Môj partner neustále spomína môjho bývalého

lauha
12. júl 2013

Nie som síce vydatá ale tak hádam mi poradíte 🙂 Mám 19 a partner ma 24. Sme spolu zatiaľ iba niečo cez 3 mesiace, som s ním spokojná, vyhovuje mi vo väčsine vecí len je tu jeden dosť veľký problém. Neustále spomína môjho bývalého s ktorým som bola pred ním približne rok. Každý deň ma nejakú narážku, ironické poznámky popríp. trpí utkvelou predstavou, že vraj sa naňho podobá ( sú úplne protiklady aj povahovo aj výzorovo a potvrdili mi to aj kamarátky) alebo najnovšie začal vyhlasovať, že vraj v ňom hľadám bývaleho. Keď sa ho opýtam prečo si to myslí, nikdy mi to nevie logicky odôvodniť, vraj to tak cíti a podobne. Som mu už milión krát povedala, že svojho bývaleho nechcem ani podobného chlapa by som nechcela(rozišli sme sa v zlom lebo ma udrel) ale on stále tvrdi, že podvedome ho v ňom hľadám. Neviem ako mám na to reagovať. Skúšala som mu to už vysvetliť, ignorovať ho, keď sa naňho vypytuje ale nič nepomáha. Je to ako hrach o stenu hádzať. Vždy mi s tým iba skazí náladu a mám takú blbú povahu, že v poslednej dobe aby som nebola horšia a keď už som tak vytočená z toho tak sa začnem do jeho bývalej navážať. Jednoducho stále nás ako keby prenasledovala minulosť. Ako by ste si vysvetľovali jeho správanie? Už som sa ho aj pýtala, že či náhodou sa nebojí, že by som sa chcela k bývalému vrátiť alebo či nepotrebuje utvrdzovať v tom, že on je ten najlepší ale on sa na tom iba smial, že vraj to je blbosť. Mimochodom s bývalým už nie som v kontakte, sama od seba nezačínam o ňom rozhovory, no on stále tvrdí, že by som takého ďalšieho podobného chcela.

milli3377
12. júl 2013

Nie je nahodou znamenie skorpion? 😀

monciky
12. júl 2013

@lauha
no toto nedopadne dobre, by som utekala kade lahsie...., bude to len a len horsie....
nepochopim takychto chlapov, on ma zrejme nejaky komplex, ked trpi predstavou, ze Ty myslis na byvaleho a podobne...
nikam nevedie a nebude viest to, ze sa hadate o tom, aze Ty zacnes spominat jeho byvalu, to je ako ked vydate baby sa s muzmi hadaju o jeho mamicke a podobne, nikdy tou nie je koniec a su z toho len nervy, plac, trapenie...
s takymto chlapom nebudes stastna, aj ked pises, ze Ti vyhovuje po viacerych strankach, ale pohoda vo vztahu je najdolezitejsia, mas len 19 rokov, mala by si riesit ine veci a nie ziarlivost na byvaleho...., ja by som to ukoncila a hladala si ineho, je ich plno na svete, netreba sa nechat trapit a mysliet si, ze uz iny nebude...,
drzim Ti palce

materina_duska
12. júl 2013

@lauha S takou padavkou ako on, čo nie je očividne stotožnený & spokojný sám so sebou, by som nebola viac stotožnená ani ja 😉

sissy27
12. júl 2013

@lauha no on žiarli a má nejaký komplex, z toho to celé pramení... a nepoteším ťa, nezmení sa to k lepšiemu, byť tebou vykašlem sa naňho ešte teraz, kým to nebude tak bolieť... on ešte zjavne nedozrel na vzťah, ale odporuč mu, nech si hľadá známosť v kláštore, tam je najvyššia pravdepodobnosť, že stretne nejakú, pre ktorú bude absolútne prvý vo všetkom a má po probléme...

kveta
12. júl 2013

@lauha Celkovo na Teba neziarli? Nevadi mu, ak sa muzom pacis?

jabadaba
12. júl 2013

@lauha nedostatok sebadovery. Tak si ja vysveltujem jeho spravanie. Neviem no, ja by som toto zrejme povazovala za varovne signaly. Sebavedomy vyrovnany chalan nema problem s minulostou svojej priatelky, ale berie ju ako samozrejmu sucast jej zivota. A uz vobec ho neprenasleduje. Tak sama zvaz ci budes jeho posramotene ego pracne hojit alebo si najdes vyrovnanejsieho partnera, ktory bude sam so sebou spokojny a bude to aj naokolo rozdavat.

