Môj priateľ nikdy neurobí nič sám od seba

12. aug 2024

Už dlhšiu dobu mám nad týmto nervy . Môj priateľ nikdy neurobí nič sám od seba . Vždy ho musím prosiť. Aj tak to nikdy neurobí poriadne . A to aj keď napríklad aj keď nechá bordel po sebe ( taniere od jedla , hrnčeky oblečenie na zemi ) . Ja mu vždy poviem špinavé oblečenie daj do prania . On ho hodí do kúta ani zem že to je špinavé neskôr sa to dá prať....neskôr to väčšinou dopadne tak že to dám do práčky nakoniec ja . Alebo keď ho poprosím či neodnesie taniere . Buď vždy povie že neskôr alebo ich dá iba do kuchyne na stôl ale do umývačky ich už nedá . Keď ja som preč na víkend pri kamarátoch alebo tak . Tak vždy ako prídem iba sú tam nahromadene riady, prádlo . Podlaha celá od omrviniek a prádlo čisté je iba hodené na kope v obývačke na gauči . Ja vždy pred tým než prídem domov mu radšej pripomeniem že nech niečo navarí lebo ešte ani to by neurobil . On vždy keď je preč tak ja sa snažím tu urobiť maximum . Aj navariť aj upratať. Neviem čo vôbec robiť už ma to nebaví . Keď ho o to poprosím aj viackrát už je nervózny. Že stále ho iba preháňam a nenechám ho sedieť. A to ja vôbec od neho nežiadam práce ako je umývanie podlahy alebo iné už viac " náročné veci " čo by ste robili na mojom mieste?

colsami
12. aug 2024

To je horsie ako s deckom. Jedneho takeho som poznala, kazda frajerka ho nechala akonahle zacali spolu byvat.
Sama si odpovedz ci toto planujes zazivat dalsich 10-20-30 rokov. Chudacik, ho prehanas. Nechcem vediet v akom bordeli by zil sam.

Mna by len zaujimalo ako su taki "chlapi" vychovavani. Toto iste robili doma, a matka po nich chodila, zbierala veci zo zeme a upratovala?

sense
12. aug 2024

Nerobila by som maximum, ....nechaj jeho veci tam kde sú a ak sa to nezlepší ani potom a nedôjde mu..tak treba vadny kus vymeniť... Neupratujem ani po 11r dietati

evcagabi
12. aug 2024

Ved ma ruky, nie? Prat by som prala sebe. Varit by som varila sebe. Ani by ma nehlo umyt po nom riady. Mozno chvilu by som vydrzala zit v "chlieve a ked by ma to prestalo bavit, tak by letele aj so svojim bordelom. Alebo ja so svojimi vecami, kedze neviem, ci je to byt.

monikkatt
12. aug 2024

Hrozne co i len citat, nie este zazivat. Naco ti je decko a este k tomu take nevydarene?

biba_18
12. aug 2024

@evcagabi ale zas nechať ho aby robil bordel v dome a tak tam žiť s ním, to neviem či by sa mi chcelo... takže ako píšeš - riešiť to asi ultimátne ☹

titla
12. aug 2024

Taka mas dve moznosti. Mozes mu predlozit "cennik" domacich prac, s tym, ze full servis je spoplatneny. Alebo neupratuj po nom, nenavar mu, pradlo neoper, neodloz za nim. A ked sa bude pytat kde je vecera, kde ma ciste spodky a pod. Povedz neskor.

domiklik
12. aug 2024

Nežila by som s prasatom

marianarem
12. aug 2024

Skusit este nieco radikalne, bud ulrimatum alebo prestat jeho veci prat, umyvat a upratovat. Ak sa nechyti, tak ist hladat inde. Toto to by sa este vystupnovalo, ak by ste mali dieta. Pre teba by bolo roboty este podstatne viac a vtedy je takyto chlap uz fakt zataz.

lucimax
12. aug 2024

Tvoj priateľ je veľmi šikovný. Zistil, že sa dá nič nerobiť, a zároveň mat top služby. Navarene, upratané, ozehlene...strpi trosku frflania z tvojej strany, ale v podstate to vždy vždy urobíš. Viem, nepočúva sa to dobre, no takýto štandard si nastavila ty. Určite si to myslela dobre, no nevracia sa ti nič naspäť.
Bola si už u priateľa doma? Robí to aj tam? A čo ostatní členovia rodiny?
Čím ti priateľ vyvažuje to ze necháva všetko na teba?
Prajem ti aby si strávila chvíľu času pri ľuďoch, kde sa muži starajú o ženy, vezmú taniere zo stola, hodia špinavé prádlo o 20cm doprava aby trafili do práčky, naložia umývačku nielen po sebe, ale po všetkých čo jedli, pobozkaju ženu a poďakuju za jedlo.
Keby ste mali deti, nebudeš už frflat. Budeš kričať. On bude tiež. Denné hádky, a to len za riad a riad a ponožky. Kde je ešte riešenie ďalších veci.

