ten naj muz a otec na svete... Neradte take kraviny... muzi su vseobecne zmyslanim pozadu zenam, takze starsi muz je len vyhoda...

hrianka88
17. máj 2014

@jaselena Ja tiez, drzim palce. Jeho deti maju teraz 9 a 8 rokov.Tiez som sa najviac obavala deti, jak s nimi budem vychadzat jak ma zoberu, ci nebudem ta najhorsia.vtedy mali 5 a 6rokov.a su to najuzasnejsie deti ake som kedy stretla 🙂A sa ti priznam ze som to rok tajila rodicom ze moj priatel je rozvedeny a ma 2 deti, a ked som im to povedala mama sa smiala ze toto som sa bala im povedat 😀 Vtedy mi taky kamen spadol zo srdca.Som netusila ze to tak v pohode vezmu, ako poznam nasich 🙂

janinah
17. máj 2014

mňa pobavila veta "sexualne nežijú už vyše roka" to tvrdí každý ženatý svojej novej milenke,to sa ti nevysmievam,konštatujem ....bola som v podobnej situácii,teraz som rada,že som cúvla úplne na začiatku,keď som sa dozvedela,že je ženatý....lebo som stretla slobodného veriaceho muža,ktorý je láskou môjho života 😉

jaselena
autor
17. máj 2014

@kveta Nesnaží sa, už pred 2r. ho vyhadzovala aj s taškami z domu, stále navrhovala rozvod, on nechcel, nech to spolu ešte skúsia kvôli deťom. Skúšali, ale nič sa nezmenilo, stále rovnaké problémy. Išlo tam hlavne o to, že ho chcela mať stále doma, keď šiel len ku kamarátovi, už sa mu vyrážala rozvodom. Hovorila mu, že je neschopný, že nezarába viac peňazí (pritom jeho plat je cca. 800€) ona nerobí, už vyše 6rokov, študuje a inú prácu ako vo svojom odbere robiť nechce. Nežnosti mal len za odmenu, aj to mu povedala len ,,teraz môžeš,, On sám mi povedal, že to už nemá zmysel. Aj pre deti je určite lepšie, keď uvidia svojich rodičov šťastných s iným partnerom ako keby mali ich rodičia ostať spolu a počúvať tie dennodenné hádky. Brali sa mladý 20-roční.

loliki
17. máj 2014

@adula12 Dakujem, 60 rocne zeny uz maju co to odzite a ked nieco povedia tak vedia preco a nieco za tym je. Zivotna mudrost sa za 1-2 roky manzelstva neziska. Nemusite tvrdit o inych nazoroch, ze su to kraviny. Takto sa mozno vyjadruju take 20 rocne ako ste vy. Neviete zarucit inej osobe, ze sa ten jej vztah vydari ako ten vas. Vo vacsine pripadov si vsak ludia vyberaju partnerov v podobnom veku. O vasom vztahu si myslim, ze zatial nemusite mat nejake velke problemy, ale o 20 rokov mozno budete sa citit inac a budete zazivat aj negativne stranky 20 rocneho vekoveho rozdielu. Ved uvidite sama ako vsetko bude. Ja som svoj nazor napisala jaselene, ak sa s tym nestotoznujete, nemam s tym problem, ani vy si z toho problem nerobte.

loliki
17. máj 2014

@janinah Tiez som si to vsimla, a kladiem si otazku, s kym asi potom, ak ani so svojou manzelkou, ani s mozno buducou jaselenou, to akoze drzi celibat...

adula12
17. máj 2014

@loliki, moj komentar bol adresovany pre @eli74 a nie pre vas. :D vy ste jedna a ta ista osoba? ja netvrdim, ze to bude vecne a ze sa to skonci happyendom. ale je hlupe, aby ste jej tu davali rady, nech ho okamzite opusti a hlada si seberovneho... tak ako jej tu radia, ze ma skusit si najst chlapa v mladsom veku, tak preco by nemohla skusit zit o 15rokov starsim?! to je uplne to iste. ked vyjde, tak vyjde, ked nie, tak nie. svet sa nezruti ani v jednom pripade. a ja uz 20 davno nemam a tiez som mala viac vztahov s mladymi a stalo to za prd. kazdemu vyhovuje nieco ine.

janinah
17. máj 2014

@loliki súhlasím,28 a 48 nie je to,čo bude 48 a 68,ale to musia zistiť a odžiť si sami ako to je/bude.....

janinah
17. máj 2014

myslím,že každý radí ako najlepšie vie,a je trápne a zbytočné komentovať radu,ktorá je iná ako tá moja,možno protichodná....je na zakladateľke témy,aby si z toho vybrala niečo pre seba

adeala
17. máj 2014

@jaselena ja som mala 15 rokov a bola v situácií zhruba podobnej jeho deťom, až na to, že tato naozaj mal inú ženu, tak ti k tomu poviem niečo z tejto strany.
1. Nikdy som nevinila ju za to, že sa moji rodičia rozviedli, mohli si za to sami a ja som to dobre vedela. Denno-denne sa hádali.
2. NIKDY nie je pre deti lepšie vidieť svojich rodičov rozvedených. Napriek tomu, že som to dopredu schválila, rozhodne mi bolo všetko možné, len nie lepšie. (Ok, ak by dochádzala k domácemu násiliu a podobným veciam, tak je tu už samozrejme iná vec.. )