Môj priateľ, jeho ex a my

barbora278
14. apr 2017

Ahojte miminky...potrebujem poradit,pomoct ...mam priateľa...spoznali sme sa u nas doma a akurat sa zo zenou rozvadzal..zacali sme si pisat ja som ho velmi odmietala ale nakoniec sme sa dali dokopy...on ma s prveho vztahu(manzelstva) jedno dieťa dcerku,ja mam tak isto z prveho vztahu dcerku. Po tristvrte roku som sa prestahovala k nemu.Ona tam dovtedy kedykolvek prisla, on bol dokonca u nej doma pozriet ako to tam ma zariadene a prichystane pre malu.dokonca vzdy ked sa stretli podali si ruky a dali si pusinky na licka proste sa zvytali... Oni maju striedavu starostlivost tyzden ona tyzden ju mame my.Moju mame doma skoro stale. A ide o to ze sa cez to nejak neviem preniest, a proste vkuse ho vyhladava za kazdu kravinu mu napise zavola dokonca su k sebe milucky,ustretovy...pritom rozviest sa bol jej napad lebo si nasla ineho a podvadzala ho...Mam pocit akokeby nas to rozdelovalo..ale viem ze ma lubi a ze ju uz nechce...chcem sa posunut dalej a strasne tuzim po druhom dietati..potlacam to v sebe strasne...ale uz neviem ako sa od toho odosobnit..proste neviem ako to opysat..zijeme spolu zdielame vsetko spolocne len nieco mi chyba co by sme boli komplet rodina.. poradte co robit...Lubime sa nase deti sa maju velmi radi dokonca sa volaju sestricky.poradte co by ste robili vy...potrebujem radu od niekoho ineho...potrebovala som sa vyrozpravat a chcem nazor niekoho ineho lebo niekedy si myslim ze mi uz z toho sibe...Dakujem za precitanie a ked tak aj za radu 🙂

katka253111
14. apr 2017

@barbora278 neviem presne co chces pocut... mozno by bolo pre teba vyhodnejsie, keby sa so svojoi ex nemusel a len by sa hasterili a hadali? Ale to by tiez zasiahlo aj medzi vas... je to tazke...ale vedela si dopredu do coho ides... ked ma dieta, tak ma aj nejake povinnosti voci nemu a nie kazdy rozvod sa musi ukoncit nepriatelstvom a nevrazivostou medzi ex partnermi do konca zivota... drzim palce a vela sil prajem 🙂

lula26
14. apr 2017

@barbora278 môžeš byť rada, že majú taký decentný vzťah. Z vlastnej skúsenosti poznám bývalú ženu, ktorá sa zaprisahala, že svojho ex zničí a snaží sa o to rôznymi primitívnymi spôsobmi už 4 roky. A ešte veľké plus vidím v dobrých vzťahoch medzi deťmi.

sissy27
14. apr 2017

@barbora278 bola by si radšej, keby ho vláčila po súdoch a nedala vám spávať?? Ty so svojím ex vychádzaš ako? Lebo oni dvaja očividne ako dvaja dospelí ľudia, rodičia spoločného dieťaťa. A ty sa ťažko posunieš vo vzťahu ďalej, keď partnerovi neveríš...

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora278
autor
14. apr 2017

@sissy27 ale ja mu verim a doverujem...ona mi nevadi...ved aj my dve vychadzame spolu ok...mozno som to zle napisala a zle ste ma pochopili urcite veci mi vadili to sme si vydiskutovali a uz je to ok...len mam ten pocit ze proste nas dvoch nic nespaja ...neviem to opisat a vysvetlit...ja som tiez sklamana zo vztahu a s mojim ex tiez vychadzame spolu ok vyhovieme si vo vsetkom...a neviem ako to aj jemu vysvetlit...