Zamyslas sa správne.
Priateľ si vybral kočku u ktorej je o neho postarané.
Bud šikovná aj ty.
;)

lenicka999
12. aug 2024

Výber partnera je tým najdoležitejším rozhodnutím v živote. Chceš si takéhoto naozaj uviazať na krk?

luccija
12. aug 2024

Nerobiť to zaňho😉a normálne napísať na papier, keď je retardovaný čo má spravit

maris5
12. aug 2024

Chces mat toto cely zivot doma? Robit sluzku, upratovacku? Ak budu deti, nikdy nepomoze, nikdy neuprace lebo nie je nauceny...

rorino
12. aug 2024

Ja sa držím hesla"Nedodas špinavé nedodam čisté"a vyriešené.Spinave mu drbni na neho,keď ho "konečne"necháš sedieť.A upozorní ho,že ak nedá umyť taniere,že na budúce mu nalozis do toho špinavého,alebo kydnes rovno pred neho,trebárs aj na zem.No a ďalšia fáza je už len ,ako písali ženy,vymeniť tento kus za iný😉

annamivo
12. aug 2024

Tak to pevné nervy... Ja by som s ním nebola. Keď doma zahlasim : špinavé do koša, periem. Tak deti 8 a 5 si donesú ak majú v izbách špinavé, keď dojedia dajú do myčky. Bežne keď sú špinaví sa vyzlečú rovno pri kosi na pranie. Muž do myčky Nedá iba vtedy ak jeme všetci naraz a že pracem ja. Toto je horšie ako s tými deťmi.

xsuzannex
12. aug 2024

Nechal pradlo ze SA TO neskor operie.. no nechala by som mu ich tam nech caka kym pride "SA TO".

lily246
12. aug 2024

S takýmto hnilým nechápavým lenivcom bude tvoj život peklo. Hľadaj lepšieho.

lujza123
12. aug 2024

Prosimta co je zložité na umývaní podlahy? Vieš ze veľkou chybou je aj tvoje vlastne nastavenie ? Potom k nemu podvedome pristupujes ako k debilkovy ktorému treba zbierať handry zo zeme a nedokáže používať mop.

Nastavte si jasne pravidla ohľadom udržiavania spoločných priestorov, rozdelte si prace, napríklad umývačku nech sa stará jeden deň on, druhy ty. Dajte si čas dňa kedy chcete mať doma poriadok, napríklad večer.Nechaj ho nech sa sam rozhodne kedy to spraví
Na kopu handier mu vyčleň nejaký kút - kreslo alebo box, nech si to hádže tam. Ked nie on zhrn mu to tam ty, to je pár sekúnd. Nie do kosa na prádlo to nedávaj a v žiadnom prípade to neper

Hlavne mu nerob mamičku ani slúžku, ste mladi ľudia žijúci v 21 storočí v byte, mali by ste mať tu domácnosť podelenu pol na pol.

Chlapec je mlady a zamilovaný, nikdy nebude taký tvárny a prispôsobivý ako teraz. Toto sú pravidla ktoré ked nenastavis už nazaciatku vzťahu tak s ním nepohne už nikdy.

januska12323
12. aug 2024

Hlavná chyba je, že ten sato vždy príde a všetko uprace. Sato by si mal dať dovolenku a čistiť len svoje veci. Keď nepomôže vrátila by som ho domov na prevýchovu. A umývanie podlahy má byť ťažké? Teba tiež zvláštne vychovali. Kto zašpiní tanier má ho dať do drezu, kto sa vyzlečie má si dať veci do koša na prádlo, kto natrusi má si pozametať a to sú len úplné základy. Umyť riady, zapnúť práčku alebo umyť podlahu zvládne aj dieťa na prvom stupni.

karolinakr
12. aug 2024

on bol tak doma vychovany, že všetko zanho robila mama a toto je ženska praca, nie je zvyknuty od malička robiť niečo sam od seba, proste mal doma full servis, lebo odkial by inak tieto postoje nabral
zmeniť sa da, len musi sam chcieť, a nebude sa mu chciet, lebo lahšie je všetko hodiť na zem, kde to polovička najde a spravi
jedine, žeby byval sam v cudzine a bol na seba totalne odkazany, alebo ho osvieti a z lasky k tebe sa zmeni, ale väčšinou lenivosť zviťazi
tak alebo budeš mat nervy krok za krokom naňho apelovať, alebo to vzdáš a budeš cely život robiť všetko sama, alebo ťa ľúbi a zmeni sa...
možno by si sa mala na čas odsťahovať a jemu trkne, že niečo nie je v poriadku

karolinakr
12. aug 2024

zbytočne vyhražky a cenník pod nos - tebe je lahšie sa prestahovat a prenajať si sama izbu na pol roka, chodiť možte spolu kludne dalej, ak sa nezmeni dovtedy a ani len snaha žiadna, tak potom nemáš na výber

alickapusinka
12. aug 2024

TY dospelého chlapa ktorý sa najedol prosíš aby odniesol tanier do drezu.Ten tanier by bol vonku na ulici by som otvorila okno a vyhodila.Katastrofa vymeň tento vadný kus budeš mať dieťa sa zničiš namiesto jedneho 2 deti.Toto je lenivota stelesnena.Toto je na rozchod.Pozri budeš sa prosíkať aby upratoval za sebou.Skonči tento nefunkční vzťah a vrať vadní kus matke nazad domov. Príklad budeš tehotna nebudeš vladať nič robiť a TY budeš mať za ním upratovať hnus s ten by zažil taku hádku žeby sám začal robiť od seba katastrofa.

danica2711
12. aug 2024

chlap keď povie, že niečo urobí, tak to urobí - netreba mu to pripomínať každého pol roka... To len na odľahčenie, v tvojom prípade by som sa fakt tvážne zamýšľala nad tým, či chcem mať toto na krku celý život

enmery
14. aug 2024

Nemyslím si, že tu sa to zlepší. On bude taký vždy. A to ešte nemáte deti. Ja by som zišla z kratšej cesty a kopla ho do riti. Pretože dospelého muža už v tomto neprevychováš. Keď Ti teraz nepomáha sám od seba, tak s deťmi Ti začne peklo na zemi. 🙄😒

purple_wolf
16. aug 2024

ja by som sa s nim rozisla... ocividne je zvyknuty ze okolo neho skakala mama a ocakava to aj od teba