Môj priateľ je mamičkár

7. júl 2023

Ahojte, môj priateľ je neskutočný mamičkár. Uz asi viem prečo sa s ním rozviedla ex. Aj keď aj ona bola kvietok, ale v niečom mala bohužiaľ pravdu. Žiaľ už niet cesty späť, keďže máme malé dieťa a ja jej nechcem brať otca. Niekedy je to už neúnosné, aj som vybuchla, ale už som len ticho. Je to vo mne, vnútorne trpím. Vidí to iba moja mama, ostatní nie. On je skoro každý deň u matky, alebo priemerne tak 3x týždenne a príde s dózičkami s jedlom. Chápete ako keby neviem variť. 😮‍💨 zo začiatku som sa tomu potešila, že veď aspoň nemusím variť, ale už to doma nikto neje. A keď to nejeme, hneď je oheň na streche, že sme nevďační za jedlo od mamičky. Už som ticho. Keď je muž v práci spláchnem to a navarím a aj zjem si svoje a mám pokoj. Lenže klasika mamičkár je pupočnou šnúrou spojený s matkou aj v iných oblastiach. Uvediem priklad, mamička bola s jej kamarátom-druhom v Chorvátsku a reku zbehne pozrieť naše ubytovanie, že kde my pojdeme v pondelok. Veď má to len kúsok, iba 100 km cesty išla navyše, aby zavolola, že stojí pred naším ubytkom a že do mora máme ďaleko a že na blízku bude toto a toto a nemáme tam toto. Chápete? Lebo veď ja som vybrala ubytovanie, tak musí to očierniť. Všetko sa u nás prejednáva prvotne s mamičkou. V kuse vyvoláva, že čo robíme, čo deti, kde ideme, čo sme jedli...nie je jeden deň, že mu nezavolá. A samozrejme ja som zlá matka, lebo ešte stále kojím....raz ma prinútila utekať s 2 mesačnou dcérou do baru, lebo tam sedela s kamoškou a chcela sa pochváliť vnučkou, tak ja ťapa som ju bežala prebaliť pokakanú, nakojit z obchodu a rýchlo som bežala zase s malou v kočíku 2 km do baru, kde sedela, aby ju mohla akože ukázať. Potom som krkavčia mater, lebo jej ju nedám pokocikovať...len dôvod je taký, že ona strašne nahlas hovorí, až kričí a malá sa toho bojí. Ale nevadí. Takže ak nedám dieťa som zlá, ak dám, príde mi vyrevané.Ako ja si za to môžem sama, mala som mať otvorené oči a chcem týmto varovať všetky ženy, nikdy si nezakladajte rodinu s mamičkárom.

kaktusik007
7. júl 2023

je to iba priatel - navrh na sud o zverenie dietata do opatery a mozes sa odstahovat. Aky problem?

zuzanka.zuzu
7. júl 2023

@kaktusik007 aké "šťastie" 🙄
autorka - hovory si viem predstaviť že sú otravné, ale podľa mňa viac zapriahni muža do starostlivosti o dieťa a domácnosť, keď má toľko času vykecávať, má čas aj nájsť ubytovanie na dovolenku a letieť s pokakanou dcérou do baru (inak čo ti to napadlo? to bolo ešte popôrodné babyblues alebo bežne takto skáčeš ako iný píska?)

cacianka
7. júl 2023

Akože niet cesty späť !? Veď mas cestu pred sebou a parádnu, takú akú si zvolíš.
Ty sama, a nie tvoj trtko a jeho mamuška.
Bez tých dvoch ceckošov.
Nechápem prečo skaces ako svokra piska, utekas kilometre, len pre jej maniere.
Donesie jedlo - keď chces zješ , keď nie nechaj ho pekne v dozicke a nech sa panko stará. Či ho zje, či vyhodí jeho vec a len raz by ziapal, letela by dóza frajer a všetky ostatné dózy za ním.