barbora278
autor
14. apr 2017

Ja mu verim a doverujem a lubim obe baby narovnako...vychovavame ich spolocne...s jeho ex vychadzam aj ja ok v pohode ona mi nevadi iba to ze si chodila k nam kedy chcela ale to sme si vydiskutovali je to ok. Len proste nieco mi chyba co by nas ucelilo a neviem ako mu to povedat...

sissy27
14. apr 2017

@barbora278 no asi som pribrzdená... Zdieľate spoločnú domácnosť, radosti aj starosti všedného dňa, vychovávate spolu dve deti... Ale ty máš zrejme pocit, že ex je viac, lebo bola manželka a dieťa majú spolu... A ty si "len" priateľka a žiadne spoločné deti ani majetok?
No toto si musíš ty upratať v hlave a porozprávať sa s ním...aj keď myslím, že on sa do ďalšej svadby a ďalšieho dieťaťa hrnúť nebude, a ani sa mu nečudujem... Ale neporovnávaj sa s jeho ex, nesnaž sa s ňou súperiť, nemá to význam - ona je ona a ty si ty, každá ste iná.
Ako dlho ste vlastne spolu?

barbora278
autor
14. apr 2017

@sissy27 ja snou praveze nechcem superit a ani nebudem...ja ju respektujem a aj jej pomaham s malou ked potrebuje nemam s tym problem 🙂 skor jej sa nechce byt s malou vkuse ju niekde odklada akokeby ma stravit volne chvile snou, radsej si ju ja vezmem a travim snou cas a aj moja mala sa vzdy tesi ked je unas 🙂 spolu sme dva roky...ja som bola 3roky sama...deti maju 5rokov...takze su rovesnicky co je super... 🙂a hrnut do svadby sa nechcem ani ja v tomto mame jasno...on tuzi velmi po druhom dietatku on mi to uz sam povedal ale najprv ,,kariera'' ,ja zas niesom ten typ karieristky premna je prvorada rodina...a na druhej strane mi vadi ten velky vekovy rozdiel uz sa mi zda vela 5rocny vekovy rozdiel...

zaba21
14. apr 2017

Päťročný rozdiely medzi deťmi je v poriadku. Ja mám medzi deťmi rozdiel 5,5 roka , majú sa radi.

sissy27
14. apr 2017

@barbora278 a teda kam sa to chceš teda posunúť, keď svadbu nechceš? 🙄

wicka5
14. apr 2017

Trosku si odporujes - najprv píšeš: " A ide o to ze sa cez to nejak neviem preniest, a proste vkuse ho vyhladava za kazdu kravinu mu napise zavola dokonca su k sebe milucky,ustretovy...pritom rozviest sa bol jej napad lebo si nasla ineho a podvadzala ho."
A potom, ze ona nie je problém. Podla mna na nu, vlastne na ich vzťah, jednoducho žiarliš.

barbora278
autor
14. apr 2017

@sissy27 k stastiu svadbu nepotrebujem..sklamali sme sa obaja obaja sme boli partnermi podvadzany...aj ked lubime sa velmi ale toto mame vyriesene... hmm...ďakujem za rady a vypočutie...

barbora278
autor
14. apr 2017

@wicka5 uz sme si to vydiskutovali a je to ok... on pochopil a aj si priznal ze ju do nasho sukromia taha a dali sme si hranice tak je to ok.

barbora278
autor
14. apr 2017

@zaba21 no len sa bojim vacsieho vekoveho rozdielu...obe su jedinacikovia a pocitujeme to..vsetko chcu kazdy im vsetko kupi co im na ociach vydi..nasi ex tak isto...za rok za dva to bude uz 6-7ocny vekovy rozdiel..

zaba21
14. apr 2017

Tak moja dcéra síce nebola rozmaznana, ale občas uz mala také maniere ako jedináčik. Brat bol pre ňu najlepší dar do života, aký sme jej mohli dat. Sú úžasná dvojka, doteraz. Majú 24 a 19.

