Môj priateľ hráva hry za peniaze

10. dec 2022

Dobry den,

prosim o radu, zistila som, ze priatel hrava hry za peniaze, vola sa to treasure mine (alebo tak nejako) zistila som to na jeho konte NIKE ku ktoremu mam pristup.
Hrava to v noci (medzi 1 - 2). Pise mi to ze vklady za kalendarny mesiac 1600 eur (co nie je malo)
Viem, ze peniaze nam nechybaju, no v detstve som zila s gemblerom a viem co to je.
Historiu hrania som nasla len 6. a 7. 12.
Ale bojim sa ze sa to bude opakovat.
Zeny nie nechcem sa rozist ani dat ruky prec od priatela, poprosim skor rady ako to s nim odkomunikovat :( Odkomunikovat to, ze sa bojim a ze nechcem aby to robil, ale zaroven mu nechcem nic zakazovat …. ach jaj

anjelicek26
10. dec 2022

1600e/mesaic, si robis srandu? Na nejaku sprostu hru? Je mu jasne, ze za tu cenu mozete ist aspon dva krat rocne na Bali? Nam peniaze tiez nechybaju, ale toto je uplne mimo akukolvek "normalnost"... gemblera uz zas doma mas, uz to, ze ma nejake nike konto a este toto k tomu je jasna ukazka... si si nasla rovnakeho typovo, ako bol tvoj otec 🙄 Otazne je, ako hlboko do toho padol a ako je ochotny o tom diskutovat... lebo toto je spirala, ktora konci dlhmi a znicenym vztahom tak ci tak... normalne sa porozpravajte, neviem, coho sa bojis...toto nie je o zakazovani, to je uz uplny ulet od reality a musis mu pre pana povedat preco sa ti to nepaci.

mpg
10. dec 2022

Ešte je len začiatok mesiaca a už toľko vložil, to mu treba jednoznačne povedať, že nech s tým prestane.

viestta
10. dec 2022

Ja by som s gemblerom komunikovala len jednu vec. Kedy sa jeden z nas zbali a odide.

pribinak
10. dec 2022

Ak niekto je schopný vložiť do hry 1600 eur je závislosť - gambling

marsmykkok
10. dec 2022

Ja napríklad občas stávkujem, ale skôr ak dajú bonus že ak stavím 5 eur a nevyhrám, tak mi vklad vrátia a ak urobím druhý, tak šanca že aspoň jeden vyjde je vysoká. Minule som tak stavila 5 na live stávku a vyhrala 20, bolo pár minút pred koncom zápasu a stavila som, že padne ešte gol. Včera mi stávka za 5 eur nevyšla, ale stavila som za body čo mi vrátili a mám 10 eur plus... Je to tiež druh zábavy, ale človek by to mal robiť skôr pre zábavu, čiastky, ktoré si neuvedomí ani že minul, ak sa prestane dariť dať si pauzu, 1600 eur to je už moc a nemá nad tým zjavne kontrolu.

jan510
10. dec 2022

mna len zaraza ze preco sa s nim nechces rozist? To si ozaj myslis ze to s nim odkomunikujes a on si vstupi do svedomia lebo ta lubi? Si vies predstavit zit v tom strese ci zas nehrava, ci neprehra taku ciastku ,ktora uz bude pre vas a vase buduce deti devastacna? OMG taketo zeny co chcu byt silou mocou vo vztahu naozaj nechapem

maranco
10. dec 2022

Zakazovať mu nemusíš, aj tak by ťa neposlúchol, hra bude preňho vždy na prvom mieste pred priateľkou, dieťaťom a rodinou.
Poznám gamblera čo okradol aj svojich rodičov len aby mal peniaze na hru.

dilino
10. dec 2022

1600 eur robíš si srandu. Ved to sú obrovské peniaze. Odíd kým je čas. Budete mať deti prehra všetko dostane vás na dno ostanete na ulici aj s deťmi. Nebudete mať ani čo jesť a ostanú vám veľké dlhý. Ja by som to s nim skončila. TY si myslíš že aký život ťa čaká z závislým no katastrofa. Samé dlhý ešte keby si napísala že hra o pár eur pochopím ale nie o 1600 eur vklad ved to sú obrovské peniaze. Veľa smutných osudov žien je tu na MK že zlé dopadli. Hazard je niečo s čím sa prestať nedá. Už len tým že TI to tajil je zlé a nemala by som k nemu už dôveru. Nechceš aby TI radili rozchod ked nechceš s nim skončiť tak načo chceš nejakú radu. Aby sme ho mi z MK presvedčili aby nehral. To prestať musí chcieť sám. Nečaká ťa dobrý život ver mi. A ked sa zoberiete a narobí dlhý všetky dlhý sú aj tvoje to znamená musíte ich spolu aj splácať. Hranie hazardu je najhoršia závislosť. Môjho priateľa otec tak hra 30 rokov automaty sľúbil že prestane chvíľu bol pokoj potom znova hral. Pokiaľ priateľova mama robila čo najviac 2 roboty a ešte doma robila niečo tvorila aby mali aspoň na to základne čo treba pre ňu a jej tri deti. Otec cele roky svoje peniaze prehrával. Toto chceš pre tvoje deti. Takých ako je ON behá po Slovensku dosť. Nájdeš aj lepšieho ver mi. To že ťa ľúbi je jedna vec to že hra je vec druhá. Nečakaj na zázrak že sa to zlepši ani komunikácia nič neprinesie možno aby si mu dala pokoj tak TI sľúbi že prestane ale to len aby bol kľud. A že si to našla na tajne náhodne že hra a povieš mu to na neho môže sa stať že TI dá zbohom že povie že stratil v tebe dôveru. A ešte perlička na záver môjho priateľa otec ma teraz 79 rokov a hrá vždy takže ked neprestal do teraz tak ani ten tvoj neprestane s tým vôbec. Ver mi. Ked sa s ním rozídeš lepšie urobíš. Konto Niké sú nočné zápasy NHL,KHL,AHL. Naskakujú online kurzy hra sa to cez stránku NIKE. Musí to dôkladne sledovať aby si neprerobil preto to beží v noci. Kurzy a ON v pravej chvíli môže zápas predať spoločnosti nike a získa na to aj 3 násobok ak bude mať dobrý typ. Píšeš v detstve som žila s gemblerom asi otcom ak áno takého istého si si našla priateľa žilo sa TI dobré predpokladám že to bolo peklo a teraz časom chceš pripraviť také detstvo svojím deťom aké si mála TY. Vieš ako to je neblázni skonči to s ním. To čo si mala ako dieťaťa TY teraz to chceš pre svoje deti. Bud rozumná kašli na to. Službu TI urobí každý chlap rovnakú .A nájdi si normálneho chlapa u ktorého budeš na prvom mieste a nie že počkaj idem si zahrať a potom prídeš na rás TY že sa Ti bude venovať.