avonladyba
7. júl 2023

Tak situácie, ktoré si popísala, hrozia takmer u každej svokry, takmer žiadna nezaobchadza s vnucatom tak, aby jeho matke nic nevadilo. To mi môžeš veriť. 😉

bejbypd
7. júl 2023

Noo...hovorim ako mama dvoch synov ..moj starsi bude mat 9 rokov a uz teraz mi hovori ze si najde len zenu ktora bude varit ako ja 🙂 dcera hovori ,ze sa ho nikdy nezbavim ...a ja ani nechcem ..zena ktoru si najde to uz teraz ma tazke 🙂
Ale spravim vsetko pre to aby bol stastny a akukolvek raz dovedie ,tak to bude jeho rozhodnutie a ja budem ta najlepsia svokra pre zeny mojich chlapcov ..
Raz mi povedala primarka detskeho oddelenia,ze kazda zena by mala mat dceru aby zistila rokmi ze ma naj kamosku a syna aby pocitila tu lasku ..ze chlapci su slave stvorenia od narodenia a potrebuju lasku zeny ..a je to tak ,bolo mi dopriate obe pohlavia a moji chlapci su mamickari ako blazon a dcera samostatna uzasna zenska .
A k tvojmu pripadu ,to chce rozhovor aj s tym ze to nema buducnost v tomto rozsahu ..
Ja napriklad dcere hovorim,ze nech si vybera muza ,ktory si vazi a miluje svoju mamu..tal sa bude spravat aj k zene .
Ak nie a uprednostni po vsetkom mamu pred tebou ,tak je nevyzrety debil a prec od neho..evidentne trpis

autor
7. júl 2023

@kaktusik007 tak vieš ako, som z rozvedenej rodiny. Viem, čo robí odlúčenie detí od otca alebo od matky. Môj brat sa dlho pokakával po rozvode našich. Nepotrebujem, aby mi dcérka skončila na psychatrii...mala som mať rozum predtým. Žiaľ nevidela som veľa vecí, lebo som bola zamilovaná. Pretrpím to už. Nebudem rozbíjať rodinu. Našla som si spôsob ako s tým žiť. Obedy splachujem a tvárim sa, že veľa vecí nepočujem. Sem tam sa vyrečním kamaške, mame a je dobre. Iba varujem ostatné, nech majú oči otvorené predtým ako si založia rodinu. Mamičkár, to je strašné niečo.

lavender94
7. júl 2023

Veď chod od neho, čo ťa pri ňom drží? To je taká hovadina, že dieťaťu vezmeš otca keď od neho odídeš. Veď otca bude mať stale, môžu spolu tráviť času koľko chcú. Ty máš ešte šancu na krásny život so super mužom, tak si ho nenič s materinym cecikom.

autor
7. júl 2023

@zuzanka.zuzu ja som mala dosť ťažke depky po pôrode

autor
7. júl 2023

@cacianka ved uz aj letel s dozami, aj s jedlom, ale proste ja nebudem ta co znici rodinu. Pretrpim. Ak by bolo zle, najdem si milenca, ktory ma bude lubit a budem ho aj podvadzat, ale rodina ostane spolu.

autor
7. júl 2023

@lavender94 tak uz nie som najmladsia. Seriem uz na chlapov. Myslela som ze konecne sa na mna usmialo stastie, ale veeeru nie. Pretrpim. Uz nikoho nehladam.

januarova
7. júl 2023

A to jedlo je zlé, keď ho vyhadzujes? Nechutí? Aspoň ušetríte... Lebo zase vyhadzovať jedlo do kosa.... Koľkí ľudia hladujú....
No máš to ťažké...

kaktusik007
7. júl 2023

prosim ta prestan taketo trpitelske reci... hovadina. .proste ak je to debil, co teda podla opisu je, tak od neho odid. A hotovo. Si myslis ze dieta nevyciti, ze je medzi rodicmi dusno? sa vzchop prosim ta

autor
7. júl 2023

@kaktusik007 nevyciti, nikto o tom nevie. Iba moja matka, aj tej som sa ja zdoverila, nic si nevsimla. Takze pochybujem ze dcerka si vsimne daco.

mandzula
7. júl 2023

@autor si velmi naivna, ak si myslis, ze dieta si nevsimne, ze medzi rodicmi je dlhodobe napatie.

klarissa25
7. júl 2023

A to tu potrebuješ riešiť v dvoch témach?

