Môj priateľ je manipulátor

15. okt 2024

Dnes na mňa vyskočilo video na instagrame a bolo tam opísaných 10 bodov, definícia manipulatora. 9 z 10 sedelo na môjho priateľa, pričom som jeden bod nepochopila úplne, takže možno aj ten by sedel 😀 Trochu som z toho v šoku. Jasne vzťah nebol ukážkový, no nebol ani taký zlý, možno len jedna vec mi vadila extrémne, vnímala som ju ako týranie, hoci možno niekomu by to ako týranie neprišlo. Bolo to, že vyvolal hádku, no nikdy nie naživo keď sme boli spolu, vzdy mi len písal škaredé správy, bud keď som nekonala ako chcel, alebo niečo sme sa nepochopili, ani neviem ako to vznikalo tie nedorozumenia z písania. A potom ma trestal tichom, ze sa mi neozval, 1-2 dni, pre mňa je toto najhoršie, keď ma ignoroval. Ostatne body sedeli tiež, ale boli také miernejšie. On to vysvetloval tak, že sa mi neozval, lebo potreboval cas, alebo mi nechcel napísať niečo škaredé, ja som z toho isla vždy zosaliet. 😢 Inak vôbec nie je ľahké sa s ním rozísť, už som to urobila snáď 30x. Vždy príde a tvári sa akoby sa nič nestalo.

lonely66
15. okt 2024

autorka, posledná veta svedčí o tom, že áno, je to človek, ktorý tebou manipuluje... lepšie povedané, je to narcistické chovanie. ak sa nevieš od neho odpútať, priprav sa na celoživotné utrpenie.

colsami
15. okt 2024

Presne predposledna a posledna veta zabila.
To je jedno ci si si ho diagnostikovala z nejakeho videa alebo nie. Ked Ti vo vztahu robi veci co robi, nie je to dost na to aby si vedela ze takto cely zivot nechces zit? A to si zatial len jeho frajerka, co by mal na rukach nosit...

lonely66
15. okt 2024

oni sa radi tvária, že sa nič nestalo..... vlastne, oni tomu veria, že sa nič nestalo. nerozumejú tomu. robí im dobre, že ten druhý trpí alebo si to mnohí ani neuvedomujú... na veľkú dieru poriadna záplata. buď mu ukážeš, že si sebavedomá osobnosť, s ktorou nebude kývať a ktorá vie žiť aj bez neho alebo radšej opusti ten vzťah.

mira0611
15. okt 2024

Ahoj, Daj link na ten instagram post. Som zvedava.

autor
15. okt 2024

Nie je to narcizmus, ten dobre poznám, zažila som aj skrytého aj grandiózneho. Toto je niečo iné, ale tiez akási porucha osobnosti.

lonely66
15. okt 2024

no dobre. ako myslíš 🙂

alexnina777
15. okt 2024

@mira0611 inak je ich na ig asi milion, ked to raz budes pozerat, bude ti to algoritmus stalle podsúvat

autor
15. okt 2024

@mira0611 tento profil

autor
15. okt 2024

Ale vlastne tie ostatné body z toho videa sa možno niekedy stali, ale neboli tak výrazné, väčšinou len tie nezmyselné hádky cez chat a niekedy ignorácia väčšinou keď sa odmlčí, tak je to jeden deň, ozve sa až večer. Ak sa naštve napríklad v piatok poobede, tak sa ozve až v sobotu večer.

marianarem
15. okt 2024

No tu by som jednoznacne brala nohy na plecia, kym je to len priatel a nie su ziadne zavazky. Rozmyslala si o tom, preco ho vzdy prijmes naspat? Je to lepsie ako byt sama? Alebo dufas, ze tento raz sa uz naozaj zmeni? Alebo nevies povedat nie? Videla som v okoli vztahy tohto typu a je neuveritelne, ako silno sa mnohi ludia vedia drzat vztahu, v ktorom sa casto trapia. Aj ked ich nikto nenuti, nemaju ziadne vzajomne zavazky, proste zapadnu do seba ako dva dieliky skladacky - jeden manipuluje a druhy sa do nemoty necha, alebo aj obidvaja sa doplnaju v tom manipulovani a ina skladacka im akosi nesedi, vzdy sa vracaju radsej k tomu trapeniu. Ale vzdy je za tym nejaky dovod, preco im zrovna toto sedi a neujdu pri prvej prilezitosti. Ak sa chces od toho oslobodit, treba ho hladat a riesit.