lauha
autor
12. júl 2013

@mili3377 áno je znamenie škorpion :D
@kveta práveže takto sa mi zdá, že v iných veciach nežiarli, a to som mu aj občas povedala, že keby sa viacej o mňa zaujímal v prítomnosti...

lauha
autor
12. júl 2013

Ale viete čo je ešte zvláštne? Že on je takto navonok dosť sebavedomý, dokonca musím uznať, že baby po ňom dosť idú a on ich mal predo mňou o dosť viacej ako ja, ktorá som mala len jedného, aj keď je síce o 5 rokov starší. Tak potom nechápem to jeho správanie.

dadika2504
12. júl 2013

To už keď toto riešite po 3 mesiacoch, tak ho rýchlo pošli kade ľahšie 😎 A hľadaj si niekoho normálneho, menej zakomplexovaného 😉

ivett1
12. júl 2013

tak neriešte bývalých... bývylý partner je tabu ... iba, ak by sa navzájom poznali ... potom mi dáva zmysel, že sa s ním stále ten tvoj porovnáva ... len ... nechápem teba, prečo ešte s ním si ... veď by ma asi porazilo, keby sa ten môj porovnával - nahlas a dobrovoľne s bývalým ...
ale... keď s ním chceš zostať, tak mu povedz, že nech to už nerieši, že si si predsa vybrala jeho a hotovo... (to, ja by som sa radšej s ním rozišla, akoby som mala furt počúvať takéto narážky na bývalého ... 😝 ...)

zuzlicek44
12. júl 2013

IP poslaná🙂

lili_mia
12. júl 2013

Môj ex tak slintal za svojou bývalou 😀 Ona mala vtedy vzťah, ale ked sme občas išli na spoločné rande, tak si občas vzdychol ... jooooj škoda, že to nevyšlo ... a nemáš pocit, že ten jej priateľ sa na mňa podobá? asi nevie zabudnúť (to ona sa s ním rozišla)

bets
12. júl 2013

casto byva, ze ked sa clovek javi prehnane sebavedomy, tak vnutri trpi nejakym komplexom menejcennosti, je nevyrovnany a pod. aj tych vela zien v jeho zivote skor ukazuju na to, ze ma neustale potrebu si nieco dokazovat. ako pise jabadaba, tiez by to boli pre mna varovne signaly....

vefi89
12. júl 2013

má 24 rokov a kopec priateliek a vzťahov za sebou. ja to vidím tak, že sa alebo púšťa do vzťahov "po hlave do prdele" alebo je vážne nejak "líznutý" keď to žiadna pri ňom nevydržala 😝 😀 😀 😀
minulosť sa zmazať nedá, nedá sa v nej ani poupraviť scenár, to všetko raz bolo dané, to všetko sa raz stalo, neexistuje zázrak na jej zmazanie. treba žiť prítomnosťou a myslieť na budúcnosť, nie obzerať sa späť, lebo sa môže stať, že sa potkne a zdrbe na hubu

tatko_bebe
12. júl 2013

ten Tvoj terajsi partner je inak v pohode? to co popisujes mi pride ako by trpel nejakym komplexom voci tomu predchadzajucemu a nevedel sa s tym vnutorne vyrovnat. Proste si mysli ze je horsi ako on a mozno sa k nemu raz vratis, ale asi mu dost chyba sebavedomie, lebo normalny clovek sa nebude zaoberat takymito debilinami

huanita
13. júl 2013

@lauha nepoteším ťa, ja si myslím, že ten tvoj terajší sa nezmení a časom to bude možno aj horšie,,,uteč rýchlo z toho vzťahu, ak chceš byť šťastná

rora
13. júl 2013

ma zo seba chalan asi nejake komplexy.... alebo patri k tym rýpačom co si vzdy najdu nieco do coho proste rypu,co sa im nepaci a co neustale vytykaju a pritom sa ich to vobec netyka.... bud si to s nim vydiskutuj nech si byvaleho neberie stale do ust,ze je to TVOJA MINULOST a on na tom nic nezmeni,alebo ho posli kade lahsie... zrejme bude tazka povaha....

huanita
20. júl 2013

minulosť nepatrí do prítomnosti, čo bolo bolo ,,zmeniť sa to nedá a nikto by sa nemal rýpať v minulosti niekoho iného,,,sú z toho len zbytočné konflikty a taktiež si myslím, že tvoja minulosť sa tvojho terajšieho netýka a ak sa v nej mieni rýpať nadalej, tak len zbytočne potrebuje či už ubližovať rečami, alebo vyvolávať hádky ..ja sa osobne nič svojho partnera na minulosť nepýtam, nič ma do nej neni,,,a ani o svojej nič nehovorím,,,a tak je to najlepšie,,,vzala som si poučenie z predchádzajúceho vzťahu 😉