diaalex
7. júl 2023

1. Mamička nebude žiť večne
2. Hocičo urobíš nebudeš pre jej synáčika dobrá
3. Choď čím skôr preč, načo sa budeš trápiť keď nikdy nebudeš šťastná

sissy27
7. júl 2023

A aky je teda otec, ked chces silou mocou drzat rodinu za kazdu cenu? Ako sa venuje dietatu, ako s nim travi cas, ake hodnoty mu odovzdava?
Mimochodom, viac deti ma traumu zo zivota v nefunkcnej rodine ako z rozvodu rodicov… a rozvodom sa konci manzelstvo, nie rodicovstvo. Dobry otec zostane dobrym otcom aj po rozvode, mnohym ten rozvod paradoxne pomoze byt lepsim rodicom, pretoze uz nemusia riesit manzelske problemy, a debil zostane debilom…

autor
7. júl 2023

@sissy27 ako otec je vyborny. Stara sa. Nema problem, v tomto mu nemam co vytknut. Je starostlivy, dopraje nam, nemame sa zle. Preto lebo je velmi dobry otec ostavam. Len je neskutocne spojeny s matkou. Muz ma aj brata, ale ten takyto nie je. Uplne ina povaha. Zial aj ex sa s nim rozviedla aj kvoli tomuto, ze je mamickar a mali aj ine problemy, za niektore mohol on, za niektore ona.

marianarem
7. júl 2023

Dieta to vyciti na 100%, ak nie je nejake od prirody necitlive. Ty si myslis, ze nikto o tom nevie, ale ked to v tebe zrovna vrie, tak to sa pred dietatom utajit neda. Ono na tebe vnima uplne drobnosti, pohyby, malu zmenu v tone hlasu, ktoru si ani neuvedomujes. Ja som na mame vzdy poznala, ked nieco nebolo uplne ok, uz ako malinke babatko. Z vyssieho veku si to aj sama pamatam, o nizsom mi hovoril otec, ze som reagovala aj na najmensi zachvev.
Kazdopadne tazko povedat, ci je v tomto pripade lepsie zostat alebo odist. Otazka je, ci ta na muzovi vytaca len tato jedna vec a inac ho mas rada a aj si na nom vselico vazis, alebo v tvojich ociach klesol niekam do bahna a uz k nemu nic necitis.

oli18
7. júl 2023

My mame v rodine mamickara. Uz ma dost rokov a je stale slobodny. Typujeme, ze sa ani ozenit nechce. Co viem, jedna sa s nim po dlhom vztahu rozisla, dosla jej trpezlivost. Teraz ma mladucku a mne je ju uprimne luto, ze s nim a s jeho matkou straca cas.

autor
8. júl 2023

@marianarem vo velmi vela veciach si ho vazim, je dokonaly otec, zabezpecuje nas po kazdej stranke, venuje sa rodine, robi nam program, nepije, neflaka sa, dopraje nam. Len vo vsetkom mame okrem neho aj mamicku. Uz to ani neriesim, len varujem ostatne, ze ak je muz taky, iny uz nebude a treba zvazit dopredu, ci zena chce zit aj s mamickou. Ja som to akosi prehliadala, ale spatne ked sa pozriem, vzdy bol mamickar, 6 rokov sme spolu chodili kym sme zacali spolu byvat, o dalsie 3 roky sa narodila malicka. Aj jeho matka je na neho velmi naviazana, nielen on na nu, s druhym synom taketo silne puto nemaju.

autor
8. júl 2023

@oli18 tak daj mladej precitat toto 🤣 skoda casu a energie, kym je mlada a da sa zmenit si buducnost, tak este nema nic stratene. Ak by prisli deti, uz je neskoro cuvnut

oli18
8. júl 2023

Je mi ju uprimne luto, ze s nim zabija roky, ale nikdy by som si nedovolila jej to povedat. To skor jeho, ak bude prilezitost, sa jemne opytam na svadbu.

simca06022011
8. júl 2023

Hlavne nebud nestastna cely život kvôli dieťaťu. Dieťaťu treba zdravú a spokojnu mamu. Posli ho k mamičke aj a kufrom a dozickami... A máš kľud a pokoj.

kakawah
8. júl 2023

@cacianka viem, vážna téma,ale smejem sa až plačem,keď si predstavím ako letí frajer a za ním mamičkine dőzičky😂😂.

harrisson
8. júl 2023

Váš si ze ma pekny vzťah s matkou aj to ze mate od nej navarene. Co by iná žena za to dala... Raz budeš mozmo sama a hladná.. potom spomenieš. Ak ti príliš vadí jeho vzťah s mamičkou, popros ho nech ho obmedzí.