la_dolce_vita
15. okt 2024

Uz len tych cca 30 rozchodov nie je normalne absolvovat..

viestta
15. okt 2024

Asi 30 rozchodov a ty ho vzdy vezmes na milost? Co je na nom take uzasne, ze dokazes stale a znova robit zo seba handru? Este keby ste mali sedemnast, to by sa dalo ako tak chapat, mlada naivita ale u dospelej zeny? To akoze fakt nemas sebeuctu?

enmery
15. okt 2024

Keď poznáš narcisa, tak by Ti malo byť jasné, že toto správanie Tvojho priateľa sa nezmení a bude sa naopak stupňovať. Na konci už budeš vďačná za 5 minút jeho miloty a inak budeš skákať ako on píska. A len roky v pekle a psychickom terore. Hádam si nemyslíš, že keď mu stanovíš diagnózu prestane Ti to vadiť. 30 krát ste sa rozišli a ty si stále s ním. Toto je už na odbornú pomoc, aby si dokázala odísť a nepritiahnuť si do života podobnú trosku opäť.

lussinda19
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vorkola
15. okt 2024

@lonely66 Presne tak ,ja to mam s mojim,Neprajem nikomu takyto zivot,,,Len ja mam dar od pana Boha ,ze je sa ho nebojim,, Vynadam mu ,ze je pocut takmer druhym susedom...ale na druhej strane ma to stoji kopec znicenych nervov,Takmer na nicom sa s nim neda dohodnut,len on ma pravdu,este na druhy den je zduty. nerozprava sa,odpoved na otazku ...nemy ,neomluvi sa za jeho urazky. Proste psychos jak vysity,, .Prosim ta rozid sa s nim ,po cely zivot budes trpiet.nebudes vediet na com si, Kde je coje, co asi robi, a ked ma sklon k zenam moze byt aj neverny.Viem, ze otazka na mna je takmer vzdy...preco si sa snim nerozviedla.?..moja odpoved, ja som veriaca a prisahala v dobrom aj v zlom.Ale uz ma svoj vek,a ma aj rakovinu prostaty, tak trochu sa polepsil,aj na spovede chodi na vianoce a na velku noc,,takze sa snazi krotit,

hugger
16. okt 2024

Druhé vysvetlenie by mohlo byť že si hysterka ktorá sa rozchádza za každú blbosť a sama si to uvedomuješ a preto vo vzťahu pokračuješ. Tváriť sa že sa ten rozchod neudial je pre neho spôsob ako sa s tou situáciou vyrovnáva.

lenkalienka321
16. okt 2024

Tak potom asi priťahujes také povahy a si nimi priťahovana. S tým treba nieco robiť, kým sa nevydás a nebudeš mať s podobným mužom aj deti. Ešte je čas sa zachránit. Pracuj na sebaucte, vsimaj si znaky " blbej" povahy už na začiatku vztahu. Lebo všade sa píše, ako je normálne, že sa partneri obcas hadaju a áno, to je pravda. Lenže nie je hádka ako hádka. My napríklad, keď sa s manželom hádame, tak len nahlas hovoríme, čo sa nam nepáči. Nikdy pri tom nepoužívame vulgarizmy, škaredé, dehonestujúco slová. A už vôbec si také veci nepiseme. Este ten deň, alebo v tu samu hodinu sa udobrime. Máš nastavenú latku na mužov a ich správanie zrejme veľmi nízko. Zdvihni ju poriadne a nenechaj so sebou zametať.

vcielka45
16. nov 2024

@lonely66 presne toto robí môj otec manipuluje že som diabol vraví mi už 10 rokov že mi nič nerobí robí provokuje má že deti žijú s rodičmi že dávam cudzím peniaze na podnájom