zaba21
14. apr 2017

Ale rozumiem Ti, Vaša situácia je iná aj v tom, že ste rozvedení a tam to často tak býva, že ten rodič čo je s deťmi menej má tendenciu deti rozmaznávať darčekmi. Ale zase podľa toho čo píšeš, tak vás vzťah sa zda byť fajn.

barbora278
autor
14. apr 2017

@zaba21 to maju aj nase male baby...niekedy ani nechapeme odkial maju take hlasky...zacali byt velmi drze a skupe...tak preto sa bojim toho vacsieho vekoveho rozdielu...ked budu ony starsie a budeme mat dalsie dieta tak to bude tiez skoro ako jedinacik...toho sa bojim...ja a moj brat medzi nami je rok a tristvrte a tiez mame k sebe blizko a viem ze sa nanho mozem vzdy spolahnut a obratit..preto sa bojim ze cim budu starsi nebudu mat k sebe tak blizko...

barbora278
autor
14. apr 2017

@zaba21 nas vztah je uplne ukazkovy nehadame sa vieme sa vzdy o vsetkom normalne porozpravat a vydiskutovat si veci...vzdy sa vieme na vsetkom dohodnut.. po tristvrte roku sme zacali spolu byvat lebo sme nemohli byt nez seba, kde som nikoho nepoznala malu som dala do inej skolky proste som zacala od uplneho zaciatku a sme stastny...deti sme tristvrte roka chystali nato ze budu spolu byvat ze budeme vsetci styria spolu...deti to uplne super prijali lubia sa velmi..dokonca ked ide jedna od druhej prec tak za sebou placu...

katarinapekna
14. apr 2017

Jasné,že ta s nim nic nespája a co by malo??? Akurát tak Chémia a trocha vzruchu,ktorá čoskoro odíde tak,ako prisla. (sa mi páči,ako každy rozvedený chlap je uvádza dôvod rozvodu neveru manželky,až ma zadúša od smiechu)😀

sissy27
14. apr 2017

@barbora278 ty podľa mňa sama nevieš čo vlastne chceš... Pol úvodného príspevku o nej, že spolu vychádzajú až príliš dobre na tvoj vkus, potom ona nie je problém, nesúperíš s ňou, aj ty si s ňou vychádzaš a potom ste si to vydiskutovali a on uznal, že ju až moc ťahá do vášho vzťahu.... Tak je ona pre teba problém alebo nie je? 🤔 teda nám všetkým je to úplne jasné...
Chceš sa posunúť vo vzťahu ale svadbu nechceš... Pričom spolu žijete, hospodárite, staráte sa o deti - tak neviem kam sa chceš vlastne posunúť... Svadbu s ním nechceš, lebo si sa už raz popálila, ale dieťa áno - pričom to je oveľa vážnejší záväzok, tu ti nevadí, že už si sa popálila? To by si riskla? Alebo máš pocit, že cez dieťa s ním budeš konečne nejako viac spätá? Lebo prepáč, argument o vekovom rozdiele medzi deťmi je úplne absurdný...

kittykat22
14. apr 2017

@barbora278 ja mam so svojim ex vyborny vztah. Rozisli sme sa lebo vztah vysumel. Ziadna drama ku konci sa nekonala, tak sme ostali priatelia. Ked sa stretavame tak sme na dobrej priatelskej vlne, sem tam vymenime email co je nove, ale nemame k sebe ziadnu fyzicku naklonost ani sexualnu tuzbu po tom druhom. Nie vzdy musi byt s ex zly vztah alebo nenaplnena tuzba sa davat donekonecna dohromady.

petulda333
15. apr 2017

@katarinapekna tak ako kazda zena,ze chlap ju tyral,podvadzal atd

zaba21
15. apr 2017

Myslím, že je úplne prirodzena mierna žiarlivosť na exmanželku. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť že niekedy je namieste. Som rozvedená, mala som krátko priateľa, ktorý sa podľa vlastných slov rozviedol kvôli nevere byvalej manželky. Bol 7 rokov po rozvode a nakoniec vysvitlo, že ho stále ťahalo k rodine a bývalú manželku mal stále rád. Ťažko povedať, ako to vlastne s nimi bolo, ukončila som to.