hendikep
8. júl 2023

@lavender94
@sissy27
@simca06022011
Take ste premudrele nie len vy ale casto to tu citam, ako dieta takmer ani nepociti ze rodicia nie su spolu, ze potrebuje iba spokojnych rodicov a bla bla bla bla bla.. totalne sebecke alibisticke reci ktore si mozte strcit viete kam. Stavim sa ze vsetky ste z rodin kde su rodicia spolu lebo taketo bludy by ste tu nepisali. Jediny dovod ktory beriem v kontexte ze to je pre deti lepsie je ak je v rodine alkohol, nevera, zavislosti, nasilie… ale rozviest sa s kazdym kto ma par chyb je uplna choroba dnesnej doby. Kazdy den tu je aspon zopar diskusii kde zena alebo muz ma nejake chyby ( kto nema? ) a zakazdym rady ako rozved sa, je to debil atd. ( jasne vam staci pohlad jednej strany a mate jasno ) To fakt ako by ste uvitali keby toto boli realne dovody na rozchod vasich rodicov??? Ci ked ide o Vas uz to vidite inak? A kolko takych rozvodov by potom clovek v zivote zazil 20? kym by clovek pochopil ze kazdy ma chyby, aj on sam?? a take ze riesenie problemov to uz asi nie je take IN co? totalne chore a zvratene. Som dieta rozvedenych rodicov, ziadnu vacsiu traumu z toho nemam, viem ze sestra ma vacsiu, ale to preto ze moji sa rozvadzali ked som mala uz cca 18-19 rokov… ale vlecie sa to so mnou cely zivot, pri kazdej prilezitosti, svadbe, krstinach, oslavach mojich deti je dusna atmosfera ked nechcem tie oslavy robit pre kazdeho zvlast. Aj tak ich robim uz pre muzovu a moju rodinu osobitne. Kazde Vianoce velka noc nerobime nic len chodime od domu k domu po navstevach lebo kazdy zije osobitne…plus nekonecne rypanie mojej mamy aky je moj otec co robi co nerobi co by mal robit a co ja robim zle ze sa s nim vobec bavim 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ opakujem mala som 19 a bola som v tom veku pomerne ustaleny mlady jedinec… co to urobi pre pana s malymi detmi? vidim tych muzov rozvedenych co moja mamka nasla na badoo, gambler, alkoholik 2 male deti lebo ich matka ho podvadzala - on stale nova frajerka, deti na vikend u neho ziju o kebabe a cole lebo nic ine nechcu… okrem toho in on robi volske bez zltka, a kazdu blbost co si vymyslia… mamka s ich otcom bola asi mesiac a boli pri takom zvone kde si treba nieco zelat, a deti si zelali aby v lete boli na prazdninach u mojej mamky 🤯🤯🤯 proste deti potrebuju pevny bod v zivote, majak a nie ten misung co predvadzaju dnesni rodicia len aby ospravedlnili svoju nezrelost za tak oblubenu hlasku “ mam pravo byt stastny “ - poviem len tolko, tak si si nemal robit deti ak zijes len pre seba a na nikoho nemyslis

autorka, skusala si to muzovi vysvetlit? tak ako to hovoris nam? vie vobec ze Ta to trapi? najskor si to on ani neuvedomuje

simca06022011
8. júl 2023

@hendikep nemám rodičov spolu predstav si, za to ty si úplne mimo. Lepšie je doma kľud ako neustále hádky rodičov, zle vzory, nešťastne matky. Ale jasne trpieť a byť tak vzorom trpitela, čo všetko vydrží to je super :D
Ze pevný maják.. spýtaj sa deti kde rodicia sú spolu nasilu "lebo deti, lebo rodina" aký pevný maják majú...

lavender94
8. júl 2023

@hendikep áno, máš pravdu, rodičia sú spolu, aj napriek tomu, že vedľa seba len žijú a o nejakej lásky už dávno nie je reč. Pamätám nespočet hádok, kriku, odchádzanie z domu, nadávky... Mamu som asi od 12 od kedy som to ako tak zrelšie vnímala prosila, nech odíde, a ona stále, že nie lebo kvôli mne predsa, aby sme boli úplná rodina takže tak.. netvarme sa, že deti, ktoré vyrastajú vo vzťahu rodičov, ktorým to vôbec nefunguje sú spokojnejšie ako deti spokojných rozvedených rodičov. Netvrdím, že sa majú ľudia rozchádzať pre každú volovinu, ja som snáď najväčší zástanca práce na vzťahu, ale nie za cenu toho, že ostane niekto dlhodobo nešťastný

maryetta
8. júl 2023

Hlavne tvoj chlap musi dospiet do stadia ze si tu aj ty. A pochopit kde su hranice a hlavne ze pupocna snura uz bola niekedy daaaavno prestrihnuta.
Moj muz je jedinacik. Takze….