zaba21
15. apr 2017

A chcem napísať, že je to veľmi ťažké vytvoriť nový vzťah po rozvode, hlavne ak sú tam deti. Ten vzťah je permanentne ovplyvňovaný bývalými partnermi. Ja som sa rozviedla, keď už deti boli v podstate dospelé. Teraz mám priateľa s ktorým si rozumieme, veľmi radi by sme boli spolu častejšie, ale neviem si predstaviť naše spoluzitie

zaba21
15. apr 2017

Neviem si predstaviť zatiaľ naše spolužití spolus deťmi, pritom vzťah s bývalým manzelom je bez problémov. Asi to chce v našom prípade ešte čas. Ale naozaj obdivujem všetkých, ktorí dokázali vytvoriť nové rodiny, ktoré fungujú.

deti95060810
15. apr 2017

neviem či by som to zniesla takto. mne by to vadilo aby chodila ona k nám. Skús to povedať partnerovi. Ten rozvod tam prebehol asi len papierovo, ale v ich srdciach nie. A ešte majú vysporiadané medzi sebou BSM? Možno že nie a ex tam má pol bytu....

danica2711
15. apr 2017

@barbora278 nevieš, čo chceš, mám pocit, že vyrábaš problémy tam, kde nie sú. Ak tvoj partner síce chce druhé dieťa, ale až neskôr, s tým nič nenarobíš. No tak bude medzi nimi väčší rozdiel, no bóooože... Využi čas na užitočné veci, napr. baby idú o rok do školy, douč sa pravopis, pretože s tým tvojím terajším ťa o nejaký čas učiteľka na rodičku rovno odstrelí, keď baby povedia v škole, že maminka im poradila napÝsať to takto...

deti95060810
15. apr 2017

@danica2711 nestraš maminku.... Môjho chlapa by už dávno odkrágľovali učiteľky nielen za pravopis - sem tam hrúbky, ale aj medzery v matematike....Aký je rozdiel medzi úsečkou a priamkou - 2 roč. ZŠ, alebo 631/7 - nemohol sa dorátať a pod.... Učiteľky sú zvyknuté u rodičov na všeličo ....
A mne jeho školské nedostatky nevadia....chodí do práce, s deťmi mi veľmi pomáha, postavil dom...

esther03
15. apr 2017

@barbora278 takze ad1 ziarlis na nu ako pes, ale snazis sa to navonok potlacat (moc sa ti to nedari) ad2 chces svadbu aj dieta, ale zatial ta ani o jedno nik nepoziadal a to ta stve (o to viac ak by oni dvaja po dvoch rokoch "randenia" boli uz manzelia) ad3 nezvaluj to na vekovy rozdiel, ten je v pripade surodeneckeho vztahu uplne irelevantny. Su surodenci, ktori si vychadzaju aj s ovela väcsimi vekovymi rozdielmi (medzi mojou babkou a jej najmladsim bratom bol rozdiel 16 rokov a mali sa velmi radi). Nevychadzat si mozu aj s vekovym rozdielom do dvoch rokov (medzi mnou a mojim bratom je rovnaky rozdiel ako medzi vami a nie sme v kontakte vobec).

jumama
15. apr 2017

@barbora278 vztah utuzuju spolocne zaujmy a zazitky. Cim viac spolu toho zazijete, navstivite, zanecha vo vas vacsiu spolupatricnost, vytvori spomienky. Takze cas je ten liek pre vas. Ak vydrzite spolu rovnako dlho a dlshsie ako s predoslymi partnermí tie puta na stare vztahy sa postupne roztopia a vybuduju v tomto ňovom vztahú medzi vami.